TNV:läiset loistivat alueen Asemalla

Länsi-Suomen Asematapahtuma järjestettiin 10.4.2011 Kupittaan urheiluhallissa. TNV:n edustajina asemalle osallistuivat joukkuevoimistelun joukkueet Lupiinit, Geminit, Bolidit, Pink, harrasteryhmä Estetical ja lukuisia minirytmisiä Tähtirytmisten, Strassirytmisten, Kipinärytmisten ja Glitterirytmisten valmennusryhmistä.

Ilmassa oli liikunnan iloa ja riemua mutta myös pientä jännitystä, kun halli täyttyi suuresta joukosta taitavia voimistelijatyttöjä. Asematapahtuma oli monen pienen voimistelijan kauden kohokohta: Asemalla päästiin näyttämään kauden aikana opittuja taitoja, tavattiin voimistelijaystäviä ja saatiin tärkeää esiintymiskokemusta täyden katsomon edessä.

Geminit -joukkue esitti asemalla vauhdikkaan vanneohjelman, jolla joukkue esiintyi jo alkukaudesta Espoo Cupissa. Geminit joukkueen tytöt ovat pyrkineet panostamaan kevätkaudella 2011 rytmisen ohjelmiin syksyn joukkuevoimistelun painotuksen sijaan – tytöt voimistelevat Kipinärytmisten valmennusryhmässä, josta lisätietoa alempana. Nyt Geminit kääntävät katseen uusiin haasteisiin ja syksyn uusiin ohjelmiin.
Pink -joukkue esitti kansantanssista vaikutteita saaneen iloisen ohjelmansa onnistuneesti. Joukkueen oranssi-valkoinen puku oli pirteä – kuten voimistelijatytötkin! Pink -joukkueen ryhti ja reipas iloinen esiintyminen huomattiin Asemalla.
Lupiinit onnistuivat valmentaja Riikka Anderssonin mukaan erinomaisesti, etenkin tasapaino- ja lattiasarjat joukkue suoritti yhtäaikaisesti. Lupiinien treeneissä suunnataan jo ajatukset kohti syksyä ja naruohjelmaa.
Bolidit – joukkueen pienet, vasta 4-6-vuotiaat voimistelijat esittivät pikkukrokotiileina joukkueohjelmansa reippaasti ja yleisö antoikin ansaitusti raikuvat aplodit krokotiilien iloisesta esiintymisestä. Valmentaja Minttu Ranne oli iloinen pienten valmennettaviensa suorituksesta ja kausi jatkuu harjoittelun merkeissä.
Mielenkiintoisella ohjelmallaan ihastuttanut Estetical -harrasteryhmä onnistui suorituksessaan. Tytöt esittivät  ”Rokkiaalto”-ohjelman, joka kertoo ystävien iloittelusta lämpimällä aurinkorannalla. Estetical on kaikille avoin harrasteryhmä, johon kaikki 10-12 -vuotiaat tytöt ovat tervetulleita – lisätietoja saat valmentaja Hanna Anttilalta numerosta 0443316066.
Pienimmät Glitterirytmiset esiintyivät reippaasti ja tytöillä nähtiin sekä taitavaa voimistelua että iloisia hymyjä. Osa tytöistä esiintyikin asemalla aivan ensimmäistä kertaa. Glittereistä lavalla nähtiin Vilma, Inka, Viivi, Amina, Kerttu, Mathilda, Essi, Nanaka ja Emmi. Tytöillä on edessään vielä kaksi esiintymistä tällä kaudella – osa tytöistä esiintyy ensin Turun luokkanousukilpailuiden asemalla 7.-8.5. ja lopuksi vielä alkukesästä  Suomen Voimistelupäivillä Jyväskylässä.
Kipinärytmisten Enni, Polina ja Emilia L. esittivät yksin vapaa- ja vanneohjelmansa, jotka valmentaja Minttu Ranteen mukaan sujuivat todella hienosti. Lisäksi Elina, Sini, Vanessa, Mona, Aino, Saara, Jonna, Aida, Emilia H., Leena, Eva ja Linda esittivät vapaaohjelmansa pienryhmissä.  Kaikki tytöt voimistelivat tyylikkäästi ojentaen. Osa tytöistä osallistuu 7.-8.5. rytmisen voimistelun luokkakisojen 2. luokan kilpailuun.
Strassirytmisistä asemalla esiintyivät Eevi, Iida, Mirjam, Wilma, Vilma, Emilia, Sofia, Katariina ja Veera. Osa tytöistä osallistuu Kipinärytmisten tavoin toukokuussa rytmisen voimistelun 2. luokan kilpailuun ja tytöt esittivätkin omat 2. luokan vapaaohjelmansa. Esiintymiset sujuivat onnistuneesti – tyttöjen vapaaohjelmat ovat selkiytyneet kauden aikana. Tulevina viikkoina Strassit harjoittelevat pääosin vanneohjelmiaan tulevaa kilpailua silmällä pitäen.
Tähtirytmisten Minalle ja Julialle asema tarjosi hyvän tilaisuuden uuden keilaohjelman debyyttiin. Keilaohjelma on uusin tyttöjen kilpailuohjelmista ja sitä on harjoiteltu vasta vähän aikaa. Musiikkina keilaohjelmassa kuullaan vauhdikkaaksi miksattua Tchaikovskya. Keilaohjelmiin jäi vielä parantamisen varaa, mutta esitykset olivat lupaavia ja ahkeralla harjoittelulla ohjelmat saadaan hyvään kuntoon – seuraavan kerran tytöt kisaavat ohjelmalla kansainvälisessä rytmisen voimistelun kilpailussa Miss Summer tournamentissa Liettuassa.

Omien suoritusten jälkeen kaikki esiintyjät palkittiin mitalein ja valmentajat saivat arveilta eli arvioitsijoilta kirjallisen palautteen. Kiitos kaikille esiintyjille ja valmentajille hienoista esityksistä, arveille arvokkaasta palautteesta sekä katsojille riemukkaasta kannustuksesta!