Enercrewin uutisia

Tanssijat Helsingborgin Eurogymiin

Eilen saatiin pakettiin viimeiset treenit ja tänään illalla hypätään laivaan ja kohti Ruotsin Helsingborgissa järjestettävää Eurogym-tapahtumaa.

TNV:n tanssijoista koottu 13 tytön ryhmä on harjoitellut pitkin kevättä kisaohjelmien ohessa Helsingborgissa esitettävää Circus-ohjelmaa ja nyt on aika pakata esiintymisvaatteet matkalaukkuun. Viimeiset treenit menivät hyvin ja ohjelma saatiin esityskuntoon. Eurogym-tapahtumassa tytöt treenaavat eri workshopeissa tanssin lisäksi muun muassa akrobatiaa ja cheerleadingiä sekä osallistuvat erilaisiin iltatapahtumiin. Ohjelma esitetään kahdesti eri kaupunkilavoilla. Circus-ohjelma jää ainakin toistaiseksi Jenny-valmentajan viimeiseksi ja odotukset ovat sen mukaiset. Tapahtumakuulumisia saatte lukea, kun palaamme ensi viikon lauantaina. Alla muutamia kuvia viimeisistä harjoituksista.

Sirkusteltan ovet aukeavat

Sirkusteltan ovet aukeavat ja kuuden minuutin tanssi alkaa

Ohjelman lopulla sirkuksen esiintyjät väsyvät ikuiseen hymyilyyn

Ruotsin matkasta haaveilua treenien ohessa

Tanssin kausi päätökseen haikeissa tunnelmissa

TNV:n tanssijoukkueet ovat viettäneet kaksi edeltävää, aurinkoista viikonloppua kisahalleissa: 18.5. kisattiin Caribiassa Show Your Dance by Cailap -kilpailuissa ja 24.4. Pyynikin palloiluhallilla Pyörre-tanssitapahtumassa.

Show your dance by Cailap -kisasta Enerchicsit nappasivat kunniamaininnan parhaasta ideasta yli 16-vuotiaiden sarjassa kun taas Energizer palkittiin sponsorin, Cailapin suosikkijoukkueena. Myös Enerteens kilpaili ensimmäistä kertaa yli 16-vuotiaiden sarjassa. Enerstars osallistui 12-15-vuotiaiden sarjaan. Kaikilta joukkueilta nähtiin hyvät suoritukset, väliviikolle jäi kuitenkin vielä hiottavaakin.

Pyörre-tanssitapahtumassa Tampereella kaikki joukkueet paransivat omaa suoritustaan. Kunniamainintoja tai rahapalkintoja ei tällä kertaa saatu mutta kaikki valmentajat olivat erittäin tyytyväisiä kauden viimeisiin suorituksiin. Viikonlopun tunnelmat olivat melkoisen haikeat kahdestakin syystä: seurassa 8 vuotta kilpaillut ja esiintynyt Enerchics lopetti kisaan pitkän uransa tehden tilaa nuoremmille. Joukkueen naiset hajaantuvat muun muassa opiskeluihin, vaihtoon, työharjoitteluun ja armeijaan. Toinen itkua aiheuttanut aihe oli Jenny-valmentajan lopettaminen: Energizer, Enerteens ja Enerstars jäävät nyt muiden valmentajien hoiviin. Asiat on hyvä lopettaa vielä kun niistä nauttii. Kaikki joukkueet treenaavat vielä juhannukseen asti ennen kesälomaa, Ruotsiin heinäkuussa lähtevä Eurogym-tiimi vielä pidempään.

Energizer, Enerteens ja Enerstars kesätunnelmissa

Pisimpään Jennyn valmennuksessa ollut Energizer saa elokuusta alkaen uudet valmentajat. Teineistä on jossain välissä ehtinyt kasvaa aikuisia naisia.

Tanssijat valtakunnallisessa Showssa

TNV:n kaikki tanssijoukkueet kilpailivat 26.-27.4. järjestetyssä Voimisteluliiton valtakunnallisessa Showssa. Seuran parhaan sijoituksen saavutti Enerteens ollen 12-15-vuotiaiden showtanssi-sarjassa viides. Muut joukkueemme joutuivat tyytymään kahdeksansiin sijoihin: Enerchics vapaatanssi yli 20v-sarjassa, Energizer showtanssi yli 16v-sarjassa ja Enerstars showtanssi 12-15v-sarjassa.

Enerchics kilpaili lauantaina kovatasoisessa aikuisten sarjassa, jonka voitti Käpylän Voimistelijoiden Osiris-joukkue. Enerchicsien uusi Lady Waltz-ohjelma on valmentaja Vilja Parkkisen tekemä ja sillä kisattiin nyt ensimmäistä kertaa. Pisteet sarjassa nousivat todella korkeiksi ja Chicsit saivat positiivista palautetta muun muassa upeasta pyörivästä nostosta. Sijoitukseen sekä tanssijat että valmentaja toivovat parannusta kaksissa seuraavissa kisoissa Turussa ja Tampereella.

Sunnuntaina kisannut Energizer teki kauden parhaan suorituksensa ja joukkue saikin täydet pisteet ryhmän toimivuudesta. Hiomista jäi kuitenkin ilmaisupuolelle mutta jalka- ja hyppytekniikka on kehittynyt viime kaudesta, kiitos varmasti kuuluu näihin asioihin lisätukea antaneelle Yasmin Akbulatille. Yli 16-vuotiaiden showtanssi-sarjassa piste-erot joukkueiden välillä jäivät todella pieniksi ja Energizereille jäi nälkä parantaa Let´s play-ohjelmaa seuraaviin kisoihin.

Enerteens ja Enerstars kilpailivat tällä kertaa samassa sarjassa, Enerstars ensimmäistä ja Enerteens toiseksi viimeistä kertaa. Viime kaudella Starsit kävivät kokeilemassa näytössarjan puolella ja nyt joukkue osallistui kilpasarjojen puolelle ensimmäistä kertaa. Starsien uuden ohjelman Matkijanärhi on tehnyt Birgitta Pajunoja, joka on tammikuusta asti valmentanut tyttöjä. Seuraavia kisoja varten tarkoituksena on tehdä muutamia muutoksia ohjelmaan sekä treenata liikkeiden samanaikaisuutta vielä lisää. Ensikertalaisiksi Starsit kuitenkin selvisivät kisasta hienosti: tytöt paransivat suoritustaan todella paljon vielä aamun harkan jälkeen. Enerteensit sen sijaan ovat kilpailleet tällä kaudella jo kaksi kertaa mutta Showssa kokeiltiin ensi kertaa uutta Crista Valtasen ja Ilona Korpelan tekemää Four Seasons -ohjelmaa. Suoritus oli varmaa ja tyttöjen hyvä joukkuehenki näkyi tekemisessä. Mitalisijoista jäätiin vain muutamia pisteitä. Seuraaviin kisoihin tytöt joutuvatkin uuden haasteen eteen: vuorossa on siirtyminen yli 16-vuotiaiden sarjaan ja vastaan tulevat kaikki kolme valmentajaa Jenny, Crista ja Ilona.

Enerchics

Enerteensien ihanat hiukset

Viidensiksi sijoittuneet Enerteensit valmentajiensa Cristan ja Ilonan kanssa

Show 12-15-vuotiaiden palkintojenjako

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Show yli 16-vuotiaiden palkintojenjako: Energizer

Aurinkoisessa kelissä sai lämmitellä ulkona: Enerstars ja valmentaja Birgitta

TNV Valmennuksen katselmus keräsi yhteen upean määrän voimistelijoita ja tanssijoita!

Turun Naisvoimistelijoiden katselmuksessa nähtiin yli 150 upeaa urheilijaa. Joukko koostui seuran tanssijoista, joukkuevoimistelijoista ja rytmisen voimistelun tytöistä. Tämän lisäksi paikalle mahtui vielä iso määrä kannustajia ja tukijoukkoja. Pienestä ahtaudesta huolimatta tunnelma oli loistava, kun pitkästä aikaa seuran katselmus pidettiin yhteisesti koko valmennuksen voimin.

Kristallien uusimmat tytöt Julia ja Tuuli pääsivät jakamaan suoritusjärjestyksiä katsojille:)

Kaikkiaan katselmukseen tiiviiseen aikatauluun TSYKin koululla saatiin mahdutettua 37 ohjelmaa. Mukana olivat Tanssin joukkueet: Enerstars, Enerteens, Enerchics ja Energizer. Joukkuevoimistelun joukkueet: Heliot, Karneolit, Pink, Lime, Neon, Tixia ja katsomossa mukana myös seuran pienempien joukkue Diorit. Rytmisenvoimistelun puolelta nähtiin sekä joukkuesuorituksia että yksilösuorituksia kaikilta seuran rytmisen voimistelun ryhmiltä: Kristallirytmiset, Glitterirytmiset ja Tähtirytmiset.

 

LIME

 

Tuomareina toimivat seuran omat tuomarit: Salla Virranniemi (JV), Elina Nikkanen (JV), Anneli Viitakangas (RV), Maiju Korpela (RV) ja Iina Toukonen (tanssi). Suuri kiitos tuomareille heidän arvokkaasta työstään ja palautteestaan.

Tuomari Elina Nikkasen mukaan ”oli hienoa nähdä joukkueiden ja ohjelmien kehitys tammileiristä. Ohjelmat ovat jo siinä kunnossa, että nyt on huomio kiinnitettävä suorituspuhtauteen niin, että ohjelmiin rakennettu tekninen arvo tulee esiin. Kaikilla joukkueilla oli omaan tyyliinsä sopivat ohjelmat ja suorituksen viimeistelyn myötä niistä tulee vielä persoonallisempia kokonaisuuksia. Ilmaisua ja rohkeutta suorittamiseen vielä kaikille joukkueille lisää niin ollaan valmiita kauden kisoihin.”

Katselmus oli hieno etappi kohti kevään kilpailuja. Isot tsempit kaikille tuleviin kisatapahtumiin ja paljon onnistumisia kevääseen!

TIXIA

Iso kaunis keväinen kiitos myös kaikille paikalle olleille vapaaehtoisille, apunne on korvaamatonta!

 

Enerteenseille kunniamaininta Liedon tanssikatselmuksesta

Tanssin kilpailevat joukkueet Energizer ja Enerteens esiintyivät Lietohallilla järjestetyssä Tanssin pyörteissä -tanssikatselmuksessa. Energizer esitti syksyllä tehdyn Just friends? -koreografian yli 18-vuotiaiden sarjassa ja Enerteens Nightmare-ohjelmansa 14-18-vuotiaiden sarjassa. Kumpikaan joukkueista ei tällä kertaa sijoittunut kolmen parhan joukkoon mutta Enerteens palkittiin sarjassaan kunniamaininnalla selkeästä kokonaisuudesta ja puvustuksesta.

Tulevana viikonloppuna 16.3. molemmat joukkueet kilpailevat Nuori Kulttuuri Moves -tapahtumassa Turun konserttisalilla. Kaikki kannustamaan.

Tanssijat matkalla kesän Eurogymiin

TNV:ltä on lähdössä kesän Eurogym-tapahtumaan Ruotsin Helsingborgiin joukko innokkaita tanssijoita. Tapahtuma on euroopanlaajuinen voimistelu- ja liikuntaviikko, jonka aikana osallistujat esiintyvät eri puolilla kaupunkia, tutustuvat eri lajeihin workshopeissa sekä tapaavat muita nuoria. TNV:n tapahtumajoukkue koostuu tällä kertaa neljästätoista tanssijasta, jotka ovat 14-26-vuotiaita. Tapahtumassa esitettävän ohjelman harjoittelu on aloitettu, workshopit valittu ja matkakassaa kartutettu muun muassa myymällä hierontalahjakortteja, ruusuja, keksejä ja toffeita sekä paketoimalla lahjoja. Kevään aikana tyttöjen matkaa on mahdollista myös tukea:

Tanssijoilla on Liedon Kirppiksellä myyntipaikat 91 ja 91, joista ostoksia tekemällä autat tyttöjä hankkimaan muun muassa esiintymisvaatteita. Tytöt eivät maksa kirppispaikastaan vuokraa, joten koko myyntituotto menee suoraan tanssijoille.

Tapahtumajoukkue myy lisäksi hierontalahjakortteja ammattihieroja Taina Turpelalle hintaan 30€/45minuuttia. Jokaisesta lahjakortista menee 5€ tyttöjen matkakassaan. Hierontalahjakortteja voi tiedustella tekstiviestitse valmentaja-Jennyltä 0440823654.

Turun Normaalikoululla järjestettävässä Liikunnan ihmemaassa tanssijat pitävät myyntipöytää 12.1., 19.1., 26.1. sekä 2.2. Itse Ihmemaa on kävijöille ilmainen, mutta halutessasi tukea tyttöjen matkaa, ota taskunpohjalle muutama kolikko trippi-ostoksia varten.

KIITOS KAIKILLE MEITÄ JO TUKENEILLE JA TERVETULOA MUKAAN TUKEMAAN SEURAMME KANSAINVÄLISTÄ TOIMINTAA!

 

Tanssin huikea kausi sai arvoisensa päätöksen -sekä Energizereille että Enerteenseille kultaa

TUL:n Kulttuurikilpailut Caribiassa jatkoivat TNV:n tanssijoiden huikeaa mitalien keruuta. Energizer haki kullan yli 18-vuotiaiden ja Enerteens 14-16-vuotiaiden ryhmäshow-sarjoista.

Edellisen päivän pieni harmitus Enerteensien niukasta nelossijasta ja Energizereiden matalista koreografiapisteistä muuttui sunnuntaipäivän iloisiksi kultajuhliksi. Huippusuoritukset tehneet joukkueet saivat valmentajat tyytyväisiksi. Nämä kullat todella ansaittiin: tytöt ovat tehneet koko kauden kovasti töitä ja ohjelmia on hiottu jopa toisinaan kyllästymiseen asti. Molempien joukkueiden suoritukset olivat ilmeikkäitä ja yhdenaikaisia. Energizer joutui tekemään suorituksensa kahteen kertaan, sillä ensimmäisellä kerralla musiikki pomppi teknisistä ongelmista johtuen. Tytöt vetivät kunnialla ohjelman loppuun musiikkiongelmista huolimatta ja jaksoivat tehdä energisen uusintasuorituksenkin vielä parin ohjelman välin jälkeen. Enerteensit kauhistuttivat kisapäivän lopuksi tuomareita painajaismaisella ohjelmallaan. Valmentajat Jenny Pitkäkaski, Crista Valtanen ja Ilona Korpela kiittävät mahtavasta kisapäivästä. Tyttöjen kisasuoritukset löydät TNV:n Facebook-sivuilta tästä.

 

 

Tanssin syyskausi on ollut mitalirikas: Enerteensit ovat haalineet kaksi kultaa, Enerchicsit kaksi hopeaa ja Energizerit yhden kullan. Myös tanssin treeniryhmä aloitti kisauransa vakuuttavasti näytössarjassa ja jäämme odottamaan innolla, mitä kevät tuo tullessaan. Maanantaina 9.12. on aika esittää mainetta niittäneet ohjelmat myös seuran omalle väelle TNV:n joulunäytöksessä Konserttisalilla.

Toinen hopea kruunasi Chicsien kauden

TNV:n tanssivalmennus ei ole tällä kaudella palannut yksistäkään kisoista ilman mitaleja. Tällä kertaa valloitettiin Kankaanpää ja Voimisteluliiton Show: Enerchicseillä kotiin tuomisina oli jo toiset hopeamitalit parin viikon sisään. Enerteens sen sijaan sijoittui niukasti mitalien ulkopuolelle jääden neljänneksi.

Turusta lähti melkoinen joukko Voimisteluliiton Showhun, kun seuran kaikki tanssivalmennusjoukkueet hyppäsivät bussiin. Enerchics sekä Energizer kisasivat vapaatanssin yli 16-vuotiaiden  ja Enerteens 12-15-vuotiaiden kilpasarjassa. Tanssin treeniryhmä sen sijaan suuntasi ensimmäistä kertaa kilpailutunnelmaa haistelemaan näytössarjan puolelle.

Enerchicsien jo viikko sitten Tampereella hopeaa voittanut ohjelma vakuutti tuomarit tälläkin kertaa ja Turkuun saatiin palata taas hopeamitalit kaulassa. Uimarit-ohjelma tuntui sujuvan jopa hieman paremmin kuin viime viikolla ja tuomarien pisteet olivat joiltain osa-alueilta täyttä kymppiäkin.

Energizereiden Just Friends?-ohjelman suoritus oli varma ja ilmaisu hyvää. Tytöt tanssivat erittäin yhdenaikaisesti ja energisesti. Kuitenkin koreografiaan ja ohjelman ideaan liittyvissä osa-alueissa ei ylletty hyviin pisteisiin ja sijoitus jäi sen vuoksi kovin kauas kärjestä. Töitä siis tiedossa lähinnä valmentajalle, ei niinkään tytöille.

Enerteensit kilpailivat nyt ensimmäistä kertaa uudella Nightmare-ohjelmalla Kiusaajat-ohjelman kultahuuman jälkeen. Myös Teensit saivat ilmaisusta kehuja ja ohjelmaan jäi vain pientä hiomista: sijoituksena kymmenen joukkueen kovatasoisessa sarjassa neljäs.

Tanssin treeniryhmä pääsi ensimmäistä kertaa kisaamaan, tällä kertaa näytössarjan puolella. Tuomareilta saatu palaute oli kannustavaa, eikä se jäänyt epäselväksi, kannattaako keväällä suunnata kilpasarjan puolelle. Vaikka treeneissä ilmaisun mukaan saaminen on ollut haastavaa, yleisö selvästi sytytti tytöt ja lavalla nähtiin ihanan hymyileväisiä Älä tule hyvä tyttö-ohjelman esittäjiä.

Enerchicsien hopea oli jo toinen tällä kaudella -ja kyllä se maistuu

 

 

Käy katsomassa Chicsien hopeaohjelma tästä ja tule kannustamaan Energizer ja Enerteens hyviin suorituksiin tanssin kauden viimeisiin kisoihin 8.12. Caribiaan. Kaikki ohjelmat tietenkin esitetään myös TNV:n joulunäytöksessä 9.12. Konserttisalilla: treeniryhmä 17.15 näytöksessä, muut 19.15 näytöksessä.

Jos olet kiinnostunut olemaan osa TNV tanssin huikeita joukkueita, tarkkaile nettisivuja: 6.1. otamme uusia tanssijoita joukkueisiimme hakutilaisuuden kautta.

Enerteenseille kultaa TUL:n mestaruuskisoissa

Tanssijoukkue Enerteens voitti 26.10.13 Toijalassa Akaassa TUL Joy Games -tapahtumassa järjestetyissä show- ja discotanssin mestaruuskisoissa kultaa.

Tyttöjen keväällä valmiiksi saatu ja syksyllä hiottu Kiusaajat-ohjelma menestyi 14-16-vuotiaiden sarjassa valmentajien odotusten mukaisesti loistavasti. Enerteens-joukkueessa tanssii 17 nuorta 99-97-syntynyttä naisen alkua. Joukkueen tytöistä osa esitti ohjelman myös syyslomalla Skanssissa. Loppusyksy keskitytään treenaamaan uutta Nightmare-ohjelmaa ja sen kanssa suunnataan kisoihin 7.12. Svolin Show -tapahtumaan Kankaanpäähän -kovin odotuksin tietysti. Onnea vielä tytöille mahtavasta saavutuksesta! Valmentajat kiittävät ihanan motivoituneita teinimussukoitaan! TNV:n Facebook-sivuilta voit käydä katsomassa videon kisaohjelmasta.

Enerteensien Kiusaajat-esitys sykähdytti myös Skanssin syyslomatapahtumassa.

TNV:n tanssijoukkueet Skanssin syyslomatapahtumassa

Enerteens: Kiusaajat

TNV:n tanssijoukkueet esiintyivät 19.10.13 Skanssissa järjestetyssä syyslomatapahtumassa. Energizerit tanssivat uutta koreografiaansa Just friends? ja Enerteens kertaili keväällä tehtyä Kiusaajat-ohjelmaansa.

Molemmat joukkueet ovat treenanneet aktiivisesti koko syksyn ja pian päästään myös kisojen suhteen tositoimiin: Enerteens kilpailee 26.10. Toijalassa TUL:n disco- ja showtanssin mestaruuskisoissa, Energizer 30.11. Tampereella Dance&ShowME-kilpailuissa. Näiden kisojen lisäksi molemmat joukkueet nähdään vielä ennen seuran joulunäytöstä Voimisteluliiton Show-tapahtumassa Kankaanpäässä 7.12.

Pikku hiljaa aletaan kasaamaan myös joukkuetta ensi kesän Eurogym-tapahtumaa varten. Ruotsin Helsingborgiin lähtevä ryhmä alkaa kartuttaa matkakassaansa muun muassa myymällä seuran näytöksessä ruusuja esiintyjiä varten. Muistathan siis ottaa näytökseen 2€ ruusua varten tukeaksesi tyttöjen mahdollisuutta tanssiin kansainvälisellä tasolla!

Energizer ja Blue

Enerteens: Kiusaajat

Enerteens ja Celeste

Energizer: Just Friends?