Energizerien uutisia

Energizerien kuulumiset

Syksy on saanut vauhdikkaan alun TNV:n Energizer tanssijoukkueessa.

Riina siirtyi kesän lopuksi äitiyslomalle ja valmennusvastuun ottivat Birgitta Pajunoja ja Jenny Pitkäkaski. Birgitta vastaa joukkueen kisaohjelman koreografiasta, jonka treenaaminen onkin lähtenyt käyntiin mukavasti. Koreografia on haastava, mutta motivoituneet tytöt tarttuvat haasteeseen hymyssä suin. Marraskuussa startataankin sitten ensimmäisiin kisoihin Glow-tanssikilpailuihin Helsingissä. Kaiken kaikkiaan joukkue kisaa neljässä kilpailussa syyskaudella.

Uudet valmennuskuviot tuovat myös uusia tuulia treeneihin. Ensimmäinen treenileiri pidettiin syyskuussa Uittamon koululla yhdessä Enerstars joukkueen kanssa. Leirillä opeteltiin koreografian lisäksi ponnistustekniikan hiomista ja ilmaisuharjoitteita. Lokakuussa vietämme toisen leiripäivän ja hiomme ohjelmaa kisakuntoon.

Kaikki ei aina kuitenkaan ole pelkkää treeniä ja ankaraa harjoittelua vaan välillä tytöt rentoutuvat yhdessä, kuten syyskuun treenileirin päätyttyä viettämällä joukkueiltaa uiden ja saunoen. 

Näissä tunnelmissa on mukava lähteä kohti kisakautta!

 

Voimisteluviikko -tapahtuma Skanssissa la 26.8.2017 klo 10.00-13.00

Voimisteluviikko -tapahtuma järjestetään taas perinteisesti kauden alkuun Skanssissa. Turun Naisvoimistelijat ovat myös tapahtumassa mukana. Tervetuloa tutustumaan voimistelun monipuoliseen maailmaan, saamaan kattavaa infoa lajeista sekä harrastusmahdollisuuksista ja tietenkin seuraamaan upeita esityksiä.

Tanssin kuulumisia kaudelta 2016-2017

TNV:n tanssille kausi 2016-2017 on ollut vaiherikas.

Vanhin tanssijoukkueemme Energizer piti hieman rauhallisemman kauden, viime kauden SM kisojen jälkeen. Syksyllä vielä kisailtiin, mutta kevät keskityttiin treenaamiseen ja akkujen lataamiseen. Seuran kevätnäytöksessä nähtiinkin uutta intoa pursuava tyttöporukka, joka odottaa jo malttamattomana ensi kautta.

IMG_9041

Enerstars joukkueessa mylläsivät pienet muutoksen tuulet läpi koko kauden. Muutos ei kuitenkaan aina ole pahasta vaan tällä kertaa tuottanut myös hyvää. Enerstarsia aloitti keväällä 2017 Birgitan parina valmentamaan Neea Rusi ja tyttöjen kevät olikin mukavan aurinkoinen.

Magic Move kisoissa saavutettiin Show 15-18v sarjassa hopeaa ja kauden viimeisistä Show Your Dance by Cailap kisoista jäi käteen kunniamaininta parhaasta kokonaisuudesta. Hyvillä mielin saavat tytöt kirmata kesälaitumille odottamaan ensi kautta.

Enerstars     Enerstars 2

Tuoreimmat tulokkaat kaudelle olivat tammikuussa 2017 startanneet EnerKids 1 ja EnerKids 2. EnerKids 1 on 6-8 vuotiaiden, tanssista kiinnostuneiden tyttöjen kilpailuun tähtäävä joukkue, joka treenaa kerran viikossa. EnerKids 2 on 9-12-vuotiaiden tanssia harrastaneiden tai siitä kiinnostuneiden tyttöjen joukkue, joka treenaa kaksi kertaa viikossa. EnerKids 2  kisasi ensimmäisenä keväänä kerran, syksyllä tarkoitus osallistua ainakin kahteen. Kummassakin joukkueessa töitä tehdään tosissaan mut ei totisena. Joukkueita valmentavat Neea Rusi ja Vilma Sarre.

EnerKids 2 Magic Movesta saama palaute kertoo paljon tyttöjen ja valmentajien tahdosta ja työstä; hieno koreografia, treenaamalla hieman lisää tulee tästä ryhmästä kova tanssijoukkue. 

Näissä tunnelmissa on mukavaa lähteä kohti syksyä ja uusia haasteita.

IMG_8945

EnerKids 1 kevätnäytös 11.5

IMG_9232

EnerKids 2 kevätnäytös 11.5

Valmennuksen maksuton tammikuu

Valmennuksen maksuton tammikuu on taas täällä!

Tammikuun ajan saat maksuttamaksuton2017-1 harrastaa ja tutustua TNV:n valmennuksen ryhmiin.

TNV:llä on kattava tarjonta kaikenikäisille voimistelusta kiinnostuneille tai aikaisemmin lajia harrastaneille.

Lisätietoja löydät nettisivuiltamme www.tnv.fi/voimisteluvalmennus ja www.tnv.fi/tanssi.

Huom! Muistathan, että seuraaviin ryhmiin ilmoittautuminen tapahtuu kauden alussa nettisivuillamme. Valmennusmaksut kuitenkin laskutetaan vasta viikolla 6. 

  • Nuppuvoimistelu 3-4-vuotiaille la 9.15-10.00 Energym.
  • Alkeisvalmennus 4-6-vuotiaille ja alkeisvalmennus 6-8-vuotiaille pe klo 17.00-18.00 ja 18.00-19.00. Energym.
  • Alkeisvalmennus 9-12-vuotiaille su klo 16.30-17.30 Energym.
  • Alkeistanssin uutuusryhmät EnerKids 1 ja 2 la klo 10.15-11.15 ja 11.30-12.30. Energym.

Jos et tammikuun jälkeen haluakaan jatkaa, maksu 0 €. Jos jatkat harrastusta, kausimaksu maksetaan normaalisti. 

Tervetuloa tanssimaan ja voimistelemaan TNV:lle!

Energizerille kultaa!

Energizer päätti kisakautensa sunnuntaina 13.12. kultamitalit kaulassa TUL:n avoimiin tanssin mestaruuskilpailuihin. Energizer kilpaili yli 18-vuotiaiden Ryhmäshow sarjassa. Joukkue voitti oman sarjansa License to bite-ohjelmallaan. Tampereen kilpailujen jälkeen joukkue on kiinnittänyt huomiota erityisesti ilmaisuun ja se olikin huomattavasti parantunut viime kerrasta. Kun taas yhdenaikaisuudessa tuli pientä takapakkia Tampereelta. Kehuja joukkue sai mm. koreografiasta sekä nostojen toimivuudesta.Kehitettävää jäi yhdenaikaisuuteen. Tähän on hyvä päättää syyskausi ja siirtyä kohti kevättä.Energizerille kultaa syksy 2015

Energizerin syksy nousujohteinen

Energizer avasi kisakautensa lauantaina 28.11. Liedossa, TNV järjestämässä alueellisessa show-tapahtumassa. Kisat olivat Energizereiden ensimmäiset uudella License to bite -ohjelmallaan. Joukkue sijoittui Vapaatanssin yli 16-vuotiaiden sarjassa kahdeksanneksi. Kehuja joukkue sai tekniikasta, nostoista sekä niiden turvallisuudesta. Parannettavaa jäi mm. yhdenaikaisuuteen.

Sunnuntaina viikonlopun kisaurakka jatkui Tampereella Dance and show me -kilpailuissa, joissa Energizer kilpaili yli 16-vuotiaiden Show & Disco -sarjassa. Pienillä muutoksilla ja hiomisella joukkue paransi suoritustaan lauantailta ja ylsi kauden parhaaseen suoritukseensa. Joukkue sijoittuikin upeasti kovatasoisessa kilpailussa seitsemänneksi.

Seuraavan kerran Energizer nähdään seuran joulunäytöksessä ja kauden päättää 13.12. Caribialla käytävät TUL:n Varsinais-Suomen piirin avoimet tanssimestaruuskilpailut.

Instagramissa joukkuetta voi seurata @danceteamenergizer ja koko seuran valmennusta @tnv_finland

Energizer syksy2015

Vapaaoppilaspaikka

Turun Naisvoimistelijat on 110-vuotisjuhlavuotensa kynnyksellä päättänyt ottaa seurassa käyttöön vapaaoppilasjärjestelmän. Vapaaoppilaspaikkaa voivat hakea tietyin kriteerein kaikki valmennusryhmissä tai -joukkueissa harjoittelevat voimistelijat ja tanssijat.

Hakuaika kevään osalta on 1.-30.11.2015. Tarkemmat tiedot hakukriteereistä sekä vapaaoppilaspaikasta löydät hakemuksen kanssa samasta liitteestä. Hakemuksen löydät vapaaoppilaspaikan sivulta.tähtitnv

Tanssijat Helsingborgin Eurogymiin

Eilen saatiin pakettiin viimeiset treenit ja tänään illalla hypätään laivaan ja kohti Ruotsin Helsingborgissa järjestettävää Eurogym-tapahtumaa.

TNV:n tanssijoista koottu 13 tytön ryhmä on harjoitellut pitkin kevättä kisaohjelmien ohessa Helsingborgissa esitettävää Circus-ohjelmaa ja nyt on aika pakata esiintymisvaatteet matkalaukkuun. Viimeiset treenit menivät hyvin ja ohjelma saatiin esityskuntoon. Eurogym-tapahtumassa tytöt treenaavat eri workshopeissa tanssin lisäksi muun muassa akrobatiaa ja cheerleadingiä sekä osallistuvat erilaisiin iltatapahtumiin. Ohjelma esitetään kahdesti eri kaupunkilavoilla. Circus-ohjelma jää ainakin toistaiseksi Jenny-valmentajan viimeiseksi ja odotukset ovat sen mukaiset. Tapahtumakuulumisia saatte lukea, kun palaamme ensi viikon lauantaina. Alla muutamia kuvia viimeisistä harjoituksista.

Sirkusteltan ovet aukeavat

Sirkusteltan ovet aukeavat ja kuuden minuutin tanssi alkaa

Ohjelman lopulla sirkuksen esiintyjät väsyvät ikuiseen hymyilyyn

Ruotsin matkasta haaveilua treenien ohessa

Tanssin kausi päätökseen haikeissa tunnelmissa

TNV:n tanssijoukkueet ovat viettäneet kaksi edeltävää, aurinkoista viikonloppua kisahalleissa: 18.5. kisattiin Caribiassa Show Your Dance by Cailap -kilpailuissa ja 24.4. Pyynikin palloiluhallilla Pyörre-tanssitapahtumassa.

Show your dance by Cailap -kisasta Enerchicsit nappasivat kunniamaininnan parhaasta ideasta yli 16-vuotiaiden sarjassa kun taas Energizer palkittiin sponsorin, Cailapin suosikkijoukkueena. Myös Enerteens kilpaili ensimmäistä kertaa yli 16-vuotiaiden sarjassa. Enerstars osallistui 12-15-vuotiaiden sarjaan. Kaikilta joukkueilta nähtiin hyvät suoritukset, väliviikolle jäi kuitenkin vielä hiottavaakin.

Pyörre-tanssitapahtumassa Tampereella kaikki joukkueet paransivat omaa suoritustaan. Kunniamainintoja tai rahapalkintoja ei tällä kertaa saatu mutta kaikki valmentajat olivat erittäin tyytyväisiä kauden viimeisiin suorituksiin. Viikonlopun tunnelmat olivat melkoisen haikeat kahdestakin syystä: seurassa 8 vuotta kilpaillut ja esiintynyt Enerchics lopetti kisaan pitkän uransa tehden tilaa nuoremmille. Joukkueen naiset hajaantuvat muun muassa opiskeluihin, vaihtoon, työharjoitteluun ja armeijaan. Toinen itkua aiheuttanut aihe oli Jenny-valmentajan lopettaminen: Energizer, Enerteens ja Enerstars jäävät nyt muiden valmentajien hoiviin. Asiat on hyvä lopettaa vielä kun niistä nauttii. Kaikki joukkueet treenaavat vielä juhannukseen asti ennen kesälomaa, Ruotsiin heinäkuussa lähtevä Eurogym-tiimi vielä pidempään.

Energizer, Enerteens ja Enerstars kesätunnelmissa

Pisimpään Jennyn valmennuksessa ollut Energizer saa elokuusta alkaen uudet valmentajat. Teineistä on jossain välissä ehtinyt kasvaa aikuisia naisia.

Tanssijat valtakunnallisessa Showssa

TNV:n kaikki tanssijoukkueet kilpailivat 26.-27.4. järjestetyssä Voimisteluliiton valtakunnallisessa Showssa. Seuran parhaan sijoituksen saavutti Enerteens ollen 12-15-vuotiaiden showtanssi-sarjassa viides. Muut joukkueemme joutuivat tyytymään kahdeksansiin sijoihin: Enerchics vapaatanssi yli 20v-sarjassa, Energizer showtanssi yli 16v-sarjassa ja Enerstars showtanssi 12-15v-sarjassa.

Enerchics kilpaili lauantaina kovatasoisessa aikuisten sarjassa, jonka voitti Käpylän Voimistelijoiden Osiris-joukkue. Enerchicsien uusi Lady Waltz-ohjelma on valmentaja Vilja Parkkisen tekemä ja sillä kisattiin nyt ensimmäistä kertaa. Pisteet sarjassa nousivat todella korkeiksi ja Chicsit saivat positiivista palautetta muun muassa upeasta pyörivästä nostosta. Sijoitukseen sekä tanssijat että valmentaja toivovat parannusta kaksissa seuraavissa kisoissa Turussa ja Tampereella.

Sunnuntaina kisannut Energizer teki kauden parhaan suorituksensa ja joukkue saikin täydet pisteet ryhmän toimivuudesta. Hiomista jäi kuitenkin ilmaisupuolelle mutta jalka- ja hyppytekniikka on kehittynyt viime kaudesta, kiitos varmasti kuuluu näihin asioihin lisätukea antaneelle Yasmin Akbulatille. Yli 16-vuotiaiden showtanssi-sarjassa piste-erot joukkueiden välillä jäivät todella pieniksi ja Energizereille jäi nälkä parantaa Let´s play-ohjelmaa seuraaviin kisoihin.

Enerteens ja Enerstars kilpailivat tällä kertaa samassa sarjassa, Enerstars ensimmäistä ja Enerteens toiseksi viimeistä kertaa. Viime kaudella Starsit kävivät kokeilemassa näytössarjan puolella ja nyt joukkue osallistui kilpasarjojen puolelle ensimmäistä kertaa. Starsien uuden ohjelman Matkijanärhi on tehnyt Birgitta Pajunoja, joka on tammikuusta asti valmentanut tyttöjä. Seuraavia kisoja varten tarkoituksena on tehdä muutamia muutoksia ohjelmaan sekä treenata liikkeiden samanaikaisuutta vielä lisää. Ensikertalaisiksi Starsit kuitenkin selvisivät kisasta hienosti: tytöt paransivat suoritustaan todella paljon vielä aamun harkan jälkeen. Enerteensit sen sijaan ovat kilpailleet tällä kaudella jo kaksi kertaa mutta Showssa kokeiltiin ensi kertaa uutta Crista Valtasen ja Ilona Korpelan tekemää Four Seasons -ohjelmaa. Suoritus oli varmaa ja tyttöjen hyvä joukkuehenki näkyi tekemisessä. Mitalisijoista jäätiin vain muutamia pisteitä. Seuraaviin kisoihin tytöt joutuvatkin uuden haasteen eteen: vuorossa on siirtyminen yli 16-vuotiaiden sarjaan ja vastaan tulevat kaikki kolme valmentajaa Jenny, Crista ja Ilona.

Enerchics

Enerteensien ihanat hiukset

Viidensiksi sijoittuneet Enerteensit valmentajiensa Cristan ja Ilonan kanssa

Show 12-15-vuotiaiden palkintojenjako

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Show yli 16-vuotiaiden palkintojenjako: Energizer

Aurinkoisessa kelissä sai lämmitellä ulkona: Enerstars ja valmentaja Birgitta