Kilpasarjojen Hyvän mielen kilpailut Seinäjoella

Seinäjoella kisattiin 21.-22.5 joukkuevoimistelun kilpasarjojen Hyvän mielen kilpailut. Kisoissa oli mukana yli 1000 voimistelijaa ympäri Suomen ja taso kilpailuissa oli korkealla. Turun Naisvoimistelijoista osallistui kilpailuun jopa neljä joukkuetta: Timantit, Timantix, Kefeidit Red ja Kefeidit Black.

Timanteille ja Timantixeille kilpailukokemus oli hieno ja kauden tavoitteet saavutettiin, sillä molemmat joukkueet tekivät kauden parhaan suorituksensa valtakunnallisissa kisoissa. Joukkueiden valmentajina mukana olivat Raija Nurmi ja Anna Nurmi.

Timantit -joukkue osallistui lauantaina 12-14-vuotiaiden kilpasarjaan.  Sarja oli kivikova, koska lähes 20 joukkuetta ylsi A-kategoriaan. Timantit kilpailivat tässä sarjassa ensi kertaa ja siitä huolimatta tyttöjen ohjelma ja hypyt erottuivat edukseen. Lisäksi Timantit saivat tuomareilta kiitosta iloisuudesta, ryhdistä ja vartalonliikkeistä. Syksyn vanneohjelmaan jäi parannettavaa tasapainoihin ja nilkkatekniikkaan.

Timantix -joukkue osallistui 10-12-vuotiaiden kilpasarjaan ja joukkueen suoritusvuoro oli vasta sunnuntaina. Tytöt nauttivat suurien kilpailujen tunnelmasta ja tsemppasivat toisiaan hienosti ennen omaa suoritusta. Merirosvo-ohjelma osoittautui olevan yksi tämän sarjan vaikeimmista. Suorituksen yhtäaikaisuus, pitkien tasapainosarjojen onnistuminen, ryhmän iloisuus sekä teemaan sopiva puku herättivät ihastusta.

Kefeideille kisakokemus oli ensimmäinen laatuaan. Tapahtuma oli tytöille ensimmäinen kansallinen kilpailu, jossa pääsi näkemään myös muualta Suomesta tulleita joukkueita. Myös molemmat Kefeidien joukkueet tekivät kauden parhaimman suorituksensa! Valmentajana mukana oli Janette Liespuu.

Kefeidit Red esiintyi heti kisojen alussa lauantaina. Tyttöjen tsemppaus ennen suoritusta oli aivan mahtavaa ja heidän lujatahtoinen keskittymisensä sai valmentajankin positiivisesti hämilleen:) Suoritus oli todella yhtäaikainen ja ilmeikäs. Vartaloliikkeet olivat onnistuneita. Ensi kaudelle haasteeksi jää vielä haastavampien hyppyjen harjoittelu ja jalkatekniikan kehittäminen. Kefeidit Red sijoittui kategoriaan D.

Myöhemmin lauantaina kilpaili Kefeidit Black. Jännittyneestä olotilasta huolimatta tytöt pystyivät kauden parhaimpaan esitykseen ja ilmeet sekä ohjelman teema tulivat hyvin esille! Suoritus oli myös todella yhtäaikainen ja siisti. Joukkueen hypyt olivat parantuneet huomattavasti viime kisoihin verrattuna ja olivat onnistuneita tässä suorituksessa. Ensi kaudelle tavoitteeksi asetetaan jalkatekniikan kehittäminen ja vartaloliikkeiden sujuvoittaminen. Kefeidit Black sijoittui kategoriaan D.