Hienoja sijoituksia TNV:n voimistelijoille Viron Narvassa

TNV:n delegaatio matkasi 1.-3.6. kansainväliseen rytmisen voimistelun kilpailuun Viron Narvaan. TNV:tä ja samalla Suomea edustivat 2000-syntyneiden sarjassa Julia Laine ja Mina Koski sekä lasten sarjassa 2004-syntyneet Gabriella Sokolova ja Kerttu Viitakangas. Valmentajana ja delegaation johtajana oli mukana Noora Palmroos. Kokonaisuudessaan Narvasta saatiin saaliiksi hienoja sijoituksia ja arvokkaita kansainvälisiä kokemuksia!

2000-syntyneiden sarjassa oli 28 tyttöä mm. Virosta ja Venäjältä. Molemmat Tähtirytmiset, TNV:n edustajat voimistelivat tiensä hienosti finaaliin. Ensimmäisenä kilpailupäivänä kilpailtiin pallolla ja vanteella. Mina hermoili vanteessa, mutta paransi pallo-ohjelmalla sijoittuen ensimmäisen päivän jälkeen 6. sijalle. Julia sijoittui heti perään 7.sijalle. Finaalissa nähtiin voimistelijoilta keilaohjelmat. Julian loppusijoitus finaalissa oli hienosti 5. sija. Valmentaja Nooran mukaan ”Julia tsemppasi ekan päivän jälkeen keiloilla ja nosti hienosti sijoitustaan. Tämä oli hieno osoitus Julialta, koska keilaohjelmassa on paljon vaikeita vartalo-osia, mitä vasta opetellaan.” Mina sijoittui finaalissa heti Julian perään 6. sijalle. ”Minalla finaalikilpailu meni selkeästi alle normaalien harkkasuoritusten, tuli pudotuksia ja vähennyksiä. Vartalo-osat onnistuivat finaalisuorituksessakin onneksi hyvin!” Nooran mukaan Tähtirytmisten osalta on hyvä lopettaa kausi mielenkiintoiseen ja kokonaisuudessaan onnistuneeseen kansainväliseen kilpailuun.

Pienet Glitterirytmiset saivat Narvan kilpailusta tärkeää kansainvälistä kokemusta.Kerttu suoriutui vapaa-ohjelmastaan valmentajan mukaan vakaasti omalla tasollaan, mutta narussa näkyi vielä epävarmuutta. Gabin ohjelmissa näkyi iloinen esiintyminen, mutta erityisesti vapaaohjelmassa vartalo-osissa tuli harmillisia virheitä, joka tiputti kokonaissijoitusta. Noora oli ylpeä suojateistaan. Valmentajalla oli jo selkeä suunnitelma lähitulevaisuuden harjoitteluun: ”Kesällä panostamme välineohjelmiin ja niiden vaikeuttamiseen.”

Narvassa kilpailujärjestelyt toimivat hienosti. Kilpailun ohella koettiin hauskoja yhteisiä kokemuksia, kuten uimista muiden seurojen voimistelijoiden ja valmentajien kanssa. Valmentaja Nooran mukaan iloisen joukon kanssa oli mukava matkustaa kansainvälisillä kilpailuareenoilla: neljä voimistelijaa toimivat erinomaisesti yhdessä, vaikka ovat eri ikäisiä. Kilpailussa saatiin luotua myös uusia tärkeitä ystävyyssuhteita eri maiden voimisteluseuroihin.

TNV kiittää delegaation ahkeraa valmentajaa, hienosti seuraa edustaneita, lupaavia voimistelijoita sekä tietenkin mukana matkustanutta huoltajajoukkoa. Lämmin kiitos!