Tähtirytmisten uutisia

Voimisteluviikko -tapahtuma Skanssissa la 26.8.2017 klo 10.00-13.00

Voimisteluviikko -tapahtuma järjestetään taas perinteisesti kauden alkuun Skanssissa. Turun Naisvoimistelijat ovat myös tapahtumassa mukana. Tervetuloa tutustumaan voimistelun monipuoliseen maailmaan, saamaan kattavaa infoa lajeista sekä harrastusmahdollisuuksista ja tietenkin seuraamaan upeita esityksiä.

Rytmisestä harrastus koululaiselle

Turun naisvoimistelijoiden rytmisen voimistelun harrasteryhmässä kuuluu kikatusta ja kolinaa, kun työn alla on uuden vanneohjelman opettelu.

rv_ametistit_leirillä

TNV on tarjonnut tavoitteellista valmennusta rytmisessä voimistelussa jo yli 10 vuoden ajan. Kun harrastajamäärät koko ajan kasvoivat, tuli ajankohtaiseksi perustaa harjoitusryhmä myöhemmin aloittaneille sekä voimistelijoille, jotka haluavat harjoitella hieman kevyemmin. Vuonna 2016 perustettu ryhmä on kerännyt jo mukavasti jäseniä, mutta uusia mahtuu vielä mukaan. Valmentaja Saara Koskela kertoo, että ryhmässä voimistelee entisiä kilpavoimistelijoita ja vasta kouluiässä voimistelusta kiinnostuneita, joilla ei ole aiempaa lajitaustaa voimistelusta. Ryhmä harjoittelee kaunista perusvoimistelua, rytmisen voimistelun lajitaitoja, välinetekniikkaa narulla, pallolla ja vanteella. Halutessaan tytöt saavat esiintyä ja kilpailla seuran tapahtumissa, STARA-tapahtumissa ja Voimisteluliiton välinekilpailuissa. Ryhmän tarkoituksena on mahdollistaa rytminen voimistelu rennolla ja matalalla kynnyksellä. Kenenkään ei ole pakko kisata ja esiintyä, mutta mahdollisuus siihen tarjotaan.

Harrasterytmisen harjoitukset pidetään maanantaisin ja sunnuntaisin. Lisää innokkaita otetaan mielellään mukaan! Pääset mukaan ottamalla yhteyttä päävalmentajaan.

Lisätietoja ryhmästä ja harjoittelusta saat valmentaja Saaralta, Koskela.saara.a@gmail.com tai RV päävalmentaja Noora Palmroosilta, noora.palmroos(at)tnv.fi, p. 044 9823551

Kolmen lajin kilpailusta mitaleja

Lokakuun viimeisenä viikonloppuna TNV:n rytmiset osallistuivat Tampereella järjestettyyn kolmen lajin kilpailuun sekä yksilösarjassa että pre-nuorten joukkueena. Koko kilpailussa nähtiin upeita kilpa-aerobic-, joukkuevoimistelu-ja rytmisen esityksiä. Kiitos kisajärjestäjille!

Pre-nuorten nauhajoukkue saavutti molemmissa näytöissä uudet ennätyspisteensä ja voitti sarjassa hopeaa. Kultaa nappasivat Elise-J:n Sarabit ja pronssia Elise Vantaan Hopeatähdille. Nauhajoukkueen kausi huipentuu pre-junnujen kilpailuun 19.-20.11.

Kolmenlajinkilpailu_Glitterit_102016

Yksilöiden kaksiotteluun osallistui yhteensä 21 voimistelijaa. TNV:n Mimosa, Toini, Vanessa, Amanda ja Emma sijoittuivat upeasti kisan kuuden parhaimman voimistelijan joukkoon, pronssin karatessa upeasti voimistelleen Anastasia Rogozhinan suorituksilla täysin ansaitusti Tampereelle. Onnea tytöille ja valmentajille!
Kolmenlajinkilpailu_rvyksilöt_palkitut_102016

Kiitos tuomareille ja valmentajille kisapäivästä!

TNV:n rytmisten kisakausi jatkuu heti ensi viikolla Nooran ja voimistelijoiden matkatessa Unkarin Pecsiin kilpailemaan.

Kolmen lajin kilpailun tulokset Kisapalvelussa.

Seuraa meitä Instagramissa ja Facebookissa.

Rytmiset EliseCupissa

TNV:n rytmiset osallistuivat EliseCupiin Kampissa 13 yksilövoimistelijan ja pre-nuorten nauhajoukkueen voimin. EliseCupissa pienet voimistelijat kilpailivat ikäluokittain (8-10 -v.) välineillä ja joukkueilla kaikissa sarjoissa. Kampissa oli hyvä tunnelma ja matolla nähtiin jokaisessa ikäluokassa upeita suorituksia. Erityisen mukavaa on huomata miten voimistelijat tsemppaavat ja kannustavat toisiaan seurarajojen yli. Maajoukkueiden vanneohjelmat ihastuttivat yleisössä ja kannustuksen määrästä päätellen myös harjoitusalueella. Pienille ja vähän suuremmillekin voimistelijoille on aina merkityksellistä nähdä maajoukkuevoimistelijoita harjoittelemassa ja kilpailemassa.

Pre-nuorten joukkuekilpailussa Glitterirytmisten nauhajoukkue sai ensimmäisessä näytössä paketin hyvin kasaan. Toiseen näyttöön sattui enemmän virheitä, mutta valmentaja Noora Palmroos oli tyytyväinen parannukseen viime viikosta. Salilla tehty työ näkyy hienosti suorituksissa.

8-vuotiaiden sarjassa voiton korjasi SC Vantaan Anastasiia Pikheeva. TNV:n voimistelijoista parhaimpaan sijoitukseen ylsi Strassirytmisten Emmi Kanerva (sija 5).

10-vuotiaiden sarjassa SC Vantaan Sissi Levijärvi voitti sarjan upeilla suorituksillaan, Elisen Lili Arvelon tullessa toiseksi. Jaetulle kolmannelle sijalle ylsivät TNV:n Vanessa Vainio ja Mimosa Turunen ja viidenneksi Amanda Virta.

9-vuotiaiden sarjassa voiton korjasi TNV:n Toini Antila, hopeaa Elisen Lia Kallio ja pronssia Elise-J:n Nella Aaltonen.

RVt EliseCupissa loka16

Toini Antila (vas.) 9-vuotiaiden sarjassa kultaa. Mimosa ja Vanessa jaettu pronssi ja Amanda 5. 10-v. sarjassa (oik. ylh.).

Kiitos Eliselle kisajärjestelyistä. Rytmisten kisaputki jatkuu vielä kuukauden ajan. TNV:ltä tuomareina EliseCupissa toimivat Anneli Viitakangas ja Elina Intovuori ja valmentajina paikanpäällä Noora Palmroos ja Maiju Korpela.

Ensi viikolla TNV:n rytmiset suuntaavat Tampereelle kohti Kolmen lajin kilpailua ja joukkuevoimistelujoukkueet Jolie, Diorit ja Tixia avaavat kautensa Cailap Cupissa Turussa.

Kaikki EliseCupin tulokset Kisapalvelussa.

Rytmisen luokkakilpailut Vantaalla

Vaikka rytmisen voimistelun luokkakilpailuissa kilpailut on jo valmiiksi jaettu parittomiin ja parillisiin luokkiin, niin SVS Vantaan järjestämä parillisten luokkien kilpailu oli valtaisan suuren osallistujamäärän vuoksi kasvanut jo kolmipäiväiseksi. Lajin kannalta kyseessä on kuitenkin vain positiivinen ongelma ja SVS Vantaa sai mallikkaasti kisapäivät järjesteltyä niin, että joukkueet kilpailivat jo perjantaina. Lauantaille oli sijoitettu 6. lk kaksi ensimmäistä välinettä ja 4. lk ja sunnuntaina oli vuorossa 6. lk loput välinekierrokset ja 2. lk kilpailu.

TNV:ltä kilpailuun osallistuu 15 yksilövoimistelijaa ja kaksi joukkuetta. Tuomareina näissä kilpailuissa toimivat Elina Intovuori, Anneli Viitakangas, Riikka Helenius ja Maiju Korpela.

Kristalleille kultaa

Perjantaina joukkueiden kilpailuissa 3. lk vanneohjelmalla kilpailut Kristallien joukkue (Amanda, Emma, Maisa, Toini, Vanessa) suoriutui valmentajan mukaan hienosti, vaikka toki eriaikaisuutta ja haasteita välineen kanssa ohjelmaan mahtuikin.

Kristallirytmiset_0916

Glitterien pre-nuorten nauhajoukkue (Carolina, Elli, Gabriella, Kerttu ja Vilma) oli 6. luokan suoritusten jälkeen pettynyt matolla nähtyihin suorituksiin. Joukkue itse oli kuitenkin sitä mieltä, että kisasuorituksia haastavalla välineellä on kaikesta huolimatta vain haettava, vaikka suoritusvarmuus ei ole huippukunnossa. Maria Golovinan nauhakoreografia on ihastuttanut ja vihastuttanut tyttöjä ja valmentaja Noora Palmroosia harjoitussalilla kesästä saakka, mutta ohjelmaan on jo hetkittäin saatu harjoituksissa varmuutta ja fiilistä. Onneksi aikaakin vielä on ennen 19.11. käytävää pre-nuorten joukkuekilpailua.

4. luokassa kaksoisvoitto

Lauantaina 4. luokassa TNV:n Toini Antila otti suvereenin voiton ja TNV kaksoisvoiton Alli Herneen sijoittuessa toiseksi. Kaiken kaikkiaan 4. luokassa menestys oli huikeaa, kun Amanda Virta ja Neea Knaapikin mahtuivat palkintosijoille. Seuraavaan kymmenikköön mahtui lisäksi vielä Alisa Vallila (11.) ja Emma Sokolova (17.).

Videolla Toini Antila 4. luokan vapaaohjelma ja huippupisteet 12.117

 

Sunnuntain kisapäivä alkoi ultrapitkällä, lähes yhdeksän tunnin mittaisella 2. luokan kilpailulla. Lähes 130 voimistelijan joukosta TNV:n Victoria voimisteli upeasti sijalle 10, Arina 28. ja Emmi ja Kerttu kategoriaan II.

Kakkosluokan nousijat

Victoria (vas.) upeasti sijalle 10.

Sunnuntaina kisattiin myös 6. luokan kilpailu loppuun. TNV:n Mimosa saavutti tasaisella suoritussarjalla luokassa hopeaa, mutta ei vielä luokkanousua, koska vielä seuraavanakin vuonna hän on liian nuori JM-luokkaan. Kisaan lähdettiinkin valmentaja Noora Palmroosin mukaan hakemaan sijoitusten sijaan rohkeaa tekemistä ja luottoa itseensä. Mimosa ja Vilma  (9.) molemmat onnistuivat tavoitteissa hienosti. Plussaa siitä, että se vei näin hienoihin sijoituksiin.

MimosaTurunen_0916

Mimosalle hopeaa

Rytmisen voimistelun päävalmentaja Noora Palmroos muistuttaa, että viikonlopun mahtavista tuloksista voi kiittää tyttöjen hyvien suoritusten ohella seurassa loistavasti toimivaa valmennuksen tiimirakennetta. Kiitos jokaiselle valmentajalle, apuvalmentajalle, balettiopettajalle ja tuomarille.

Kiitos myös SVS Vantaalle kisajärjestelyistä. Tervetuloa Turkuun 26.-27.11. parittomien luokkien luokkakilpailuihin.

Luokkakilpailun tulokset Kisapalvelussa. Koko syksyn rytmisen voimistelun kisakalenterin voit kurkata täältä.

Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa.

Artikkelia päivitetty lauantain ja sunnuntain tuloksilla su 16.10.

TNV:n nuori valmentaja esillä Turun Sanomissa

TNV:n rytmisen voimistelun nuori lahjakas valmentaja Maiju Korpela esiteltiin Annamari Nurmisen kirjoittamassa liikunnallisessa jutussa Turun Sanomissa ja Hämeen Sanomissa 15.3.2016. Maijun osaava ja innostunut valmennusote on siivittänyt hänet nopeasti seuran kiinnostavampien valmentajien joukkoon. Nurmisen kirjoittamassa jutussa korostetaan, miten ”[n]uorena pinnistellyt liikkuu aikuisenakin”. Voimisteluharrastus luo liikunnasta elämäntapaa sekä opettaa erityisiä motorisia taitoja, mutta myös monia muita arvokkaita asioita, joista on taatusti hyötyä voimistelu-uran loputtua – valmennuksessakin.

Turun Sanomien jutussa kerrotaan, miten ”[k]ilpa-aikoinaan kymmeniä tunteja viikossa treenannut nuori nainen kertoo nauttivansa nykyään stressittömästi liikunnasta”. Maijulla onkin takanaan yli kymmenen vuoden voimistelu-ura, joka huipentui naisten joukkueen rytmisen voimistelun SM -kultaan vuonna 2011. Maiju sai samana vuonna myös Varsinais-Suomen parhaan rytmisen voimistelijan tittelin. ”Tämä laji on elämäntapa ja olen iloinen, että voin jatkaa valmentajana”, kertoo Maiju Turun Sanomien haastattelussa.

Myös rytmisen voimistelun tuomarina nykyään toimiva Maiju vastaa TNV:ssä Strassirytmisisten valmennuksesta ja pitää lisäksi viikoittain harjoituksia kaikille TNV:n rytmisille voimistelijoille. Maijun vastuuvalmennusryhmässä voimistelee 14 vuosina 2008, 2009 ja 2010 syntynyttä tyttöä. Laajan voimistelu-uran sekä valmennus- ja tuomarikoulutuksen myötä Maijun valmennuksesta huokuu tietotaito ja hänet tunnetaan tarkan päämäärän omaavasta sekä kaikkia voimistelijoita huomioivasta valmennustavasta. Valmentajana Maiju kuvaileekin itseään ”määrätietoiseksi”, ja hänelle on myös tärkeää näyttää aina hyvää esimerkkiä voimistelijoilleen.

Maijun tavoittena on, että hänen valmennuksessaan ”jokainen voi kehittyä niin hyväksi voimistelijaksi, kuin itse kykenee”. Maiju kehuu fiilistä koko TNV:n rytmisten voimistelijoiden keskuudessa: ”tytöt viihtyvät yhdessä leireillä ja yhteistreeneissä sekä saavat alati oppia toisiltaan.” Maiju arvostaa myös valmennustiimiään korkealle – eikä ihme, sillä TNV:n rytmisen voimistelun valmennus onkin osoittanut tekevänsä onnistunutta työtä jo pitkän aikaa.

Turun Sanomien jutussa korostettiin voimistelijataustan kantavan pitkälle. Paitsi liikunnallisuutta ja urheilullisuutta – voimistelutausta kehittää myös ajanhallintotaitoja, esiintymistaitoja, tiimityöskentelytaitoja ja kykyä hallita useita haasteita samanaikaisesti. Näitä taitoja arvostetaan millä tahansa alalla – ja myös valmennuksessa. Maiju kutsuukin kaikki rohkeasti kokeilemaan voimistelua: ”innostuminen lajiin kasvaa aina, kun uutta oppii – eli lähes joka treeni!”

Kuva: Turun Sanomat 15.3.2016

Kuva: Turun Sanomat 15.3.2016

Turun Sanomat

Kuva: Turun Sanomat, Ismo Jakonen

TNV tarjoaa voimistelun alkeisvalmennusta kaikille halukkaille tytöille. Rytmisestä voimistelusta, joukkuevoimistelusta tai tanssiryhmistä kiinnostuneet voivat ottaa suoraan yhteyttä ryhmän valmentajiin tai TNV:n valmennuspäällikköön Noora Palmroosiin, noora.palmroos@tnv.fi, 044 9823551.

 

Rytmisen SM-kilpailusta pronssia Turkuun

Rytmisen voimistelun SM-kilpailu käytiin Kupittaan urheiluhallissa 21.-22.11.2015.

Lauantaina Rebecca Gergalo (Elise) voitti kolmannen perättäisen suomenmestaruuden pisteillä 58,050. Sunnuntain välinekohtaisissa finaaleissa välineiden suomenmestaruudet jaettiin Rebecca Gergalon (naru, vanne ja keilat) ja Alesia Kolomaisen (pallo) kesken.

Kotiyleisön edessä voimistellut Turun Naisvoimistelijoiden Julia Laine sai lauantaina SM-pronssia ja sunnuntaina pallofinaalissa hopeaa. Onnea Julia!

SM-kultaa Elisen Rebecca Gergalolle. Kuva: Risto Kuitunen

Kuva-65

SM-hopeaa SC Vantaan Alesia Kolomaiselle. Kuva: Risto Kuitunen

 

RVSM Julia Laine

SM-pronssia TNV:n Julia Laineelle. Kuva: Risto Kuitunen

RVSM välinefinaali

Välinekohtaisten finaalien kilpailijat

SM-kilpailun yhteydessä kilpailtiin myös pre-nuorten joukkuekilpailu. Kilpailussa Elise sai kaksoisvoiton. Pikkumyyt Murmelit  voitti kultaa ja Pikkumyyt Isot hopeaa. Pronssimitalit menivät Jyväskylän Voimistelijoiden Kiteet 1 joukkueelle. Onnea mitalisteille!

Pre-nuorten kilpailun jälkeen naisten maajoukkue esiintyi uudella nauhaohjelmallaan yleisölle. Maajoukkueen vierailu Turussa oli suuri asia meille kaikille. Pienet voimistelijat jonottivat nimikirjoituksia ja ihastelivat ohjelmaa. Kiitos että pääsitte paikalle!RVSM maajoukkuenimmarit

Ennen sunnuntain välinekohtaisia finaaleja saimme nauttia Stara-tapahtumassa lähes 60 voimisteluesityksestä.

Turun Naisvoimistelijat kiittää kaikkia viikonlopun tapahtumiin osallistuneita voimistelijoita, tuomareita, valmentajia ja vapaaehtoisia sekä Voimisteluliittoa ja kutsuvieraita. Oli kunnia saada järjestää arvokisat Turussa.

Tulokset

Tulokset Kisapalvelussa 

Irina Kikkas vierailee TNV:läisten harjoituksissa

Entinen menestynyt olympiavoimistelija ja nykyinen arvostettu valmentaja-koreografi Irina Kikkas vierailee TNV:läisten rytmisten voimistelijoiden harjoituksissa keskellä kiireistä rytmisen voimistelun SM-kilpailuviikkoa 47. Vierailunsa aikana Irina loihtii uusia ja haastavia kilpailuohjelmia voimistelijoille tulevia kausia silmällä pitäen. Kuvassa vasemmalla Irina Kikkas ja viikonloppuna SM-kilpailussa kilpaileva Julia Laine harjoittelevat uutta nauhaohjelmaa.

Kuvassa vasemmalla Irina Kikkas ja viikonloppuna SM-kilpailussa kilpaileva Julia Laine harjoittelemassa uutta nauhaohjelmaa.

Vapaaoppilaspaikka

Turun Naisvoimistelijat on 110-vuotisjuhlavuotensa kynnyksellä päättänyt ottaa seurassa käyttöön vapaaoppilasjärjestelmän. Vapaaoppilaspaikkaa voivat hakea tietyin kriteerein kaikki valmennusryhmissä tai -joukkueissa harjoittelevat voimistelijat ja tanssijat.

Hakuaika kevään osalta on 1.-30.11.2015. Tarkemmat tiedot hakukriteereistä sekä vapaaoppilaspaikasta löydät hakemuksen kanssa samasta liitteestä. Hakemuksen löydät vapaaoppilaspaikan sivulta.tähtitnv

Rytmisen SM-karsintakilpailu takana

Lauantaina 31.10.2015 Kupittaalla käydyssä rytmisen voimistelun nuorten yksilöiden SM-karsintakilpailussa voimisteli 25 kilpailijaa tavoitteenaan paikka SM-kilpailussa marraskuun kolmantena viikonloppuna.

SM-kilpailussa voimistelee 15 kilpailijaa. Etukäteen paikkansa olivat lunastaneet Rebecca Gergalo, Alesia Kolomainen ja Juliska Pohjanvirta, joten vain 12 paikkaa oli jaettavana Turussa.

Eilisen kilpailun perusteella SM-karsinnasta jatkoon pääsevät

Julia Laine TNV 49,700
Sofia Emelianov SC Vantaa 48,950
Inka Ora Elise 48,500
Milja Närevaara Elise – J 47,950
Amanda Virkkunen HämVs ry 47,950
Elisa Liinavuori Elise 47,150
Sofia Halme SC Vantaa 46,350
Erika Lappalainen SVS Vantaa 45,400
Vanessa Jasnikovski SVS ESpoo 44,950
Johanna Pulkkinen OVO 44,850
Alina Survo ReRa 43,900
Assi Johansson Elise 42,100

Kilpailijoiden on vahvistettava osallistumisensa Kisapalvelussa 6.11. mennessä. 

RVSMkarsinta2015
Turun Naisvoimistelijat kiittää kaikkia osallistujia ja valmentajia hienosti sujuneesta kisapäivästä ja onnittelee kaikkia SM-kilpailussa voimistelevia! SM-kilpailu löytyy Facebookista ja TNV nettisivuilta.

Lisäksi haluamme onnitella oman seuramme Juliaa ja valmentaja Eveliina Koskeloa paikasta SM-kilpailussa ja hienoista pisteistä.

eve-ja-julia-
Tulokset löytyvät täältä.