Maiju kansainvälisen The Earth Collection Tournamentin finaalissa vanteella, keiloilla ja pallolla

Maiju Korpela onnistui rytmisen voimistelun kansainvälisessä kilpailussa The Earth Collection Tournamentissa 14.-15.5. ja voimisteli hienosti finaaliin vanteella, keiloilla ja pallolla – nauhalla Maiju oli finaalin varasijalla. Lauantain ottelussa Maiju sijoittui 8. sijalle kokonaispistein 59,642 kun koko naisten sarjassa voimisteli 12 osaavaa voimistelijaa. Naisten lauantain kisa käytiin kolmiotteluna, mutta voimistelijat saivat suorittaa neljä välinettä, joista kolme parhainta laskettiin kokonaispisteisiin.

Naisten sarjassa kilpailijoita nähtiin Suomen monista seuroista, Liettuasta, Latviasta, Viron Narvasta sekä Tallinnasta ja Venäjän Pietarista sekä Zhukovskista. Ottelun voitti näyttävä Suomen SM -neliottelun voittaja SVS:n Silja Ahonen kokonaispistein 74,158, toiseksi tuli Natālija Januša Latviasta pistein 69,967 ja kolmannen sijan vei 68,133 pisteellä Olga Bogdanova GC Janikasta Viron Tallinnasta. Maijun ohjelmien varmuus on kehittynyt kauden myötä ja erityisen iloisia kisassa oltiin hyvin sujuneeseen vanneohjelmaan, joka on yllättäen takkuillut muissa kauden kilpailuissa. Vanne olikin Maijun ottelun paras väline pistein 20,700.

Maijun lisäksi seuraa edusti vasta vuonna 2004 syntynyt Kerttu Viitakangas esiintymällä naisten sarjan välissä yleisölle vanneohjelmallaan. Yleisö kannusti Kerttua kovaan ääneen vaikka kommelluksia sattuikin. Reipas Kerttu sai hyvää esiintymiskokemusta, seurasi lauantain kisaa innostuneena ja halusi omien sanojensa mukaan ”esiintyä sata kertaa”.

Sunnuntain finaalissa kisaväsymys näkyi monen voimistelijan ohjelmissa – myös Maijulla. Virheitä nähtiin melkoisesti enemmän mutta Maiju urakoi kisan aloittaen vanteesta, jatkaen pallolla ja päättäen viikonlopun kilpailun keilaohjelmaan. Kaikki kolme lauantain mitalistia onnistuivat saavuttamaan kultamitalin finaalipäivänä. Sunnuntain vanne- ja pallofinaalin vei SVS:n Silja Ahonen, mutta keilafinaalin voittajaksi kruunattiin Latvian Natalija Januša ja nauhan voittajaksi voimisteli Viron Olga Bogdanova.

Kisajärjestelyt toimivat jälleen Hämeenlinnassa hienosti – kiitos HämVS ja kilpailun järjestäjä Emma Kurki!  TNV-delegaation valmentajana toimi Noora Palmroos ja tuomarina Sini Kotilainen.

The Earth Collection Tournament, naisten sarjan kolmiottelun tulokset

 1. Silja Ahonen SVS
 2. Natalija Januša Latvia
 3. Olga Bogdanova GC Janika Tallin
 4. Armi Seppälä Hämeenlinna
 5. Nino Kobaliia St.Petersburg
 6. Anastasia Chernyaeva Zhukovski
 7. Oona Roisko Hämeenlinna
 8. Maiju Korpela TNV
 9. Mari Tienhaara TLS
 10. Giedre Valaityte Kaunas
 11. Medeina Aukstuolyte Kaunas
 12. Brigitte Karelsohn GC Janika Tallin
 13. Tulokset ja pisteet kaikista sarjoista löydät järjestävän seuran sivuilta.