Julia Laine The Earth Collection Tournamentin finaalissa

TNV:n rytmiset voimistelijat Julia Laine, Mina Koski, Gabriella Sokolova ja Kerttu Viitakangas edustivat viikonloppuna 18.-20-5-2012 rytmisen voimistelun kansainvälisessä kilpailussa The Earth Collection Tournamentissa Hämeenlinnassa. Kilpailussa nähtiin onnistumisia erityisesti Julialta, joka voimisteli hienosti 2000 syntyneiden joukosta 4. sijalle ja finaaliin! Kilpailussa nähtiin kilpailijoita Suomen monista seuroista, Liettuasta, Norjasta, Puolasta sekä Venäjän Zhukovskista ja Pietarista.

Perjantaina kilpailun nuorimpien eli 2003 -2005 -syntyneiden sarjassa edustivat Glitterirytmisten 2004 syntyneet Gabriella Sokolova ja Kerttu Viitakangas. Tytöt saivat tärkeää esiintymiskokemusta kansainvälisessä ilmapiirissä ja esiintyivät innostuneena. Nuoret voimistelijat sijoittuivat 22 voimistelijan joukossa lupaavasti: Gabriella saavutti 8. sijan ja finaalipaikan ja Kerttu sijoittui 11. sijalle. Molemmat tytöt olivat siis 12 palkitun joukossa. Kaikki kolme alkukilpailun kärkisijaa menivät Venäjälle, kun 1. sijan saavutti Zhukovskin Olga Vertiliukhina, 2. sijan saman seuran kasvatti Anna Kupchenko ja 3. sijan Pietarin Lia Dogan. Finaalissa lauantaina Gabriella paransi vielä sijoitustaan nousemalla 8. sijalta seitsemänneksi. Valmentaja Noora Palmroos näki kisassa paljon positiivista: ”Ohjelmat vaikeutettiin kilpailun tasoon sopivaksi mutta harmiksi kaikki osat eivät kuitenkaan tulleet ja tähän jäi parantamisen varaa molemmilla tytöillä. Suoritusvähennyksiä tuli tällä kertaa todella vähän mikä on huomattava parannus edelliseen kilpailuun.” Tytöt ja valmentaja aloittavat nyt valmistautumaan kesäkuisen Narvan kilpailuun. Onnea tytöille ja valmentajalle saavutuksista!

2000-1999 -syntyneiden sarjassa edustivat tällä kaudella viimeisen kerran  kotimaassa  kisaavat Tähtirytmiset.  Julia onnistui lauantain alkukilpailussa hienosti voimisteli finaaliin. Alkukilpailussa Julialta nähtiin vanne-, pallo- ja keilaohjelmat. Julia saavutti hienosti 2000 syntyneiden joukosta 4. sijan. Valmentaja Eveliina Koskelo oli oikein tyytyväinen alkukilpailuun: ”Julia sai vihdoin hyvän ja siistin suorituksen, sellaisen johon koko kausi ollaan pyritty. Tekemisessä näkyi myös se että Julia nautti esiintyä pallo-ohjelmalla. Keilaa oli harjoiteltu vähän, joten siihen nähden sekin onnistui hyvin.” Sunnuntain finaalissa Julia suoritti ehyen kaksiottelun sijoittuen vanteella 6. sijalle ja pallolla 5.sijalle.

Mina puolestaan lähti kilpailemaan lauantaina puolikuntoisena ja joutui jättämään kilpailun kesken sairastumisen takia. Eveliinan mukaan ”Mina oli oikein reipas kun sairaanakin halusi antaa kaikkensa ja tehdä parhaansa! Kuitenkin oli parempi jättää vanne ja pallo tekemättä.” Minaa harmitti kauden viimeisen kotimaan kilpailun päättyminen näin, mutta päätös oli varmasti järkevä ja oikea. Onnittelut Julialle valmentajineen, pikaista parantumista Minalle ja tsemppiä harjoitteluun kohti seuraavaa kesäkuun kisahaastetta!

Kisajärjestelyt toimivat jälleen Hämeenlinnassa hienosti – kiitos HämVS! TNV-delegaation valmentajana toimi perjantaina Noora Palmroos ja viikonloppupäivinä Eveliina Koskelo. Tuomarina toimivat Noora Palmroosin ja Eveliina Koskelon lisäksi sunnuntaina Sini Kotilainen.Tulokset ja pisteet kaikista sarjoista löydät järjestävän seuran sivuilta.