Kesäkuun TNV:läinen

Rytmisen voimistelun naisten sarjassa kilpaileva Maiju Korpela

Peruskoulun viimeistä luokkaa käyvä Maiju Korpela tuli TNV:n rytmisen voimistelun pariin viisi vuotta sitten. Menestystä on tullut niin kansainvälisissä kuin kotimaisissakin kilpailuissa. Nyt saamme kuulla mitä se vaatii ja mitkä ovat Maijun tulevaisuuden suunnitelmat.

Maiju pitää TNV:tä mukavana harjoitusympäristönä.

– Tulin TNV:hen kun olin 11 vuotta. TNV on tuntunut oikealta seuralta minulle, koska valmentajat ja muut tukihenkilöt panostavat paljon voimistelijoihin myös omalla vapaa-ajallaan.

Rytmisen harrastamisessa parasta on jatkuva uuden ja erilaisen opettelu sekä lajin monipuolisuus. Kyllästymään ei ehdi sillä oman harjoittelun lisäksi yhteistyötä tehdään paljon yli seura- ja ryhmärajojen ja niinpä voimistelijat pääsevät treenipäivien, leirien, koreografian teon ja kilpailujen kautta tutustumaan lukuisiin uusiin ihmisiin.

– Rytminen vahvistaa fyysistä ja henkistä kuntoa, lisäksi se on  monipuolista, kun harjoitteluun kuuluu erilaiset lihaskunto-, liikkuvuus- ja balettiharjoitukset. Rytmisessä pääsee myös näyttämään taitojaan esiintymisessä.

Monet kansainväliset kisat ovat avartaneet Maijun maailmaa. Menestystäkin ulkomailta on tullut – vuoden 2010 joulukuussa Venäjän Orehovo-Zuevossa Maiju saavutti 2. sijan, Venäjän Zhukovskissa Maiju voimisteli kovassa seurassa 6. sijalle. Vuotta aikaisemmin Norjassa Maiju saavutti keiloilla hopeaa, vanteella pronssa ja sijoittui narulla 4. sijalle.

– Rytmistä harrastaessa oppii samalla myös matkustamaan ja tapaa uusia ystäviä ympäri maailmaa.

Maiju on valmentajiensa mukaan hyvä esimerkki seuran pienille voimistelijoille – ahkera ja fiksusti käyttäytyvä harjoittelija josta näkyy omistautuminen lajille. Oman treenaamisen ohella Maiju jaksaa kannustaa treenikavereitaankin parempiin suorituksiin. Mutta onko Maijulla itsellään voimistelullisia esikuvia?

– Minulla ei varsinaisesti ole koskaan ollut minkäänlaista esikuvaa voimistelijana muut kuin omat valmentajani, joilta olen oppinut paljon.

Kisoissa Maijusta tulee esiin valovoimainen esiintyjä. Parhaat voimistelumuistotkin liittyvät kisoihin.

– Parhaita voimistelumuistoja on todella paljon, kaikki ulkomaanreissut ja erilaiset kisamenestykset ovat olleet unohtamattomia, mutta kyllä tämän vuoden SM-kilpailut oli ehdottomasti paras.

Rytminen on vaativa ja aikaavievä harrastus, mutta vapaa-aikaakin jää.

– Vaikka harjoituksia on paljon ja tuntuu ettei muulle jää aikaa, niin se aika joka jää voimistelun ulkopuolelle on palkitsevaa.  Ystävillekin jää kyllä aikaa aina silloin tällöin.

Maijun tulevaisuuden tavoitteet ovat tiukasti voimistelun parissa.

-Tulevaisuuden tavoitteeni on jatkaa omaa uraa niin kauan kuin fyysinen kuntoni riittää ja sen jälkeen jatkaa valmentajana.

TNV:ssä rytmisen harrastajien määrä on kasvanut viime vuosina huomattavasti ja koko ajan vain kasvaa kasvamistaan. Pienille rytmisen harrastajille Maiju lähettää kannustavia terveisiä.

 

– Ottakaa kaikki ilo irti voimistelusta ja treenatkaa kovaa, niin pääsette tavoitteisiinne, rytmistä kannattaa harrastaa!

Kuvia Maijun voimistelu-uralta

Kuvia Maijun voimistelu-uralta