Julia Laine edusti SM-kilpailuissa

Julia Laineella oli viikonloppuna tähän astisen voimistelu-uransa tärkeimmät kilpailut, kun rytmisen voimistelun SM-kilpailut pidettiin Espoossa, Tapiolan urheiluhallissa. SM kilpailuissa kilpaili 15 SM karsinnoista jatkoon päässyttä voimistelijaa.

Julia Laine avajaismarssissa.

Lauantaina oli finaalipaikkojen metsästys. Päivä sujui hyvin meikeistä harkkavuoroon matolla asti. Ensimmäisenä suoritusvuorossa oli vanne. Vanne meni superhienosti.  Vähän näkyi jännitys ensimmäisellä välineellä, mutta kokonaisuus oli siisti. Pallo-ohjelmassa tuli kaksi pudotusta, mutta valmentaja kokosi voimistelijansa hienosti seuraaviin suorituksiin ja keilat ja nauha sujuivatkin lähes puhtaasti pienillä virheillä. Finaaliin Julia pääsi 8 parhaan joukkoon upeasti vanteella ja keiloilla,  myöhemmin myös finaalipaikka irtosi nauhalla ensimmäiseltä varasijalta. Pallon harmilliset pudotukset johtivat siihen, että tavoitteet neljällä välineellä finaaliin eivät aivan täyttyneet. Valmentaja oli kuitenkin tyytyväinen suojattinsa suorituksiin ja molemmat lähtivät hyvillä mielin kamppailemaan seuraavan päivän finaaleihin.

Finaaleissa Julia ei yltänyt parhaimpaansa, mutta ensimmäinen yksilö nuorten SM ja kolmella välineellä finaalissa on huikea saavutus. Julia oli keilalla ja nauhalla 6. ja vanteella 8. Nuorten Suomen Mestari oli Rebecca Gergalo, Elise. 2. Helena Hirvonen SVS-E ja 3. Alesia Kolomainen SVS. Välinekohtaiset kärkisijat jaettiin myös näiden kolmen kesken. Välineissä Emma Rantala Elise-J ylsi myös mitaleille napaten pallolla pronssia.

Julia Laine ja valmentaja Eveliina Koskelo

Valmentaja Eveliina on ehdottomasti tyytyväinen viikonlopun tuloksiin. Pallon finaalipaikan menetys jäi hiukan kaivelemaan. Tavoitteena oli neljällä välineellä finaaliin ja se toteutui lähestulkoon, valmentaja toteaa. Seuraavaksi jatketaan sitten Hämeenlinnan KV-kilpailuissa ja sinne parannetaan vielä suoritusvirheet!

TNV onnittelee Eveliinaa ja Juliaa viikonlopun huikeista saavutuksista ja toivottaa menestystä ja onnea myös jatkoon! Kiitokset kilpailujen järjestäjille SVS:lle ja lämpimät onnittelut kaikille mitalisteille!