Rytmisillä takana tärkeä ja menestyksekäs kevät

Rytmisen voimistelun saralla saatettiin kilpailu-uran alkuun jopa kymmeniä pieniä rytmisen voimistelijan alkuja, kun kolmen eri ryhmän kasvatit avasivat voimistelu-uransa esiintyen ensimmäistä kertaa asemalla tai kilpaillen luokkajärjestelmässä. Kokeneet voimistelijat keräsivät kevään aikana hienoja sijoituksia kansallisista ja kansainvälisistä kilpailuista. Keväällä osallistuttiin myös lajin SM -mittelöön ensimmäistä kertaa seuran historiassa – Maiju sijoittui SM-kilpailussa hienosti 9. sijalle parhaana varsinais-suomalaisena.

Tähtirytmiset Mina, Julia ja Maiju paransivat tasoaan läpi kauden. Maijun ensimmäiseen kauteen seniorisarjassa mahtui SM-kisan lisäksi kansallisia luokka- ja ikäkausikisoja sekä kansainvälisiä kilpailuja – Maiju meni eteenpäin urheilijana ja suoritus parani koko kauden ajan. Parhaina saavutuksina tällä kaudella on SM 4-ottelun 9. sija sekä finaalipaikat  kansainvälisessä The Earth Collection Tournamentissa. Minan ja Julian kauden alku oli fyysisen perusharjoittelun lisäksi uuden vanne- ja keilaohjelman opettelua ja vakioimista. Mina saavutti upeasti kultaa 5. luokassa luokkakisoissa. Lisäksi Mina ja Julia voimistelivat taas itsensä ikäkautensa kärkeen ikäkausikilpailuissa  kun Julia sijoittui 3. ja Mina 4. sijalle 11-vuotiaiden 2-ottelussa. Kansainvälisiä haasteita tytöt kohtasivat Liettuan Miss Summer -tournamentissa, jossa Julia sijoittui 7.sijalle ja Mina 9. sijalle erittäin tasokkaassa kilpailussa. Kauden onnistumisen ansiosta Mina nousee syksyn kilpailuihin luokasta 5 luokkaan 6. Lisäksi Mina ja Julia valittiin kauden aikana Suomen Voimisteluliiton Minirinkiin, joka on hieno saavutus ja antaa upean mahdollisuuden kehittymiselle.

Strassirytmisten kauteen mahtui ensimmäiset kilpailut rytmisen 2. luokassa. 2. luokkaan osallistuivat ensikertalaisina Eevi, Iida, Mirjam, Nuppu, Wilma H, Vilma N, Emilia, Sofia sekä Katariina ja lisäksi asemalla rytmisen ohjelmilla esiintyivät Veera, Emmi ja Elli. Koska Strassit harjoittelevat myös joukkuevoimistelua he ovat harjoitelleet yksilöohjelmiaan yleiseen tapaan verrattuna todella vähän – silti ryhmästä neljä voimistelijaa:  Sofia, Katariina, Mirjam ja Iida onnistuivat hienosti nousemaan luokalta seuraavaan.

Myös osa Kipinärytmisten tytöistä tähtäsivät  kilpailemaan 2.luokassa ensimmäistä kertaa. Kipinärytmisten Emilia L olikin menestynein TNV:n 2. luokan kilpailija. Kipinöistä 2. luokkaan osallistuivat ensikertalaisina Polina, Enni ja Emilia L ja asemalla esiintyivät lisäksi rytmisen ohjelmilla pienryhmissä Aino, Saara, Eva, Linda, Jonna, Aida, Emilia H, Leena, Mona, Vanessa, Sini, ja Elina. Kahdeksan pientä Kipinärytmistä osallistuivat lisäksi ensimmäistä kertaa liiton Minirytmisten leirille. Kipinärytmiset harrastavat lisäksi joukkuevoimistelua Geminit  ja Bolidit -kokoonpanoissa ja he tsemppasivat hienosti myös joukkueohjelmien kanssa, vaikka painotus kevätkaudella onkin ollut rytmisen ohjelmissa. Hienon sijoituksen ansiosta myös Kipinärytmisten Emilia L nousee syksyn kilpailuihin luokalta seuraavaan.

Glitterirytmisten kausi piti sisällään paljon erilaisia esiintymisiä ja tapahtumia. Tytöt menivät hurjasti eteenpäin monella osa-alueella. Lisäksi osa esiintyi asemalla rytmisen ohjelmilla ensimmäistä kertaa. Lisäksi mukaan mahtui ensimmäinen kansainvälinen tapahtuma, kun Glitterirytmisten Kerttu kartutti esiintymiskokemusta The Earth Collection Tournamentissa. Kauden aikana Tytöt saivat sponsoriksi IF-vahinkovakuutusyhtiön. Asemalla Glittereistä esiintyi Vilma, Inka, Viivi, Amina, Kerttu, Mathilda, Essi, Nanaka ja Emmi. Tytöt pääsivät kauden aikana myös leireilemään Hämeenlinnassa.

Kausi oli pitkä ja mukaan mahtui siis paljon kaikenlaista. Kauden lopuksi Tähti- ja Strassi rytmiset viettivät kauden päättäjäisiä kulttuuripääkaupunkihengessä tuli ja valo-teemojen saattelemana ja Glitterirytmiset polskivat kaudenpäätösjuhlaa Caribia-kylpylässä. Juhannuksen paikkeilla alkoi kaikilla ryhmillä ansaittu kesäloma. Kesän jälkeen palaillaan treenisalille voimaa täynnä, otetaan taas välineet käteen ja suunnataan katseet kohti syksyn haasteita.

Tulevaisuudessa TNV:n rytmisten joukko vaan kasvaa kasvamistaan. Strassit toivottavat mukaansa voimistelutaustan omaavia 2002-2000 syntyneitä tyttöjä, Kipinärytmisiin ovat tervetulleita 2002-2007 syntyneet tytöt ja Glitterirytmisiin  2003-2006 syntyneet tytöt.

Jos sinua kiinnostaa rytminen voimistelu – ota suoraan yhteyttä ryhmän valmentajiin:

Strassirytmiset Anni Ahola anni.ahola(at)nordea.fi, Janette Liespuu jmklie(at)utu.fi

Kipinärytmiset Minttu Ranne minttu.ranne(at)gmail.com, Mia Ranne mia.ranne(at)tuakk.fi

Glitterirytmiset Noora Palmroos noora.palmroos(at)suomi24.fi, Eveliina Koskelo eveliina.koskelo(at)suomi24.fi

Lämmin kiitos kaikille kaudesta!