Tixia T loppukilpailuun hyvän mielen kisoissa Tampereella

Tampereella kisattiin valtakunnalliset Svolin tyttöjen hyvän mielen joukkuevoimistelukilpailut  5.5. – 6.5.2012. 12-14 – vuotiaiden kilpasarjaan osallistuivat TNV:n joukkueet Tixia T ja Tixia F. Lauantain alkukilpailussa Tixia T saavutti upeasti kategorian A ja ylsi sunnuntain loppukilpailuun. Saavutus oli kauden paras ja erityisen iloisia tytöt ja valmentajat olivat saadessaan tuomareilta huippukategorian lisäksi vielä kaksi bonusta: 0,2 pisteen bonuksen ohjelman soveltuvuudesta tyttöjen  ikä- ja taitotasolle sekä 0,1 pisteen bonuksen ohjelman ideasta. Myös Tixia F-joukkue teki kauden parhaan suorituksensa ja paransi kategoriaansa edellisistä kisoista. Erityisesti ohjelman solakuvio ja muutkin kuviot onnistuivat hyvin ja myös vaikeat tasapainot pysyivät hienosti. Lisäksi hymyä ja eläytymistä löytyi F-joukkueen tytöiltä enemmän kuin aikaisemmissa kisoissa.

Sunnuntain finaalissa Tixia T teki siistin ja varman suorituksen. Varsinkin tyttöjen jalkatekniikka ja vartalosarjat ovat kehittyneet kovasti kevään aikana ja erottuivat edukseen myös loppukilpailussa. Finaalissa A-kategorian joukkueiden arvioinnissa käytetään pisteitä. Tuomarit arvioivat sekä ohjelman teknisen ja taiteellisen sommittelun että suorituksen. Tixia T-joukkueen motivoituneet tytöt saivat palkinnoksi hienosta kevätkaudestaan yhteispisteet 16.25,   joilla heltisi upea 14. sija kovatasoisessa 63 joukkueen sarjassa. Espanjalaistyylinen ohjelma ihastutti rakenteellaan, omaperäisyydellään ja musiikillaan viikonlopun aikana ja niinpä sunnuntaina varsinkin sommittelun taiteellisen osa-alueen pisteet nousivat korkeiksi. Paljon onnea tytöille ja valmentajille historiallisesta saavutuksesta!

Kuvia hienon kisaviikonlopun tunnelmista: