Tixia voimisteli upeasti loppukilpailussa

Valtakunnalliset kilpasarjojen välinemestaruuskilpailut järjestettiin 24.11-25.11 Tampereella. TNV:n joukkueista kisoihin osallistuivat Tixia ja Sendica. Kaikkien sarjojen alkukilpailut käytiin lauantaina 24.11 Hervannan palloiluhallissa. Tixia voimisteli vanneohjelmansa upeasti yltäen ensi kertaa kovatasoisissa valtakunnallisissa välinekisoissa loppukilpailuun. 12-14 -vuotiaiden kilpasarjaan osallistui yhteensä 43 joukkuetta eri puolilta Suomea ja Tixia sijoittui alkukilpailun 15 parhaan joukkueen joukkoon. Sunnuntain loppukilpailussa Tixian hienot suoritukset jatkuivat ja tuloksena oli kivikovan sarjan 8.sija joukkueen uusilla ennätyspisteillä.

Tixia ylsi kauden pääkilpailussa taas hienoon suoritukseen. Lauantain alkukilpailussa vanteen käsittely ja pyöritykset sujuivat tosi yhtäaikaisesti ja suoritus oli muutenkin siisti kokonaisuus. Myös kuviot, vartalosarjat ja tasapainot onnistuivat. Ohjelman alussa tapahtui harmittava vanteen rajanylitys, mutta kaikkien iloinen tekeminen paikkasi virhettä. ”Suorituksesta jäi kokonaisuutena hyvä fiilis. Ihan A-kategoriaan ei vielä ylletty, mutta ollaan silti tosi tyytyväisiä”, tytöt sanoivat alkukilpailun jälkeen. Tixian suoritusvuoro oli jo ihan kilpailujen alussa, joten vasta koko iltapäivän jännäämisen jälkeen varmistui, että loppukilpailupaikka sunnuntaille oli plakkarissa.

Sendica  osallistui puolestaan 16-18 -vuotiaiden kilpasarjan alkukilpailuun. Joukkue teki kauden parhaimman kisasuorituksensa ja keilat pysyivät käsissä. Merirosvoaiheinen puku sopi ohjelman teemaan.

Sunnuntain 25.11 loppukilpailussa Tixia paransi vielä suoritustaan. Valmentaja Karoliina Nevä kertoi ohjelman olleen ehjä ja vapautunut kokonaisuus. Alkukilpailun suorituksen pienet epätarkkuudet korjattiin hienosti. Tytöt nauttivat selvästi matolle pääsystä loppukilpailutilanteessa ja hymyä ja ilmaisuakin löytyi vielä lauantaita enemmän. Tuloksena oli alkukilpailun sijoituksen parantaminen kunniakkaaseen 8:nteen sijaan. Sijoitus on joukkueen paras valtakunnallisissa kisoissa ja sen arvoa nostaa vielä se, että kilpailtiin kivikovassa välinesarjassa. Loppukilpailusta Tixia keräsi välinekisojen ennätyspisteensä 15,40. Varsinkin suorituksen ja sommittelun taiteellisen osuuden pisteet nousivat ansaitusti korkeiksi. Onnittelut motivoituneille tytöille huippusaavutuksesta! Tästä on hyvä jatkaa kohti kevättä ja uutta ohjelmaa.

Tixia kilpailumatolla

Tixia ja selkeät tasapainot

Tixia ja selkeät tasapainot