Voimistelupäiviltä lupaavia sijoituksia ja iloisia kokemuksia!

Suomen Voimistelupäivät järjestettiin tänä vuonna Espoon Telinetaiturit ry:n toimesta Espoon Tapiolassa 8.–10. kesäkuuta. Ohjelmassa oli kilpailuja eri Svolin kilpailumuodoissa sekä lukuisia oheistapahtumia. Voimistelupäiville osallistui TNV:stä suuri 40 hengen rytmisen voimistelijan osallistujajoukko. TNV:läisittäin kilpailupäivät sujuivat iloisissa merkeissä, eri luokissa savutettiin hienoja sijoituksia. Voimistelupäivien kirkkaimpina TNV-tähtinä Aida Kauppinen saavutti 1. luokan 6. sijan, Julia Rihko 2. luokan  6. sijan ja joukkueiden 1. luokassa Glitterit1 -joukkue  saavutti hopeamitalin. Suuri TNV:n nuorten rytmisen voimistelijoiden osallistujamäärä kertoo myös lajin yhä nousseesta suosiosta seurassa.

1. luokassa kilpaili uskomattomat 118 voimistelijaa. Tällä kaudella menestystä niittänyt Kipinärytmisten Aida Kauppinen voimisteli upeasti 6. sijalle! Lisäksi Glitterirytmisten Kerttu Viitakangas saavutti hienon 13. sijan. Gabriella Sokolova voimisteli 18. sijalle, Hovi Olivia 22.sijalle ja Vanessa Partanen 34 sijalle. Sarjassa edustivat lupaavilla suorituksilla myös Essi Hokkanen, Nanaka Tagekata, Emilia Heinonen, Carolina Ilo, Mona Hiltunen ja Jenna Holi. Aidan, Olivian, Vanessan ja Monan valmentajan Minttu Ranteen mukaan ”perjantain 1. luokan kisa sujui hienosti, kaikki tytöt paransivat suorituksiaan selvästi edellisiin kisoihin nähden.”  Myös Kertun, Gabriellan, Essin, Emilian, Carolinan, Jennan ja Nanakan valmentaja Noora Palmroos oli pääosin tyytyväinen suojattiensa kilpailusta: ”isompia virheitä ei näkynyt kenelläkään – erityisesti Essi oli meidän onnistuja tänään.”

Myös 2. luokassa TNV:läiset saavuttivat hienoja sijoituksia. 32 voimistelijan joukossa Kipinärytmisten Julia Rihko sijoittui 6. sijalle, Senja Aaltonen 10. sijalle ja Aino Ahola 13. sijalle. Valmentaja Minttu iloitsi suojattiensa esityksistä: ”lauantain 2. Luokassa Julia onnistui ohjelmissaan hienosti ja tämä näkyi myös tuloksissa. Aino teki myös upeat suoritukset ja paransi huomattavasti Turun luokkakisoihin nähden. Senja suoritti ohjelmansa varmasti ja saavuttikin hienot pisteet vapaaohjelmallaan.”

3. luokassa Strassirytmisten Sofia Kankaanpää teki hienon ottelun sijoittuen luokassaan 22. sijalle ja Kipinärytmisten Emilia Liukkunen voimisteli 32. sijalle. Myös Katariina Kankaanpää, Wilma Hoskonen, Emilia Ojala ja Polina Jefremova edustivat 3. luokassa kehittynein taidoin ja ohjelmin.

Rytmisen joukkuekilpailussa 1. luokassa kilpaili Glitterit1 -joukkue, joka saavutti hienosti 2. sijan kuuden joukkueen joukossa. Glitteri1 -joukkueessa voimistelivat Gabriella Sokolova, Kerttu Viitakangas, Nanaka Tagekata, Essi Hokkanen ja Carolina Ilo. Glittereiden valmentajan Nooran mukaan joukkueena tytöt paransivat suoritustaan ja samalla tulosta viime kilpailusta. Onnittelut voimistelijoille ja valmentajille mitalisijasta! Sunnuntain asemalla esiintyi myös iloinen, nuoremmista voimistelijoista koottu Glitterit2 -joukkue. Glitterit2 -kokoonpanossa voimistelivat Emma Sokolova, Anna Leinonen, Vilma Kangas, Viivi Metsämäki ja Mimosa Turunen. Pienet Glitterit esittivät joukkueohjelman lupaavan yhdenaikaisesti ja iloisesti esiintyen.

”Sunnuntain asemalla nähtiin suloisia esiintymisiä pienimpien voimistelijoidemme voimin. Pienet voimistelijalupaukset nauttivat esiintymisestä!”, summasi Minttu Asematapahtuman tunnelmia.  Asemalla taitojaan näyttivät Julia Holi, Vilma Kangas, Neea Knaapi, Rauha Lehtonen, Anna Leinonen, Erika Lorentz, Viivi Metsämäki, Ilona Niittymäki, Emma Sokolova, Alisa Vallila ja Viivia Venäläinen. Voimistelupäivien yleisö palkitsi TNV:n pikkurytmisten esitykset spontaanein taputuksin. Pienet lupaavat asematapahtuman esiintyjät harjoittelevat Kimalle- ja Kristallirytmisten ryhmissä.

”Nyt lähdemme hyvillä mielin parin leirin kautta kesälaitumille”, summasi Noora kisan jälkeisiä tunnelmia. Katseet on käännetty jo selkeästi kohti uutta kautta. Kaikki Suomen Voimistelupäivien tulokset löydät täältä. Onnittelut voimistelijoille ja valmentajille hyvistä sijoituksista ja iloista kesälomaa sen koittaessa!

Ensi vuonna kesäkuussa 2013 Voimistelupäivien luokkakilpailuja käydäänkin osana Sun Lahti -tapahtumaa.

Hopeaa 1. luokassa saavuttanut Glitterit1-joukkue