Leiri Pietarilaisten tyttöjen ja valmentajan kanssa 11-13.1.2013

Turun Naisvoimistelijat järjestivät ensimmäisen kerran yhdessä Pietarilaisten voimistelijoiden ja valmentajan kanssa ystävyysleirin. Leirille osallistuivat Turun Naisvoimistelijoista Glitterirytmiset, Kristallirytmiset ja TNV-Flexin yhteisjoukkue Unita.

Pietarilaiset saapuivat Suomeen myöhään illalla torstaina 10.1. Pitkän matkan minibussilla matkustaneet vieraamme ohjattiinkin suoraan majoittaviin perheisiin iltapalalle ja yöunille. Varsinainen vierailu alkoi perjantaina, kun neljä voimistelijaa, valmentaja ja mummo lähtivät tutustumaan Turun kaupunkiin Oksanan (Emman ja Gabriellan äidin) johdolla. Päivä sisälsi kiertelyä kaupoissa ja tutustumiskäynnin Tuomiokirkkoon. Kaupungilta kiiruhdettiin Oksanan luokse ruokailemaan, josta siirryttiinkin Kupittaan urheiluhalliin ensimmäisiin harjoituksiin. Perjantain harjoitus piti sisällään rankan kestävyys-, ponnu- ja lihaskuntoharjoituksen joka oli räjähtävä lähtö leirille. Harjoituksen jälkeen siirryimme 30 voimistelijan voimin Caribiaan uiskentelemaan.

Lauantaipäivä olikin treeniä aamusta iltaan. Oli balettia, välinetekniikkaa, akrobatiaa, venäläisvalmentajan pitämää liikkuvuutta jne. Harjoitustunteja päivään mahtui jopa 8, mutta kaikki jaksoivat innolla päivän loppuun asti. Pitkän harjoituspäivän jälkeen olikin parasta vain mennä perheisiin ruokailemaan ja lepäämään.

Sunnuntaina harjoitukset jatkuivat aikaisin aamulla. Salille asteli reippaita nutturapäisiä voimistelijoita, joista heijastui pieni väsymys, mutta innokas odotus mitä kaikkea uutta päivä taas toisi tullessaan.Harjoitukset jatkuivat jälleen aina iltaan saakka ja kiitos vanhempien ja erityisesti jojojen, kotiin ei tarvinnut lähteä edes ruokailemaan, kun ruokailu oli erinomaisesti järjestetty energymillä.

Tehokas ja antoisa leiri oli ilo päättää yhteisillä illanistujaisilla. Pienessä tiiviissä tilassa naurettiin, juteltiin viikonlopusta, pelailtiin Kuka arvaa piirustuspeliä ja herkuteltiin terveellisillä herkuilla joiden tuomiseen olivat kaikki vanhemmat tunnollisesti osallistuneet. Lahjoja jaettiin ja puheita pidettiin. Leiristä jäi hyvä maku suuhun.

Kaikin puolin leiri oli erittäin onnistunut. Venäläinen valmentaja toi esiin omaa tietouttaan ja meidän valmentajamme omaansa. Ero harjoitustavoissamme on tietenkin suuri, mutta oli upeaa nähdä heidän harjoitustyyliään ja poimia sieltä asioita jotka sopivat ja kehittävät meidän harjoitustapojamme. Voimistelijoissammekin oli selkeä ero meidän ollessa fyysisesti hyvin vahvoja ja kestäviä oli heidän peruskunnossaan taas kehittämistä ja toisaalta meillä liikkuvuudessa vielä parannettavaa. Leiri oli opettava niin meille kuin voimistelijoillekin jotka eivät antaneet kielimuurin olla esteenä. Tytöt jaksoivat hienosti läpi raskaan viikonlopun.

Valmentajat Noora Palmroos ja Eveliina Koskelo olivat väsyneitä, mutta tyytyväisiä leiristä ja aikovat jatkossakin toteuttaa vastaavanlaista yhteistyötä.

 

Suurkiitos leiristä:

Kaikille leirillä olleille TNV:n valmentajille: Noora Palmroos, Eveliina Koskelo, Maiju Korpela, Yasmin Akbulat.

Oksanalle jonka ansiosta tämä yhteistyökuvio alun perin syntyi ja myös hänen suuresta avustaan leirin organisoinnissa, järjestelyissä, kielen kääntämisessä jne.

Jojoille jotka jälleen toimivat kiitettävästi valmentajien apuna ja vanhempien tietolähteenä ja kaikille vanhemmille panostuksestaan.