Rytmisillä voitokas kaudenavaus: kotiinviemisinä jopa 2 kultaa ja 1 hopea!

Elise -Järvenpää järjesti syksyn ensimmäiset rytmisen voimistelun luokkakilpailut 13.-14.10.2012. Järvenpään lukiolla. Viikonlopun aikana kilpailtiin luokissa 2,4,6 ja joukkueet. TNV:llä oli kilpailussa runsas ja laadukas edustus ja seuramme voimistelijat saavuttivat jopa 3 mitallia kotiinviemiseksi. Näistä  kaksi saavutettiin joukkuekilpailussa ja kolmas oli Julia Laineen menestyksen ansiota 6. luokan yksilökilpailussa.

Lauantaina 13.10. TNV:läiset joukkueet nappasivat kultamitalit ja lisäksi nähtiin onnistumisia 2. luokassa

Rytmisen voimistelun joukkuekilpailuissa nähtiin TNV:n edustajina 6. luokassa TNV-Flex yhteistyöjoukkue Team Unita sekä 1. luokassa  TNV:n Glitterirytmisistä koostettu Glitterit. Molemmat TNV:n joukkueet saavuttivat ensimmäisen sijan sarjoissaan, tosin molemmilla joukkueilla oli tällä kertaa vain yksi vastustaja.

Team Unitan ja toiseksi tulleen Elise-Järvenpään Scarit -joukkueen välillä ero pisteissä oli suuri. Team Unitassa voimistelivat TNV:n Mina Koski, Julia Laine ja Katariina Kankaanpää sekä Raisiolaisen Voimisteluseura Flexin Elli Rauhaniemi, Venla Liukkonen ja  Helmi Rauhaniemi. Sekä  TNV:n valmentaja Eveliina Koskelo että Flexin valmentaja Suvi Lax saivat ”kylmiä väreitä” joukkueensa suoritusta katsellessa. Valmentaja Eveliina Koskelon mukaan ”molemmat näytöt oli loistavia, harmiksi tosin vanteet vielä hiukan karkailivat, mutta aivan mahtavat suoritukset kahden kuukauden yhteistreenauksen jälkeen.”  Team Unitan tytöt olivat yhtä hymyä ja iloa kisan jälkeen, kultamitalli oli hyvä alku syyskauteen.

Glitterirytmisistä koostettu Glitterit -joukkue saavutti niinikään kultaa 1. luokassa joukkuevapaaohjelmallaan. Joukkueessa voimistelivat Gabriela Sokolova, Kerttu Viitakangas, Jenna Holi, Essi Hokkanen ja Carolina Ilo. Glittereiden haastaja 1. luokassa nähtiin SalNV:n Amorettes -joukkue.

2. luokan kilpailussa nähtiin jopa 11 TNV:n voimistelijaa. Yleisö sai nähdä välillä jännittyneitä ilmeitä – välillä aurinkoista ilmennystä, mutta pääosin taidokkaita suorituksia ja onnistumisia. Pienet ja vähän isommatkin voimistelijat suorittivat vapaaohjelman pakollisin liikeosin sekä omavalintaisen välineohjelman. TNV:läisittäin parhaalle,  11. sijalle ylsi Kipinärytmisten Aida Kauppinen. Kipinärytmisistä sarjassa edustivat myös Leena Seesranta, Eva Inginen, Jonna Lehto, Vanessa Partanen, Olivia Hovi ja Milla Pekkala.  Kipinärytmisten valmentajan Minttu Ranteen mukaan Kipinärytmisten ”tytöillä nähtiin vaihtelevaa kisasuorittamista Järvenpäässä. Muutamilla jännitys näkyi matolla pieninä virheinä sekä välineen että perusvoimistelun saralla kun taas muutama tyttö yllätti valmentajan suoriutumalla ohjelmissaan paremmin kuin koskaan ennen!” Valmentaja Mintun mukaan oli toisaalta mukava huomata, että vaikkei suoritus olisikaan ollut voimistelijan omaa tasoa, se riitti jo hyvään tulokseen. Kipinärytmiset ovat harjoitelleet syksyn asematapahtumia varten myös rytmisen pallojoukkueen ja joukkuevoimistelun joukkueohjelmat. Valmentajan sanoin  ”on upeaa että näinkin nuoret voimistelijat pystyvät harjoittelemaan ja muistamaan useita eri ohjelmia ja saavuttamaan hienoja tuloksia kilpailuissa!” Kokonaisuudessaan Kipinärytmisten valmentaja oli kisaan tyytyväinen ja seuraava kehityskohdekin oli jo kirkkaana mielessä: ”tämän jälkeen keskitymme turhan jännittämisen vähentämiseen.” Myös Glitterirytmisiä nähtiin 2. luokan kilpailuissa: 2. luokan kisamatolla taitojaan esittivät Gabriella Sokolova, Emilia Heinonen ja Kerttu Viitakangas. Myös Glitterirytmiset ovat edenneet hyvin harjoittelussa ja se näkyi selvästi sourituksissa verrattuna viime kauden kilpailuihin.

Lisäksi 2. luokassa nähtiin Strassirytmisten Jenna Renfors. Strassirytmisen valmentajan Janette Liespuun mukaan Jenna pystyi tekemään vanneohjelmansa ilman selkeitä virheitä ja tekikin siinä ”erittäin siistin ja hienon suorituksen.”  Janetelle voimistelijan seuraavat keskittymisalueet ovat selvät: ”Jennan kanssa lähetään kehittämään vartalovaikeusosien varmuutta ja välineellä heitot pitää saada korkeammiksi.”  Valmentajan mukaan Jenna pystyi kuitenkin venymään kilpailuissa jopa parempaan suoritukseen, kuin harjoituksissa, joka on hyvän kilpailijan merkki. ”Kaikenkaikkiaan tämä oli hieno viikonloppu Jennalle, kun ohjelmia ei oltu harjoiteltu kuin vasta reilu kuukausi ja vielä JV-ohjelmien ohella!”, summasi Janette suojattinsa kilpailukokemusta.

Sunnuntaina 14.10. Julia Laineelle hopeaa 6.luokassa!

Sunnuntai alkoi 4. luokan kilpailulla, joka oli kerännyt peräti 33 lajin nuorta taitajaa. Tässä luokassa seuraamme edusti suorituspuhtaudessa kehittynyt Strassirytmisten Sofia Kankaanpää. Valmentajan Janette Liespuun mukaan myös Sofialla oli  hyvä viikonloppu. ”Sofian ohjelmien sarjan kruunasi erityisesti naruohjelma, josta Sofia sai myös omien ohjelmiensa joukosta päivän parhaat pisteet”. Janeten mukaan Sofian ohjelmiin oltiin haettu myös teemaa sekä ilmennystä ja hän onnistuikin tuomaan näitä hyvin esille. Valmentaja Janeten mukaan Sofian osien puhtaudessa ja vanneohjelman välinevaikeuksissa jäi vielä seuraaviin kisakoitoksiin parantamisen varaa.

6. luokan kilpailussa edustivat TNV:n tyylikkäät lupaukset Tähtirytmisten Julia Laine ja Mina Koski. Kisan voiton vei OVOn Jenny Pennanen. Julia nousi kisan päätteeksi hienosti hopeakorokkeelle valmentaja Eveliina Koskelon mukaan ”suhteellisen hyvillä ja rauhallisilla suorituksilla”. Mina taas joutui tyytymään neljänteen sijaan, kun pronssia saavutti Elisen Anna Tikhomirova. Minalla muutamat virheet häiritsivät vielä kokonaisuutta.

Onnittelut ja kiitokset valmentajille voimistelijoiden kehityksestä ja hyvästä työstä. Onnea myös kaikille onnistuneita suorituksia kilpailuissa tehneille voimistelijoillemme ja kiitos viikonlopun edustamisesta.  Kiitämme myös Elise -Järvenpäätä hyvin sujuneista järjestelyistä. Kilpailun tuloksiin pääset tästä.

Strassirytmiset Sofia (vas.) ja Jenna (oik.)

Esimerkkinä TNV: läisten suorituksista Mina Kosken 6.luokan vapaaohjelma