Strassirytmisten uutisia

Rytmisen rinkivalinnat tehty

Kuva: Sami Tapio

Voimisteluliitto on vahvistanut lasten ja nuorten valmennusjärjestelmän mukaiset rinkivalinnat. Nuorten valmennusryhmään eli niin sanottuun N-ryhmään on Turun Naisvoimistelijoista valittu vuonna 2003 syntynyt Elli Virtanen. Lasten valmennusrinkiin, minirinkiin, valittiin Mimosa Turunen (2006), Toini Antila (2007) ja Victoria Lassila (2008). Lisäksi Vanessa Vainio on ringin varasijalla kaksi. Turun Naisvoimistelijat onnittelee voimistelijoita ja vamennustiimiä hyvästä työstä!

Valmennusrinkien valitsijoina toimivat Voimisteluliiton tiedotteen mukaan rytmisen voimistelun asiantuntijat Klara Kodra (nuorten olympiavalmentaja), Laura Ahonen (naisten maajoukkueen päävalmentaja), lajipäällikkö Emma Kurki, ammattivalmentaja Maria Golovina (Venäjä) sekä leirin kouluttajat Irina YushinaSilja AhonenIrina Petukhova ja Marina Petrakova. Lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut valinnat.

Linkki liiton uutiseen N-ryhmän valinnoista ja minirinkien valinnoista

Voimisteluviikko -tapahtuma Skanssissa la 26.8.2017 klo 10.00-13.00

Voimisteluviikko -tapahtuma järjestetään taas perinteisesti kauden alkuun Skanssissa. Turun Naisvoimistelijat ovat myös tapahtumassa mukana. Tervetuloa tutustumaan voimistelun monipuoliseen maailmaan, saamaan kattavaa infoa lajeista sekä harrastusmahdollisuuksista ja tietenkin seuraamaan upeita esityksiä.

Rytmisestä harrastus koululaiselle

Turun naisvoimistelijoiden rytmisen voimistelun harrasteryhmässä kuuluu kikatusta ja kolinaa, kun työn alla on uuden vanneohjelman opettelu.

rv_ametistit_leirillä

TNV on tarjonnut tavoitteellista valmennusta rytmisessä voimistelussa jo yli 10 vuoden ajan. Kun harrastajamäärät koko ajan kasvoivat, tuli ajankohtaiseksi perustaa harjoitusryhmä myöhemmin aloittaneille sekä voimistelijoille, jotka haluavat harjoitella hieman kevyemmin. Vuonna 2016 perustettu ryhmä on kerännyt jo mukavasti jäseniä, mutta uusia mahtuu vielä mukaan. Valmentaja Saara Koskela kertoo, että ryhmässä voimistelee entisiä kilpavoimistelijoita ja vasta kouluiässä voimistelusta kiinnostuneita, joilla ei ole aiempaa lajitaustaa voimistelusta. Ryhmä harjoittelee kaunista perusvoimistelua, rytmisen voimistelun lajitaitoja, välinetekniikkaa narulla, pallolla ja vanteella. Halutessaan tytöt saavat esiintyä ja kilpailla seuran tapahtumissa, STARA-tapahtumissa ja Voimisteluliiton välinekilpailuissa. Ryhmän tarkoituksena on mahdollistaa rytminen voimistelu rennolla ja matalalla kynnyksellä. Kenenkään ei ole pakko kisata ja esiintyä, mutta mahdollisuus siihen tarjotaan.

Harrasterytmisen harjoitukset pidetään maanantaisin ja sunnuntaisin. Lisää innokkaita otetaan mielellään mukaan! Pääset mukaan ottamalla yhteyttä päävalmentajaan.

Lisätietoja ryhmästä ja harjoittelusta saat valmentaja Saaralta, Koskela.saara.a@gmail.com tai RV päävalmentaja Noora Palmroosilta, noora.palmroos(at)tnv.fi, p. 044 9823551

Valmennuksen maksuton tammikuu

Valmennuksen maksuton tammikuu on taas täällä!

Tammikuun ajan saat maksuttamaksuton2017-1 harrastaa ja tutustua TNV:n valmennuksen ryhmiin.

TNV:llä on kattava tarjonta kaikenikäisille voimistelusta kiinnostuneille tai aikaisemmin lajia harrastaneille.

Lisätietoja löydät nettisivuiltamme www.tnv.fi/voimisteluvalmennus ja www.tnv.fi/tanssi.

Huom! Muistathan, että seuraaviin ryhmiin ilmoittautuminen tapahtuu kauden alussa nettisivuillamme. Valmennusmaksut kuitenkin laskutetaan vasta viikolla 6. 

  • Nuppuvoimistelu 3-4-vuotiaille la 9.15-10.00 Energym.
  • Alkeisvalmennus 4-6-vuotiaille ja alkeisvalmennus 6-8-vuotiaille pe klo 17.00-18.00 ja 18.00-19.00. Energym.
  • Alkeisvalmennus 9-12-vuotiaille su klo 16.30-17.30 Energym.
  • Alkeistanssin uutuusryhmät EnerKids 1 ja 2 la klo 10.15-11.15 ja 11.30-12.30. Energym.

Jos et tammikuun jälkeen haluakaan jatkaa, maksu 0 €. Jos jatkat harrastusta, kausimaksu maksetaan normaalisti. 

Tervetuloa tanssimaan ja voimistelemaan TNV:lle!

Rytmiset EliseCupissa

TNV:n rytmiset osallistuivat EliseCupiin Kampissa 13 yksilövoimistelijan ja pre-nuorten nauhajoukkueen voimin. EliseCupissa pienet voimistelijat kilpailivat ikäluokittain (8-10 -v.) välineillä ja joukkueilla kaikissa sarjoissa. Kampissa oli hyvä tunnelma ja matolla nähtiin jokaisessa ikäluokassa upeita suorituksia. Erityisen mukavaa on huomata miten voimistelijat tsemppaavat ja kannustavat toisiaan seurarajojen yli. Maajoukkueiden vanneohjelmat ihastuttivat yleisössä ja kannustuksen määrästä päätellen myös harjoitusalueella. Pienille ja vähän suuremmillekin voimistelijoille on aina merkityksellistä nähdä maajoukkuevoimistelijoita harjoittelemassa ja kilpailemassa.

Pre-nuorten joukkuekilpailussa Glitterirytmisten nauhajoukkue sai ensimmäisessä näytössä paketin hyvin kasaan. Toiseen näyttöön sattui enemmän virheitä, mutta valmentaja Noora Palmroos oli tyytyväinen parannukseen viime viikosta. Salilla tehty työ näkyy hienosti suorituksissa.

8-vuotiaiden sarjassa voiton korjasi SC Vantaan Anastasiia Pikheeva. TNV:n voimistelijoista parhaimpaan sijoitukseen ylsi Strassirytmisten Emmi Kanerva (sija 5).

10-vuotiaiden sarjassa SC Vantaan Sissi Levijärvi voitti sarjan upeilla suorituksillaan, Elisen Lili Arvelon tullessa toiseksi. Jaetulle kolmannelle sijalle ylsivät TNV:n Vanessa Vainio ja Mimosa Turunen ja viidenneksi Amanda Virta.

9-vuotiaiden sarjassa voiton korjasi TNV:n Toini Antila, hopeaa Elisen Lia Kallio ja pronssia Elise-J:n Nella Aaltonen.

RVt EliseCupissa loka16

Toini Antila (vas.) 9-vuotiaiden sarjassa kultaa. Mimosa ja Vanessa jaettu pronssi ja Amanda 5. 10-v. sarjassa (oik. ylh.).

Kiitos Eliselle kisajärjestelyistä. Rytmisten kisaputki jatkuu vielä kuukauden ajan. TNV:ltä tuomareina EliseCupissa toimivat Anneli Viitakangas ja Elina Intovuori ja valmentajina paikanpäällä Noora Palmroos ja Maiju Korpela.

Ensi viikolla TNV:n rytmiset suuntaavat Tampereelle kohti Kolmen lajin kilpailua ja joukkuevoimistelujoukkueet Jolie, Diorit ja Tixia avaavat kautensa Cailap Cupissa Turussa.

Kaikki EliseCupin tulokset Kisapalvelussa.

Rytmisen luokkakilpailut Vantaalla

Vaikka rytmisen voimistelun luokkakilpailuissa kilpailut on jo valmiiksi jaettu parittomiin ja parillisiin luokkiin, niin SVS Vantaan järjestämä parillisten luokkien kilpailu oli valtaisan suuren osallistujamäärän vuoksi kasvanut jo kolmipäiväiseksi. Lajin kannalta kyseessä on kuitenkin vain positiivinen ongelma ja SVS Vantaa sai mallikkaasti kisapäivät järjesteltyä niin, että joukkueet kilpailivat jo perjantaina. Lauantaille oli sijoitettu 6. lk kaksi ensimmäistä välinettä ja 4. lk ja sunnuntaina oli vuorossa 6. lk loput välinekierrokset ja 2. lk kilpailu.

TNV:ltä kilpailuun osallistuu 15 yksilövoimistelijaa ja kaksi joukkuetta. Tuomareina näissä kilpailuissa toimivat Elina Intovuori, Anneli Viitakangas, Riikka Helenius ja Maiju Korpela.

Kristalleille kultaa

Perjantaina joukkueiden kilpailuissa 3. lk vanneohjelmalla kilpailut Kristallien joukkue (Amanda, Emma, Maisa, Toini, Vanessa) suoriutui valmentajan mukaan hienosti, vaikka toki eriaikaisuutta ja haasteita välineen kanssa ohjelmaan mahtuikin.

Kristallirytmiset_0916

Glitterien pre-nuorten nauhajoukkue (Carolina, Elli, Gabriella, Kerttu ja Vilma) oli 6. luokan suoritusten jälkeen pettynyt matolla nähtyihin suorituksiin. Joukkue itse oli kuitenkin sitä mieltä, että kisasuorituksia haastavalla välineellä on kaikesta huolimatta vain haettava, vaikka suoritusvarmuus ei ole huippukunnossa. Maria Golovinan nauhakoreografia on ihastuttanut ja vihastuttanut tyttöjä ja valmentaja Noora Palmroosia harjoitussalilla kesästä saakka, mutta ohjelmaan on jo hetkittäin saatu harjoituksissa varmuutta ja fiilistä. Onneksi aikaakin vielä on ennen 19.11. käytävää pre-nuorten joukkuekilpailua.

4. luokassa kaksoisvoitto

Lauantaina 4. luokassa TNV:n Toini Antila otti suvereenin voiton ja TNV kaksoisvoiton Alli Herneen sijoittuessa toiseksi. Kaiken kaikkiaan 4. luokassa menestys oli huikeaa, kun Amanda Virta ja Neea Knaapikin mahtuivat palkintosijoille. Seuraavaan kymmenikköön mahtui lisäksi vielä Alisa Vallila (11.) ja Emma Sokolova (17.).

Videolla Toini Antila 4. luokan vapaaohjelma ja huippupisteet 12.117

 

Sunnuntain kisapäivä alkoi ultrapitkällä, lähes yhdeksän tunnin mittaisella 2. luokan kilpailulla. Lähes 130 voimistelijan joukosta TNV:n Victoria voimisteli upeasti sijalle 10, Arina 28. ja Emmi ja Kerttu kategoriaan II.

Kakkosluokan nousijat

Victoria (vas.) upeasti sijalle 10.

Sunnuntaina kisattiin myös 6. luokan kilpailu loppuun. TNV:n Mimosa saavutti tasaisella suoritussarjalla luokassa hopeaa, mutta ei vielä luokkanousua, koska vielä seuraavanakin vuonna hän on liian nuori JM-luokkaan. Kisaan lähdettiinkin valmentaja Noora Palmroosin mukaan hakemaan sijoitusten sijaan rohkeaa tekemistä ja luottoa itseensä. Mimosa ja Vilma  (9.) molemmat onnistuivat tavoitteissa hienosti. Plussaa siitä, että se vei näin hienoihin sijoituksiin.

MimosaTurunen_0916

Mimosalle hopeaa

Rytmisen voimistelun päävalmentaja Noora Palmroos muistuttaa, että viikonlopun mahtavista tuloksista voi kiittää tyttöjen hyvien suoritusten ohella seurassa loistavasti toimivaa valmennuksen tiimirakennetta. Kiitos jokaiselle valmentajalle, apuvalmentajalle, balettiopettajalle ja tuomarille.

Kiitos myös SVS Vantaalle kisajärjestelyistä. Tervetuloa Turkuun 26.-27.11. parittomien luokkien luokkakilpailuihin.

Luokkakilpailun tulokset Kisapalvelussa. Koko syksyn rytmisen voimistelun kisakalenterin voit kurkata täältä.

Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa.

Artikkelia päivitetty lauantain ja sunnuntain tuloksilla su 16.10.

TNV:n nuori valmentaja esillä Turun Sanomissa

TNV:n rytmisen voimistelun nuori lahjakas valmentaja Maiju Korpela esiteltiin Annamari Nurmisen kirjoittamassa liikunnallisessa jutussa Turun Sanomissa ja Hämeen Sanomissa 15.3.2016. Maijun osaava ja innostunut valmennusote on siivittänyt hänet nopeasti seuran kiinnostavampien valmentajien joukkoon. Nurmisen kirjoittamassa jutussa korostetaan, miten ”[n]uorena pinnistellyt liikkuu aikuisenakin”. Voimisteluharrastus luo liikunnasta elämäntapaa sekä opettaa erityisiä motorisia taitoja, mutta myös monia muita arvokkaita asioita, joista on taatusti hyötyä voimistelu-uran loputtua – valmennuksessakin.

Turun Sanomien jutussa kerrotaan, miten ”[k]ilpa-aikoinaan kymmeniä tunteja viikossa treenannut nuori nainen kertoo nauttivansa nykyään stressittömästi liikunnasta”. Maijulla onkin takanaan yli kymmenen vuoden voimistelu-ura, joka huipentui naisten joukkueen rytmisen voimistelun SM -kultaan vuonna 2011. Maiju sai samana vuonna myös Varsinais-Suomen parhaan rytmisen voimistelijan tittelin. ”Tämä laji on elämäntapa ja olen iloinen, että voin jatkaa valmentajana”, kertoo Maiju Turun Sanomien haastattelussa.

Myös rytmisen voimistelun tuomarina nykyään toimiva Maiju vastaa TNV:ssä Strassirytmisisten valmennuksesta ja pitää lisäksi viikoittain harjoituksia kaikille TNV:n rytmisille voimistelijoille. Maijun vastuuvalmennusryhmässä voimistelee 14 vuosina 2008, 2009 ja 2010 syntynyttä tyttöä. Laajan voimistelu-uran sekä valmennus- ja tuomarikoulutuksen myötä Maijun valmennuksesta huokuu tietotaito ja hänet tunnetaan tarkan päämäärän omaavasta sekä kaikkia voimistelijoita huomioivasta valmennustavasta. Valmentajana Maiju kuvaileekin itseään ”määrätietoiseksi”, ja hänelle on myös tärkeää näyttää aina hyvää esimerkkiä voimistelijoilleen.

Maijun tavoittena on, että hänen valmennuksessaan ”jokainen voi kehittyä niin hyväksi voimistelijaksi, kuin itse kykenee”. Maiju kehuu fiilistä koko TNV:n rytmisten voimistelijoiden keskuudessa: ”tytöt viihtyvät yhdessä leireillä ja yhteistreeneissä sekä saavat alati oppia toisiltaan.” Maiju arvostaa myös valmennustiimiään korkealle – eikä ihme, sillä TNV:n rytmisen voimistelun valmennus onkin osoittanut tekevänsä onnistunutta työtä jo pitkän aikaa.

Turun Sanomien jutussa korostettiin voimistelijataustan kantavan pitkälle. Paitsi liikunnallisuutta ja urheilullisuutta – voimistelutausta kehittää myös ajanhallintotaitoja, esiintymistaitoja, tiimityöskentelytaitoja ja kykyä hallita useita haasteita samanaikaisesti. Näitä taitoja arvostetaan millä tahansa alalla – ja myös valmennuksessa. Maiju kutsuukin kaikki rohkeasti kokeilemaan voimistelua: ”innostuminen lajiin kasvaa aina, kun uutta oppii – eli lähes joka treeni!”

Kuva: Turun Sanomat 15.3.2016

Kuva: Turun Sanomat 15.3.2016

Turun Sanomat

Kuva: Turun Sanomat, Ismo Jakonen

TNV tarjoaa voimistelun alkeisvalmennusta kaikille halukkaille tytöille. Rytmisestä voimistelusta, joukkuevoimistelusta tai tanssiryhmistä kiinnostuneet voivat ottaa suoraan yhteyttä ryhmän valmentajiin tai TNV:n valmennuspäällikköön Noora Palmroosiin, noora.palmroos@tnv.fi, 044 9823551.

 

Rytmisen SM-kilpailusta pronssia Turkuun

Rytmisen voimistelun SM-kilpailu käytiin Kupittaan urheiluhallissa 21.-22.11.2015.

Lauantaina Rebecca Gergalo (Elise) voitti kolmannen perättäisen suomenmestaruuden pisteillä 58,050. Sunnuntain välinekohtaisissa finaaleissa välineiden suomenmestaruudet jaettiin Rebecca Gergalon (naru, vanne ja keilat) ja Alesia Kolomaisen (pallo) kesken.

Kotiyleisön edessä voimistellut Turun Naisvoimistelijoiden Julia Laine sai lauantaina SM-pronssia ja sunnuntaina pallofinaalissa hopeaa. Onnea Julia!

SM-kultaa Elisen Rebecca Gergalolle. Kuva: Risto Kuitunen

Kuva-65

SM-hopeaa SC Vantaan Alesia Kolomaiselle. Kuva: Risto Kuitunen

 

RVSM Julia Laine

SM-pronssia TNV:n Julia Laineelle. Kuva: Risto Kuitunen

RVSM välinefinaali

Välinekohtaisten finaalien kilpailijat

SM-kilpailun yhteydessä kilpailtiin myös pre-nuorten joukkuekilpailu. Kilpailussa Elise sai kaksoisvoiton. Pikkumyyt Murmelit  voitti kultaa ja Pikkumyyt Isot hopeaa. Pronssimitalit menivät Jyväskylän Voimistelijoiden Kiteet 1 joukkueelle. Onnea mitalisteille!

Pre-nuorten kilpailun jälkeen naisten maajoukkue esiintyi uudella nauhaohjelmallaan yleisölle. Maajoukkueen vierailu Turussa oli suuri asia meille kaikille. Pienet voimistelijat jonottivat nimikirjoituksia ja ihastelivat ohjelmaa. Kiitos että pääsitte paikalle!RVSM maajoukkuenimmarit

Ennen sunnuntain välinekohtaisia finaaleja saimme nauttia Stara-tapahtumassa lähes 60 voimisteluesityksestä.

Turun Naisvoimistelijat kiittää kaikkia viikonlopun tapahtumiin osallistuneita voimistelijoita, tuomareita, valmentajia ja vapaaehtoisia sekä Voimisteluliittoa ja kutsuvieraita. Oli kunnia saada järjestää arvokisat Turussa.

Tulokset

Tulokset Kisapalvelussa 

Vapaaoppilaspaikka

Turun Naisvoimistelijat on 110-vuotisjuhlavuotensa kynnyksellä päättänyt ottaa seurassa käyttöön vapaaoppilasjärjestelmän. Vapaaoppilaspaikkaa voivat hakea tietyin kriteerein kaikki valmennusryhmissä tai -joukkueissa harjoittelevat voimistelijat ja tanssijat.

Hakuaika kevään osalta on 1.-30.11.2015. Tarkemmat tiedot hakukriteereistä sekä vapaaoppilaspaikasta löydät hakemuksen kanssa samasta liitteestä. Hakemuksen löydät vapaaoppilaspaikan sivulta.tähtitnv

Rytmisen SM-karsintakilpailu takana

Lauantaina 31.10.2015 Kupittaalla käydyssä rytmisen voimistelun nuorten yksilöiden SM-karsintakilpailussa voimisteli 25 kilpailijaa tavoitteenaan paikka SM-kilpailussa marraskuun kolmantena viikonloppuna.

SM-kilpailussa voimistelee 15 kilpailijaa. Etukäteen paikkansa olivat lunastaneet Rebecca Gergalo, Alesia Kolomainen ja Juliska Pohjanvirta, joten vain 12 paikkaa oli jaettavana Turussa.

Eilisen kilpailun perusteella SM-karsinnasta jatkoon pääsevät

Julia Laine TNV 49,700
Sofia Emelianov SC Vantaa 48,950
Inka Ora Elise 48,500
Milja Närevaara Elise – J 47,950
Amanda Virkkunen HämVs ry 47,950
Elisa Liinavuori Elise 47,150
Sofia Halme SC Vantaa 46,350
Erika Lappalainen SVS Vantaa 45,400
Vanessa Jasnikovski SVS ESpoo 44,950
Johanna Pulkkinen OVO 44,850
Alina Survo ReRa 43,900
Assi Johansson Elise 42,100

Kilpailijoiden on vahvistettava osallistumisensa Kisapalvelussa 6.11. mennessä. 

RVSMkarsinta2015
Turun Naisvoimistelijat kiittää kaikkia osallistujia ja valmentajia hienosti sujuneesta kisapäivästä ja onnittelee kaikkia SM-kilpailussa voimistelevia! SM-kilpailu löytyy Facebookista ja TNV nettisivuilta.

Lisäksi haluamme onnitella oman seuramme Juliaa ja valmentaja Eveliina Koskeloa paikasta SM-kilpailussa ja hienoista pisteistä.

eve-ja-julia-
Tulokset löytyvät täältä.

Rytmisen SM-karsinta Kupittaalla

 

Tervetuloa SM-karsintaan-

 

Turun naisvoimistelijat järjestää rytmisen voimistelun nuorten SM-karsinnan Kupittaan urheiluhallissa 31.10.2015.

Kilpailuun osallistuu 27 vuosina 2000-2002 syntynyttä voimistelijaa, joista 12 lunastaa paikkansa Turussa 21.-22.11. Kupittaalla käytävään SM-kilpailuun. Loppukilpailussa voimistelee yhteensä 15 voimistelijaa, joista kolme on varmistanut paikkansa jo viime vuonna.

Kilpailu alkaa kello 12.00

Tapahtumasivu Facebookissa

SM-kisat Instagramissa #SMrytminen2015

Lipun hinta 5 €, alle kouluikäiset maksutta

kisapalvelu-banneri1-1050x300

 

 

L-S Aluekilpailu ja alueen asema

Länsi-Suomen aluekilpailu käytiin lauantaina 11.4. Turun Naisvoimistelijoiden joukkueet PiNK (12-14 SM-sarja), Tixia (14-16 -kilpasarja), Lime ja Karneolit (10-12) osallistuivat menestyksekkäästi tapahtumaan.

JVt_LS_aluekilpailu_kevät2015

Tixia, PiNK, Lime ja Karneolit aluekilpailussa

 

Tixia saavutti sarjassaan hopeaa, hiuksenhienolla erolla voittajaan.

Tixia_LSaluekisa_kevät2015

Tixialle aluekisan hopeamitalit

PiNK kilpaili ensimmäistä kertaa aluekilpailuissa 12-14 -vuotiaiden SM-sarjassa. Valmentaja Karoliina Nevän mukaan ”Ohjelma etenee aikataulussa kohti kauden pääkilpailua. Ohjelmaan on tehty isoja muutoksia, jotka alkavat nyt tuottaa tulosta.” PiNK sai suorituksellaan aluekilpailun pronssia.

Pink_LSaluekisa_kevät2015

Lime paransi hienosti kategoriaansa 10-12 -vuotiaiden sarjassa ja sai tällä kertaa kategorian 4. Limeä valmentava Yasmin Akbulat on tyytyväinen kategoriaan ja sanoo että ohjelmassa on vielä paljon siistimistä. ”Aluekilpailu oli ensimmäinen kisapäivä 8 tytön kokoonpanolla. Hyvillä mielin mennään kohti seuraavaa kisaa.”

Lime_LSaluekisa_kevät2015
10-12 -sarjaan nousseiden Karneoleiden uudistunut joukkue sai kovatasoisessa kisassa kategorian 9. Kaikkien sarjojen tulokset voit lukea täältä.

Seuran puheenjohtaja Jenni Blom ja toiminnanjohtaja Taru Thorburn olivat seuraamassa kilpailua ja yllättivät Tixian ja PiNKin tytöt ja valmennustiimin pienillä lahjakorteilla menestyksen kunniaksi.

11131880_10153300224277280_1903767528_n

Aluekilpailua seuraavana päivänä sunnuntaina 11.4. järjestettiin perinteisesti alueen asema. Heti aamulla täpötäyden Kupittaan urheiluhallin valloittivat joukkuevoimistelijat ja iltapäivällä hallitilasta saivat nauttia rytmiset voimistelijat lähes sadan esityksen voimin. Turun Naisvoimistelijoista asemalla esiintyivät Diorit, Heliot, Estetical ja Estetical Junior, Strassirytmiset ja Kristallirytmiset.

IMG_2512

IMG_2518heliot asemaIMG_2511IMG_2510

IMG_2513
IMG_2515 IMG_2504

Kiitos Lahjan tytöille järjestelyistä!

TNV hakee uusia voimistelijoita

Rytmiseen voimisteluun ja joukkuevoimisteluun haetaan lisää voimistelijoita.

Kaikkiin voimisteluryhmiin voit sopia kokeilutilaisuuden suoraan valmentajan kautta. Valmentajien sähköpostiosoiteet löydät listattuina ryhmän jälkeen.

TNV_sydän

 

Rytminen voimistelu:

Strassirytmiset 2008-2010 syntyneet: maijukorpela@windowslive.com
Kristallirytmiset 2006-2008 syntyneet: noora.palmroos@tnv.fi
Glitteritytmiset 2003-2006 syntyneet: noora.palmroos@tnv.fi

Joukkuevoimistelu:

Diorit 2007-2009 syntyneet: emilia.perttula@gmail.com
Heliot 2006-2007 syntyneet: yasmin_akbulat@msn.com
Karneolit 2004-2005 syntyneet: suvi.k.vuorinen@gmail.com
PiNK 2002-2003 syntyneet: karoliinaneva@hotmail.com
Lime 2002-2004 syntyneet: riikkaan@gmail.com
Tixia 1997-2000 syntyneet: raija.nurmi@gmail.com

Myös tanssin ryhmät järjestävät joukkueiden hakutilaisuuden kaudelle Kevät 2015. Lisätietoja Riina Hiltunen rituhi@utu.fi

TNV:llä on myös runsas määrä harrasteryhmiä harrasteryhmien kokeilutilaisuus tammistartti pidetään 10.1.2015 Energymillä. Lisätietoja tulossa lähiaikoina netti sivuille ja TNV-Valmennuksen FB-sivuille.

Kaikista ryhmistä löydät lisätietoja TNV:n nettisivuilla www.tnv.fi

Alueen välinemestaruudet ratkottu

Perinteisesti isänpäiväviikonloppuna järjestettävä Länsi-Suomen välinemestaruuskilpailu täytti tänäkin vuonna Kupittaan hallin äärimilleen. Tänä vuonna lisähohtoa lauantaipäivään toi Suomen Cup III ja Juniori Cup II, jotka järjestetiin samassa yhteydessä. Oman alueen joukkueiden lisäksi hallissa nähtiin huippujoukkueita muualta mm. OVO Team ja Minetit (TV).

TNV näkyi ja kuului myös katsomossa! Kiitos kaikille kannustamaan tulleille.

TNVn joukkueiden osalta päivä sujui hienosti. Upeana kruununa hienolle valmennustyölle Pink sai kauniista suorituksestaan uransa ensimmäisen sijoituksen kategoriaan 1 ja bonuksia 0,2!

Pinkin valmentajat Karoliina Nevä ja Petra Strahl saivat hymyn seasta puristettua kommenteiksi ainoastaan ”mielettömältä tuntuu”.

image

Tixia suoritti ehjän kokonaisuuden ja paransi suoritustaan viikon takaisesta.  Nyt katse kohti kauden pääkisaa!

Limen suorituksella 10-12 -sarjassa tuloksena tänään kategoria 5. Valmentaja Riikka Anderssonin mukaan tulokseen ollaan kuitenkin tyytyväisiä. Nyt huilataan hetki ja sitten uudella tsempillä kohtia viimeistä kisaa.

 Aluemestaruus2014_väline_marraskuu2014_Tixia_Lime_pink

Huomenna kisaviikonloppu jatkuu alueen asemalla, jossa esiintyvät Estetical, Estetical Junior, Karneolit, Heliot, Diorit, Glitterirytmiset ja Kristallirytmiset.

Tulokset täällä.

Voimistelusta tai tanssista harrastus?

Etsitkö itsellesi tai tyttärellesi uutta harrastusta?

TNV – Valmennuksen syksy starttaa Starttipäivällä 31.8. Energymillä kello 14-20

Starttipäivässä kaikki valmennuksen lajit

ottavat uusia tyttöjä riveihinsä. Katso tarkempi aikataulu starttipäivän sivulta ja tule paikalle. Ennakkoilmoittautumisia ei tarvita, kokeilu on maksuton.

TNV:n valmennusryhmissä voimistelee 1997-2010-syntyneitä tyttöjä  joukkuevoimistelun, rytmisen voimistelun ja tanssin joukkueissa.

Uutuuksia ja uudistuksia

 

Syksyllä 2014 TNV voimistelun alkeisvalmennusryhmät kokevat pieniä uudistuksia. Alkeisvalmennusryhmät jatkavat toimintaansa Voimisteluryhmät nimikkeen alla. Voimisteluryhmät ovat harraste- ja kilpavoimistelun ensimmäinen etappi.

Uutena voimisteluryhmänä aloittaa 2010-2011 -syntyneiden Nuppuvoimistelu. Samalla 2003-2005 -syntyneiden ryhmälle tarjotaan mahdollisuus toisiin viikoittaisiin harjoituksiin. Näillä muutoksilla Turun Naisvoimistelijat pyrkii vastaaman alati kasvavaan kysyntään harrastaa voimistelua mm. muiden lajien ohella ja varmistamaan harrastuksen jatkumisen myös niillä tytöillä joita kilpavoimistelu ei kiinnosta. Voimisteluryhmiin ja nuppuvoimisteluun pääset mukaan osallistumalla starttipäivässä ikäryhmän treeniin, ks. aikataulut.

Rytmisen voimistelun ryhmät saavat odotetun lisän kun 2008-2010 -syntyneiden valmennusryhmä Strassirytmiset aloittaa syksyllä 2014. Ryhmään pääsee mukaan mm. starttipäivässä osallistumalla ikäryhmän treeniin 15.45-16.30

Tanssivalmennuksen syksyn uutuus on 2003-2006 -syntyneiden tanssiryhmä. Tunneilla tehdään tanssintekniikkaa, eri tanssityylejä, ja koreografioita. Tunnille osallistuaksesi et tarvitse aiempaa liikuntataustaa, vaan kaikki voivat tulla mukaan! Ryhmään pääset mukaan osallistumalla starttipäivän treeniin 16.00-17.00

 

Nähdään starttipäivässä Energymillä 31.8.

 

Lisätietoja valmennuspäällikkö Noora Palmroosilta, p. 045 800 0085

TNV:n rytmiset näyttivät voimistelun iloa seuran katselmuksessa

Rytmisen voimistelijoiden kausi potkaistiin innokaasti käyntiin 27.9.2013 Kastun koululla pidetyssä seuran katselmuksessa.

Katselmuksessa nähtiin rytmistä voimistelua sekä yksilöiden että joukkueiden suorittamana, aina aloittelevista voimistelijoista ikäsarjassaan menestyneisiin urheilijoihin saakka. Kiitos kaikille tuomareille, valmentajille ja järjestäjille siitä, että esiintymisharjoitusta tarjonnut katselmus saatiin vietyä läpi  sujuvasti. Ennen kaikkea kiitos iloisille esiintyjille. Tästä on mukava jatkaa voimistelusyksyä.

Turun Naisvoimistelijoiden joukkuevoimistelun katselmus pidetään 4.10 klo 18.00 Kastun koululla, tervetuloa katsomaan!

 

Rytmisessä voimistelussa hienoja sijoituksia Turun luokkakilpailuista

   Turun Liikuntaseura järjesti rytmisen voimistelun luokkakilpailut 4.-5.5.2013 Turussa. Turussa kilpailtiin luokissa I, III, V, JM, sekä M. TNV:stä oli mukana edustava voimistelijajoukko kaikissa muissa sarjoissa, paitsi viidennessä luokassa. TNV:läiset saavuttivat myös hienoja sijoituksia kisasta: 1. luokassa Vilma Kangas sijoittui  5. sijalle, 3. luokassa Senja Aaltonen sijoittui 10. sijalle ja JunioriMestari -luokassa Julia Laine sijoittui ensimmäiseksi!

1. luokassa Glitterirytmisten Vilma Kangas sijoittui hienosti jopa noin sadan voimistelijan joukossa sijalle 5. Vilman valmentajan Noora Palmroosin mukaan menestys ei ollut sattumaa: ”Vilma on aina ahkera, kuuntelee ja keskittyy harjoituksissa, tässä on työstä hieno tulos.” Samassa luokassa Kimallerytmisten Mathilda Heinonen sijoittui hienosti 23. sijalle. 1. luokassa nähtiin rohkeita suorituksia myös TNV:läisten Neea Knaapin, Rauha Lehtosen, Vilja Jansenin, Emmi Vappulan, Ida Ehrlundin ja Viveka Nummelinin voimistelemana.  Emmin, Idan, Mathildan, Neean, Rauhan, Viljan ja Vivekan valmentaja  Minttu Ranne kertoo, että ensimmäistä kertaa rytmisen voimistelun kilpailuihin osallistuneet Ida, Mathilda, Neea ja Rauha eivät turhan paljon jännittäneet. Pieniä epävarmuuksia kisamatolla nähtyihin suorituksiin vielä mahtui tässä ensimäisessä kilpailussa, mutta ”Jyväskylässä saamme varmasti nauttia jo tyttöjen varminta ja vahvinta osaamista”, Minttu toteaa. Kaiken kaikkiaan 1. luokan voimistelijoilla oli hyvä kisapäivä ja reippaat kisasuoritukset.

3. luokassa Kipinärytmisten Senja Aaltonen voimisteli upeasti 10. sijalle, Strassirytmisten Wilma Hoskonen 15. sijalle, Kipinärytmisten Jonna Lehto 16. sijalle ja Aida Kauppinen jaetulle 19. sijalle. Samassa luokassa nähtiin hienoja esityksiä TNV:n edustajien Olivia Hovin, Vanessa Partasen, Enni Bäckmanin, Julia Rihkon, Milla Pekkalan, Kerttu Viitakankaan, Aino Aholan ja Eva Ingisen toimesta. Aidan, Evan, Jonnan, Millan, Olivian, Senjan, Ainon, Ennin, Julian ja Vanessan valmentajan Minttu Ranteen mukaan ”päivään mahtui hyvinkin erilaisia suorituksia – kaiken kaikkiaan kisa vei jokaista tyttöä eteenpäin ajatellen seuraavia kilpailuja ja harjoittelua!”

JM-luokassa eli JunioriMestari -luokassa Julia Laine pokkasi kultamitalin, tosin tällä kertaa voimistelijoitakin oli sarjassa vain kaksi. Julian valmentajan Eveliina Koskelon mukaan Julia esiintyi kauniisti ja varmasti. ”Pallo-ohjelma oli Turussa erityisen puhdas ja Julia saikin siitä erinomaiset pisteet”, Eveliina kertoo. Valmentaja kertoo olevansa luottavaisen mielin Julian kisan jälkeen – tästä hyvin mielin jatkaa kohti seuraavia haasteita.

Voimistelun Asemalla voimisteli monia pieniä TNV:läisiä. Asema-esiintyjissä oli niin ensikertalaisia kuin jo kokeneempiakin kilpailijoita. Vaikka pieniä kömmähdyksiä luonnollisesti vielä sattuikin, Noora Palmroosin mukaan ”suurin osa pienistä voimistelijoista esitti Turussa jopa kauden parhaimpia suorituksia!”

Kiitos kaikille TNV:läisille voimistelijoille, valmentajille ja vanhemmille kisaviikonlopusta ja edustamisesta.Onnittelut hienosta menestyksestä sekä onnea tuleviin koitoksiin.Suuri kiitos myös TLS:lle, jonka järjestämänä onnistunut kilpailu vietiin läpi. Kaikki kilpailun tulokset näet täältä.
Julia Laine voitti kultaa JM-luokassa!

Aida Kauppinen voimisteli valovoimaisesti 3.luokassa jaetulle 19. sijalle.

Team Unita ja Mina voimistelivat mitaleille Tapiolassa

Suomalainen Voimisteluseura Espoo ry järjesti rytmisen voimistelun luokkakilpailut 27.-28.04.2013 Tapiolan urheiluhallilla. Luokkakisoissa kilpailivat rytmisen voimistelun joukkueet sekä yksilöt  2,4,6 -luokassa. TNV oli hienosti edustettuna. TNV-Flex seurayhteistyön saavutus, Team Unita -joukkue, voimisteli Juniorimestariluokassa hopealle ja Mina Koski saavutti 6.luokassa eläytyvillä suorituksilla kirkkaimman mitalin.

Joukkuekilpailussa nähtiin kaksi TNV -joukkuetta. TNV-Flexin Team Unita onnistui Juniorimestarien sarjassa hienosti. Joukkue sijoittui tyylikkäiden ja vahvojen suoritusten myötä hopeasijalle. Kultaa nappasi Suomalaisen Voimisteluseuran SVS Finland -joukkue ja pronssille voimisteli Elisen Nipsut. Team Unitan valmentaja Eveliina Koskelo oli tyytyväinen joukkueensa suorituksiin. Myös lupaavat TNV:n Glitterit kilpailivat luokkanousujärjestelmän 2. luokassa iloisena joukkueena.

6. luokan kilpailussa Mina Koski voimisteli vakuuttavasti ensimmäiselle sijalle. Hämeenlinnan Voimisteluseuran Amanda Virkkunen voimisteli hopealle ja Flexin Elli Rauhaniemi pronssille. Elli Rauhaniemi kilpaili Minan tapaan samassa kilpailussa myös Team Unitan joukkueessa, joten molemmilla 6. luokan Varsinais-Suomen mitalisteilla oli viikonlopun aikana paljon ahkeroitavaa. ”Parannettavaa vielä jäi, mutta voimistelijana Mina on kehittynyt hurjasti”, kommentoi tyytyväinen Minan valmentaja Eveliina Koskelo. Mina sai tuomareilta erityisesti kehuja elegantista ja ilmeikkäästä esiintymisestä. Osien tekeminen oli myös viikonlopun kisassa Minalla erityisen puhdasta. Eveliina kertoi Minan kilpailuohjelmien olleen uusia, joka luonnollisesti lisäsi iloa onnistumisista. ”Mina helpotti hieman riskejään, mutta kokonaisuus oli siisti eikä suuria virheitä sattunut”, Eveliina summaa.

2. luokassa Strassirytmisten Lotta Lahtinen sijoittui hienosti 7.sijalle, Kipinärytmisten Sari Gu 8. sijalle ja Glitterirytmisten Gabriella Sokolova 18. sijalle. 2. luokassa nähtiin myös kauniita ohjelmia Leena Seesrannan, Emilia Heinosen, Carolina Ilon, Mona Hiltusen ja Jenna Renforsin esittäminä.

4. luokassa taas Kipinärytmisten Emilia Ojala ja Emilia Liukkunen näyttivät tyylikkäästi taitojaan. TNV:n pienten voimistelujoiden taidokkaita ohjelmia oli ilo seurata. ”Tytöt ovat kehittyneet ja innostus lajiin on kasvanut”, kehui  Glitterirytmisten valmentaja ja TNV:n valmennusvastaava Noora Palmroos.

Kiitokset kaikille voimistelijoille ja valmentajille hienosta työstä!

Kilpailun tulokset löydät täältä.

  

Rytmisessä tapahtuu: Mina ja Julia N-ryhmään ja tuomarit koulutuksessa

Mina ja Julia upeasti kansalliseen rytmisen voimistelun N-ryhmään!

2000 -syntyneet rytmiset voimistelijamme Mina Koski ja Julia Laine osallistuivat 40 noin neljänkymmenen muun rytmisen voimisteljan  ohella Kisakalliossa 20.1.2013 järjestettyyn nuorten avoimeen leiripäivään ja N-ryhmän valintatilaisuuteen. ”Karsinta oli tiukka ja leiripäivän anti kattava sekä monipuolinen”, summasi tyttöjen valmentaja Eveliina Koskelo päivää. Sekä Mina että Julia valittiin valintatilaisuuden pohjalta N-ryhmään! Rytmisen voimistelun nuorten valmennusryhmä eli N-ryhmä 12-15 vuotiaiden nuorten sarjaan kuuluvien valmennusryhmä, jolle järjestetään Voimisteluliiton tukemia leirityksiä. Valmentaja Eveliina on tyytyväinen suojattiensa kehitykseen ja kertoo tyttöjen olevan innoissaan tulevista N-ryhmän leireistä. Lisäksi TNV-Flex Unita -joukkueen Venla pääsi N-ryhmään ja Elli varasijalle. Onnea tytöille ja valmentajille upeasta saavutuksesta!

N-ryhmän leiri oli tehokas

N-ryhmän leirillä karsinta oli tiukka ja harjoittelu tehokasta! kuva: svoli.fi

Rytmisen voimistelun tuomareita koulutuksessa

Rytmisen voimistelun olympiadi on vaihtunut  kauteen 2013-2016 . Olympiadin vaihtuessa säännöissä on paljon uudistuksia ja kaikkien tasojen tuomarit joutuivat uusimaan tuomarikorttinsa osallistumalla tuomarikurssille. Rytmisen voimistelun 1. ja 2. tason tuomarikoulutus järjestettiin 2.-3.2. Helsingissä. TNV:stä kurssille osallistui Eveliina Koskelo, Noora Palmroos, Maiju Korpela, Emmiina Kallio, Minttu Ranne, Anneli Viitakangas ja Riikka Helenius. ”Koulutus oli tehokas ja onnistunut; kouluttajat Saila, Alexandra ja Emma opastivat meitä erinomaisesti. Nyt rankka ja väsyttävä opiskelu on hetkeksi takana. Koetuloksia odotellaan”, kertoi koulutukseen osallistunut edellisen olympiadin tuomari Eveliina Koskelo. TNV kiittää tuomarikoulutukseen osallistuneita!

Olympiadi 2013-2016 on alkanut!

Rytmisen voimistelun luokkanousijoiden joukossa runsaasti TNV:läisiä

Suomen -voimisteluliiton rytmisen voimistelun lajiasiantuntijaryhmä on tehnyt päätökset menneen kauden luokkanostoista.  Luokkanousijoiden joukossa oli myös runsaasti TNV:n voimistelijoita, kaikki luokkanousijat löydät täältä.

TNV:läiset luokkkanousijat luokasta I ->II (nousuprosentti 60 %)

Gu Sari

Hiltunen Mona

Ilo Carolina

Lahtinen Lotta

TNV:läiset luokkkanousijat luokasta III -> IV (nousuprosentti 50 %)

Kankaanpää Katariina

Liukkunen Emilia

Ojala Emilia

TNV:läiset luokkkanousijat luokasta II -> III (nousuprosentti 60 %)

Hovi Olivia

Inginen Eva

Kauppinen Aida

Lehto Jonna

Partanen Vanessa

Pekkala Milla

Viitakangas Kerttu

TNV:läiset luokkkanousijat luokasta VI -> JM (nousuprosentti 40 %)

Laine Julia

TNV:n menestyksekkäitä luokkanousijoita: vasemmalta oikealle Julia Laine, Eva Inginen, Emilia Liukkunen, Jonna Lehto, Katariina Kankaanpää ja Kerttu Viitakangas.

Strassirytmiset Hämeenlinnan luokkanousukilpailuissa 2.12.2012

Strassirytmiset osallistuivat 2.12.2012 Hämeenlinnassa järjestettyihin luokkanousukilpailuihin. Kilpailuun osallistui Lotta 1.luokassa sekä Katariina ja Wilma 3.luokassa.

Kisapäivän aloitti Lotta, joka teki 1.luokassa hienon suorituksen. Lotta sijoittui kilpailussa sijalle 16 ja pääsi myös palkintojenjakoon mukaan. Yhteensä tyttöjä oli reilu 90, joten hieno suoritus! Lotalle kilpailut olivat ensimmäiset rytmisen voimistelun luokkanousukilpailut, joten tästä on hyvä jatkaa seuraavia kisoja kohti.

3.luokassa ensimmäisenä kilpaili Katariina. Katariina onnistui vapaaohjelmassaan hienosti ja suoritus oli ehdottomasti kauden paras. Naruohjelmassa tuli selkeitä välinevirheitä, jotka karsivat kokonaispisteiden määrää. Katariinan vanneohjelmassa oli alussa pientä haparointia, mutta ohjelma parani loppua kohti ja onnistui lopulta hyvin. Katariinalla oli vanneohjelmassa paljon vaikeita ja isoja heittoja, jotka hän onnistui tekemään puhtaasti. Ohjelman lopussa onnistunut vaikea ja näyttävä heitto sai yleisön puhkeamaan äänekkäisiin aplodeihin:)

Wilma kilpaili 3.luokan viimeisessä ryhmässä sunnuntai-iltana. Wilma aloitti vanneohjelmalla, jossa tuli muutama iso välineen pudotus. Wilman vapaaohjelma sen sijaan onnistui upeasti ja siitä tuli päivän parhaat pisteet! Pallo-ohjelmassa Wilma osoitti varmaa välineen käsittelyä. Vartalon vaikeusosissa jäi vielä onnistumisen varaa, vaikka eteenpäin on menty paljon.

Kaiken kaikkiaan hieno päivä strasseille ja onnistuneet kauden viimeiset kilpailut, josta on hyvä jatkaa kohti uusia ohjelmia ja kevään haasteita!

TNV:n rytmisen voimistelun leiripäivässä opittiin uusia taitoja

Seuran sisäinen rytmisen voimistelun leiripäivä pidettiin Turussa TSYKin koululla ja Lintulan liikuntasalissa 24.11.2012. Mukana leirillä oli kaikenikäisiä voimistelijoita alkaen pienistä Kristalli- ja Kimallerytmisistä aivan nuorten joukkueen Team Unitan voimistelijoihin saakka. Monta uutta taitoa ehdittiinkin päivässä oppia.

Leirillä lajivalmentajina olivat rytmisen voimistelun huippuosaajat, Suomen mestarit ja Suomen MM-kisaedustajat Julia Romanjuk ja Silja Ahonen sekä RaJun rytmisen voimistelun valmentaja, rytmisen voimistelun Suomen maajoukkueessa voimistellut Noora Lehtimäki. Leiripäivän aikana saatiin opetusta perusvoimistelussa ja kehitettiin myös voimistelussa tarvittavia ominaisuuksia kuten liikkuvuutta, nopeutta, voimaa ja kestävyyttä. Lisäksi opittiin pallon, keilojen, vanteen ja nauhan käsittelyä ja erityisesti erilaisia kiinniotto- ja heittotekniikoita.

Lisäksi inspiroivaa oppia ilmaisuun ja tanssiin saatiin tanssiopettajilta Yasminilta ja Nelliltä. Tanssitunnilla leiriläiset opettelivat mm. liikkumaan eri musiikkien tahtiin ilmentäen kyseisen musiikin tunnetilaa. Tämä oli tärkeä harjoitus, sillä tulevalla Olympiadilla rytmisen voimistelun säännöissä korostuu  ilmaisua ja ekspressiivisyyttä sisältävien tanssisarjojen merkitys. Harjoitus osoittautuikin voimistelijoille oletettua paljon hankalammaksi. Tanssiohjaajat opettivat myös vanhemmille leiriläisille lyhyen, mutta vauhdikkaan showtanssikoreografian.

Iloinen ja reipas mieli pysyi yllä leirin päätökseen asti.  Leirin järjestäjät kiittivät osaavia, upeita valmentajia leirin lopuksi pienin lahjoin. Leirin pääjärjestäjinä toimivat ahkerat jojot Arja Hiltunen, Mirva Knaapi, Maiju Turunen, Niina Kangas, Jelena Chevtchenko sekä muut voimistelijoiden vanhemmat  johtokunnan edustajan Niina Piipon johdolla. Sini Kotilainen organisoi leiriä aikataulujen, salien ja valmennuksen puolesta. Järjestäjät saivat tapahtumasta hyvää oppia ja huomasivat kehittämistarpeita seuraavan leirin järjestämistä varten.

Kiitos leirin valmentajille Siljalle, Julialle, Nooralle, Nellille ja Yasminelle, organisaattori-jojoille ja vanhemmille onnistuneesta leiristä! Yhteiskuvan voit ladata isona tiedostona tästä. Kuvista kiitos Jelena Chevtchenkolle.

Kaikki ahkerat leiriläiset, takana valmentajat Julia Romanjuk ja Silja Ahonen

Strassit rytmisen voimistelun avoimessa kilpailussa

Turun Liikuntaseura järjesti rytmisen voimistelun avoimet yksilökisat ja TLS-aseman 18.11. Turussa Nunnavuoren palloiluhallilla. Kaikkiaan kilpailuun osallistui yli 30 TNV:läistä rytmistä voimistelijaa ja lisäksi 4 joukkuevoimistelujoukkuetta TLS-Asemalle. Päivän aikana nähtiin paljon onnistumisia, voimistelijamme menestyivät monessa sarjassa ja toki kaikki saivat myös kaivattua kisakokemusta matkalla kohti seuraavia tavoitteita.

Katariina Kankaanpää kilpaili nuorten sarjassa. 11-vuotiaiden sarjassa voimistelivat Wilma Hoskonen, Jenna Renfors ja Nuppu Parikka. 12-vuotiaiden sarjassa kilpailivat Lotta Lahtinen ja Sofia Kankaanpää. Strassirytmisten valmentajan Janette Liespuun mukaan Strassit lähtivät kisaan hakemaan esiintymiskokemusta; osa haki varmuutta tuleviin luokkakisoihin ja osa haki tuntumaa täysin uusiin ohjelmiin. Vapaaohjelmassa 12-vuotiaiden sarjassa hienosti onnistui Sofia voittaen sarjassa pronssia. Jennan vanneohjelma oli mennyt osien puolesta paljon eteenpäin lokakuun luokkakisoista ja hän voitti myös pronssia 11-vuotiaiden sarjassa. Uudella vanneohjelmalla oli kilpailemassa Lotta  ja myös Nupulle kilpailut olivat ensimmäiset tällä kaudella. Molemmat suorittivat iloisen ja siistin suorituksen, johon on vielä haettava lisää välinevarmuutta ja osien puhtautta. Ensimmäiset riskiheitot ohjelmissa jännittivät tyttöjä, mutta molemmilta nämä onnistuivat mallikkaasti. Wilma Hoskonen ja Katariina Kankaanpää hakivat kokemusta ennen joulukuun 3.luokan luokkakisoja. Molempien vapaaohjelmat sujuivat varmasti, mutta välineohjelmissa tuli tuli vielä virheitä, joita hiotaan seuraavan kahden viikon ajan. Janeten sanoin ”yleisesti strasseilla oli hauska päivä ja mitaleja tuli paljon – osittain kyllä siitä syystä, ettei kilpailijoitakaan ollut sarjoissa 3:a enempää.”

Tällä kertaa D2 eli välinevaikeusosien arviointi jäi kisasta pois ymmärrettävästi vähäisen tuomarien määrän takia. TNV onnittelee ja kiittää kaikkia voimistelijoita ja valmentajia hyvästä työstä ja toivottaa harjoitusintoa tuleviin koitoksiin. Onnittelut myös kaikille menestyjille sekä heidän valmentajilleen. Suurkiitos myös onnistuneista järjestelystä kilpailun järjestäneelle Turun Liikuntaseuralle. Kilpailun kaikki tulokset löydät täältä.

Strassirytmiset Katariina ja Wilma

Strassirytmisillä onnistuneita suorituksia Järvenpään luokkakisoissa!

Elise -Järvenpää järjesti syksyn ensimmäiset rytmisen voimistelun luokkakilpailut 13.-14.10.2012. Järvenpään lukiolla. Viikonlopun aikana kilpailtiin luokissa 2,4,6 ja joukkueet.   

2. luokan kilpailussa nähtiin jopa 11 TNV:n voimistelijaa. Strassirytmisten edustaja 2. luokassa oli Jenna Renfors. Strassirytmisen valmentajan Janette Liespuun mukaan Jenna pystyi tekemään vanneohjelmansa ilman selkeitä virheitä ja tekikin siinä ”erittäin siistin ja hienon suorituksen.”  Janetelle voimistelijan seuraavat keskittymisalueet ovat selvät: ”Jennan kanssa lähetään kehittämään vartalovaikeusosien varmuutta ja välineellä heitot pitää saada korkeammiksi.”  Valmentajan mukaan Jenna pystyi kuitenkin venymään kilpailuissa jopa parempaan suoritukseen, kuin harjoituksissa, joka on hyvän kilpailijan merkki. ”Kaikenkaikkiaan tämä oli hieno viikonloppu Jennalle, kun ohjelmia ei oltu harjoiteltu kuin vasta reilu kuukausi ja vielä JV-ohjelmien ohella!”, summasi Janette suojattinsa kilpailukokemusta.

Sunnuntai alkoi 4. luokan kilpailulla, joka oli kerännyt peräti 33 lajin nuorta taitajaa. Tässä luokassa seuraamme edusti suorituspuhtaudessa kehittynyt Strassirytmisten Sofia Kankaanpää. Valmentajan Janette Liespuun mukaan myös Sofialla oli  hyvä viikonloppu. ”Sofian ohjelmien sarjan kruunasi erityisesti naruohjelma, josta Sofia sai myös omien ohjelmiensa joukosta päivän parhaat pisteet”. Janeten mukaan Sofian ohjelmiin oltiin haettu myös teemaa sekä ilmennystä ja hän onnistuikin tuomaan näitä hyvin esille. Valmentaja Janeten mukaan Sofian osien puhtaudessa ja vanneohjelman välinevaikeuksissa jäi vielä seuraaviin kisakoitoksiin parantamisen varaa.

Strassirytmisten Katariina Kankaanpää kilpaili Järvenpäässä rytmisen voimistelun 6. luokan joukkuekilpailussa osana Team Unitaa. Team Unita saavutti ensimmäisen sijan sarjoissaan, tosin joukkueella oli tällä kertaa vain yksi vastustaja. Sekä  TNV:n valmentaja Eveliina Koskelo että Flexin valmentaja Suvi Lax saivat ”kylmiä väreitä” joukkueensa suoritusta katsellessa. Valmentaja Eveliina Koskelon mukaan ”molemmat näytöt oli loistavia, harmiksi tosin vanteet vielä hiukan karkailivat, mutta aivan mahtavat suoritukset kahden kuukauden yhteistreenauksen jälkeen.”  Team Unitan tytöt olivat yhtä hymyä ja iloa kisan jälkeen, kultamitalli oli hyvä alku syyskauteen.

Onnittelut ja kiitokset valmentajille Strassirytmisten kehityksestä ja hyvästä työstä. Onnea myös kaikille onnistuneita suorituksia kilpailuissa tehneille voimistelijoillemme ja kiitos viikonlopun edustamisesta.  Kiitämme myös Elise -Järvenpäätä hyvin sujuneista järjestelyistä. Kilpailun tuloksiin pääset tästä.

Jenna vanteella

Jenna vanteella

Sofia naruohjelmallaan

Sofia naruohjelmallaan

Strassirytmisiä seuran katselmuksessa

Lauantaina 6.10 Lintulassa järjestetyssä katselmuksessa oli mukana iso joukko TNV:n rytmisiä voimistelijoita ja jopa yli 60 esitystä. Yleisö pääsi nauttimaan voimistelijoiden syksyn harjoittelun tuloksista. Samalla tilaisuus toimi hyvänä harjoituksena tulevia kilpailuja silmällä pitäen. Katselmuksessa esiinnyttiin niin vapaa- kuin välineohjelmilla ja yksilöinä ja joukkueina. Yksilöesiintymisiä oli jokaisesta ryhmästä ja mukana oli myös kolme eri ikäisten joukkuetta. Yksilösuorituksissa nähtiin jo onnistumisia ja hymyä ja esiintymistäkin irtosi.

Onnea kaikille voimistelijoille kauden tuleviin kisoihin. Suurkiitos hienosta työstä kaikille valmentajillemme ja erityiskiitos tapahtuman järjestäneelle Eveliina Koskelolle. Kiitokset myös mukana kannustaneelle yleisölle!

Kauudenlopetusjuhla aurinkoisessa Kakskerrassa

Julia, Mina, Katariina ja Sofia sekä TNV-Flexin joukkueessa voimistelevat Elli, Helmi ja Venla viettivät valmentajien kanssa iloista kaudenlopetusjuhlaa 1.7.2012. Juhlat pidettiin Katariinan ja Sofian vanhempien mökillä Turun Kakskerrassa upeissa maisemissa. Myös sää suosi juhlijoita – koko päivä saatiin viettää ulkona ihanassa aurinkoisessa säässä. Ohjelmassa oli mm. Even leikkimielinen kesäurheilu -kilpailu, uintia, saunontaa ja mukavaa yhdessäoloa. Juhlan kruunasi Katariinan ja Sofian äidin uskomattomat kesäherkut ja tarjoilut, sydämellinen kiitos niistä!  Nyt on aika nauttia kesästä ja lomasta. Oikein iloista ja aurinkoista kesää kaikille!

Katariina 11. sijalle avoimen kilpailun 3. luokassa!

Rytminen voimistelun kilpailuviikonloppu Kampin liikuntakeskuksessa 28.-29.4. piti sisällään asematapahtuman, 1, 2, 3 ja 4 -luokkien kilpailusarjat sekä lisäksi 12- ja 13- vuotiaiden ikäkausisarjat. Huomionarvoista on, että kilpailuissa oli upea 20:n TNV:n rytmisen voimistelijan edustus! Kilpailu oli Elisen järjestämä kansallinen avoin kilpailu, jonka avulla nuoret voimistelijat saivat tärkeää kilpailukokemusta, mutta jonka perusteella ei voi nousta rytmisen voimistelun luokkajärjestelmän luokasta toiseen.

3. luokassa Katariina Kankaanpää voimisteli hienosti 11. sijalle onnistuen erityisesti vanneohjelmassaan. Muutenkin urheilullinen Katariina on kehittynyt valtavasti kevään aikana. Onnittelut hienosta sijoituksesta Katariinalle ja valmentajille!

Kiitos kaikille valmentajille, vanhemmille ja huoltajille, voimistelijoille, katsojille sekä voimistelu- ja urheiluseura Eliselle kilpailuviikonlopusta. Lisäksi onnittelut menestyneille voimistelijoille sekä heidän valmentajilleen. Kaikki kilpailun tulokset löydät täältä.

Rytmisen voimistelun luokkanostoista päätetty

Voimisteluliiton rytmisen voimistelun valiokunta on tehnyt päätöksen syksyn luokkanostoista. Luokkanousijoiden joukossa oli hienosti kuusi TNV:n voimistelijaa. Onnea luokkanousijoille ja heidän valmentajilleen!

Luokasta 1 luokkaan 2

Ahola Aino
Renfors Jenna

Luokasta 2 luokkaan 3

Bäckman Enni
Hoskonen Wilma
Jefremova Polina
Nevalainen Vilma

Lisäksi valiokunta on tehnyt päätöksen puolen vuoden siirtymäajasta luopumisesta luokasta toiseen siirryttäessä, jatkossa nousu seuraavaan luokkaan tulee tapahtua välittömästi nostopäätöksen jälkeen. Kaikki syksyn luokkanousijat on julkaistu Svolin sivuilla. Rytmisestä voimistelun kansallisesta luokkajärjestelmästä on lisätietoa täällä.

Aino Ahola voimisteli 1. luokasta 2. luokkaan, kuvassa Aino alueen asemalla Polina Jefremova voimisteli 2. luokasta 3. luokkaan, kuvassa Polina alueen asemalla

Strassirytmisillä onnistuneita suorituksia TNV Cup -Asemalla

Seuran omalla TNV Cup-asemalla nähtiin onnistuneita Strassirytmisten esityksiä. Wilma Hoskonen, Nuppu Parikka ja Vilma Nevalainen esittivät vanneohjelmansa sekä Katariina Kankaanpää, Mirjam Nieminen, Iida Virtanen ja Sofia Kankaanpää pallo-ohjelmansa. Voimistelijat saivat hyvää palautetta Arveilta ja erityisesti välinetekniikka ja vaikeusosat olivat menneet kaikilta huimasti eteenpäin. Tyttöjä luotsasi asemalla valmentaja Liina Salminen.

Harjoituksia saisi olla vieläkin enemmän”, tokaisi Sofia onnistuneen kisan jälkeen. Vaikka harjoitteluintoa löytyy, pääsevät tytöt jo pian ansaitulle pienelle joululomalle. Lomalla ei kuitenkaan vain levätä…tytöillä oli jo isoja suunnitelmia päästä viettämään lomapäiviä hiihdon, luistelun ja laskettelun pariin. Tulisipa Turkuun siis lunta ja pakkasta!

 Iidan pallo-ohjelmassa ihastutti notkeat vaikeusosat  Katariina esiintyi edustavasti pallo- ja vanneohjelmalla

Mitalisijoja TNV:lle Minirytmiset -kilpailutapahtumasta!

Minirytmiset -kilpailutapahtuma järjestettiin upeasti jo 27. kerran peräkkäin Helsingin  Kisahallissa 29.-30.10.2011. Lauantaipäivä oli TNV:lle menestyksekäs, kotiinviemiseksi saavutettiin yhteensä jopa 5 mitalia kaikissa väreissä. Mitalisijoja kahmivat pääosin Julia Laine ja Mina Koski. Kaikki voimistelijat saivat jälleen arvokasta esiintymiskokemusta.

TNV:stä kilpailussa oli upea joukko edustajia: 13-vuotiaiden sarjassa edusti Katariina Kankaanpää, 11-vuotiaiden sarjassa Julia Laine, Mina Koski ja Sofia Kankaanpää ja  8-10 -vuotiaiden sarjassa Iida Virtanen sekä Mirjam Nieminen.

11-vuotiaiden sarjassa Tähtirytmiset  Julia ja Mina ottivat vapaaohjelmalla hienosti kaksoisvoiton: Julia saavutti kultaa ja Mina hopeaa, kun vapaasarjassa kilpaili 5 osaanottajaa. Tytöt menestyivät myös välineohjelmilla: molemmat kilpailivat keilaohjelmalla, jossa Julia saavutti pronssia ja Mina 4. sijan, kun sarjassa oli 8 osaanottajaa. Edelle menivät vain Elisen voimistelijat: 1. sijoittunut Rebecca Gergalo ja 2. sijalle voimistellut Alesia Kolomainen.  Kolmas kilpailuohjelma oli Minalla vanne ja Julialla pallo. Vanteella Mina saavutti pronssia, kun keilossa kaksoisvoittoon voimistelleet Elisen  Rebecca ja Alesia veivät vanteellakin ensimmäiset sijat.  Vanteella kisasi ikäluokasta jopa 13 voimistelijaa. Julian pallo ei sujunut kilpailussa odotetusti ja pallosuoritus riitti lopulta  5. sijaan, kun pallolla voimisteli 9 voimistelijaa.

Strassirytmisistä Katariina saavutti 13-vuotiaiden sarjassa  3. sijan vapaaohjelmallaaan, mutta tällä kertaa sarjaan osallistuikin vain kolme voimistelijaa. 11-vuotiaiden sarjassa kilpailleen Sofian paras sijoitus oli 4. sija vapaaohjelmalla 5 voimistelijan joukossa. Iidan paras sijoitus 8-10 -vuotiaiden sarjassa oli vanteella 13. sija 25:den voimistelijan joukossa. Mirjamin paras sijoitus samassa ikäsarjassa oli  voimistella vapaaohjelmalla 11. sijalle,  kun vapaaohjelmilla voimisteli jopa 32 voimistelijaa.

Tyttöjen kanssa kisassa olivat valmentajat Anni Ahola ja Eve Koskelo. Onnea valmentajille ja voimistelijoille menestyksestä! Kiitokset myös kisajärjestäjälle. Kaikki tulokset löydät täältä.

 

 11-vuotiaiden sarjan kilpailijat Sofia, Julia ja Mina  Sofia, Julia, Mina ja ristivaa’at
   
 8-10 -vuotiaiden sarjan kilpailijat Iida ja Mirjam Menestyneet Mina ja Julia treenaamassa

 

 

Strassirytmiset Hämeenlinnan luokkanousukilpailuissa

Kauden ensimmäiset rytmisen voimistelun luokkanousukilpailut järjesti Hämeenlinnan Voimisteluseura Iittala -hallissa 15.-16.10. Kilpailussa oli TNV:stä huikea 17 rytmisen voimistelijan edustus!

Ensimmäisenä kilpailupäivänä olivat vuorossa Asema sekä luokkien 2 ja 4 kilpailut. 2. luokassa TNV:tä edustivat Strassirytmisten voimistelijat Wilma Hoskonen,  Vilma Nevalainen, Emilia Tuominen ja Eevi Huhtala. Tytöiltä nähtiin onnistuneita suorituksia, parhaiten TNV:n 2. luokan kilpailijoista onnistui tällä kertaa Wilma Hoskonen sijoittuen hienosti 11. sijalle ja Vilma Nevalainen 19. sijalle,  Emilia Tuominen 27. sijalle ja Eevi Huhtala 33. sijalle.  2. luokan voitto meni OVO:n Olivia Soinille, 2. sija JyVo:n Tuuli Kankaanpäälle ja 3. sija KNV:n Niina Rinnesaarelle. Koko 2. luokassa voimisteli yhteensä jopa 47 voimistelijaa.

Tsemppiä tytöille loppukauden harjoitteluun!

Terveisiä syksyn harjoituksista!

Lauantaina 3.9 Hämeenlinnan voimisteluseuran ja Turun naisvoimistelijoiden yhteiskokoonpano, naisten pallojoukkue harjoitteli Turussa. Turun naisvoimistelijoista joukkueessa voimistelee Maiju ja Hämeenlinnan voimisteluseurasta mukana ovat Armi, Oona, Silja, Maija ja Ella. Emma Kurjen käsialaa oleva ohjelma oli upeaa katseltavaa, vaikkakin ohjelma on harjoitteluvaiheessa. Musiikkina on Ennio Morriconen säveltämä ”For a Few Dollars More”. Joukkueohjelman tekeminen tarjoaa tytöille uusia haasteita ja kehittää välinetekniikkaa. ”Joukkueessa voimistelu on mukavaa vaihtelua ja saa harjoitella oman ikäisten seurassa”, kertoo Maiju.

Mina ja Julia valmistautuvat Saksan Paderbornissa 22.-25.9 järjestettävään Pader Cup -kilpailuun. Kolmosluokan strassirytmiset harjoittelevat uutta pallo-ohjelmaa syksyn luokkiksia varten.

 Naisten pallojoukkue ja Mina ja Julia  Mina ja Julia ylivenytyksissä
 Pallojoukkue harjoittelee Kolosluokan Strassit harjoittelee pallolla


 

Kuusi TNV:n voimistelijaa etenee rytmisen luokkajärjestelmässä

Voimisteluliiton rytmisen voimistelun lajivaliokunta on tehnyt kevään 2011 luokkanostot ja valiokunnan päätöksellä ovat seuraavat TNV:n edustajat nousseet uusiin luokkiin:

Luokasta 5. luokkaan 6.

Koski Mina

Luokasta 2. luokkaan 3.

Kankaanpää Sofia
Kankaanpää Katariina
Liukkunen Emilia
Nieminen Mirjam
Virtanen Iida

Onnittelut nousijoille ja valmentajille!

Luokkiin on tulossa myös ensi syksystä saakka muutos. Lajivaliokunta on tehnyt päätöksen lisätä aseman ja luokan II väliin uuden luokan sekä yksilöiden että joukkueen osalta. Uusi luokkajärjestelmä on käytössä 1.9.2011 alkaen. Kaikki kevään nousijat ovat nähtävissä täältä.

Mina

Mina

Sofia

Sofia

Katariina

Katariina

Emilia L

Emilia L

Mirjam

Mirjam

Iida

Iida

Tähti- ja Strassirytmiset juhlivat kaudenloppua tuli- ja valoteemoilla!

Tähti- ja Strassirytmisten voimistelijat ja valmentajat viettivät hauskaa kesäistä kaudenlopetusjuhlapäivää sunnuntaina 19.6. Tällä kertaa juhlittiin kulttuuripääkaupunkihengessä tuli- ja valoteemoja vaalien. Juhlinta alkoi Logomossa, jossa osallistuimme jännittävään valomaalaus -työpajaan.  Työpajassa jokainen sai suunnitella kuvion, joka ikuistettiin valolla piirtäen valokuvaan. Lopussa tehtiin valomaalauksia myös pareittain. Ryhmä sai aikaan hienoja abstrakteja taidekuvia!

Logomosta jatkettiin sateen uhatessa valmentaja Even asuntoon piknikille. Tarjolla oli ihania kesäisiä herkkuja! Pihalla pidettiin myös tanssikilpailu, jossa kolme ryhmää sai itse ideoida tuli -aiheisiin musiikkeihin oman koreografian. Tanssikisan voitti ryhmä Iida-Emilia-Eevi-Jenna, joka tanssi hip hop -tyylillä Cheekin ”Liekeissä” -tahtiin. Lisäksi pelailtiin paljon hauskoja kisailuja ja pelejä.

Kiitos kaikille osallistumisesta! Nyt on aika nauttia kesästä ja lomasta. Oikein iloista ja aurinkoista kesää kaikille!

Rytmisen tytöt saivat esiintymiskokemusta HämVS-TNV -ystävyystapahtumasta

Rytmisen voimistelun saralla TNV on tehnyt paljon hedelmällistä yhteistyötä Hämeenlinnan Voimisteluseuran kanssa, joka on antanut hienoja mahdollisuuksia kehittymiseeen niin voimistelijoille kuin valmentajillekin. Rytmisen tytöt ovat saaneet  Hämeenlinnalaisista kilpakumppaneistaan hyviä ystäviä ja valmentajien yhteistyö toimii hienosti. Erityisesti vanhin yksilövoimistelijamme Maiju Korpela on ollut tiiviissä yhteistyössä Hämeenlinnan Voimisteluseuran päävalmentajan Emma Kurjen kanssa, josta Emmalle suuri kiitos!

Kesäkuisena perjantaina 17.6. Hämeenkaaressa järjestettiin HämVS-TNV ystävyystapahtuma, jossa tällä kertaa seuraa edustivat Tähtirytmisten Maiju, Strassirytmisten Katariina, Iida, Sofia ja Mirjam sekä Glitterirytmisten Emmi, Kerttu ja Gabriella. Valmentajista oli mukana Janette Liespuu, Sini Kotilainen ja Noora Palmroos.

Tytöt saivat osallistua heti alussa yhteiseen hauskaan lämmittelyyn – Nooran vauhdikkaalle Zumba -tunnille! Zumbailun jälkeen tytöt pääsivät esittämään ohjelmiaan, joita kunniamainintaraati seurasi tarkalla silmällä. Tuomariraadin kunniamainintoja jaettiin mm. ilmeikkäästä kokonaisuudesta, parhaasta esittämisestä, tarkoista tasapainoista, vahvoista piruetetista, lennokkaista hypyistä… Maiju Korpela sai kunniamainnan näyttävistä riskiheitoista ja vasta 6 -vuotias Emmi Vappula parhaasta esiintymisestä – onnea tytöille! Sen lisäksi ”nuorten raati” pani merkille pienten voimistelijoiden onnistumisia ja merkitsivät ne ylös kunniakirjoihin – tapahtuman lopuksi jokainen esiintynyt sai hienon kunniakirjan, johon oli merkitty  jokaiselle positiivinen palaute – oma kunniamaininta. Kaikki saivat myös pienet palkinnot esiintymisestä!

Kiitos kaikille Hämeenlinnan Voimisteluseuran tapahtuman järjestäjille – ja erityisesti Emmalle – hauska ja onnistunut esiintymistapahtuma oli mitä parhain päätös kaudelle!

Strassirytmiset ensimmäisissä luokkanousukilpailuissaan

Äitienpäivänä 8.5.2011 Strassit osallistuivat Turun luokkanousukilpailuihin Nunnavuoren palloiluhallissa. Tyttöjen suoritukset menivät jo sujuvasti, mutta vielä parannettavaakin jäi.

Strassirytmiset tulkitsivat kevätnäytöksessä itämaisen tanssin

Terveisiä Maailmalta! -kevätnäytöksessä Strassirytmisten esityksessä nähtiin Arabian salaperäistä tunnelmaa, kun tytöt esittivät itämaisen tanssin upeissa ja kimmeltävissä itämaisissa asuissaan. Vaikka pieniä kommelluksia esityksessä sattuikin, sai ryhmä upeat aplodit yleisöltä.

Tsemppipalkinnon voitti ryhmästä Iida, joka on harjoitellut esimerkillisesti ja voitti mm. vapaaohjelmalla ikäluokkansa kauden ystävyystapahtumassa TNV-RaJu Cupissa.

Strassirytmisten kilpailukoitos on vasta edessäpäin – ensi sunnuntaina ryhmä kilpailee ensimmäistä kertaa rytmisen voimistelun 2. luokassa Turun luokkakilpailuissa. Tsemppiä tytöille!

Strassirytmiset alueen Asematapahtumassa

Länsi-Suomen Asematapahtumassa 10.4.2011 Kupittaan urheiluhallissa  nähtiin iloisia Strassirytmisiä ja siistejä vapaaaohjelmasuorituksia. Tytöt hakivat varmuutta yksin esiintymiseen –  osa tytöistä kilpaileekin toukokuun alussa Turun luokkanousukilpailuissa 2. luokassa vapaa- ja vanneohjelmilla. Aseman suorituksissa näkyi jo osin varmuutta ja toivottua tarkkuutta – tästä on hyvä jatkaa harjoittelua kohti kevään luokkanousukisaa.

Iloinen joukko Strassirytmisiä harjoittelumatolla

Iloinen joukko Strassirytmisiä harjoittelumatolla

Strassien harjoitus- ja esiintymispäivä onnistui hienosti

Lauantaina 2.4. reippaat Strassitytöt aloittivat päivän urakoinnin perustreenillä Aninkaisten salilla. Leirin aluksi lämmiteltiin sydämellisissä merkeissä, kun voimistelijakaverit saivat kirjoittaa toistensa sydämiin positiivisia asioita toisistaan. Päivä jatkui ahkeralla ohjelmaharjoittelulla Lintulan matolla, jossa myöhemmin esitettiin yleisölle ”kenraaliharjoituksessa” vapaa- ja vanneohjelmat.

Tyttöjen vapaaohjelmissa jalat ovat suoristuneet ja ojennukset parantuneet – kaikki vapaaohjelmat olivat iloista katseltavaa. Ensimmäistä kertaa esitettäviin vanneohjelmiin jäi vielä parantamisen varaa – mutta kaikki voimistelivat lavalla kuitenkin päättäväisesti joten tästä on hyvä jatkaa harjoittelua eteenpäin.

Strassit esiintyvät seuraavan kerran alueen asematapahtumassa 10.4. Kupittaan hallilla – tervetuloa katsomaan ja kannustamaan!

Strassirytmiset TNV-RaJu Cupissa, Iidalle Minirytmisten sarjan voitto!

Strassirytmiset kilpailivat vapaaohjelmilla ja osa vanneohjelmilla  13.3. Kerttulan liikuntahallissa  TNV-RaJu Cupissa eli rytmisen voimistelun ystävyystapahtumassa, joka järjestettiin yhteistyössä Turun Naisvoimistelijoiden ja Raision Jumppareiden kesken.

Kaikille tytöille tapahtuma oli tärkeä: tulevaa kisakautta varten saatiin erittäin hyödyllistä kilpailukokemusta. Kaikille Strassirytmisille yksilökilpailu oli kokemuksena ensimmäinen laatuaan.

Minirytmisten sarjan vapaaohjelmakilpailun voitti upeasti Strassirytmisten Iida Virtanen! Onnea Iidalle ja valmentajille!

Strassi- ja Tähtirytmisten baletinopettaja on palkittu kuukauden tanssitaiteilijana

Ursula Puntari on toiminut kevään alusta Strasssi- ja Tähtirytmisten baletinopettajana. Hän opettaa kummallekin ryhmälle kaksi balettituntia viikossa. Ursula on freelance -tanssitaiteilija, joka on valmistunut Turun konservatorion tanssilinjalta 2010. Läntinen tanssin aluekeskus on palkinnut Ursulan maaliskuun tanssitaiteijana. Oheinen teksti on lainattu Läntisen tanssin aluekeskuksen sivuilta:

”Jo pienenä Ursulasta tanssi tuntui hyvältä ja luonnolliselta tavalta ilmaista itseään. Ursula muistaa keskustelun äitinsä kanssa balettitunneille menosta. Hänen äitinsä vastusti sitä viimeiseen asti, eikä antanut Ursulalle lupaa mennä ystävänsä kanssa koulussa pidettäville balettitunneille. ”Baletista menee varpaat verille” äiti sanoi. Ursula meni kuitenkin luvatta balettitunnille sillä aikaa kun vanhemmat olivat työssä. Asia selvisi äidille kahden kuukauden jälkeen, kun opettaja soitti kotiin ja kysyi maksaako joku Ursulan balettitunnit.  Äidin ei auttanut muu kun antaa lupa käydä tunneilla, vaikka varpaat menisivät verille.

Ursula matkusti 16-vuotiaana vuodeksi Italiaan, Napoliin, opiskelemaan tanssia. Opiskelun lisäksi hän tanssi yhdeksän henkisessä tanssiryhmässä LabArt Dance Companyssa. Vuonna 2010 Ursula valmistui tanssijaksi Turun konservatorion tanssilinjalta.

Tanssijana Ursula tuntee olevansa vielä lapsen kengissä ja utelias kaikesta. Hän sanoo, että työskentelee aina siellä missä on, luovuutta ja ideoita keräten. Ideat tulevat omasta kehosta, useimmiten vahvoista tunteista. Ursula on ikuinen lapsi. Hän pitää liikkumisesta ja lukemisesta, varsinkin lastenkirjallisuudesta, mutta ei kirjoittamisesta tai paperitöistä. Ursula ei myöskään pidä valheista ja ihmisistä, jotka valittavat turhasta. Ursula pelkää yksinäisyyttä ja hänellä onkin usein ikävä kaukana asuvaa perhettään.  Onnelliseksi Ursulan tekee oma lapsi Immanuel mutta myös hyvä tanssitunti.  Parhaat paikat ovat oma koti, tanssisali, metsä ja meri, joissa voi kuulla luonnon ääniä. Tärkeää Ursulalle on toisten kunnioittaminen, arvostaminen, rehellisyys ja ystävät, joiden kanssa voi jakaa ilot ja surut.

Ursulan motto on: Elämä on tanssimista ruusujen päällä, harmi ettei kukaan poistanut piikkejä!”

Onnea Ursulalle ja kiitos hyvästä opetuksesta!


Strassirytmisten leiripäivä

Strassirytmiset viettivät leiripäivää 23.1. Turussa Aninkaisten ja Lintulan saleissa. Leiripäivän aikana tehtiin mm. liikkuvuus- ja voimaharjoittelua sekä lisäksi opittiin loppuun saakka uusi haastavampi vapaaohjelma. Uusien osien ja uuden ohjelman harjoittelussa onkin paljon tehtävää, mutta ohjelman alkuosa näyttää jo paljon paremmalta kuin viikko sitten. Leiripäivä päättyi baletinopettaja Ursulan balettituntiin. Tytöt jaksoivat tsempata päivän hienosti!

Strassirytmiset Sofia ja Iida venyttelemässä

Strassirytmiset Sofia ja Iida venyttelemässä

Strassit ja Glitterit Iittalan asemalla

Strassirytmisisten tytöistä osa esiintyi Iittalan asemalla vapaa- ja vanneohjelmilla. Ohjelmiin oli tullut lisää ojennusta ja täsmällisyyttä. Vielä jalkatekniikkassa jäi hiottavaa. Glitterirytmisten ryhmä esitti vapaaohjelmansa. Pienestä iästään huolimatta tytöt ovat rohkeita esiintyjiä. Ryhmät ovat harjoitelleet ahkerasti ja saivat taas lisää esiintymiskokemusta. Tapahtuman järjestäjänä oli Hämeenlinnan voimisteluseura. Arveina asemalla toimivat Mia ja Minttu Ranne. Valmentajina mukana olivat Anni ja Noora.

img_7414

Strassit joulunäytöksessä

Strassit esiintyivät TNV:n joulunäytöksessä Konserttisalilla. Strassit esittivät jouluesityksen musiikin ’Varpunen jouluaamuna’ tahtiin.

Strassirytmisten harjoituksissa opetellaan vanneohjelmaa

Innokkaat Strassirytmiset ovat esiintyneet alueen asemalla vapaaohjelmalla ja ovat nyt vapaaohjelman lisäksi keskittyneet vanneohjelman harjotteluun. Vanneohjelman opettelu on haastavaa, mutta kehitystä tapahtuu silmin nähden ja monet vaikeat käsittelyt, heitot ja vieritykset sujuvat jo hyvin. Vanneohjelman esittää osa tytöistä jo joulukuussa Iittalan asematapahtumassa, mutta useimmat vasta ensi kauden kilpailuissa. Harjoitteluintoahan meiltä löytyy!

Strassirytmisten ensiesiintyminen alueen Asematapahtumassa

Isäinpäivänä sunnuntaina 14.11. Kupittaan urheiluhalli täyttyi jälleen taitavista voimistelijoista, kun Svoli Länsi-Suomen  asemakilpailussa Strassirytmiset näyttivät taitojaan rytmisessä voimistelussa. Vaikka rytmisen ohjelmia on harjoiteltu syksyllä vain kerran viikossa, näkyi harjoittelun tulos siisteinä, rauhallisina ja täsmällisinä rv-ohjelmina. Tytöt ovat menneet eteenpäin syksyn aikana ja tarkuutta ja ojennusta on tullut lisää. Kuitenkin suorituksiin jäi vielä parannettavaa, erityisesti hyppyjen ja vaikeusosien taholla. Strassirytmisten kausi jatkuu uuden vapaaohjelman ja vanneohjelman harjoitteluna. Iloisten tyttöjen kanssa oli ilo olla kilpailemassa, toteavat Strassirytmisten valmentajat Sini ja Anni. Tyttöjen valmentaja Liina oli mukana tapahtumassa arvioimassa suorituksia tuomaripöydän takana.