Treenileiri Hämeenlinnassa

Glitterit ja erikseen kutsutut Kristallit, Vanessa ja Julia treenasivat kaksi päivää Hämeenlinnan voimisteluseuran tyttöjen kanssa Hämeenkaaressa, Hämeenlinnassa.

Ensimmäisenä päivänä ohjelmassa oli paljon välinetekniikkaa jota päästiin opettelemaan Suomen mestari Silja Ahosen valmennuksesa. Leirillä oli myös venäläinen valmentaja, Masha ja vaikka yhteistä kieltä ei ollut, harjoitteleminen sujui mutkitta liikkeitä matkimalla. Ja olihan Masha jo muutaman sanan suomeakin oppinut. Treenipäivän jälkeen oli ihana pulahtaa uimaan. Yö vietettiin Punavuoren liikuntasalin lattialla.

Aamulla pukeuduttiin treenivaatteisiin, laitettiin hiukset kiinni ja syötiin ravitseva aamupala. Sitten joukko iloisia ja reippaita tyttöjä siirtyi Hämeenkaareen treenivalmiina. Toisena päivänä väsymys ei painanut, sillä kaikki menivät reippaasti nukkumaan, koska seuraavana päivänä haluttiin olla virkeinä treeneissä. Erityisen tärkeää antia oli baletinopettaja Danin opettamat tanssilliset askelsarjat jotka olivat vähän haastavia ja ennenkokemattomia, mutta erityisen tärkeitä, kun uudet säännöt astuvat vuoden vaihteen jälkeen voimaan. Suurkiitos Danille pitkäjänteisestä opettamisesta.

Valmentaja oli tyytyväinen suojateistaan, jotka jaksoivat innokkaasti oppia uutta ja keskittyä tärkeisiin asioihin vaikka välillä meinasikin olla vähän jalat ja kädet solmussa. Erityisesti valmentajaa tällä kertaa ilahdutti Glittereiden Kerttu, joka osoitti selkeää kasvua voimistelijana; halu oppia uutta, asioiden sisäistämistä ja kokeneempien voimistelijoiden liikkeiden kopioimista ja omaksumista. Varsinkin levähdystaukojen aikana Kertun oppimishalu lämmitti valmentajien mieltä. Myös Kristallien Vanessa osoitti esimerkillistä voimistelija-asennetta reippaudellaan, osallistumalla ensimmäiselle kaksi päiväiselle leirille ja sitkeesti opetteli asioita isompiensa mukana, vaikka välillä liikkeet olivatkin kolme vuotta nuoremmalle voimistelijanalulle erittäin haastavia.

Kiitos kaikille valmentajille hienoista treenihetkistä. Kiitos myös ruuanlaittajalle, joka molempina päivinä laittoi hyvää ruokaa tytöille. Tyttöjen mukana olivat tähtirytmisistä Mina ja Julia, joukkueenjohtajat Niina ja Maiju sekä valmentajat Eveliina ja Noora.