10-12v. joukkueiden kisakausi huipentui SM-kisaan ja Celesten mitaliin!

Joukkuevoimistelun Voimisteluliiton tyttöjen 10-12v. ja SM-sarjojen välinemestaruuskilpailut kilpailtiin 1.-2.12.2012 Töölön kisahallissa.  Helsingin SM-kisassa viimeisteltiin syksyn kisakausi 10-12 -vuotiaiden joukkuevoimistelujoukkueiden osalta. TNV:stä kisassa edustivat Black -joukkue sekä Kolibrit -tiimin  Blue ja Celeste -joukkueet. 

Kolibrit -tiimin molempien joukkueiden tavoitteena viimeisessä kisassa oli saada kauden paras suoritus ja onnistua viimeisinä viikkoina hiotuissa vaikeusosissa. Tavoitteena oli myös pitää aiemmista kisoista saadut kategoriat. Kolibrit Celeste oli ensimmäisenä suoritusvuorossa. Valmistautuminen kisaan sujui joukkueen osalta hyvin ja tunnelma oli kisamatolle astellessa kohdallaan. Vaikka suorituksessa oli muutamia pieniä eriaikaisuuksia, oli kokonaisuus kauden paras ja ilmaisu välittyi katsomoon asti. Tyttöjen keskittyminen kantoi läpi ohjelman ja erityisesti lopun vaikeusosat suoritettiin vahvasti. Tulokseksi Celeste sai kategorian 1, mistä sekä tytöt että valmentajat olivat riemuissaan! Saavutettu kategoria ja mitali SM-kisasta kruunasivat hyvin sujuneen kauden ja olivat upea palkinto kovasta työstä jumppasaleilla.

Kolibrit Blue –joukkue suoritti pitkän päivän päätteeksi viimeisten kisaajien joukossa. Siitä huolimatta tunnelma oli lämmitellessä hyvä ja positiivinen. Tytöt olivat hyvin keskittyneitä ja selvästi valmistautuneita kauden viimeiseen kisaan. Suorituksessa tuli muutama virhe, mutta kokonaisuutena ohjelma oli kauden vahvin. Tyttöjen ilmaisu kantoi loppuun asti ja yhtäaikaisuus osui hienosti kohdalleen myös monessa sellaisessa kohdassa, joita on hiottu viimehetkeen saakka. Tulokseksi Blue sai kategorian 3, joka on valtakunnallisesta kisasta erittäin hyvä saavutus. Tuomaripalautteen perusteella monet tärkeät kehityskohteet olivat menneet huimasti eteenpäin vaikka kategoria pysyikin samana kuin aluekisassa. Kaikkiaan Kolibrit –tiimin syksy on ollut menestyksekäs sekä kisoissa, mutta myös itselle asetettujen tavoitteiden puolesta. Kaksi joukkuetta; 18 tyttöä ja liuta valmentajia ovat hioutuneet yhdeksi tiimiksi ja toimineet saumattomasti porukkana. Valmentaja Maija Niskalan mukaan ”on ollut upea saada valmentaa näin taitavaa ja iloista joukkoa!”

Kiitos kilpailun järjestäjille, Voimistelu- ja urheiluseura Eliselle sekä Suomen Voimisteluliitolle.

Kolibrit -tiimi (kuva aluekisoista)

Kolibrit -tiimi (kuva aluekisoista)