Joukkuevoimistelun Caribia Cup 2015

28-29.3. kilpailtiin Sokos hotelli Caribian Radio City-Areenalla, Caribia Cupissa.

Turun Naisvoimistelijoista kilpailuissa oli kaikenkaikkiaan 6 joukkuetta, joista Lime ja Karneolit 10-12-vuotiaiden sarjassa, PiNK 12-14 SM-sarjassa ja ihanat Diorit ja Heliot X ja Y asemasarjassa.

Limen kauden toinen kilpailusuoritus Caribia Cupissa jätti paljon parantamisen varaa. Virallinen harjoitus ja edeltävä harkka jätti hyvän onnistuneen olon koko tiimille. Jännitys ja hermostuneisuus ennen kilpailusuoritusta puhkesi kuitenkin suurina tasapainovirheinä ja suoritusepävarmuutena. Ohjelman taiteelliseen puoleen tehdään suuriakin muutoksia, kun saamme 8:n tytön mukaan kisakokoonpanoon pidemmän sairastelun jälkeen.”Emme jää murehtimaan kisasuoritusta, vaan suuntaamme samantien muutosten kautta kohti seuraavaa kisaa.” Tärkeää on saada paljon onnistuneita kokonaisia harjoituksissa, ja nostaa yksittäisten harjoitusten laatua. Tiimi lähtee motivoituneena harjoittelemaan muutoksia, ja hakemaan suoritusvarmuutta leiripäivien kautta ennen parin viikon päästä käytävää Länsi-Suomen aluekisaa. ”Pystymme parempaan, ja haluamme myös näyttää sen kilpailuissa”.

CARIBIA LIME

Myös Karneolit kilpailivat 10-12-vuotiaiden sarjassa. Ohjelman alku meni hyvin ja yhtäaikasesti, mutta sitten alkoi tulla kaatumisia ja yhteentörmäyksiä. Isot virheet näkyivätkin kategoriassa. Varmuutta ja onnistuneita kokonaisuuksia harjoituksissa lähdetään hakemaan ennen seuraavaa kilpailua.

CARIBIA KARNEOLIT

PiNK joukkueelle tehtiin taas paljon muutoksia ohjelmaan ennen kilpailua. Muutokset olivat onnistuneita koska tekniset pisteet nousivat hienosti. Nyt jatketaan vaan ohjelman hiomista ja varmuutta ja tähdätään suorituksen parantamiseen seuraavia kilpailuja silmällä pitäen. PiNK joukkue kipailee ensinmäistä kautta 12-14-vuotiaiden kovassa SM sarjassa.

CARIBIA PiNK ja DIorit

Lauantaina Caribiassa nähtiin myös asemasarja, jossa TNV:n pienet voimistelijat Diorit ja Team Heliot ihastuttivat yleisöä ja arveja.

Team Heliot avasi kilpailukautensa viikonloppuna Caribia Cupissa, jossa tytöt esiintyivät ensimmäistä kertaa kahdella kokoonpanolla. Kilpailupäivä oli kokonaisuudessaan kovin jännittävä sekä voimistelijoille, että valmentajille. Heliot Y yllätti valmennustiimin positiivisesti suorittamalla melko yhtäaikaisen suoritukseen. Oli hienoa, että pienet voimistelijanalut näkivät myös vilauksen tulevista huipuista matonreunalta. Heliot X:n pidempi kilpailupäivä näkyi epävarmuutena. Suoritus oli virallisiin harjoituksiin nähden eriaikainen, vaikka yksilösuoritukset ylsivätkin ajoittain odotetulle tasolle. Valmennustiimi on kaiken kaikkiaan tyytyväinen kilpailupäivään, joka opetti paljon jatkon kannalta. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia näyttöjä. Tavoitteena on nostaa yksittäisten harjoitusten laatua ja suorituspuhtautta. Priorisoimme kuitenkin jatkossakin perusvoimistelutaitoja, jolloin ohjelmien harjoittelu jää pienempään rooliin. Tuomaripalautteista oli mukava lukea, että voimistelijoista huokui tekemisen ilo. Onnistumisen kokemukset lajin kautta kehittävät voimistelijoita niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Suorituksia voi seuraavan kerran nähdä Alueen Asemalla.

HELIOT CARIBIA

Diorit onnistuivat hienosti upealla ensimmäisellä näin suurella asemallaan. Tyttöjä toki jännitti katsojien paljous, mutta siitä huolimatta suoritus oli täynnä hymyä ja voimistelun iloa.

CARIBIA DIORIT

Lämmin kiitos kaikille valmentajille, tuomareille ja kannustajille! Ja erityskiitos Turun Urheiluliitolle jälleen hienosti järjestetystä ja onnistuneesta kilpailupäivästä.

Kilpailujen kaikki tulokset näet täältä: http://tuul-voli.sporttisaitti.com/tapahtumat/caribia-cup-2015/tulokset/