Suuri joukko TNV:läisiä alueen Asemalla

Isänpäiväsunnuntaina 11.11 Kupittaan urheiluhallissa nähtiin jälleen koko alueelta  iloisia voimistelijatyttöjä, jotka esiintyvät Voimisteluliiton Länsi-Suomen Voimistelun Asematapahtumassa. TNV:stä asemalla esiintyi jopa 5 joukkuevoimistelujoukkuetta: Karneolit, Bolidit, Lupiinit, Geminit, PINK, 2 esiintyvää  voimisteluryhmää Estetical ja Estetical junior sekä lukuisia pieniä taitavia rytmisiä voimistelijoita Kimalle-, Kipinä-, Glitteri- ja Kristallirytmisten ryhmistä. Asematapahtuma oli monen pienen voimistelijan kauden kohokohta.

Joukkuevoimistelu / Karneolit

Karneolien uusi naruohjelma sujui Asemalla pääosin hienosti. Karneolien valmentajan Suvi Äijälän mukaan ”erityisesti kaanonkohdat ja hyppelyt onnistuivat, mutta parannettavaa ensi viikon asemaa ajatellen jäi vielä ojennuksissa ja ilmeikkyydessä sekä pienissä rytmityksissä.”  Välineet pysyivät mukana Karneolien ohjelman tahdissa ja tytöt selkeästi tykkäsivät esittää ohjelmaa. Karneolit saivat Arveilta kiitosta mm. nopeudesta ja ketteryydestä.

Joukkuevoimistelu / Geminit ja Bolidit

Bolideilla ja Gemineillä valloittavat esiintymiset sujuivat jo selvästi varmemmin kuin pari viikkoa aiemmin Cailap Cup asemalla. Joukkueiden valmentajan Minttu Ranteen mukaan joukkueet tekivät paljon parempaa yhteistyötä ja uskalsivat esittää vaikeat ohjelmansa rohkeammin kuin aiemmin.  Valmentajan mukaan säihkettä siis haettiin ”ja sitä alkaa jo näkyä!

Joukkuevoimistelu / Lupiinit

Myös Lupiinit paransivat edellisestä kisasuorituksestaan ja ohjelma oli nyt selvästi yhtäaikaisempi. Joukkueen valmennuksesta vastaava Riikka Andersson kiitteli joukkueensa edistymistä. Valmentajan mukaan ”joukkueesta puuttuvakaan voimistelijakaan haitannut, vaan muut paikkasivat hienosti.” Lupiinit saivat  Arveilta kiitosta esimerkiksi hyvästä sivutasapainosta ja perusasennoista.

Joukkuevoimistelu / PINK

PINK -joukkue esiintyi alueen asematapahtumassa vauhdikkaalla ja mukaansatempaavalla pallo-ohjelmallaan. Joukkueen valmentajan Karoliina Nevän mukaan joukkueen ”suoritus oli yhtäaikainen ja ohjelma on mennyt huimasti eteenpäin viimeisten viikkojen aikana.” Karoliinan sanoin ”Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin!”

Voimistelu / Estetical ja  Estetical junior

Estetical (10-12 -vuotiaille) ja Estetical junior (7-9 -vuotiaille) ovat TNV:n esiintyviä voimisteluryhmiä, johon kaikki voimistelusta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Esteticalin tavoitteena onkin saada onnistumisen elämyksiä toisia kannustaen. Estetical ja Estetical junior esiintyivät Asemalla mielenkiintoisella itämaisella viuhkaohjelmallaan.

Rytminen voimistelu / Glitterit ja Kristallit

Glitterirytmisistä asemalla esiintyi Gabriella, Kerttu, Viivi, Emmi, Essi, Carolina, Emilia, Mimosa, Vilma ja Jenna. Kristallirytmisistä Aseman kilpailumatolla nähtiin taas Ilona, Emma K., Belma, Emma S., Vanessa, Anna T, Anna L, ja Olivia. Valmentaja Maiju Korpelan mukaan  ”tytöillä oli tänään siistit kokonaisuudet ja kehitystä näkyi.” Kristallit ja Glitterit olivat valmentajan mukaan reippaita ja myös esiintymisissä kaikki tytöt voimistelivat tyylikkäästi ojentaen.

Rytminen voimistelu / Kipinät ja Kimalteet

Kipinärytmisistä Asemalla edustivat Jonna, Eva, Mona, Viveka, Sari, Vilja, Enni, Polina ja Leena. Kimallerytmisistä esiityivät taas Ellen, Perla, Paola, Emilia T, Kerttu, Ida, Iina, Aada, Kaisla, Lumia, Alisa, Viivia, Mathilda, Neea ja Rauha. Kimallerytmisillä ja Kipinärytmisillä Asemalla nähtiin  pääasiassa kauden ensiesiintymisiä uusilla ohjelmilla, mutta mukana oli toki myös vanhoja ohjelmia uusituin versioin. Tytöillä on rytmisen osalta kauden kisat vasta edessäpäin. Valmentaja Minttu Ranteen mukaan ”nyt päästäänkin keskittymään vielä muutamien viikkojen ajan toden teolla näihin rytmisen ohjelmiin, kun joukkuevoimistelun esiintymiset alkavat pikkuhiljaa olla takana.” Kipinä- ja Kimallerytmiset tekivät Asemalla rytmisen osalta sekä yksilö- että joukkuesuorituksia. Kipinöistä rytmisen voimistelun pallojoukkueessa voimistelivat Senja, Olivia, Aida, Emilia O ja Emilia L.  Kimalteiden rytmisen voimistelun vapaajoukkueessa voimistelivat taas Mathilda, Alisa, Viivia, Neea ja Rauha. Minttu oli pääosin tyytyväinen suojattiensa voimistelusta: ”Esiintymisistä iloittiin ja nautittiin täysillä.”

Omien suoritusten jälkeen kaikki esiintyjät palkittiin mitalein ja valmentajat saivat arveilta eli arvioitsijoilta kirjallisen palautteen. Seuran arveina toimivat Sini Kotilainen, Elina Nikkanen, Janette Liespuu ja Jenni Blom. Kiitos kaikille esiintyjille ja valmentajille esityksistä, Arveille palautteesta sekä katsojille  kannustuksesta.  Kiitos myös järjestäjille mukavasta päivästä!