Tammikuun TNV:läinen

Raija Nurmi monipuolinen konkari

TNV:n toisen polven seuralaisen Raija Nurmen ensimmäiset muistikuvat seurasta ovat  4-5 vuotiaana,  kun hän pääsi Tyttölyseolle mukaan äidin jumppatunnille sillä ehdolla, että istuisi ja katsoisi ihan hiljaa penkillä.  Siitä onkin lähtenyt liikkeelle monimuotoinen ja mielenkiintoinen seuraura.

Ensin itse voimistellen ja sitten ohjaten sekä valmentaen. Lisäksi Raija on ehtinyt toimia mm. johtokunnassa puheenjohtana, Uskollisuuden killassa kiltaäitinä sekä ollut monen monta kertaa mukana Gymnastradassa.

-Toimiessani puheenjohtajana 90-luvulla oli jäseniä yli 4200. Mieliin painuvinta oli koko silloisen johtokunnan mahdoton innostus jatkuvaan seuran kehittämiseen. Tunnuslauseenamme oli että  ” Seuran jäsenmäärä ja laatu kulkevat käsi kädessä!”

TNV:n kautta Raija on päässyt  osallistumaan niin alueen kuin liitonkin hallitustyöhön, joka on tuonut paljon uusia näkökulmia varsinkin tyttöjen ja naisten urheiluelämän rahoituspuoleen sekä  uusia ystäviä ympäri Suomea.

Iloa on tuonut myös liiton edustusjoukkueen ohjaajaksi pääseminen usealle matkalle mm.  Japaniin, Kiinaan ja Kanadaan. Sieltä mukaan on tarttunut täysin unohtumattomia kokemuksia. Matkat kiinnittivät myös silloisten joukkueiden tyttöjä TNV:hen.

Tällä hetkellä Raija toimii  Timanttien valmentajana yhdessä tyttärensä Annan kanssa, sekä on mukana Gymnaestrada 2011 Tanssiaiset ohjelman ohjaajana ja näytösryhmän jäsenenä.  Ja nauttii joka hetkestä.

-Rakastan musiikkien hakemista ja erilaisten ohjelmien koreografioiden tekemistä.  Tämä viimeinenkin joululoma on sujunut rattoisasti niin Gymnaestrada- ohjelman viimeistelyssä ja kuviokarttoja laatiessa kuin kevään kilpailuohjelman miettimisessä, onneksi yhdessä Annan, kolmannen polven  TNV:läisen kanssa.

Raijan mielestä valmentaminen on todella antoisaa. Vaikeinta on lopullisten kilpailujoukkueiden muodostaminen, koska tyttöjä on paljon ja halu ottaa kaikki mukaan on kova. Vaikka joukkuevoimistelu on lajina hieno ja ajanhermolla, olisivat Raijan mielestä jotkut muutoksetkin paikallaan.

– Joukkuevoimistelu on lajina mennyt tosi paljon eteenpäin mm. jalkatreenauksessa, mutta meitä harmittaa tyttösääntöjen liikkuvuus- ja akrobatiakriteerit ja se että nykyään kaikkien seurojen kilpailuohjelmat  muistuttavat toisiaan vaadittujen pakollisten osien takia.  Jotenkin omaperäisyys ja luovuus on ohjelmista kadonnut.

Eniten Raija iloitsee seuran jatkuvuudesta, joka näkyy nuorina valmentajina ja johtokunnan jäseninä. Hänestä myös Energym liikuntakeskus on  uskomaton saavutus ja hieno todistus siitä, että seura on nykyajassa kiinni. Monessa mukana oleminen ja seurareviirin laajentaminen on avannut Raijan silmät siihen, kuinka hienosta asiat TNV:ssä ovat, kaikilla osa-alueilla.

– Killan Vanha tunnuslause ”Ajan hengessä- perinteitä vaalien” on toteutunut TNV:n toiminnassa upeasti .

Vapaa-aikanaan Raija on mummina Eetulle ja Otolle.

-Harjoittelen heidän kanssaan kuorma-autoleikkejä ja liimaan tarrakirjoja. Se vasta mukavaa onkin. Ja tiedän kyllä, että nykyaikaan ei kuulu seurauskollisuus, mutta hauskaa on kuitenkin kun  Otto (1 v.) on aloittanut uransa neljännen polven naisvoimistelijana.