Rytmisessä voimistelussa hienoja sijoituksia Turun luokkakilpailuista

   Turun Liikuntaseura järjesti rytmisen voimistelun luokkakilpailut 4.-5.5.2013 Turussa. Turussa kilpailtiin luokissa I, III, V, JM, sekä M. TNV:stä oli mukana edustava voimistelijajoukko kaikissa muissa sarjoissa, paitsi viidennessä luokassa. TNV:läiset saavuttivat myös hienoja sijoituksia kisasta: 1. luokassa Vilma Kangas sijoittui  5. sijalle, 3. luokassa Senja Aaltonen sijoittui 10. sijalle ja JunioriMestari -luokassa Julia Laine sijoittui ensimmäiseksi!

1. luokassa Glitterirytmisten Vilma Kangas sijoittui hienosti jopa noin sadan voimistelijan joukossa sijalle 5. Vilman valmentajan Noora Palmroosin mukaan menestys ei ollut sattumaa: ”Vilma on aina ahkera, kuuntelee ja keskittyy harjoituksissa, tässä on työstä hieno tulos.” Samassa luokassa Kimallerytmisten Mathilda Heinonen sijoittui hienosti 23. sijalle. 1. luokassa nähtiin rohkeita suorituksia myös TNV:läisten Neea Knaapin, Rauha Lehtosen, Vilja Jansenin, Emmi Vappulan, Ida Ehrlundin ja Viveka Nummelinin voimistelemana.  Emmin, Idan, Mathildan, Neean, Rauhan, Viljan ja Vivekan valmentaja  Minttu Ranne kertoo, että ensimmäistä kertaa rytmisen voimistelun kilpailuihin osallistuneet Ida, Mathilda, Neea ja Rauha eivät turhan paljon jännittäneet. Pieniä epävarmuuksia kisamatolla nähtyihin suorituksiin vielä mahtui tässä ensimäisessä kilpailussa, mutta ”Jyväskylässä saamme varmasti nauttia jo tyttöjen varminta ja vahvinta osaamista”, Minttu toteaa. Kaiken kaikkiaan 1. luokan voimistelijoilla oli hyvä kisapäivä ja reippaat kisasuoritukset.

3. luokassa Kipinärytmisten Senja Aaltonen voimisteli upeasti 10. sijalle, Strassirytmisten Wilma Hoskonen 15. sijalle, Kipinärytmisten Jonna Lehto 16. sijalle ja Aida Kauppinen jaetulle 19. sijalle. Samassa luokassa nähtiin hienoja esityksiä TNV:n edustajien Olivia Hovin, Vanessa Partasen, Enni Bäckmanin, Julia Rihkon, Milla Pekkalan, Kerttu Viitakankaan, Aino Aholan ja Eva Ingisen toimesta. Aidan, Evan, Jonnan, Millan, Olivian, Senjan, Ainon, Ennin, Julian ja Vanessan valmentajan Minttu Ranteen mukaan ”päivään mahtui hyvinkin erilaisia suorituksia – kaiken kaikkiaan kisa vei jokaista tyttöä eteenpäin ajatellen seuraavia kilpailuja ja harjoittelua!”

JM-luokassa eli JunioriMestari -luokassa Julia Laine pokkasi kultamitalin, tosin tällä kertaa voimistelijoitakin oli sarjassa vain kaksi. Julian valmentajan Eveliina Koskelon mukaan Julia esiintyi kauniisti ja varmasti. ”Pallo-ohjelma oli Turussa erityisen puhdas ja Julia saikin siitä erinomaiset pisteet”, Eveliina kertoo. Valmentaja kertoo olevansa luottavaisen mielin Julian kisan jälkeen – tästä hyvin mielin jatkaa kohti seuraavia haasteita.

Voimistelun Asemalla voimisteli monia pieniä TNV:läisiä. Asema-esiintyjissä oli niin ensikertalaisia kuin jo kokeneempiakin kilpailijoita. Vaikka pieniä kömmähdyksiä luonnollisesti vielä sattuikin, Noora Palmroosin mukaan ”suurin osa pienistä voimistelijoista esitti Turussa jopa kauden parhaimpia suorituksia!”

Kiitos kaikille TNV:läisille voimistelijoille, valmentajille ja vanhemmille kisaviikonlopusta ja edustamisesta.Onnittelut hienosta menestyksestä sekä onnea tuleviin koitoksiin.Suuri kiitos myös TLS:lle, jonka järjestämänä onnistunut kilpailu vietiin läpi. Kaikki kilpailun tulokset näet täältä.
Julia Laine voitti kultaa JM-luokassa!

Aida Kauppinen voimisteli valovoimaisesti 3.luokassa jaetulle 19. sijalle.