Strassit rytmisen voimistelun avoimessa kilpailussa

Turun Liikuntaseura järjesti rytmisen voimistelun avoimet yksilökisat ja TLS-aseman 18.11. Turussa Nunnavuoren palloiluhallilla. Kaikkiaan kilpailuun osallistui yli 30 TNV:läistä rytmistä voimistelijaa ja lisäksi 4 joukkuevoimistelujoukkuetta TLS-Asemalle. Päivän aikana nähtiin paljon onnistumisia, voimistelijamme menestyivät monessa sarjassa ja toki kaikki saivat myös kaivattua kisakokemusta matkalla kohti seuraavia tavoitteita.

Katariina Kankaanpää kilpaili nuorten sarjassa. 11-vuotiaiden sarjassa voimistelivat Wilma Hoskonen, Jenna Renfors ja Nuppu Parikka. 12-vuotiaiden sarjassa kilpailivat Lotta Lahtinen ja Sofia Kankaanpää. Strassirytmisten valmentajan Janette Liespuun mukaan Strassit lähtivät kisaan hakemaan esiintymiskokemusta; osa haki varmuutta tuleviin luokkakisoihin ja osa haki tuntumaa täysin uusiin ohjelmiin. Vapaaohjelmassa 12-vuotiaiden sarjassa hienosti onnistui Sofia voittaen sarjassa pronssia. Jennan vanneohjelma oli mennyt osien puolesta paljon eteenpäin lokakuun luokkakisoista ja hän voitti myös pronssia 11-vuotiaiden sarjassa. Uudella vanneohjelmalla oli kilpailemassa Lotta  ja myös Nupulle kilpailut olivat ensimmäiset tällä kaudella. Molemmat suorittivat iloisen ja siistin suorituksen, johon on vielä haettava lisää välinevarmuutta ja osien puhtautta. Ensimmäiset riskiheitot ohjelmissa jännittivät tyttöjä, mutta molemmilta nämä onnistuivat mallikkaasti. Wilma Hoskonen ja Katariina Kankaanpää hakivat kokemusta ennen joulukuun 3.luokan luokkakisoja. Molempien vapaaohjelmat sujuivat varmasti, mutta välineohjelmissa tuli tuli vielä virheitä, joita hiotaan seuraavan kahden viikon ajan. Janeten sanoin ”yleisesti strasseilla oli hauska päivä ja mitaleja tuli paljon – osittain kyllä siitä syystä, ettei kilpailijoitakaan ollut sarjoissa 3:a enempää.”

Tällä kertaa D2 eli välinevaikeusosien arviointi jäi kisasta pois ymmärrettävästi vähäisen tuomarien määrän takia. TNV onnittelee ja kiittää kaikkia voimistelijoita ja valmentajia hyvästä työstä ja toivottaa harjoitusintoa tuleviin koitoksiin. Onnittelut myös kaikille menestyjille sekä heidän valmentajilleen. Suurkiitos myös onnistuneista järjestelystä kilpailun järjestäneelle Turun Liikuntaseuralle. Kilpailun kaikki tulokset löydät täältä.

Strassirytmiset Katariina ja Wilma