TNV:n voimistelijat edustivat Bulgariassa kansainvälisessä kilpailussa ja leirillä

Kansainvälinen rytmisen voimistelun kilpailu, International Rhythmic Gymnastics Tournament ”The Necklace of Dessislava” järjestettiin 5.-7.7.2013 hienoissa olosuhteissa Bulgarian Veliko Tarnovossa. Kilpailussa saavutettiin upeita tuloksia, saatiin erityisen arvokasta kansainvälistä kilpailukokemusta ja tutustuttiin uusiin ystäviin. Kilpailun jälkeen voimistelijat saivat vielä kartuttaa taitojaan kolmen päivän tehokkaalla ja kannustavalla leirillä. Paluumatkan iloisista ilmeistä voi päätellä, että kansainvälisille kisamatkoille lähdetään vielä uudestaankin! 

Bulgarian kisa- ja leirimatkalle lähdettiin 5.7. heinäkuisena perjantaina 20 hengen delegaatiolla, joka koostui 10 rytmisestä voimistelijasta, 3 valmentajasta ja vanhemmista. Valmentajina matkalla olivat mukana Noora Palmroos, Eveliina Koskelo ja Maiju Korpela. Voimistelijoina matkalle lähtivät 2007 syntyneet Toini, Olivia, Anna ja Emma, vuonna 2006 syntynyt Mimosa, vuonna 2004 syntyneet Gabriella, Emilia ja Carolina sekä juniori-ikäiset viime kauden joukkuepronssimitalistit Mina ja Julia. Kaikki mukaan lähteneet voimistelijat kilpailivat yksilöinä ja lisäksi 2006-2007 syntyneet voimistelijat kilpailivat joukkueena.

Bulgarian rytmisen voimistelun liiton järjestämä International Rhythmic Gymnastics Tournament, ”The Necklace of Dessislava”-kilpailu alkoi juniorisarjalla, jossa Mina ja Julia suorittivat näyttäviä suorituksia. ”Julialla sattui epäonnistumisia kaikkein vahvimmassa välineessä eli pallossa, ja pisteet jäikin pallolla melko alhaisiksi”, valmentaja Eveliina kertoo. ”Muissa välineissä eli vanteessa ja keiloissa Julia taas esiintyi iloisesti ja varmasti. Minalla taas keiloissa sattui eniten virheitä, kun taas pallo ja keila sujuivat oikein vahvasti ja kauniisti”, valmentaja summaa juniori-ikäisten urheilijoiden kilpailua. Tyttöjen menestys oli kansainvälisessä kilpailussa huimaa: 2000 -syntyneiden sarjassa Julia voitti sarjansa sekä vanteella ja keiloilla, Minan saavuttaen samoilla välineillä hopeasijat.  Pallolla Julia sijoittui toiseksi ja Mina 6. sijalle. Koko juniori-sarjassa Julia saavutti upeasti hopeaa! Kauden päättävä kisa oli siis tytöille ja valmentajille huikea menestys.

Myös nuoremmat TNV:n voimistelijat esiintyvät edukseen näyttäen ilmeikästä voimistelua. Valmentaja Nooran mukaan ”Bulgarian kisaa varten treenattiin paljon ja kilpailukausi jatkui pitkään, mutta hyvin jaksettiin ja kova työ näkyi tuloksissa.” 2004 -syntyneiden sarjassa kilpailivat Gabriella (Gabi), Emilia  ja Carolina. Gabi voimisteli upeasti omassa sarjassaan neljänneksi, Emilia kuudenneksi ja Carolina seitsemänneksi.  Kaikki tytöt voimistelivat hienosti palkintokorokkeille, sillä vapaaohjelmalla Gabi sijoittui kolmanneksi ja pallolla Emilia toiseksi sekä Carolina kolmanneksi.

2006 -syntyneiden kovatasoisessa sarjassa Mimosa voimisteli hienosti kuudennelle sijalle. ”Kauniin suorituksensa lisäksi Mimosa yllätti valmentajan positiivisesti vapautumalla suoritukseen, sillä ohjelman teko ei ollut vain suorittamista vaan eläytyvää esiintymistä”, valmentaja Noora analysoi.

2007 -syntyneiden sarjaan osallistuivat Toini, Emma, Anna ja Olivia. Toini onnistui voimistelemaan sarjansa  kolmanneksi ja Emma kuudenneksi. Anna ja Olivia sijoittuivat hienosti heti seuraavilla sijoille. ”Kaikki pienimmät voimistelun alut onnistuivat tuomaan upeasti omaa osaamistaan esille Bulgariassa, vaikka heille kisa oli ensimmäisen kansainvälisen kisan lisäksi ihan ensimmäinen oikea kisa”, valmentaja Noora iloitsee. Erityisen iloinen onnistuminen oli  2006-2007 syntyneiden Kristallien hopeasijoitus joukkuekilpailussa.

Kisan jälkeen maanantaina 8.7. alkoi Bulgariassa kolmen päivän rytmisen voimistelun tehokas ja kannustava leiri. Leiri ylitti kaikki odotukset, ja voimistelijat oppivat paljon uutta etenkin välinetekniikan saralla. Muuten hyvin sujuneelle Bulgarian matkalle sattui mukaan epäonneakin, sillä Julia satutti jalkansa heti ensimmäisellä leirin balettitunnilla, joten hän osallistui loppuleirille katselijana.

”Reissu oli mukava ja tehokas, tästä lähdemme loistavilla mielin ensi kauteen, takki täynnä uusia ideoita ja treenejä”, valmentajat kiteyttävät matkan jälkeisiä tunnelmia. Matkalta kertyi nuorille voimistelijoille erityisen arvokasta kansainvälistä kilpailukokemusta. Jokainen voimistelija sai matkalta varmasti uusia ystäviä sekä unohtamattomia kokemuksia. Kiitos Bulgarian leiri- ja kilpailujärjestäjille sekä TNV:n delegaation valmentajille Nooralle, Evelle ja Maijulle suuresta työstä matkan organisaattoreina. Kiitos myös matkan huoltajille.

Anna ja Toini

Anna (vas.) ja Toini (oik.) iloisina Bulgariassa kansainvälisessä kilpailussa, joka kantoi nimeä ”The Necklace of Dessislava”

”Necklace of Dessislava” International Rhythmic Gymnastics Tournament

Kansainvälinen voimisteluleiri, Veliko Tarnovo Bulgaria

TNV:n delegaation matka ei ollut vain voimistelua, vaan monenlaisia iloisia kokemuksia täynnä!