Kuukauden TNV:läinen sarja on päättynyt

Lue  TNV:n erilaisista ihmisistä ja erilaisista tarinoista täällä.

Joulukuun TNV:läinen

Aikuinen-lapsi ryhmäläiset Elsa ja Piia

Parasta aikuinen-lapsi ryhmässä ovat muut ryhmäläiset, kertovat aikuinen-lapsi ryhmäläiset Elsa ja Piia.

Joulukuun TNV:läiset ovat Piia Hakanen ja 1,4 vuotias Elsa Rantasalo Aikuinen-lapsi ryhmästä.

Äiti Piia Hakanen on ollut TNV:n jäsen jo muutamia vuosia. Elsa puolestaan tuli mukaan vauvajumppaan n.2kuukauden ikäisenä.

”Parasta aikuinen-lapsi ryhmässä ovat muut ryhmäläiset” kertoo Piia.  ”Suosittelen kaikille ryhmää, se on mukavaa yhdessä oloa lapsen kanssa.”

Piialla ja Elsalla on myös mukava yhteinen muisto viime vuoden vauva-jumppa Vilttiketjusta.

” Elsa oppi viime talvena kesken Vilttiketju jumpan kääntymään mahalleen ja selälleen.”

Marraskuun TNV:läinen

Janni Pitkäkaski tanssii ja ohjaa

Janni Pitkäkaski tanssii Enerchics-tanssiryhmässä. Lisäksi hän on ohjannut lasten harrastetunteja laidasta laitaan; juniorijumppaa, mini- ja pikkuäijiä sekä satujumppaa.

Turun Naisvoimistelijoissa Janni on voimistellut vuodesta 2005 lähtien. Ensin hiphop ja showtanssi tunneilla ja lyhyen tanssi tauon jälkeen Energizer -ryhmässä.  Siitä hän siirtyi reilu vuosi sitten vanhempien kilpailevaan ja esiintyvään tanssiryhmään,  Enerchicseihin.TNV:ssä  Janni käy lähinnä omissa treeneissä sekä ohjaa lasten harrasteryhmiä; Mini- ja pikkuäijiä. ”Välillä tulee käytyä myös TNV:n muilla tunneilla. Raisiosta on kuitenkin vähän pitkä matka lähteä vapaa-ajalla jumppaamaan Energymille.”

Tanssiryhmässä olossa on paljon hyviä puolia, mutta jotain haastavaakin löytyy.  ”Parasta on hyvä ryhmähenki ja mukavat joukkuekaverit sekä valmentaja. Pahinta taas on yrittää miettiä koreografian laskuja, jos treenaataan ilman valmentajaa. Kaikilla on yleensä hyvin erilainen mielipide asiasta :D”

Jannin tulevaisuuden haavena on saada tanssia Enerchicseissä mahdollisimman pitkään. ”TNV on mukava ja hauska paikka harrastaa.”

Tanssilta jäävänä vapaa-aikana Janni tekee kosmetologin töitä, tapaa kavereita ja viihdyttää kotona odottavia neljää energistä vinttikoiraa.

Lokakuun TNV:läinen

Julia Holi sai alkeisvalmennuksesta voimistelukipinän

Lokakuussa viisi vuotta täyttävä Julia siirtyy pian rytmisen voimistelun kilparyhmään.

Julia Holin tie Energymille löytyi viime syksynä isosisko Jennan jalanjälkiä seuraten.Essin ja Suvin alkeisvalmennusryhmässä voimistelun aloittanut Julia tykästyi lajiin heti.  ” Jumppaan on aina mukava tulla ja opittuja liikkeitä harjoitellaan myös kotona siskon kanssa.” Vuoden aikana alkeisvalmennuksessa on ehtinyt tapahtua paljon, mutta muutama kohokohta on kuitenkin ollut ylitse muiden.” Parasta alkeisvalmennuksessa on mielestäni temppurata.  Myös kevätnäytös 2011, jossa olin mukana esiintymässä ensimmäistä kertaa  jäi mieleen kivana juttuna.”

Vapaa-aikaa Julia viettää uuden harrastuksen ja perheen parissa.

” Olen aloittanut nyt syksyllä ratsastuksen. Muuten vapaa-aika kuluu siskon kanssa  leikkien.”

Nyt Julia odottaa jo innolla pääsevänsä rytmisen voimistelun kilparyhmän treeneihin ja oppimaan uusia asioita.

Uusille alkeisvalmennuksen aloittaneille ja muille jumppareille Julia lähettää terveisiä: ” Kannattaa tulla mukaan jumppaamaan, koska siellä on niin kivaa!”

Heinäkuun TNV:läinen

Killan aktiivi Arja Lyly

Arja kertoo päätyneensä Turkuun ja mukaan TNV:n toimintaan jo vuonna 1965. ”Tulin Turkuun auskultoimaan opiskelun jälkeen 60-luvun puolessa välissä. Otin heti yhteyttä TNV:n ohjaajiin ,kun halusin harjoittaa improvisointitaitojani ja samalla ansaita vähän rahaakin.”, muistelee Arja alkuaikoja lämmöllä.

Arja kertoo olleensa jumppatuntien säestäjä siihen aikaan, kun käytettiin tunneilla aina elävää musiikkia. Hän sävelsi myös musiikkeja näytöksissä esitettäviin ohjelmiin. ”Liikuntanäytöksissä olen ollut soittajana lukemattomat kerrat, ne ovat olleet tähtihetkiä monessakin mielessä. Myös monet valtakunnalliset tyttöjen jumppaleirit ovat tulleet tutuiksi pianon takaa.”, Arja kertoo. Arjan yksi unohtumattomimmista TNV-elämyksistä oli matka Kielin viikoille 70-luvun alkupuolelle, siellä TNV:n naisilla oli näyttäviä ohjelmia hienoissa paikoissa.

Killassa Arjan rooli on jatkuvat niin kuin aina ennekin seurassa; hän toimii muusikkona Killan juhlissa. Arja on ollut myös mukana Killan tunnuslaulun teossa: ”Olen myös säveltänyt pari vuotta sitten laulun Tärkeä juttu Sirkku Vuoren tekstiin, se on killan tunnuslaulu.”

Myös TNV:n ulkopuolella Arja tekee sitä mitä osaa parhaiten: hän toimii muusikkona eri aloilla, johdattaen kahta kuoroa ja esiintyen trubaduurina. Lisäksi hän käy viikoittain virkistämässä vanhuksia ja sairaita eri laitoksissa. Työ ja harrastus ovat aina olleet Arjalle sama asia.

Heinäkuun TNV:läinen Arja Lyly

Heinäkuun TNV:läinen Arja Lyly

Kesäkuun TNV:läinen

Rytmisen voimistelun naisten sarjassa kilpaileva Maiju Korpela

Peruskoulun viimeistä luokkaa käyvä Maiju Korpela tuli TNV:n rytmisen voimistelun pariin viisi vuotta sitten. Menestystä on tullut niin kansainvälisissä kuin kotimaisissakin kilpailuissa. Nyt saamme kuulla mitä se vaatii ja mitkä ovat Maijun tulevaisuuden suunnitelmat.

Maiju pitää TNV:tä mukavana harjoitusympäristönä.

– Tulin TNV:hen kun olin 11 vuotta. TNV on tuntunut oikealta seuralta minulle, koska valmentajat ja muut tukihenkilöt panostavat paljon voimistelijoihin myös omalla vapaa-ajallaan.

Rytmisen harrastamisessa parasta on jatkuva uuden ja erilaisen opettelu sekä lajin monipuolisuus. Kyllästymään ei ehdi sillä oman harjoittelun lisäksi yhteistyötä tehdään paljon yli seura- ja ryhmärajojen ja niinpä voimistelijat pääsevät treenipäivien, leirien, koreografian teon ja kilpailujen kautta tutustumaan lukuisiin uusiin ihmisiin.

– Rytminen vahvistaa fyysistä ja henkistä kuntoa, lisäksi se on  monipuolista, kun harjoitteluun kuuluu erilaiset lihaskunto-, liikkuvuus- ja balettiharjoitukset. Rytmisessä pääsee myös näyttämään taitojaan esiintymisessä.

Monet kansainväliset kisat ovat avartaneet Maijun maailmaa. Menestystäkin ulkomailta on tullut – vuoden 2010 joulukuussa Venäjän Orehovo-Zuevossa Maiju saavutti 2. sijan, Venäjän Zhukovskissa Maiju voimisteli kovassa seurassa 6. sijalle. Vuotta aikaisemmin Norjassa Maiju saavutti keiloilla hopeaa, vanteella pronssa ja sijoittui narulla 4. sijalle.

– Rytmistä harrastaessa oppii samalla myös matkustamaan ja tapaa uusia ystäviä ympäri maailmaa.

Maiju on valmentajiensa mukaan hyvä esimerkki seuran pienille voimistelijoille – ahkera ja fiksusti käyttäytyvä harjoittelija josta näkyy omistautuminen lajille. Oman treenaamisen ohella Maiju jaksaa kannustaa treenikavereitaankin parempiin suorituksiin. Mutta onko Maijulla itsellään voimistelullisia esikuvia?

– Minulla ei varsinaisesti ole koskaan ollut minkäänlaista esikuvaa voimistelijana muut kuin omat valmentajani, joilta olen oppinut paljon.

Kisoissa Maijusta tulee esiin valovoimainen esiintyjä. Parhaat voimistelumuistotkin liittyvät kisoihin.

– Parhaita voimistelumuistoja on todella paljon, kaikki ulkomaanreissut ja erilaiset kisamenestykset ovat olleet unohtamattomia, mutta kyllä tämän vuoden SM-kilpailut oli ehdottomasti paras.

Rytminen on vaativa ja aikaavievä harrastus, mutta vapaa-aikaakin jää.

– Vaikka harjoituksia on paljon ja tuntuu ettei muulle jää aikaa, niin se aika joka jää voimistelun ulkopuolelle on palkitsevaa.  Ystävillekin jää kyllä aikaa aina silloin tällöin.

Maijun tulevaisuuden tavoitteet ovat tiukasti voimistelun parissa.

-Tulevaisuuden tavoitteeni on jatkaa omaa uraa niin kauan kuin fyysinen kuntoni riittää ja sen jälkeen jatkaa valmentajana.

TNV:ssä rytmisen harrastajien määrä on kasvanut viime vuosina huomattavasti ja koko ajan vain kasvaa kasvamistaan. Pienille rytmisen harrastajille Maiju lähettää kannustavia terveisiä.

 

– Ottakaa kaikki ilo irti voimistelusta ja treenatkaa kovaa, niin pääsette tavoitteisiinne, rytmistä kannattaa harrastaa!

Kuvia Maijun voimistelu-uralta

Kuvia Maijun voimistelu-uralta