Rytmisillä kisatuliaisina Bulgariasta mitaleja, pokaaleja, upeita kokemuksia ja onnistumisen elämyksiä!

Turun Naisvoimistelijoiden rytmiset voimistelijat osallistuivat Bulgariassa järjestettyyn kansainväliseen kilpailuun ja valmennusleiriin 14.–17.4.

Matka kohti Veliko Tarnovoa alkoi aikaisin aamulla palmusunnuntaina. Julia Laine lähti matkaan suoraan edellisenä päivänä käydyistä SM-karsinnoista. Hieno jatkopaikka SM finaaliin saavutettuna Juliaa ja Valmentajaa Eveliina ei edellisen päivän raskas päivä painanut vaan hymyssä suin ja innosta puhkuen saavuttiin lentokentälle.

Myös Bulgariassa Julia näytti varmoja otteita. Julian kisa oli erinomainen. Suoritukset alkoivat olla jo sellaisia joita ollaan haettu. Virheiltä vältyttiin, osat oli siistit ja riksit varmat. Junioreiden sarjassa oli tänä vuonna todella kova taso. 2000-syntyneiden sarjassa Julia oli pallossa ja nauhassa 3. Keiloissa sijoitus oli 4. Koko juniorisarjan (99-01) yhteispisteiden sijoitus oli 6. Super hyvillä mielin kisan jälkeen lähdetään sm-kisaan toteaa valmentaja.

Julian lisäksi TNV:ltä mukaan lähti pienempinä edustajina Emma Sokolova ja Toini Antila 2007. Heille Bulgarian matka oli jo toinen nuoresta iästään huolimatta. Tytöt pärjäsivätkin tänä vuonna upeasti. Emma kahmaisi itselleen koko 2006-2008 sarjan voiton. Ja oman ikäryhmänsä 2007 syntyneiden sarjassa tytöt nappasivat upeasti Suomelle kaksoisvoiton. Emma ja Toini ovat ahkeria treeneissä ja innokkaita niin harjoituksissa kuin harjoitusten ulkopuolellakin. Sen huomaa tuloksissa valmentaja summaa. Ulkomaan kilpailuissa käyminen tulee olemaan tytöille myös eduksi varsinaiseen kilpasarjaan siirryttäessä ensi vuonna. Heillä on jo arvokasta kilpailukokemusta mitä välttämättä osalla saman ikäisistä tytöistä ei ole.

Emma Sokolova sarjan 2006-2008 voittaja!

Emman ja Toinin lisäksi mukana olivat 2003 syntyneistä Jonna ja Vanessa, 2004 syntyneistä Gabriella ja Emilia ja 2005 syntyneistä Sini. Isommilla tytöillä tuli harmillisia pudotuksia välineillä, mutta virheistä opitaan ja täytyy vain treenata entistä ahkerammin, valmentaja toteaa. Kotiin viemiseksi kuitenkin jokaisella oli vapaasta tai välineestä mitali joten ei ne suoritukset ihan penkin allekkaan menneet.

Hyvä fiilis!:)

Kilpailujen lisäksi ehdittiin myös muutama päivä leireillä. Leiri olikin se suurin syy miksi Veliko Tarnovoon lähdettiin jo toistamiseen. Paikallinen valmentaja Savina Gancheva on ihan mieletön välineillä. Häneltä saa paljon uusia idoita ja hyvää oppia myös kotisalille. Myös tytöt tykkäsivät leiristä ja väline jutuista kovasti. Vielä kotimatkalla lentokentälläkin lentojen välissä treenailtiin uusia juttuja välineillä ja kikatettiin niin onnistumisista kuin väsymyksestäkin.

Menossa treeneihin:)!

Kaikin puolin antoisa ja kokemuksen arvoinen reissu jälleen, todennäköisesti palaamme vielä takaisin, toteaa valmentajat Noora Palmroos ja Eveliina Koskelo. Nyt katseet suuntaavat Julian seuraavan viikonlopun pääkilpailua SM-kilpailua.

Kiitoksia Imatran tytöille ja valkuille mahtavasta reissuseurasta, oli kiva saada uusia kavereita toteaa yksi tytöistä.

 

Ruokaa odotellessa oli hyvä hetki pienelle pääseisonta kisalle:)!