Team Unitan tiivis harjoittelu palkittiin 1. EM-karsinnan pronssilla!

Rytmisen voimistelun ensimmäinen EM-karsintakilpailu käytiin sunnuntaina 14.4.2013 Hämeenlinnassa. TNV-Flexin juniorijoukkue Team Unita kilpaili EM-karsinnassa tyylikkäästi ainoana varsinaissuomalaisena joukkueena. Team Unita nappasi upeasti pronssia edustavien rytmisen voimistelun juniorijoukkueiden tasaisessa kilpailussa.

Team Unita on Turun Naisvoimistelijoiden ja Raisiolaisen Voimisteluseura Flexin rytmisen voimistelun juniorijoukkue, jossa voimistelevat Mina Koski, Julia Laine, Elli ja Helmi Rauhaniemi sekä Venla Liukkonen. Team Unita on valmistautunut viime viikot tiiviisti kisakauteen. Kauden alku on ollut hektinen, sillä vuodenvaihteessa muuttuneet säännöt ovat luoneet suuria muutostarpeita kilpailukoreografioille. EM-karsinnassa esitetyn joukkueohjelman lisäksi voimistelijoiden kaikki 5 yksilöohjemaa on uusittu. Valmentaja Eveliina Koskelon mukaan työtä onkin ollut valtavasti: ”Ohjelmaa onkin hiottu useilla pitkillä treeneillä niin kotisalilla, kuin myös ystäväseuran leireillä Hämeenlinnassa.”

EM -karsintakisassa valmentaja Eveliina löysi joukkueen ensimmäisestä näytöstä vielä paljon korjattavaa. Toinen näyttö oli vahvempi. Valmentaja Eveliinan mukaan joukkueella on vielä paljon työtä SM-kisaan, mutta kokonaiskuva oli jo lupaava. Lupaava oli myös sijoitus, sillä Team Unita nappasi hienosti suorituksillaan juniorijoukkueiden kolmannen sijan. Ensimmäisen sijalle voimisteli Elise & Elise-J:n Orkideat -joukkue ja toiseksi tuli SVSE & SVSV & SVS:n SVS Finland -joukkue. Järjestelyt toimivat EM -karsintamittelössä hienosti – siitä iso kiitos kisajärjestäjä Hämeenlinnan Voimisteluseuralle. Onnea myös kaikille menestyneille joukkueille valmentajineen.

Kilpailukauden startti oli positiivinen, mutta tytöillä ja valmentajalla on edessään vielä haastava, mutta kiinnostava kisakausi. Ensimmäisen EM-karsintakilpailun viikonlopusta voimistelun yhteisiin SM-kilpailuihin 10.-12.5.2013 saakka voimistelijat ehtivät kilpailla joka viikonloppu. Sunnuntaina 14.4. alkanut EM-karsinta jatkuu ensi viikonloppuna 20.-21.4. Helsingin Kampissa ja sen jälkeen kilpaillaan myös esimerkiksi kansainvälisissä kutsukisoissa ja kansallisissa luokkanousukisoissa.

TNV:n rytmisen voimistelun tähtivoimistelijoiden Minan ja Julian elämään kuuluu monia iloisia uutisia myös itse voimisteluharrastuksen ulkopuolelta. Mina ja Julia ovat käyneet liikuntalinjan ”pääsykokeissa” ja pääsevätkin syksyllä aloittamaan yläasteen liikuntaluokalla tanssi- ja voimistelulinjalla.

Turun Naisvoimistelijat toivottaa treeni-iloa tuleviin haasteisiin! Kiitos valmentajille ja voimistelijoille suuresta työstä ja edustamisesta.

Team Unita: vasemmalta oikealle Julia, Helmi, Venla, Mina ja Elli

EM-karsinnan juniorijoukkueiden mitalikolmikko

Kuvia Team Unitan 1. EM-karsintakisan suorituksesta