Rytminen voimistelu poistuu TNV:n voimistelulajeista

1.6.2020

Johtokunta on päättänyt pitkällisen harkinnan jälkeen, että rytminen voimistelu lajina Turun Naisvoimistelijoissa loppuu kesäkuun 2020 lopussa. Seura on muiden sektoreiden avulla pystynyt tukemaan rytmistä voimistelua monia vuosia, ja on näin mahdollistanut sen jatkumisen tähän saakka. Koronaviruksen aiheuttaman epävarmuustekijöiden vuoksi, olemme johtokunnassa todenneet, ettei seura pysty enää tukemaan rytmisen voimistelua sen vaatimilla keinoilla.

Rytminen voimistelu on ollut pitkään Turun Naisvoimistelijoiden kilpalaji. Rytminen voimistelu on Olympialaji sekä kansainvälisen voimisteluliiton (FIG) virallinen kilpaurheilulaji, jossa taiteellinen ilmaisu yhdistyy musiikkiin sekä taiturimaiseen fyysiseen ja tekniseen suoritukseen. Olemmekin vuosien varrella päässeet ihastelemaan rytmisen voimistelijoiden taitavia esityksiä niin kilpailuissa ja seuran näytöksissä. Pitkän historian ja yhdessä koettujen hetkien vuoksi lajista luopuminen on ollut erittäin vaikea päätös, mutta seuran kannalta välttämätön.

Kilpailulajeina Turun Naisvoimistelijoissa jatkuu joukkuevoimistelu ja tanssi. Jatkossa panostamme näihin lajeihin. Erityisesti pitkäjänteinen työ joukkuevoimistelun parissa on alkanut tuottamaan tuloksia ja haluamme kilpalajeissa keskittää voimavaramme näihin lajeihin.

TNV haluaa kiittää kaikkia vuosien varrella seurassamme harrastaneita rytmisen voimistelijoita, valmentajia, joukkueenjohtajia ja vanhempia yhteistyötä vuosien varrella. Hyvää jatkoa kaikille ja toivottavasti nähdään voimistelumatolla tulevaisuudessakin. Kiitos!

TNV:n johtokunta ja toiminnanjohtaja Merina Ahti