Lime joukkueen uutisia

L-S Aluekilpailu ja alueen asema

Länsi-Suomen aluekilpailu käytiin lauantaina 11.4. Turun Naisvoimistelijoiden joukkueet PiNK (12-14 SM-sarja), Tixia (14-16 -kilpasarja), Lime ja Karneolit (10-12) osallistuivat menestyksekkäästi tapahtumaan.

JVt_LS_aluekilpailu_kevät2015

Tixia, PiNK, Lime ja Karneolit aluekilpailussa

 

Tixia saavutti sarjassaan hopeaa, hiuksenhienolla erolla voittajaan.

Tixia_LSaluekisa_kevät2015

Tixialle aluekisan hopeamitalit

PiNK kilpaili ensimmäistä kertaa aluekilpailuissa 12-14 -vuotiaiden SM-sarjassa. Valmentaja Karoliina Nevän mukaan ”Ohjelma etenee aikataulussa kohti kauden pääkilpailua. Ohjelmaan on tehty isoja muutoksia, jotka alkavat nyt tuottaa tulosta.” PiNK sai suorituksellaan aluekilpailun pronssia.

Pink_LSaluekisa_kevät2015

Lime paransi hienosti kategoriaansa 10-12 -vuotiaiden sarjassa ja sai tällä kertaa kategorian 4. Limeä valmentava Yasmin Akbulat on tyytyväinen kategoriaan ja sanoo että ohjelmassa on vielä paljon siistimistä. ”Aluekilpailu oli ensimmäinen kisapäivä 8 tytön kokoonpanolla. Hyvillä mielin mennään kohti seuraavaa kisaa.”

Lime_LSaluekisa_kevät2015
10-12 -sarjaan nousseiden Karneoleiden uudistunut joukkue sai kovatasoisessa kisassa kategorian 9. Kaikkien sarjojen tulokset voit lukea täältä.

Seuran puheenjohtaja Jenni Blom ja toiminnanjohtaja Taru Thorburn olivat seuraamassa kilpailua ja yllättivät Tixian ja PiNKin tytöt ja valmennustiimin pienillä lahjakorteilla menestyksen kunniaksi.

11131880_10153300224277280_1903767528_n

Aluekilpailua seuraavana päivänä sunnuntaina 11.4. järjestettiin perinteisesti alueen asema. Heti aamulla täpötäyden Kupittaan urheiluhallin valloittivat joukkuevoimistelijat ja iltapäivällä hallitilasta saivat nauttia rytmiset voimistelijat lähes sadan esityksen voimin. Turun Naisvoimistelijoista asemalla esiintyivät Diorit, Heliot, Estetical ja Estetical Junior, Strassirytmiset ja Kristallirytmiset.

IMG_2512

IMG_2518heliot asemaIMG_2511IMG_2510

IMG_2513
IMG_2515 IMG_2504

Kiitos Lahjan tytöille järjestelyistä!

Joukkuevoimistelun Caribia Cup 2015

28-29.3. kilpailtiin Sokos hotelli Caribian Radio City-Areenalla, Caribia Cupissa.

Turun Naisvoimistelijoista kilpailuissa oli kaikenkaikkiaan 6 joukkuetta, joista Lime ja Karneolit 10-12-vuotiaiden sarjassa, PiNK 12-14 SM-sarjassa ja ihanat Diorit ja Heliot X ja Y asemasarjassa.

Limen kauden toinen kilpailusuoritus Caribia Cupissa jätti paljon parantamisen varaa. Virallinen harjoitus ja edeltävä harkka jätti hyvän onnistuneen olon koko tiimille. Jännitys ja hermostuneisuus ennen kilpailusuoritusta puhkesi kuitenkin suurina tasapainovirheinä ja suoritusepävarmuutena. Ohjelman taiteelliseen puoleen tehdään suuriakin muutoksia, kun saamme 8:n tytön mukaan kisakokoonpanoon pidemmän sairastelun jälkeen.”Emme jää murehtimaan kisasuoritusta, vaan suuntaamme samantien muutosten kautta kohti seuraavaa kisaa.” Tärkeää on saada paljon onnistuneita kokonaisia harjoituksissa, ja nostaa yksittäisten harjoitusten laatua. Tiimi lähtee motivoituneena harjoittelemaan muutoksia, ja hakemaan suoritusvarmuutta leiripäivien kautta ennen parin viikon päästä käytävää Länsi-Suomen aluekisaa. ”Pystymme parempaan, ja haluamme myös näyttää sen kilpailuissa”.

CARIBIA LIME

Myös Karneolit kilpailivat 10-12-vuotiaiden sarjassa. Ohjelman alku meni hyvin ja yhtäaikasesti, mutta sitten alkoi tulla kaatumisia ja yhteentörmäyksiä. Isot virheet näkyivätkin kategoriassa. Varmuutta ja onnistuneita kokonaisuuksia harjoituksissa lähdetään hakemaan ennen seuraavaa kilpailua.

CARIBIA KARNEOLIT

PiNK joukkueelle tehtiin taas paljon muutoksia ohjelmaan ennen kilpailua. Muutokset olivat onnistuneita koska tekniset pisteet nousivat hienosti. Nyt jatketaan vaan ohjelman hiomista ja varmuutta ja tähdätään suorituksen parantamiseen seuraavia kilpailuja silmällä pitäen. PiNK joukkue kipailee ensinmäistä kautta 12-14-vuotiaiden kovassa SM sarjassa.

CARIBIA PiNK ja DIorit

Lauantaina Caribiassa nähtiin myös asemasarja, jossa TNV:n pienet voimistelijat Diorit ja Team Heliot ihastuttivat yleisöä ja arveja.

Team Heliot avasi kilpailukautensa viikonloppuna Caribia Cupissa, jossa tytöt esiintyivät ensimmäistä kertaa kahdella kokoonpanolla. Kilpailupäivä oli kokonaisuudessaan kovin jännittävä sekä voimistelijoille, että valmentajille. Heliot Y yllätti valmennustiimin positiivisesti suorittamalla melko yhtäaikaisen suoritukseen. Oli hienoa, että pienet voimistelijanalut näkivät myös vilauksen tulevista huipuista matonreunalta. Heliot X:n pidempi kilpailupäivä näkyi epävarmuutena. Suoritus oli virallisiin harjoituksiin nähden eriaikainen, vaikka yksilösuoritukset ylsivätkin ajoittain odotetulle tasolle. Valmennustiimi on kaiken kaikkiaan tyytyväinen kilpailupäivään, joka opetti paljon jatkon kannalta. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia näyttöjä. Tavoitteena on nostaa yksittäisten harjoitusten laatua ja suorituspuhtautta. Priorisoimme kuitenkin jatkossakin perusvoimistelutaitoja, jolloin ohjelmien harjoittelu jää pienempään rooliin. Tuomaripalautteista oli mukava lukea, että voimistelijoista huokui tekemisen ilo. Onnistumisen kokemukset lajin kautta kehittävät voimistelijoita niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Suorituksia voi seuraavan kerran nähdä Alueen Asemalla.

HELIOT CARIBIA

Diorit onnistuivat hienosti upealla ensimmäisellä näin suurella asemallaan. Tyttöjä toki jännitti katsojien paljous, mutta siitä huolimatta suoritus oli täynnä hymyä ja voimistelun iloa.

CARIBIA DIORIT

Lämmin kiitos kaikille valmentajille, tuomareille ja kannustajille! Ja erityskiitos Turun Urheiluliitolle jälleen hienosti järjestetystä ja onnistuneesta kilpailupäivästä.

Kilpailujen kaikki tulokset näet täältä: http://tuul-voli.sporttisaitti.com/tapahtumat/caribia-cup-2015/tulokset/

 

Mustan Kissan Cup avasi TNV:n joukkuevoimistelun kilpailukauden!

Mustan Kissan Cup on Mäntsälän Voimistelijoiden perustama kansallinen joukkuevoimistelukilpailu. Ensimmäinen Mustan Kissan Cup järjestettiin vuonna 1996. Kilpailu on valtakunnallisesti yksi suurimmista, ja mukana on vuosittain yli 100 joukkuetta.

Kilpailu järjestettiin 21-22.3. TNV:ltä kilpailuissa mukana olivat Karneolit, Lime, Pink ja Tixia.

Lauantaina Mäntsälään lähtivät Pink ja Tixia. Tixian tytöillä jännitys oli kova, mutta suoritus meni oikein hyvin ekaksi kisaksi. Pisteitä tuli 16.87 ja ne oikeuttivat kuudenteen sijaan kovassa seurassa. Onnistunut kauden aloitus siis.

MÄNTSÄLÄ3

PiNKillä jäi vielä huimasti parannettavaa tuleviin ja tärkeämpiin kilpailuihin, mutta ensimmäinen kisa 12-14SM sarjassa ja pisteet 13.60 oli hyvä aloitus ja siihen oltiin ihan tyytyväisiä. Kuukauden sairastelukierre verotti harjoitusaikaa ja paljon on vielä tehtävää, mutta kilpailuja on vielä moneksi edessä. PiNKin vahva ja yhtenäinen tahto, motivoitunut harjoittelu ja ammattitaitoiset valmentajat aikaansaavat sen, että tästä tulee vielä erittäin hyvä!

MÄNTSÄLÄ4

Sunnuntaina Mäntsälässä Limellä ja täysin uudella kokoonpanolla ja valmennustiimillä, oli jännittävä päivä, joka päättyi kaikkien kannalta positiivisesti. Kokoonpano on saanut vahvistuksia nuoremmista tytöistä ja rytmisen voimistelun puolelta, joten alkukeväänä lähdettin työstämään ohjelmaa ja joukkueen yhtenäisyyttä perusasioista.
Kilpailusuoritus oli hermostunut, joka näkyi eriaikaisuutena ja tasapainovirheinä. Joukkue eläytyi tästä huolimatta hienosti ”Filmitähdet”-koreografiaan, ja saavutti ensimmäistä kertaa kategorian 4. ”Olemme tyytyväisiä kategoriaan, vaikka suoritukseen jäi vielä paljon parannettavaa. Kisajännityskin on nyt koettu uudella tiimillä, joka madaltaa kynnystä taas seuraavaan kisaan. Lähdemme työstämään ohjelmaa eteenpäin, ja haemme lisää suoritusvarmuutta heti ensi viikonloppuna Caribia Cupista. Iso kiitos myös kannustusjoukoille jotka lähtivät mukaan reissuun, sekä kaikille niille jotka ovat olleet mukana luomassa uutta pohjaa motivoituneelle joukkueelle.”

Limen lisäksi kilpailuissa Sunnuntaina mukana olivat Karneolit. Karneolit kilpailivat tänään Mäntsälässä ensimmäistä kertaa 10-12-vuotiaiden sarjassa. Ohjelma sujui jännityksen asteeseen nähden hyvin. Kuvioissa tosin näkyi, että pari tyttöä puuttui sairastumisten takia. Karneolit sijoittuivat kategoriaan 8. Tästä pyrimme parantamaan loppu kevään kisoihin. Ensi viikolla hiotaan ohjelmaa ja esiintymisvarmuutta Caribian kisaa silmällä pitäen.

KARNEOLIT