Valmennuksen hyödyllinen leiri ja Kasva voimistelijaksi -koulutus

TNV -valmennuksen kesäleiri järjestettiin 11.-14.6. Vähäheikkilän koululla, Energymillä ja lähiympäristön urheilukentillä. Leiri keräsi yhteen yli sata TNVläistä voimistelijaa. Leirin aikana voimisteltiin, opittiin uusia harjoitteita, saatiin uusia kavereita ja samalla myös onnistumisen elämyksiä. Torstaina leiri jatkui vanhemmille suunnatulla Kasva voimistelijaksi -koulutuksella.

Leirillä keskivartalon hallintaa yhdistettynä jalkatekniikkaan opetti joukkuevoimistelun vahva osaaja Saara Rinne.  Pallon ja vanteen osalta välinetekniikkaosaamista jakoi vuoden 2011 Varsinais-Suomen paras rytminen voimistelija Maiju ja narun osalta Tähtirytmisten valmentaja Eveliina. Balettiopetuksesta vastasi tanssija Ursula. Lisäksi leirillä saatiin todella hyvänä vastapainona perinteiselle voimisteluharjoittelulle Pirren osavaa ponnistus- ja nopeustreeniä sekä Lauran keskivartalon hallinnan harjoituksia telinevoimistelijan tapaan. Leirillä ohjasivat myös mm. Elina, Sini ja Riikka. Leirin järjestelyistä ja monipuolisuudesta saatiinkin paljon positiivista palautetta. ”Tytöt tykkäsivät leiristä tosi paljon. Mieluisimpia tunteja olivat narutekniikka tunti Even kanssa ja akrobatia-tunti”, kertoo Kolibrit- ja Blue-joukkueita valmentava Aija Laihinen. Narutekniikkaa ohjannut Eveliina nautti leirillä valmentamisesta ja oli tyytyväinen leirin järjestelyihin: ”tytöt näyttivät innokkailta ja valmentajat olivat hyvin liikkeiden korjaamisessa mukana – leirillä oli mukava valmentaa”. Leirin vastaavan Noora Palmroosin mukaan oli hieno nähdä noin suuri määrä potentiaalisia ja motivoituneita voimistelijoita leirillä mukana. Leirin parhaimpaan antiin kuului lisäksi positiivisen yhteisen hengen löytyminen, joka huipentui yhteisellä leirin päätteeksi järjestetyllä piknikillä. Kokeneemmat voimistelijat saivat treenaukseen uusia näkökulmia sekä löysivät sisarjoukkueista seurakavereita ja nuorimmat lähtivät varmasti kotiin mukanaan aimo annos uutta itseluottamusta.
.
Leirin päätteeksi torstaina 14.6. leiri jatkui vanhemmille suunnatun Kasva voimistelijaksi -koulutuksen parissa. Koulutuksesta vastasivat leirin vastuuhenkilönä ja järjestäjänä toiminut Noora Palmroos, seuran valmennusvastaava Laura Nikkanen ja TNV:n Phantom -joukkueessa joukkuevoimistelun MM-kilpailuissa edustanut Elina Nikkanen. Koulutus piti sisällään seuran ja sen valmennussektorin ytimekkään esittelyn, tietoa lajeista ja lajien kilparyhmien harjoittelun sisällöstä sekä keskustelua lasten ja nuorten suositellusta kokonaisliikunnan määrästä ja monipuolisuudesta. Lisäksi kuultiin ”tositarinoita” huippuvoimistelijan arjesta. Leirillä oli esillä myös vastikään lanseeratut Svolin huippuvoimistelijan urapolut. Koulutus sai aikaan arvokasta keskustelua aiheista valmentajien, vanhempien ja seuratoimijoiden keskuudessa. Lisää tietoa näistä teemoista löytyy Voimisteluliiton sivulta.

.

Kiitos kaikille osallistuneille – voimistelijoille ja vanhemmille. Erityisesti kiitos myös vapaaehtoistyönä järjestelyistä vastanneille Noora Palmroosille ja Laura Nikkaselle. Ihanaa, rentouttavaa ja urheilullista kesää!

Leirin päätteeksi järjestetyn piknikin tunnelmaa.Kuvia leiristä voit lähettää meille täältä.