World Gymnaestrada alkamassa Itävallan Dornbirnissä!

1 500 suomalaista voimistelijaa osallistuu viikonloppuna käynnistyvään kansainväliseen voimistelufestivaaliin World Gymnaestradaan 7.-13.7.2019, joka järjestetään jo toista kertaa Itävallan Dornbirnissa. Vastaava tapahtuma nähtiin edellisen kerran Helsingissä, kun Suomi isännöi tätä neljän vuoden välein järjestettävää maailman suurimpiin voimistelutapahtumiin kuuluvaa tapahtumaa.

Itävallan World Gymnaestradaan osallistuu yli 18 000 voimistelijaa ennätyksellisesti yli 60 eri maasta. Suomen 1 500 voimistelijan delegaatio on tapahtuman kolmanneksi suurin, heti Sveitsin ja Saksan jälkeen. Voimistelijat edustavat 96 voimisteluseuraa ympäri Suomen, pohjoisimmat lähtijät tulevat Sodankylän kisasiskoista. Turun Naisvoimistelijat lähtevät tapahtumaan mukaan 51 voimistelijalla, ja TNV onkin toiseksi suurin seura lähtijöiden lukumäärällä mitattuna.

Viikko voimistelujuhlaa
World Gymnaestrada -tapahtumat tunnetaan siitä, ettei tapahtumalla palkita parhaita tai kilpailla mitaleista. Viikko on voimistelufestivaali täynnä esiintymisen huumaa ja erilaisia voimistelunäytöksiä. Tapahtuma kokoaa kaikenikäisiä ja taustaisia voimistelijoita ympäri maailman, ja mahdollistaa kansainvälisen voimisteluperheen kohtaamisia.

Iltanäytöksiin on suomalaisittain valittu esiintyjiä Pohjola-iltaan ja viikon päättävään FIG-gaalaan. Pohjola-illassa nähdään Raija Nurmen (TNV) ja Terttuli Virtasen yli 60 -vuotiaille varttuneille voimistelijoille suunnattu Arjen ylistys sekä kaksi seuraohjelmaa. FIG-gaalaan on valittu esiintymään 65 valiovoimistelijaa 16 – 60 ikävuoden väliltä ympäri Suomen. Oululaisen Annu Tertsusen Jäätikkö sulaa -koreografia tuo kantaaottavan tanssillisen voimistelun esityksen viikon huipennukseen, FIG-gaalaan.

Näiden lisäksi suomalaisia on valittu kahdeksaan hallinäytökseen ja seuraesityksiä nähdään myös ympäri tapahtumaa rakennetuilla kaupunkilavoilla. TNV on mukana myös kaupunkilavaesityksissä.

World Gymnaestrada on kansainvälisen Voimisteluliitto FIG:n tapahtuma, joka järjestetään neljän vuoden välein. Vuonna 2023 seuraava World Gymnaestrada vie kansainvälisen voimisteluperheen Amsterdamiin.

Voit seurata TNV:läisten tunnelmia World Gymnaestradasta TNV:n Facebook- ja Instagram-sivuilta.

Lähde: Suomen Voimisteluliitto ja TNV