Strassi- ja Tähtirytmisten baletinopettaja on palkittu kuukauden tanssitaiteilijana

Ursula Puntari on toiminut kevään alusta Strasssi- ja Tähtirytmisten baletinopettajana. Hän opettaa kummallekin ryhmälle kaksi balettituntia viikossa. Ursula on freelance -tanssitaiteilija, joka on valmistunut Turun konservatorion tanssilinjalta 2010. Läntinen tanssin aluekeskus on palkinnut Ursulan maaliskuun tanssitaiteijana. Oheinen teksti on lainattu Läntisen tanssin aluekeskuksen sivuilta:

”Jo pienenä Ursulasta tanssi tuntui hyvältä ja luonnolliselta tavalta ilmaista itseään. Ursula muistaa keskustelun äitinsä kanssa balettitunneille menosta. Hänen äitinsä vastusti sitä viimeiseen asti, eikä antanut Ursulalle lupaa mennä ystävänsä kanssa koulussa pidettäville balettitunneille. ”Baletista menee varpaat verille” äiti sanoi. Ursula meni kuitenkin luvatta balettitunnille sillä aikaa kun vanhemmat olivat työssä. Asia selvisi äidille kahden kuukauden jälkeen, kun opettaja soitti kotiin ja kysyi maksaako joku Ursulan balettitunnit.  Äidin ei auttanut muu kun antaa lupa käydä tunneilla, vaikka varpaat menisivät verille.

Ursula matkusti 16-vuotiaana vuodeksi Italiaan, Napoliin, opiskelemaan tanssia. Opiskelun lisäksi hän tanssi yhdeksän henkisessä tanssiryhmässä LabArt Dance Companyssa. Vuonna 2010 Ursula valmistui tanssijaksi Turun konservatorion tanssilinjalta.

Tanssijana Ursula tuntee olevansa vielä lapsen kengissä ja utelias kaikesta. Hän sanoo, että työskentelee aina siellä missä on, luovuutta ja ideoita keräten. Ideat tulevat omasta kehosta, useimmiten vahvoista tunteista. Ursula on ikuinen lapsi. Hän pitää liikkumisesta ja lukemisesta, varsinkin lastenkirjallisuudesta, mutta ei kirjoittamisesta tai paperitöistä. Ursula ei myöskään pidä valheista ja ihmisistä, jotka valittavat turhasta. Ursula pelkää yksinäisyyttä ja hänellä onkin usein ikävä kaukana asuvaa perhettään.  Onnelliseksi Ursulan tekee oma lapsi Immanuel mutta myös hyvä tanssitunti.  Parhaat paikat ovat oma koti, tanssisali, metsä ja meri, joissa voi kuulla luonnon ääniä. Tärkeää Ursulalle on toisten kunnioittaminen, arvostaminen, rehellisyys ja ystävät, joiden kanssa voi jakaa ilot ja surut.

Ursulan motto on: Elämä on tanssimista ruusujen päällä, harmi ettei kukaan poistanut piikkejä!”

Onnea Ursulalle ja kiitos hyvästä opetuksesta!