Heinäkuun TNV:läinen

Killan aktiivi Arja Lyly

Arja kertoo päätyneensä Turkuun ja mukaan TNV:n toimintaan jo vuonna 1965. ”Tulin Turkuun auskultoimaan opiskelun jälkeen 60-luvun puolessa välissä. Otin heti yhteyttä TNV:n ohjaajiin ,kun halusin harjoittaa improvisointitaitojani ja samalla ansaita vähän rahaakin.”, muistelee Arja alkuaikoja lämmöllä.

Arja kertoo olleensa jumppatuntien säestäjä siihen aikaan, kun käytettiin tunneilla aina elävää musiikkia. Hän sävelsi myös musiikkeja näytöksissä esitettäviin ohjelmiin. ”Liikuntanäytöksissä olen ollut soittajana lukemattomat kerrat, ne ovat olleet tähtihetkiä monessakin mielessä. Myös monet valtakunnalliset tyttöjen jumppaleirit ovat tulleet tutuiksi pianon takaa.”, Arja kertoo. Arjan yksi unohtumattomimmista TNV-elämyksistä oli matka Kielin viikoille 70-luvun alkupuolelle, siellä TNV:n naisilla oli näyttäviä ohjelmia hienoissa paikoissa.

Killassa Arjan rooli on jatkuvat niin kuin aina ennekin seurassa; hän toimii muusikkona Killan juhlissa. Arja on ollut myös mukana Killan tunnuslaulun teossa: ”Olen myös säveltänyt pari vuotta sitten laulun Tärkeä juttu Sirkku Vuoren tekstiin, se on killan tunnuslaulu.”

Myös TNV:n ulkopuolella Arja tekee sitä mitä osaa parhaiten: hän toimii muusikkona eri aloilla, johdattaen kahta kuoroa ja esiintyen trubaduurina. Lisäksi hän käy viikoittain virkistämässä vanhuksia ja sairaita eri laitoksissa. Työ ja harrastus ovat aina olleet Arjalle sama asia.

Heinäkuun TNV:läinen Arja Lyly

Heinäkuun TNV:läinen Arja Lyly