Tunnelmia Sun Lahdesta

”Taitavat, notkeat, TNV:n voittajat! JEE, JEE, JEE! T-N-V!”

Näin kaikui torstai-iltana TNV:läisten huuto Lahden kaduilla, kun Sun Lahti-tapahtuman avajaiskulkueen mukana osallistujat vaelsivat kohti Suurmäen mäkimonttua. Ilta oli helteinen ja matka tuntui pienistä osallistujista pitkältä, mutta kaikki jaksoivat hienosti perille saakka. Mäkimontussa kuuntelimme avajaispuhetta ja näimme Kukkaistanssin sekä jammailimme Kuningasidean musiikin tahtiin. Uni tuli hyvin moisen retken jälkeen kaikille.

Perjantai ja lauantai valkenivat aurinkoisina ja kenttäohjelmien harjoitukset täyttivät päivät. Karneolit ja Lupiinit harjoittelivat ahkerasti Marjamaille-ohjelmaansa ämpäreiden kanssa. Tixia esitti Hylätty räsynukke -ohjelmansa Matkustajasataman ja Tapahtumatorin ohjelmalavoilla. Valkoisen Linnun naisilla oli harjoitukset itse esiintymispaikalla Lahden stadionilla. Ohjelmassa esiintyi yhteensä 1300 naista eri voimisteluseuroista, joten siirtymisiä ja lopullisia kuvioiden paikkoja piti harjoitella huolella. Perjantai-iltana joukon pienimmät kävivät tanssahtelemassa kisadiskossa ja tarkistamassa tapahtumatorin iltatarjonnan. Lauantaina osalla ryhmästä oli pääsyliput joukkuevoimistelun MM-kisoihin ja he saivat paikan päällä kokea vatsaa nipistelevän jännityksen Suomen edustajien suorituksia ja pisteitä odotellessa. Lauantai-iltana Voimistelu liikuttaa -näytöksessä keinuivat Tanssiaiset -ohjelman naiset puuhkat ja helmat hulmuten hurmaten satapäisen yleisön. Hieno oli ohjelma ja hieno oli suoritus.

Sunnuntaiaamuna kokoontui tuhatpäinen voimistelijoiden joukko jännittyneinä kenraaliharjoituksiin Lahden stadionille. Vihdoinkin päästiin näyttämään, mitä olimme harjoitelleet kevään ja viimeisten kahden päivän aikana. Kaikki suoriutuivatkin ohjelmistaan loistavasti ja iloinen onnistumisen hymy paistoi niin isojen kuin pientenkin kasvoilta.

Mukana olleen nuoren sanoin: ”Meillä oli hirvittävän hauskaa.” 

– Jatta Hakalax