TNV seurasi Lontoon olympialaisia: rytmisen voimistelun kilpailut päättyivät venäläisjuhliin!

TNV:n tuomari Elina työskenteli Olympialaisissa

Rytminen voimistelu on yksi kolmesta voimistelun lajista Lontoon olympialaisissa. TNV jännitti mukana seuraten YLEn kanavilta häikäiseviä voimistelusuorituksia suoraan Wembley-areenalta. Lontoon olympiakisojen rytmisen voimistelun taistot päättyivät venäläisjuhliin, kun rytmisen kaikki kultamitalit menivät Lontoossa Venäjälle!

Venäjä voitti joukkuekultaa, Valko-Venäjä ylsi hopealle ja Italia vei pronssimitalit. Rytmisen voimistelun henkilökohtaisessa neliottelussa Venäjän Evgeniya Kanaeva puolusti menestyksellisesti olympiakultaansa. Venäjän menestystä täydensi hopeamitalin napannut Daria Dmitrieva. Pronssimitalista käytiin tiukka taistelu, joka päättyi Valko-Venäjän Liubou Charkashynan eduksi.

Tällä kertaa rytmisen voimistelun kilpailussa ei ollut mukana suomalaisedustusta...

Sen sijaan TNV:läisiä työskenteli olympialaisissakin, sillä Lontoossa kisaemäntänä toimi TNV:n tuomari-valmentaja, TNV:n MM-kisajoukkue Phantomissakin edustanut  Elina Nikkanen.

Kuva Reuters