Alkeisvalmennusryhmien syksy 2010

Tänä syksynä kahdessa alkeisvalmennusryhmässä voimistelee yhteensä 38 innokasta voimistelijaa. Molemmissa ryhmissä harjoitellaan voimistelun perusteita ja lajitaitoja.

Pienempien voimistelijoiden ryhmä harjoittelee liikkeitä muun muassa ryhmän oman liikesuorituskortin avulla. Harjoiteltaviin liikkeisiin kuuluvat muun muassa eteentaivutus, selän aaltoliike taakse, kuperkeikka ja silta. Korttien avulla myös vanhemmat voivat seurata, mitä tunneilla erityisesti harjoitellaan milläkin kerralla. Lasten mielestä tunneilla mukavinta on ”erilaiset radat”, joilla harjoitellaan esimerkiksi omia temppuja, ”spagaatien venyttely”, ”näytösohjelman harjoittelu” sekä ”musiikin mukaan liikkuminen”.

Isompien ryhmässä harjoitellaan jokaisella tunnilla voimistelunarulla tehtäviä liikkeitä ja liikesarjoja. Myös isompien ryhmällä on käytössä liikesuorituskortti, johon saa merkinnän liikkeen (esimerkiksi kärrynpyörän) oppimisen jälkeen. Ryhmän voimistelijat ovat ahkeria harjoittelijoita sekä tunneilla että kotona ja syksyn aikana on opittu lukuisia uusia liikkeitä. Lasten mielestä mukavinta Alkeisvalmennustunneilla on ”spagaatissa venyminen”, ”toisten kanssa yhdessä jumppaaminen”, ”uusien liikkeiden harjoittelu” (esimerkiksi niskaseisonta ja kärrynpyörä), ”erilaiset radat”, ”hyvät opettajat” sekä ”näytösohjelman harjoittelu”.

Molemmilla tunneilla harjoitellaan lisäksi liikkumisen perustaitoja sekä tutustutaan erilaisiin välineisiin, temppuillaan ja liikutaan musiikin mukaan.

Syksyn aikana Alkeisvalmennusryhmät harjoittelevat ohjelmaa TNV:n joulunäytökseen, joka on 7.12.2010. Molemmat Alkeisvalmennusryhmät esiintyvät samassa esityksessä ”Jouluarvoitus”.