TNV:n rytmiset tyylikkäinä kansainvälisissä ja kansallisissa kilpailuissa

Äitienpäiväviikonloppuna TNV:läiset rytmiset voimistelijat kisasivat sekä kansainvälisessä että kansallisessa seurassa. Lauantaina nähtiin sekä Tähtirytmisten taidonnäytteitä SVS Openissa että 2. luokan ja Glitterit -joukkueen suorituksia Turun luokkakilpailuissa. Sunnuntaina Turussa jatkettiin luokkakilpailujen parissa Asema -tapahtumalla ja 6. luokan kilpailulla. Lukuisa joukko TNV:läisiä rytmisiä esiintyivät viikonlopun aikana tyylikkäästi edustaen.

Lauantaina TNV:läiset edustivat Espoossa SVS-Openissa ja Turussa joukkueiden ja 2. luokan kilpailussa

SVS Open on kansainvälinen rytmisen voimistelun kutsukilpailu, joka järjestettiin tänä vuonna 11-13.5. Espoossa Tapiolan hallilla.  Kisassa nähtiin rytmisiä voimistelijoita läheltä ja kaukaa – mukana olivat mm. Valko-Venäjä, Canada, Tanska, Viro, Latvia, Liettua, Venäjä ja toki myös Suomi. Erittäin kovatasoisessa Prejunioreiden sarjassa oli myös vahva TNV:n edustus mukana: kilpailussa edustivat  Mina Koski ja Julia Laine. Prejunioreiden sarjassa 17 osaavan voimistelijan joukossa Mina sijoittui 13. sijalle ja Julia 14. sijalle. Suorituksiin eksyi valitettavia virheitä, mutta tytöiltä nähtiin myös paljon onnistumisia ja hienoa eläytymistä. Julian ja Minan SVS-openin suoritukset voi katsoa jälkikäteen osoitteesta www.livestream.com/voltigierdvd. Tyttöjen valmentajan kilpailussa oli mukana Eveliina Koskelo.

Turun Liikuntaseura järjesti lauantaina 2- ja 4-luokan sekä joukkueiden luokkakilpailun Turussa Samppalinnan palloiluhallilla. Luokkakilpailuiden ensimmäisenä päivänä, lauantaina 2. luokassa iloiset ja taitavat Kipinärytmisten voimistelijat Senja Aaltonen, Julia Rihko,  Aino Ahola ja Milla Pekkala näyttivät parastaan. Senja Aaltonen sijoittui jopa 40 voimistelijan joukossa hienosti sijalle 5! Valmentaja Minttu Ranteen mukaan ”Senja on saanut huomattavasti lisää varmuutta ohjelmiin ja kisatilanteen hallinta parantunut aiemmista kisoista. Julia suoritti ohjelmat siististi, vaikeusosien fiksausta seuraaviin kisoihin. Ainolla ja Millalla taas nähtiin kisajännityksestä johtuvia pieniä epätäsmällisyyksiä.” Valmentaja oli kokonaisuuteen tyytyväinen ja jatkaa hyvillä mielin voimistelijoidensa valmistelua kohti kauden viimeistä kisaa eli Espoon Voimistelupäiviä, johon osallistuvat Julia, Senja ja Aino.

Lauantaina Turussa nähtiin myös joukkueiden luokkakilpailu. Glitterit -joukkue osallistui 1 luokan joukkueluokkakilpailuun vapaaohjelmalla. Viiden hengen tyttöporukka valmistautui kisakoitokseen samanlaisilla nutturakampauksilla sekä upouusilla joukkuepuvuilla. Glitterit sijoittuivat kolmansiksi, jääden kakkossijasta vain vajaan kymmenyksen. Molemmat näytöt olivat parempia kuin harjoituksissa tehdyt ohjelmat. Valmentajana mukana ollut Noora Palmroos oli pääosin tyytyväinen tyttöjen esityksiin, mutta kuitenkin muistuttaa, että parannettavaa ja hiottavia kohtia jäi vielä runsaasti.

Sunnuntaina nähtiin ennätysmäärä TNV:läisiä Asemalla sekä taidonnäytteitä kovatasoisessa 6. luokassa

Sunnuntai alkoi Turun luokkakilpailuissa Asematapahtumalla, jossa seuraamme edusti jälleen ennätysmäärä pieniä voimistelijan alkuja. Asemalla nähtiin seuramme Emma Sokolova, Rauha Lehtonen, Viivi Metsämäki, Jenna Holi, Milka Törnström, Ida Ehrlund, Viivia Venäläinen, Mimosa Turunen, Vanessa Chevtchenko,  Anna Leinonen, Gabriella Sokolova, Aida Kauppinen, Kerttu Viitakangas, Alisa Vallila, Neea Knaapi, Belma Bacic, Linnea Luovanto, Emma Korpela, Iina Leskinen, Mathilda Heinonen, Ilona Niittymäki, Anna Timchenko ja Vilma Kangas. Osallistujat harjoittelevat viikoittain TNV:n nuorimmissa rytmisen voimistelun ryhmissä eli Kipinä-, Glitteri-, Kimalle- ja Kristallirytmisten ryhmissä. Lisäksi Glitterien toinen joukkue teki asemalla joukkuevapaaohjelman.  Oli ilo nähdä näin suuri joukko seuran iloisia pieniä edustajia!

Glitteri- ja Kristallirytmisten valmentajan Noora Palmroosin mukaan ”päivä oli tärkeä, sillä asemalla esiintyi tänään ensikertalaisia Kristallirytmisiä. Tytöille jäi hyvä mieli kisasta ja saimme hyvää palautetta!” Erityisesti Noora löysi kehuttavaa suojattiensa ojennuksista, joita onkin harjoituksissa treenattu kovasti. Kristallit esittivät pääosin vapaaohjelmia, kun taas Glittereiden voimistelijat näyttivät yleisölle myös narunkäsittelytaitojaan. Nooran mukaan ”Asemalla esiintynyt joukkueeemme oli positiivisen pirteä ja hymyilevä tänään!” Myös Kipinä- ja Kimallerytmisten valmentaja Minttu Ranne oli voimistelijoidensa suorituksista iloinen ja ylpeä:” Tyttöjen esityksiin mahtui iloisia ja varmoja suorituksia. Pienistä kömmähdyksistä ei välitetty vaan jatkettiin reippaasti ohjelmaa eteenpäin!” Asemalla kauden muissa kilpailuissa hienosti sijoittunut Aida Kauppinen osoitti valmentajansa mukaan hienoa jalkatyöskentelyä vanneohjelmassaan. Osa Kimallerytmistä esiintyivät pallo- ja vapaaohjelmillaan ja osa puolestaan esitti pallo-ohjelmiensa ohella uusia vanneohjelmiaan.

Iltapäivällä Turussa nähtiin kovatasoinen 6. luokan kilpailu, jossa edustivat edellisenä päivänä Espoossa  kisanneet Mina Koski ja Julia Laine.  Tyttöjä valmensi Eveliina Koskelo ja kilpailussa tuomarina toimi Sini Kotilainen. ”Molemmat paransivat suorituksiaan eilisestä”, kommentoi kisan jälkeen  valmentaja Eveliina Koskelo. Vaativat välineosat ja riskiheitot vaativat kuitenkin vielä useita toistoja, jotta suoritusvarmuus nousisi. Erittäin positiivista kuitenkin on, että erityisesti Eveliinan käsialaa oleva pallokoreografia ihastuttaa yleisöä kisasta toiseen. Koko kilpailussa 14 kovatasoisen voimistelijan joukossa Mina saavutti 8. sijan ja Julia 9. sijan. Julia voimisteli vapaaohjelmalla myös kilpailun toiseksi korkeimmat pisteet.

Suuri kiitos viikonlopun kilpailukokemuksista kisajärjestäjille; SVS:lle ja TLS:lle. Lisäksi onnittelut hienoja sijoituksia lunastaneille voimistelijoille sekä heidän valmentajilleen. Kansainvälisen SVS Openin tuloksiin pääset tästä ja Turun luokkakilpailujen tuloksiin tästä.

Suurimmat kiitokset ja onnittelut äitienpäivänä kuuluvat kuitenkin äideille!

Rytmisen voimistelun joukkueiden luokkakilpailuissa edustivat iloiset Glitterit