TNV:n rytmisen voimistelun leiripäivässä opittiin uusia taitoja

Seuran sisäinen rytmisen voimistelun leiripäivä pidettiin Turussa TSYKin koululla ja Lintulan liikuntasalissa 24.11.2012. Mukana leirillä oli kaikenikäisiä voimistelijoita alkaen pienistä Kristalli- ja Kimallerytmisistä aivan nuorten joukkueen Team Unitan voimistelijoihin saakka. Monta uutta taitoa ehdittiinkin päivässä oppia.

Leirillä lajivalmentajina olivat rytmisen voimistelun huippuosaajat, Suomen mestarit ja Suomen MM-kisaedustajat Julia Romanjuk ja Silja Ahonen sekä RaJun rytmisen voimistelun valmentaja, rytmisen voimistelun Suomen maajoukkueessa voimistellut Noora Lehtimäki. Leiripäivän aikana saatiin opetusta perusvoimistelussa ja kehitettiin myös voimistelussa tarvittavia ominaisuuksia kuten liikkuvuutta, nopeutta, voimaa ja kestävyyttä. Lisäksi opittiin pallon, keilojen, vanteen ja nauhan käsittelyä ja erityisesti erilaisia kiinniotto- ja heittotekniikoita.

Lisäksi inspiroivaa oppia ilmaisuun ja tanssiin saatiin tanssiopettajilta Yasminilta ja Nelliltä. Tanssitunnilla leiriläiset opettelivat mm. liikkumaan eri musiikkien tahtiin ilmentäen kyseisen musiikin tunnetilaa. Tämä oli tärkeä harjoitus, sillä tulevalla Olympiadilla rytmisen voimistelun säännöissä korostuu  ilmaisua ja ekspressiivisyyttä sisältävien tanssisarjojen merkitys. Harjoitus osoittautuikin voimistelijoille oletettua paljon hankalammaksi. Tanssiohjaajat opettivat myös vanhemmille leiriläisille lyhyen, mutta vauhdikkaan showtanssikoreografian.

Iloinen ja reipas mieli pysyi yllä leirin päätökseen asti.  Leirin järjestäjät kiittivät osaavia, upeita valmentajia leirin lopuksi pienin lahjoin. Leirin pääjärjestäjinä toimivat ahkerat jojot Arja Hiltunen, Mirva Knaapi, Maiju Turunen, Niina Kangas, Jelena Chevtchenko sekä muut voimistelijoiden vanhemmat  johtokunnan edustajan Niina Piipon johdolla. Sini Kotilainen organisoi leiriä aikataulujen, salien ja valmennuksen puolesta. Järjestäjät saivat tapahtumasta hyvää oppia ja huomasivat kehittämistarpeita seuraavan leirin järjestämistä varten.

Kiitos leirin valmentajille Siljalle, Julialle, Nooralle, Nellille ja Yasminelle, organisaattori-jojoille ja vanhemmille onnistuneesta leiristä! Yhteiskuvan voit ladata isona tiedostona tästä. Kuvista kiitos Jelena Chevtchenkolle.

Kaikki ahkerat leiriläiset, takana valmentajat Julia Romanjuk ja Silja Ahonen