TNV:läiset valmistelevat lähtöä maailmanlaajuiseen Gymnaestradaan

Gymnaestradan Tanssijaiset -ohjelman koreografit Raija ja Terttuli

Gymnaestradan Tanssijaiset -ohjelman koreografit Terttuli ja Raija

Tanssijaiset -ohjelman kenraaliharjoitus

Tanssijaiset -ohjelman kenraaliharjoituksissa

Gymnaestradan Fig -gaalan koreografi Mia Ranne

Gymnaestradan Fig -gaalan koreografi Mia Ranne

Fig gaalan harjoituksissa

Fig -gaalan harjoituksissa

Kahden päivän kuluttua alkaa kansainvälisen voimisteluliiton voimistelufestivaali Gymnaestrada Sveitsin Lausannessa. Tapahtumaan osallistuu jopa 55 maata kaikista maanosista noin 23 000 osallistujan voimin. TNV:llä on tapahtumassa upea edustus: jopa kaksi valmentajaa omasta seurasta on tehnyt tapahtumaan koreografian. Lisäksi esiintyjinä tapahtumaan lähtee seniorien ryhmä sekä tanssiryhmä Crystals. Matkalle lähdetään lauantaina 9.7. ja paluu on 17.7.

TNV:ssä on pitkä  Gymnaestradaan osallistumisen traditio – mukana on oltu jo 50 vuotta, vuodesta 1961 lähtien. Tälläkin kertaa lähdössä on sekä todellisia Gymnaestrada -konkareita, kuten Raija Nurmi, joka on mukana jo yhdeksännen kerran.  Mukana on myös tapahtumaan osallistuvia ensikertalaisia.

Ikivireillä kiltalaisilla ja senioreilla on oma yhteisohjelma Tanssiaiset, joka on seuramme Raija Nurmen sekä Säkylän Naisvoimistelijoiden Terttu-Liisa Virtasen käsialaa. Ohjelma on haastava jo noin viiden minuutin pituutensa tähden. ”Viimeiset harjoitukset olivat viime maanantaina 4.7. Naantalissa ja kaikki sujui rutinoidun varmasti”, kertoo koreografi Raija. Tanssijaiset -ohjelman esityksiä Lausannessa on kolme, kaikki suuressa hallissa messualueella. Raijan mukaan ryhmä odottaa jo matkaan lähtöä: ”Lähtijät ovat innostuneita (suunnittelemme jo seuraava ulkomaanmatkaa!) ja odotamme ihanaa, voimisteluntäyteistä Lausannen viikkoa ja toivomme tulevamme takaisin reppu täynnä uusia jumppa-ideoita ja muistoja loistavista esityksistä ympäri maailmaa…”

FIG-gaalassa taas nähdään joukkuevoimistelun näytösohjelma, jonka on laatinut seuramme Mia Ranne. Fig -gaala on näytös, jossa nähdään kokoelma visuaalisesti ensiluokkaisia ohjelmia, joissa tulee esiin eri voimistelun tyylit ja lajit. Koreografi Mia kuvaili aikaisemmin keväällä ohjelmaansa: ”Tavoitteena on aikaansaada raikas ja herkkä kokonaisuus, jossa näkyisi joukkuevoimistelun tekniikan ohella dynamiikan ja voiman vaihtelut.” Vahva Avatar -elokuvan musiikki täydentää kokonaisuutta ja siivittää eri-ikäisten nuorten vauhdikasta voimistelua. Ryhmä on harjoitellut ahkerasti aivan viimeisiin päiviin saakka: ”Vielä tämän viikon aikana ollaan harjoiteltu ohjelmaa ja tehty tarvittavat muutokset koreografiaan”, kertoo Mia. Koreografi on tyytyväinen Fig -gaala ryhmäänsä: ”Voimistelijat ovat jaksaneet harjoitella innokkaasti”. Voimistelijoina ohjelmassa nähdään kokeneita Lahjan Tyttöjen joukkuevoimistelijoita. Ryhmä lähtee Sveitsiin edustamaan Suomalaista joukkuevoimistelua luottavaisena ja hyvillä mielin: ”Tunnelma on hyvä”, Mia summaa.

Tanssijoukkue Crystals lähtee ensimmäistä kertaa esiintymään ulkomaille. Crystalsien ohjelma Heartbeat koostuu 3 eri osasta ja musiikista ja kestää kuutisen minuuttia. ”Koreografioita alettiin harjoittelemaan jo syksyllä, mutta varsinaisesti kevät ja kesä on treenattu Gymnaestradaa varten”, kertoo ryhmän koreografi-valmentaja Karoliina Koivisto. Ryhmän treenit ovat kevään kuluessa lisääntyneet ja viimeiset viikot on treenattu jo neljästi viikossa. Silti jännitykseenkin on jo ehditty varautua: ”Viimeisellä viikolla treeneissä on ollut katsomassa kavereita, tuttuja ja perheenjäseniä suurimman jännityksen karistamiseksi.”, kertoo innoissaan matkalle lähtevä Karoliina, joka toimii myös koko TNV:n matkan johtajana. Crystals valmentajineen odottaa tapahtumaa innolla.

TNV toivottaa Gymnastradaan lähteville elämyksellistä matkaa!

Suomen Voimisteluliiton delegaatio on tapahtuman kolmanneksi suurin 1400 osallistujalla. Katso myös Suomen tiimin esite, jonka on koostanut Suomen Voimisteluliitto.

Crystals -ryhmä lähtee esiintymään Gymnaestradaan

Crystals -ryhmä lähtee esiintymään Gymnaestradaan