Spiraalistabilaatio

Järjestämme myös tyhy-päiviä, polttareita, hyvinvointipäiviä. Kysy ryhmällesi yksittäisiä tunteja!


Spiraalistabilaatio on meillä TNV:llä lisämaksullinen erityiskurssi. Lisämaksu kurssille on 49€ / kurssi ja maksu toimii ikään kuin paikanvarausmaksuna. Kurssille voit ilmoittautua vaikka et olisi Turun Naisvoimistelijoiden jäsen. Ei jäsenille oleva hinta on 79€ / kurssi. Ei jäsenen maksu vain kassalla.


Spiraalistabilaatio (SPS) on tsekkiläisen ortopedin Richard Smisekin kehittämä kehonhallinta-, terapia- ja liikuntamenetelmä. Menetelmällä tavoitellaan hyvin tuettua, mutta vapaata ja vapaasti eri suuntiin liikkuvaa selkärankaa. Spiraalistabilaatio-harjoittelu perustuu kiertävien lihasketjujen vahvistamiseen ja aktivoimiseen ja pystysuuntaisten lihasketjujen (yleensä yliaktiiviset ja kireät lihakset) rentouttamiseen ja pidentämiseen. Tällä tavoin luodaan tilaa selkänikamien väliin. Tämä vähentää painetta välilevyissä ja lisää niiden aineenvaihduntaa.

Harjoittelussa käytetään menetelmään erityisesti suunniteltua vastuskuminauhaa. Harjoitteet tehdään pääosin seisten, mutta osittain myös polvi- tai toispolviseisonnassa. Kuminauhan antama vastus on kevyehkö, mutta harjoittelu on silti tehokasta ja monipuolista. Liikkeet tehdään rauhalliseen tahtiin ja harjoittelu haastaa myös tehokkaasti  koko kehon hahmotusta ja -hallintaa. Menetelmän avulla voit kohentaa omaa ryhtiä, parantaa selän toiminnallisuutta sekä ehkäistä tai hoitaa jo olemassa olevia selkäkipuja. Harjoittelun myötä myös mm. kävelyn koordinaatio tehostuu ja tasapaino parantuu.

Spiraalistabilaatio-ohjaajana meillä toimii fysioterapeutti Petra Strahl, jolla on vuosien kokemus mm. tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapiasta sekä myös vahva tausta TNV:llä joukkuevoimisteluvalmentajana. Kurssi toteutetaan pienryhmässä, jossa on 8 osallistujaa. Tämä mahdollistaa yksilöllisen ohjauksen. Ryhmään osallistuminen ei vaadi aikaisempaa lajituntemusta. 


Kevään 2023 intensiivikurssi 
Energymillä Joutsenlampi -salissa la 25.3.2023

- Kurssi klo 10:00-12:30 

- 8 paikkaa


Kurssi toteutuu mikäli osallistujia on vähintään 6.

Ohjaajana toimii Petra Strahl
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠