Uutisia

TNV:ssä tapahtuu! Katso alta tuoreimmat kuulumisemme! Uutisia on tarjolla myös RSS-syötteenä.

Energizerien syksyn kuulumisia

Tanssin Energizer joukkueen syksy on ollut täynnä My Cup of Tea -esityksen treenejä ja kisoja. Syksy on siis vierähtänyt nopeasti, mutta hyvissä tunnelmissa.

Treeneissä on käynyt ulkopuolisia vieraita antamassa palautetta ja kehitysideoita, kiitos Marko Carlson ja Sanni Koivisto, rakentava palaute on aina parasta ja kehittävintä. Lisäksi joukkue on saanut fysioterapeutti Mirkan ohjeistuksella apuja liikeratoihin sekä omiin ongelmakohtiin. Yhteistyö näiden tahojen kanssa jatkuu pitkin kautta.

Kisakausi startattiin Helsingin Glow -tanssikilpailuista. Vaikka mitallisijoille ei sijoituttu, niin tuomareiden hyvä palaute energisestä suorituksesta ja ilmaisusta lämmitti mieltä ja kehitysehdotukset tuotiin hyvin treenisalille. 

Lumossa kisattiin joulukuun alussa Turussa ja sijoituttiin viidenneksi. Suoritukseen ei ehkä oltu täysin tyytyväisiä ja töitä pitää vielä tehdä kovasti. Joukkueella kuitenkin säilynyt hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki läpi kauden ja loppuun asti vedetään täysillä.

Joulukuussa kisataan viimeisen kerran 16.12 Nunnavuoressa TUL Varsinais-Suomen piirin tanssikilpailuissa, sen jälkeen alkaa joulutauko ja tammikuussa kiinni uusiin haasteisiin.

Energizer on myös mukana seuran joulunäytöksessä Konserttitalolla 12.12.2017 klo 18.00.

 

 

Nia jatkuu perjantaisin

Kevään perjantain nia-tunnille on löytynyt paikka.  Tunti pidetään Snellmanin koululla klo 16:45-18:00.  Ohjaajana Anne Syvälahti.

Ilmoittautuminen kevään ryhmiin alkaa

Kevään ohjelma on päivitetty,
ja ilmoittautuminen lasten ja nuorten ryhmiin alkaa maanantaina 11.12. klo 12:00 joko netissä tai Energymin jäsenpalvelussa. 
Tervetuloa liikkumaan kanssamme!

 

 

Onnea, Suomi!

111-vuotias TNV onnittelee itsenäistä Suomea.

”Kun olin ihan pieni tyttö, minun isänmaani oli pähkinän kokoinen.
Se oli niin pieni, että sen sisään juuri ja juuri mahtui minun maailmani ydin:
Koti ja äidin syli, isän käsi ja yhdessä luettu iltarukous.
Kun olin pieni, minun isänmaani maistui mansikkamaidolta ja tuoksui niin kuin vastaleivottu leipä, eikä kulkusten kilinä koskaan kokonaan lakannut siellä kuulumasta.

Kun minusta tuli aikuinen, minun isänmaani kasvoi Suomen kokoiseksi ja sai ihan uudet ulottuvuudet.
Minä opin rakastamaan sitä aikuisen naisen rakkaudella.
Opin löytämään yhä uusia vastauksia kysymykseeni: mikä on minun isänmaani ja miksi se on minulle niin rakas.

Minun isänmaani on tietysti tämä maa, alue, jota kartalla kutsutaan Suomeksi, sen järvet ja metsät, vainiot ja viljapellot, kylät ja kaupungit.
Suven suloisuus ja talven kuurainen kimallus, kevään liekehtivä vihreys ja syksyn purppurakulta.

Mutta minun isänmaani on muutakin.
Minun isänmaani on itsenäisyys. Minun isänmaani on vapaus,
sananvapaus, liikkumisenvapaus, vapaus olla omaa mieltäni asioista.

Minun isänmaahani kuuluu kaikki se, missä ihmisen henkiset juuret ovat, kulttuuri, kieli,
tämä murteista rikas, vivahteikas ja sointuva suomen kieli,
jota niin monet runoilijat ovat käyttäneet kuin jaloa instrumenttia:
” Ruislinnun laulu korvissani/ tähkäpäiden päällä täysi kuu/ kesäyön on onni omanani/kaskisavuun laaksot verhouu…”

Isänmaani on lippu ja laulu, itku ja nauru, rukous ja kirous, syntyminen ja kuoleminen,
työnteko, viha ja rakkaus.
Se on Sibeliuksen sinfonia ja Porilaisten marssi, mutta se on myös suvivirsi ja Monosen Satumaa-tango
haikeasti haitarilla soitettuna.

Isänmaani on suomalainen kansa, minun kansani, kaikki suomalaiset ikään , ammattiin, asuinpaikkaan katsomatta, puoluekannasta riippumatta, työläinen ja talonpoika, palkansaaja ja johtaja, maalainen ja kaupunkilainen, nuori ja vanha.

Minun isänmaahani kuuluu myös suomalainen menneisyys.
En voi puhua isänmaasta muistamatta menneitten sukupolvien työtä.
Tuhannet ja taas tuhannet esivanhempamme, eivät vain merkkimiehet ja -naiset, vaan aivan tavalliset kansannaiset ja -miehet, ovat tekemällään työllä ja uurastuksella luoneet sen pohjan, jolle kaikki tässä maassa loppujen lopuksi rakentuu.

Minun isänmaahani kuuluvat myös sankariristien rivit, niiden veljiemme ja sisartemme muiston kunnioittaminen, jotka eivät väistäneet vastuuta silloin, kun isänmaa heiltä vastuunkantamista ja uhrauksia vaati, ja joita saamme kiittää siitä, että nyt voimme elää vapaan maan vapaina kansalaisina.

Eläköön, kauan eläköön Suomi !”

-Raili Malmberg-

TNV mukana Skanssin joulunavauksessa 2-3.12.2017

Joulu jo kolkuttelee ovella ja Suomen virallinen joulukaupunki heräilee myös hiljalleen tunnelmaan ja odottamisen iloon erilaisin tapahtumin.

Kauppakeskus Skanssin joulunavaus on 2-3.12 ja kauppakeskus on täynnä kaikenlaista mukavaa ohjelmaa koko perheelle, myös joulupukki on kiireiltään ehtinyt mukaan tervehtimään lapsia ja vastaanottamaan joululahja toiveita.

TNV:n tanssin kilpajoukkueet ovat myös mukana tapahtumassa. Sunnuntaina voit tulla leikkipisteelle puuhastelemaan liikunnallisiin leikkeihin klo 12-16.00 ja Skanssin aukiolla pääset nauttimaan taidokkaasta tanssiesityksestä klo 12.00.

Tervetuloa Skanssiin!

Niina Salonen TNV:n uusi puheenjohtaja

Syyskokouksessa 22.11. seuran uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Niina Salonen.  Niinan kolmivuotiskausi alkaa 1.1.2018.  Johtokuntaan uusina jäseninä valittiin Katri Kurkela, Birgitta Pajunoja ja Katja Virta.  Onnittelumme kaikille valituille!

Niina Salonen (vas) ja vuoden loppuun saakka seuraa luotsaava Jenni Blom

Energizerien kuulumiset

Syksy on saanut vauhdikkaan alun TNV:n Energizer tanssijoukkueessa.

Riina siirtyi kesän lopuksi äitiyslomalle ja valmennusvastuun ottivat Birgitta Pajunoja ja Jenny Pitkäkaski. Birgitta vastaa joukkueen kisaohjelman koreografiasta, jonka treenaaminen onkin lähtenyt käyntiin mukavasti. Koreografia on haastava, mutta motivoituneet tytöt tarttuvat haasteeseen hymyssä suin. Marraskuussa startataankin sitten ensimmäisiin kisoihin Glow-tanssikilpailuihin Helsingissä. Kaiken kaikkiaan joukkue kisaa neljässä kilpailussa syyskaudella.

Uudet valmennuskuviot tuovat myös uusia tuulia treeneihin. Ensimmäinen treenileiri pidettiin syyskuussa Uittamon koululla yhdessä Enerstars joukkueen kanssa. Leirillä opeteltiin koreografian lisäksi ponnistustekniikan hiomista ja ilmaisuharjoitteita. Lokakuussa vietämme toisen leiripäivän ja hiomme ohjelmaa kisakuntoon.

Kaikki ei aina kuitenkaan ole pelkkää treeniä ja ankaraa harjoittelua vaan välillä tytöt rentoutuvat yhdessä, kuten syyskuun treenileirin päätyttyä viettämällä joukkueiltaa uiden ja saunoen. 

Näissä tunnelmissa on mukava lähteä kohti kisakautta!

 

Iwearin myyntiesittely

Iwearin suosittu myyntinäyttely taas Energymissä keskiviikkona 4.10. klo 16:00-19:30. 
Tervetuloa ostoksille!

Voimisteluviikko -tapahtuma Skanssissa la 26.8.2017 klo 10.00-13.00

Voimisteluviikko -tapahtuma järjestetään taas perinteisesti kauden alkuun Skanssissa. Turun Naisvoimistelijat ovat myös tapahtumassa mukana. Tervetuloa tutustumaan voimistelun monipuoliseen maailmaan, saamaan kattavaa infoa lajeista sekä harrastusmahdollisuuksista ja tietenkin seuraamaan upeita esityksiä.

Evelia ja Elodie tanssijoukkueet etsivät lisää uusia tanssijoita

Keväällä 2017 TNV:llä aloittivat EnerKids 1 ja EnerKids 2 tanssijoukkueet. Syksyllä toiminta jatkuu, nimet vain ovat vaihtuneet. EnerKids 1 on 6-8-vuotiaille tanssista kiinnostuneille, joka kantaa nimeä Elodie . EnerKids 2 on 9-12-vuotiaille ja kantaa nimeä Evelia.

Tervetuloa tutustumaan la 26.8, Elodie klo 10.30-11.15 ja Evelia klo 11.30-12.30!