TNV:n voimistelijoita Minirytmisten avoimella leirillä ja Kolibrit Alueleirillä Kisakalliossa

Suomen Voimisteluliiton Minirytmisten avoin leiri Kisakallion Urheiluopistolla Lohjalla 15.-16.9. keräsi jälleen valtavan määrän pieniä rytmisiä voimistelijoita. Samaan aikaan myös joukkuevoimistelujoukkue Kolibrit Blue ja Celeste leireilivät Kisakalliossa joukkuevoimistelun  II -ringin Alueleirillä. 

Minirytmisten leirillä ”lihakset tulivat varmasti kipeäksi”

TNV:läisiä voimistelijoita oli mukana Tähtirytmisten– Glitterirytmisten ja Kipinärytmisten harjoitusryhmistä, kun Strassirytmiset voimistelivat samaan aikaan JV-alueleirillä Bluen ja Celesten riveissä. Viikonlopun aikana pikkurytmiset oppivat lisätaitoja rytmisen  vartalo- ja välinetekniikassa ja taitojen lisäksi kehitettiin tärkeitä ominaisuuksia kuten liikkuvuutta, nopeutta, voimaa ja kestävyyttä. Lajikouluttajina leirillä toimivat nimekkäät ja osaavat valmentajat Irina Yushina, Larisa Gryadunova, Silja Ahonen, Emma Kurki ja Laura Ahonen. Lisäksi voimistelijat ahkeroivat ulkoharjoituksia raikkaassa syysilmassa ja saivat energistä tanssiopetusta Tarina Mavrakiksen innostavaan tahtiin.  Kisakallio tarjosi leiriläisille maittavaa ruokaa ja TNV:läisten voimistelijoiden leiripäivät ja -yöt sujuivat hienosti seuran valmentajien Noora Palmroosin ja Minttu Ranteen hyvässä huomassa.

”Leiri meni kokonaisuudessaan hyvin, voimistelijoille treenit olivat hyödyllisiä ja lihakset tulivat varmasti kipeäksi”, summasi viikonlopun antia valmentajana mukana ollut Noora Palmroos. Glitterirytmisten mukaan erityisesti keilaharjoituksia oli mukava tehdä, koska niitä ei käytetä vielä niin paljon omissa harjoituksissa. Voimistelijat myös mainitsivat uudet kaverit leirin tärkeimpänä osana – kuinkas muutenkaan! Esimerkiksi Glitterien mukaan ”oli kiva kun toisen seuran voimistelija oli samassa huoneessa, niin tutustui ihan uuteen kaveriin!”.

TNV:stä leirillä mukana oli pienten voimistelijoiden lisäksi kokeneet Tähtirytmiset Mina ja Julia. Kaksikolle leiri olikin merkityksellinen, sillä se oli viimeinen mahdollisuus osallistua iän puolesta Minirytmisten avoimelle leirille. ”Olisi jaksanut treenata vielä lisääkin, mutta leirillä oli jälleen kerran hauskaa ja hyviä tunteja!”

Takana konkarit Mina ja Julia, edessä Glitteriytmisiä

Mina ja Julia

Mina ja Julia nauttivat leiritunnelmasta viimeistä kertaa

N-valmentaja Irina Jushinan tunnit olivat tehokkaita

Minirytmisten leirillä oli myös hauskanpitoa ja ulkoliikuntaa!

 Joukkuevoimistelun alueleiri oli erittäin onnistunut niin valmentajien kuin Kolibri -voimistelijoidenkin mielestä

Joukkuevoimistelun alueleirin aiheina olivat mm. kehonhuolto ja – hallinta, hyppytekniikka, vartalotekniikka ja liikkuvuus. Leirivalmentajina nähtiin rytmisen voimistelun moninkertaisen Suomen mestarin, Julia Romajukin, lisäksi joukkuevoimistelun osaajia ja asiantuntijoita: Johanna Ahlqvist (aluevalmentaja), Saara Kuusinen, Anna Forsman (tuomari), Sanna Koli ja Satu Ranta.

TNV:n valmentajien Aija Laihisen ja Maija Niskalan mukaan ”Kolibrit Bluelle ja Celestelle leiri oli todella hyödyllinen”. Valmentajat kiittelivät sitä, että leirin ohjelma oli todella mietitty Kisakallio II -ringin leirille tulevien joukkueiden tarpeisiin sopivaksi ja että leirillä kiinnitettiin nyt aiempaa enemmän huomiota myös valmennuksen tarpeisiin. ”Yhdessä mietittiin kunkin joukkueen painopisteitä ja mietittiin tulivatko ne oikeasti esiin kausisuunnitelmissa”, Aija Laihinen summaa. Kolibrit Blue ja Celeste -voimistelijoiden mielestä ”leirillä kaikki tunnit olivat kivoja, mutta erityisesti mieleen jäi vartalotekniikka tunti Johanna Ahlqvistin kanssa.”

Kiitos molempien leirien puolesta liiton järjestäjille ja valmentajille  onnistuneesta ja voimistelun täyteisestä viikonlopusta!

Kolibreja alueleirillä

Leiri alkoi lauantaiaamuna yhdeksältä Saaran johdolla.

Johanna Alhqvistin vartalotekniikkatunnilla tehtiin vartalosarjoja eri musiikkeihin.

Tarkkaavaiset Kolibrit Blue ja Celeste valmentajat Maija Niskala (vas.) ja Aija Laihinen (oik.)