Kilta täytti 60 vuotta

TNV:n Kilta vietti lauantaina 22.10. tunnelmallisia 60-vuotis juhliaan Upseerikerholla. Mukana oli 60 kiltalaista, ja moni kiltasisar, kiltaperinteen mukaan oli pukeutunut kansallispukuun.  Illan pääesiintyjänä oli Seija Toivonen joka kertoi mukaansa tempaavalla tavalla koko kilta-aatteen perustajan Kaarina Karin elämästä. Kaarina Karin rohkeudestaan ja visionäärisistä kyvyistä olisi meillä tänä päivänäkin paljon oppimista.

Musiikista ja lauluesityksistä vastasi oma Arja Lylymme, joka oli tuonut mukanaan taitavan trubaduurin Seppo Haapakosken. Saimme kuulla hauskan merimiesaiheisen koosteen sekä myös tilaisuuteen sopivia ihania serenaadeja. Emerita kiltaäiti Irmeli Valtonen kertoi Turun Killan vaiheista ja liikuntaesityksiä toivat niin Timantix-joukkueen tytöt ”Patsas”-ohjelmallaan kuin senioritanssijat. Tansseina nähtiin Arja Lylyn säveltämät ”T’ärkeä juttu” ja ”Auran rannoilla”  joihin molempiin oli kiltasisar Arjariitta Vuorinen laatinut koreografiat.

Sitten yhdessäolo ja seurustelu jumppaystävien kanssa  herkullisen illallisen äärellä kruunasi juhlan. Ilta päättyi, kuten aina sisarpiiriin, jossa kuuntelimme kiltamuori Sirkku Vuoren  loppusanat  ja yhteislauluun: ”Maa on niin kaunis”.  Suurkiitos kaikille Turun ihanille kiltasiskoille!

Arja Lyly ja Seppo Haapakoski esiintyvät