Kiltalaiset viettivät kesäpäivää Nauvossa ja Seilin saaressa

TNV:n aktiiviseen Uskollisuuden kiltaan kuuluu melkein sata jäsentä. Kilta kokoontuu säännöllisesti yhteisten ruokailujen, kahvihetkien tai ulkoilutuokioiden merkeissä. Viimeisin tapahtuma oli aurinkoinen kesäretki: tiistaina 12.6. kiltalaiset suuntasivat 26 osallistujan voimin kohti Nauvoa.

Matkalla nähty Saariston rengastie upeine maisemineen oli mykistyttävä kokemus.  Ensimmäinen retken kohde oli Nauvon 1400-luvulla rakennettu keskiaikainen kivikirkko, joka on ympäristöineen nimetty valtakunnallisesti merkittäväksi rakennukseksi. Nauvon kirkon urut ovat Suomen säilyneistä 1700-luvun uruista suurimmat ja ainoat restauroidut. Kirkosta kiltalaiset siirtyivät lounaalle, jonka jälkeen m/s Östern olikin jo nokka auki laiturissa odottamassa  ja merimatka Seiliin sai alkaa.

Seilissä kiltalaiset tutustuivat oppaan avustuksella saaren niin maanviljelyshistoriaan kuin sairaalavaiheisiinkin.  Lepra,  hourula ja mielisairaalahistoria herätti monenlaisia ajatuksia. Retkeilijät näkivät myös alkuperäisessä asussa olevan potilashuoneen.  Vanha puukirkko ja sen viereinen hautausmaa olivat vaikuttavan karut. Puolitoista tuntia aurinkoisessa Seilissä kului nopeasti, ja pian alkoikin paluumatka iltapäiväkahvien merkeissä laivan ruuman kahvilassa.

TNV:n kiltalaisia pitää yhdessä uskollisuus voimisteluaatetta ja omaa yhdistystä kohtaan sekä hienot muistot voimistelun aktiiviajoilta. Jos olet kiinnostunut killan toiminnasta, löydät lisätietoja ja jäsenhakemuksen täältä.

Etualalla kiltamuori Sirkku Vuori