Maiju Korpela jättää kilpauran jatkaen valmennuksen parissa

Maiju Korpela on päättänyt lopettaa kilpauransa. Maiju oli TNV:n ensimmäinen naisten SM -kilpailussa edustanut ja menestynyt rytminen voimistelija. Maijun viimeinen saavutus on hienosti rytmisen voimistelun naisten joukkueiden vuoden 2011 SM -kulta sekä Vuoden 2011 Varsinais-Suomen parhaan rytmisen voimistelijan titteli. TNV kiittää Maijua vuosien työstä ja edustuksesta sekä toivottaa onnea ja menestystä jatkoon, tulevaan ammattiin ja valmentajuuteen!

Maiju näkee voimistelun olleen hieno ja tärkeä asia hänen elämässään:”Näen itse voimistelun aivan mahtavana asiana elämässäni. Voimistelu on antanut elämyksiä, kokemuksia, ilon- ja surun tuntemuksia ja paljon onnistumisia. Yhtään hetkeä en vaihtaisi pois! Kaikki kilpailut ja kilpailumatkat ovat olleet ikimuistoisia. Yksin en olisin mihinkään kyllä pystynyt, kaikesta saan kiittää ihania valmentajiani sekä aivan mahtavaa seuraani, joka on tukenut matkani varrella.”

Onneksi näemme Maijua edelleen tiiviisti treenisaleilla, sillä seuraava tähtäin Maijulla on lajin parissa jatkaminen valmentamisen ja tuomaroinnin kautta. ”Ei minua saa voimistelua jättämään! Valmentaja ja tuomari ovat molemmat tähtäimessä, ja jos hommat lähtevät hyvin pyörimään, niin odotuksia on paljon. Haluaisin, että kaikki voimistelijat saavat kokea yhtä ihania hetkiä mitä olen itse kokenut ja siihen pyrin valmentajana.

Maiju onkin toiminut jo viime vuonna seuran pienten rytmisten valmennuksessa mukana. Maijulla on valmennuspuolella paljon annettavaa: hänet tunnetaan idearikkaana välinetaiturina, joka on jo kauan kehitellyt sekä omien että muiden seuran voimistelijoiden ohjelmien liikkeitä ja koreografioita.

Päätös jättää kilpa-areenat on haikea, mutta pitkän ajanjakson aikana syntynyt: ”Lopettamispäätöstä olen miettinyt todella pitkään, mutta en ole pystynyt sitä aikaisemmin tekemään ja olen nyt iloinen, että en sitä aikaisemmin tehnytkään. Vieläkin päätös on vaikea, mutta olen pikkuhiljaa alkanut ymmärtämään kehoani ja käsittänyt että se ei ihan kaikkea kestäkkään.  Päätökseen olen nyt itse tyytyväinen.” Samoin kaikki valmentajat tukevat päätöstä ja kiitollisin mielin ottavat Maijun mukaan valmentajaporukkaan.

Maiju on ollut hieno esikuva ja suunnannäyttäjä seuran pienille rytmisille voimistelijoille. ”Pienille voimistelijoille haluaisin sanoa, että kova harjoittelu ja itseluottamus tuottaa tulosta! Älkää luovuttako helpolla, koska myöhemmin ymmärtää tehdyn työn arvon. Muistakaa, että voimistelu on kivaa ja sitä kannattaa harrastaa!”

TNV kiittää lämpimästi Maijua, Maijun valmentajia sekä Maijun, valmentajien ja koko seuran puolesta yhteistyöstä Hämeenlinnan Voimisteluseuran Emma Kurkea.