TNV:läiset upeasti edustettuina avoimessa rytmisen voimistelun kisassa

Turun Liikuntaseura järjesti rytmisen voimistelun avoimet yksilökisat ja TLS-aseman 18.11. Turussa Nunnavuoren palloiluhallilla. Kaikkiaan kilpailuun osallistui yli 30 TNV:läistä rytmistä voimistelijaa ja lisäksi 4 joukkuevoimistelujoukkuetta TLS-Asemalle. Päivän aikana nähtiin paljon onnistumisia, voimistelijamme menestyivät monessa sarjassa ja toki kaikki saivat myös kaivattua kisakokemusta matkalla kohti seuraavia tavoitteita. TNV:läisten suuren osallistujamäärän takia kerromme kisakuulumisia ryhmittäin, ei kilpailusarjoittain.

Kipinä- ja Kimallerytmiset voimistelivat Asemalla ja 8-10 -vuotiaiden sarjassa

Kipinärytmisistä  TLS:n kilpailussa olivat mukana Aida, Leena, Mona, Viveka, Olivia, Vanessa, Milla, Sari, Julia, Jonna, Eva, Enni, Polina, Senja, Emilia L, Emilian O ja Aino. Osa Kipinärytmisistä teki päivän mittaan pitkän urakan, kun ensimmäinen esiintyminen oli jo aamulla Asemalla joukkuevoimistelun joukkueena Geminit sekä rytmisen voimistelun pallojoukkueena. Rytmisen voimistelun pallojoukkueessa voimistelivat Kipinöiden Olivia, Vanessa, Senja, Emilia L ja Emilia O.  Onnistuneista suorituksista kiitokseksi joukkueet saivatkin ansaitusti isot aplodit yleisöltä. Ikäsarjoissa Kipinärytmisten ryhmän voimistelijat kilpailivat 8-10 -vuotiaiden yksilösarjoissa vapaa-, naru-, vanne- ja pallo-ohjelmilla. Valmentaja Minttu Ranteen mukaan ”Kipinöillä nähtiin kilpailupäivän aikana sekä täydellisiä onnistumisia että tylsiä kömmähdyksiä. Näistä jälkimmäisistä opitaan ja osataan ensi kerralla hyödyntää kisassa!” Vapaaohjelmissa parhaiten menestyi Kipinärytmisten Aida saavuttaen ikäsarjassaan upeasti kultaa! 8-10 -vuotiaiden pallosarjassa jaetulle pronssille voimisteli Emilia L. 8-10 -vuotiaiden vannesarjassa Kipinöistä parhaiten onnistui Enni ollen hienosti viides. 8-10 -vuotiaiden narusarjassa onnistuneesti 7.sijalle voimisteli Julia.

Kimallerytmisistä Alisa, Viivia, Neea, Rauha ja Mathilda  ilahduttivat Asemakilpailuissa. Tytöt esittivät sekä rytmisen voimistelun  vapaajoukkueohjelman että omia yksilöohjelmiaan. Valmentaja Minttu Ranne kehui pienten voimistelijoidensa kehitystä ja sanoi, että ”Kipinät ja Kimalteet näyttivät TLS-asemalla upeita, pirteitä esityksiä.” Erityisesti Alisan ja Viivian uusi, vaativa vapaaohjelma tempasi yleisön mukaansa heti alkutahtien jälkeen.

Glitteri- ja Kristallirytmiset voimistelivat Asemalla ja 8-10 -vuotiaiden sarjassa

Glitterirytmisistä 8-10 -vuotiaiden yksilösarjoissa esiintyivät Kerttu, Gabriella, Caroliina, Essi, Jenna, Emilia ja Emmi. Asemalla nähtiin lisäksi Glittereiden Vilma ja Mimosa sekä pienempien Glitterien joukkue. Valmentaja Maiju Korpelan mukaan ”kisat sujuivat kaikilta Glittereiltä tänään melko hyvin.”  Valmentaja Noora Palmroos kiitteli erityisesti suojattiensa Caroliinan ja Gabriellan ahkeraa treenaamista ja siitä johtuvaa huikeaa kehitystä. Noora näki voimistelijoidensa kehityksen erityisesti suorituspuhtaudessa.  Glittereiden Kerttu voimisteli vapaalla ikäsarjansa kolmanneksi ja Caroliina taas taiteili pallolla ikäsarjansa kolmanneksi. Glittereitä valmentavan ja kisassa tuomarina toimineen Eveliina Koskelon mukaan kisa näytti sen, että  Glitterit ovat menneet viime aikoina huimasti eteenpäin.

Kristallirytmisistä Asemalla esiintyi Julia, Belma, Emma K, Ilona, Emma S, Vanessa, Anna L, Anna T ja Olivia.  Vanessa, Emma, Anna L ja Mimosa esiintyivät tänään ensimmäistä kertaa välineillä ja jännitys näkyi esimerkiksi pienissä suunnan unohduksissa. Valmentaja Noora Palmroos näki kehityssuunnan kuitenkin positiivisena ja muistuttaa, että ”eka esiintymiskerta kerta on aina jännittävin!”

Tähti- ja Strassirytmiset kilpailivat 11-, 12- vuotiaiden ja juniorien sarjassa12-vuotiaiden sarjassa

Tähtirytmisten edustajana 12-vuotiaiden sarjassa nähtiin Julia Laine, kun Mina Koski joutui perumaan osallistumisensa sairastumisen vuoksi. Julia voimisteli kultaa kaikista välineistä. Julian valmentajan Eveliina Koskelon mukaan ”Julialla oli tänään tavoitteena treenata esiintymistä ja eläytymistä.” 

Strassirytmisistä Katariina Kankaanpää kilpaili nuorten sarjassa. 11-vuotiaiden sarjassa voimistelivat Strassirytmisistä  Wilma Hoskonen, Jenna Renfors ja Nuppu Parikka. 12-vuotiaiden sarjassa kilpailivat  Strassirytmisten Lotta Lahtinen ja Sofia Kankaanpää. Strassirytmisten valmentajan Janette Liespuun mukaan Strassit lähtivät kisaan hakemaan esiintymiskokemusta; osa haki varmuutta tuleviin luokkakisoihin ja osa haki tuntumaa täysin uusiin ohjelmiin. Vapaaohjelmassa 12-vuotiaiden sarjassa hienosti onnistui Sofia voittaen sarjassa pronssia. Jennan vanneohjelma oli mennyt osien puolesta paljon eteenpäin lokakuun luokkakisoista ja hän voitti myös pronssia 11-vuotiaiden sarjassa. Uudella vanneohjelmalla oli kilpailemassa Lotta  ja myös Nupulle kilpailut olivat ensimmäiset tällä kaudella. Molemmat suorittivat iloisen ja siistin suorituksen, johon on vielä haettava lisää välinevarmuutta ja osien puhtautta. Ensimmäiset riskiheitot ohjelmissa jännittivät tyttöjä, mutta molemmilta nämä onnistuivat mallikkaasti. Wilma Hoskonen ja Katariina Kankaanpää hakivat kokemusta ennen joulukuun 3.luokan luokkakisoja. Molempien vapaaohjelmat sujuivat varmasti, mutta välineohjelmissa tuli tuli vielä virheitä, joita hiotaan seuraavan kahden viikon ajan. Janeten sanoin ”yleisesti strasseilla oli hauska päivä ja mitaleja tuli paljon – osittain kyllä siitä syystä, ettei kilpailijoitakaan ollut sarjoissa 3:a enempää.”

Joukkuevoimistelujoukkueet Lupiinit, PINK, Karneolit ja Geminit esiintyivät edukseen Asemalla

Lisäksi TLS-Asemalla nähtiin joukkuevoimistelujoukkueet Lupiinit, PINK, Karneolit ja Geminit. Karneolien ohjelmassa osa liikkeistä ja sarjoista onnistui hienosti, mutta suoritus oli harmittavan eriaikainen ja joitakin virheitä mahtui myös mukaan ohjelmaan. Tuomareilta kiitosta tuli perusvoimistelusta sekä ohjelman kokonaisuudesta ja tunnelmasta. Kauden viimeisen Asemaesiintymisen kunniaksi Gemineiltä nähtiin hieno  suoritus. Myös PINK ja Lupiinit voimistelivat vakuuttavasti edellisviikkoisen Alueen Aseman tapaan.

Tällä kertaa D2 eli välinevaikeusosien arviointi jäi kisasta pois ymmärrettävästi vähäisen tuomarien määrän takia. TNV onnittelee ja kiittää kaikkia voimistelijoita ja valmentajia hyvästä työstä ja toivottaa harjoitusintoa tuleviin koitoksiin. Onnittelut myös kaikille menestyjille sekä heidän valmentajilleen. Suurkiitos myös onnistuneista järjestelystä kilpailun järjestäneelle Turun Liikuntaseuralle. Kilpailun kaikki tulokset löydät täältä.