Killan uutisia

Killan hyvinvointipäivä 16.8

Kevät alkaa puhkeamaan väriloistoonsa ja kausi lähenee loppuaan. On siis aika suunnata katseet syksyyn ja syyskauden aloitukseen. Perinteeksi muodostunutta Killan hyvinvointipäivää vietetään 16.8.2017 Energymillä.

Tervetuloa liikkumaan!

Linkistä pääset tutkimaan paremmin päivän ohjelmaa.

17 elokuun kuntopäivä mainos (1)

Killan joulutervehdykset

”Enemmän kuin puoli elämää…”

Killan perinteinen joulutervehdys on viety torstaina 17.12. vierailemalla kunniakiltamuori Sirkku Vuoren ja kiltamuori Sinikka Suovasen kodeissa. Lisäksi on käyty Runosmäen ja Mäntymäen vanhainkodeissa sekä toivotettu hyvää joulua joulukortilla niille kiltalaisille, jotka eivät ole päässeet kuluneen vuoden aikana killan tilaisuuksiin. ”Naisvoimistelu on meille ollut enemmän kuin puoli elämää” totesivat Sirkku ja Sinikka kuin yhdestä suusta. On ilo kuunnella näiden pirteiden kiltalaisten jumppamuistoja ja seurata valmistautumista jouluun ja IMG_2822 IMG_2819Tnv:n juhlavuoteen 2016.

Sirkku Vuori kunniakiltamuoriksi ja Sinikka Suovanen kiltamuoriksi

IMG_1919Lauantaina 25.4. vietettiin Tnv:n Killan vuosikokous/kevätjuhlaa. Läsnä oli n. 50 kiltasiskoa. Ohjelmaa esittivät Iiti ja Tero Elomaa, laulamalla mukavia pimpparaudalla säestettäviä ”pelimannilauluja”,  suloiset Estetical-junior-ryhmän ”Peppi”-voimistelijat, Charleston-pukuiset senioritanssijat ja Maila Sepän luennon aiheena oli ”Aina voi vielä hengittää”. Kaikki esitykset ja yhteislaulut kruunasi Arja Lylyn suvereeni säestystaito. Vuosikokousosuudessa hyväksyttiin toiminta- ja tilikertomukset sekä vuoden 2015 toimintasuunnitelma. Sirkku Vuori valittiin killan Kunniakiltamuoriksi ja uudeksi kiltamuoriksi tuli Sinikka Suovanen. Emännistössä  pitkään  ahertanutta Pulmu Heinosta kiitettiin ruusulla ja tilalle valittiin Pirjo Johnsson.

”Loisto keltanarsissin kauniin, kevään tunteen meille tuo, kukan hehkuva keltainen väri, ilon esiin loihtii ja luo.”

Kilta välittää

Joulukukka kiltamuorille”Lupa välittää” on yksi tämän joulun teemoista. Tnv:n Kilta on perinteisesti muistanut jouluna niin omaa Kiltamuoriaan kuin vanhainkodissa olevia entisiä aktiivijäseniä. Perjantaina 19.12. starttasikin Sinikan ja Railin auto kohti Runosmäen ja Mäntyrinteen vanhainkoteja tervehtimään Linnea Tuomelaa ja Kaija Salosta. Keskustelussa vilahtelivat niin muistot seuraan liittymisestä kuin Havulinnan tiukoista säännöistä. Kierroksen lopuksi toivotettiin vielä Kiltamuori Sirkku Vuorelle  hyvää joulua joulukukan kera. ”Anna meille lempeää aikaa, elämäniloa, joulun taikaa.”

Terveiset Toulousen Golden Age-festivaalilta

Gym Ladyt nauttivat jumppaviikosta

Aamujumppa, workshop-jumppa, omat harjoitukset, esiintymiset ja huikeat muiden maiden joukkueet. Siitä muodostuu Golden Ages-viikko.  Tnv:n Gym Ladyt osallistuivat jo viidennen kerran joka toinen vuosi olevaan Euroopan voimisteluliiton suureen seniorijumppatapahtumaan. Omia esiintymisiä oli kahtena päivänä ja muu aika kului toisten esiintymisiä seuraten ja osallistumalla kisapassiin sisältyvään monipuoliseen liikuntatarjontaan. Toulousen maanalainen punaisine ja keltaisine linjoineen tuli tutuksi kun porhalsimme Beachiltä Ramiersiin ja Sporttipalatsista  Mermoz-halliin, joka sekin löytyi lopulta tunnin hakemisen jälkeen. Ahkerimmat joukostamme ehtivät vielä retkeillä Albissa ja Lourdesissa ja tutustua näin keski-pyreneitten alueeseen laajemminkin. Mitä näimme? Huikeita senioritelinejumppareita, akrobatianostoja, ihania senioritansseja ja tyylikkäitä suomalaisia joukkueita. Päätösgaalassa tuli kaikille kutsu Slovenian Portorosessa vuonna 2016 järjestettäviin seuraaviin Golden age -festivaaleihin……..

 

Gym Ladyt lähtevät Toulouseen

Vuosi on harjoiteltu ohjelmaa

Tnv:n Gym Ladyt esiintyvät ensiviikolla Ranskan Toulousessa  GOLDEN AGE tapahtumassa. Mukana matkalla on 32 voimistelijaa ja 12 huoltaja-turistia, yhteensä 44 henkilöä ja olemme näin 180 suomalaisen osallistujajoukon suurin ryhmä. Esitämme sanomalehti välineenä ”Seniorin aamu” ohjelman, jossa kuvaamme kiireetöntä aamua: voi rauhassa juoda kahvia, lukea lehteä ja venytellä…..  Vuosi on tiiviisti harjoiteltu ja vihdoin koittaa odottamamme mukava jumppa-lomaviikko. Ryhmän ohjaajana on Raija Nurmi ja matkan käytännön järjestelyistä on vastannut Pulmu Isomaa sekä toiminnanjohtaja Taru Thorburn.  Lähtö tapahtuu sunnuntai 28.9. yöllä klo 02.30 ja paluu lauantaina 4.10.

Kiltalaisten kesäretki Rosalaan

Kolmisenkymmentä kiltalaista suunnisti tänä vuonna perinteiselle kesäretkelle Rosalan viikinkikeskukseen tiistaina 3.6. Alkukesän vehreys ja saariston lumoava kauneus ihastuttu jokaista osallistujaa. Ehdimme piipahtaa Kasnäsin kylpylässä ennen puolen tunnin lauttamatkaa Rosalaan. Päälliköntalo, jatulintarha, kappeli ja monet muut rauta-ajan rakennukset ja esineet perehdyttivät meidät viikinkien maailmaan. Takaisintulomatkalla nautimme vielä Söderlångvikin kartanon upeista maisemista ja useista taidenäyttelyistä. Pilvipoutainen sää suosi kokopäivän retkeä ja tyytyväinen ja retkestä virkistäytynyt joukko palasi kotikonnuilleen illalla.

Kiltalaiset Säkylässä

Tanssiaiset vauhdissa

Kiltalaiset olivat onnittelemassa ja samalla esiintymässä lauantaina 12.10. Säkylän Naisvoimistelijoiden 50-vuotisjuhlassa. Mukana oli 16 voimistelijaa ja esitimme taas kerran ”Tanssiaiset” ohjelman. Säkylän juhlan otsikko oli ”Elämästä lumoutuen” ja meillä oli ilo lumoutua hienosta juhlan käsikirjoituksesta runoineen ja yli 20:stä liikuntaesityksestä. Suoritus meni nappiin ja aplodit ynnä ”bravo” huudot raikuivat…….

 

Tango alkaa

 

Tanssiaiset ohjelma ”fiilattiin” esityskuntoon

Tanssiaiset-ohjelman viimeiset yhteisharjoitukset ennen Sun Lahtea olivat lauantaina 18.5. Samppalinnan palloiluhallissa.

Ulkona oli lämmintä ja aurinkoista ja niin myös sisällä hallissa kun taitavat ja seniorit keskittyivät ohjelman paikkojen  ja kuvioiden hiomiseen. Tunnelma oli aivan uskomaton ja intensiivinen: kukaan ei valittanut väsymystä tai kipuja vaikka treenit kestivät neljä tuntia. Tulos näytti hienolta ja voimme ylpeänä edustaa Senioriliikuntaa Lahdessa lauantaina näytöksessä. Suurkiitokset Raijalle, Terttulille ja kaikille osallistujille!

Tasavallan presidentti myönsi Riitta-Liisa Autiolle kunniamerkin

Tasavallan presidentti myönsi äitienpäivänä 34:lle äidille Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein. 

Yksi näistä äideistä on Riitta-Liisa Autio. Riitta-Liisa, lempinimeltään Riittis, ohjasi pitkään TNV:n satujumppa- ja nassikkapaini-ryhmiä.  Tunnit oli aina suunniteltu lasten tarpeet ja kasvatukselliset näkökohdat huomioiden.  Riittis oli myös Havulinnan leirien ja muun kesätoiminnan kantava voima.  Seuran johtokunnassa hänen vastuualueenaan oli lasten harrasteliikunta.  Riittis oli erittäin toimelias ja sitoutunut TNV:läinen ja hän on ansiomerkkinsä arvoinen. TNV  onnittelee Riitta-Liisaa lämpimästi.

Puheenjohtaja Jenni Blom vieraili Killan kevätjuhlassa

Killan vuosikokous/kevätjuhla keräsi lähes 50 seuran entistä ja nykyistä aktiivia lauantaina 20.4. Taimi II tiloihin. Vuosikokous totesi Killan taloudellisen tilanteen hyväksi ja valitsi toimihenkilöt vuodeksi 2013. Ohjelmapuolella esiintyi TNV:n puheenjohtaja Jenni Blom kertoen seuran tämän hetken näkymistä. Liikuntaesityksistä vastasivat TNV:n erinomaisen taidokkaat 12-14 v. Kolibri Blue:n joukkueen tytöt sekä Senioritanssijat, ja molemmat ryhmät palkittiin raikuvin aplodein ja kiitoksin. Musiikkipuolen maestro Arja Lyly sekä laulatti osallistujia että esiintyi yksin omalla tuotannollaan ja toi vielä  johtamansa Kannel-kuoron kevätjuhlan iloksi. Vuoden 2012 kuntopalkinnon voitti Tuire Mäkilä. Juhla lopetettiin sanoihin:

”Kiitoksia kuluneesta, yhteisistä ympyröistä, joka päivän jutteluista, tuokioista työn ja tauon. Toivotamme tulevalle: aurinkoa aamutuimaan, keveyttä keskipäivään, taivaalle tuhannet tuikkeet!”

Iloinen kahvipöytätunnelma

Senioritanssijat esiintymässä

 

TNV:n upeat seniorit edustivat Golden Ages Gym Festivaaleilla

TNV:läiset Golden Ages Gym Festival -esiintyjät kotiutuivat matkaltaan sunnuntaina, vaikka matkalaukut tulivatkin hieman jälkijunassa Frankfurtista. TNV:n ryhmässä oli mukana neljä todellista voimistelun Grand Old Ladya, jotka ovat aloittaneet kansainväliset voimistelumatkat  jo 60 -luvulla!  TNV:läiset esiintyivät erilaisten näytösten lisäksi Gala -näytöksessä, jossa Turkulaiset edustivat ainoana ryhmänä Suomea. Matkan aikana TNV:läiset nauttivat myös erilaisista terveys- ja kauneushoidoista, workshoppien tarjonnasta ja lähiseudun nähtävyyksistä.
.
TNV:stä  Golden Ages Gym Festivaaleilla oli mukana 40 hengen ryhmä, joista 26 voimisteli Talvi- ja Kesäohjelmissa ja 5 henkilöä (joista 4 miestä!) tanssi senioritanssia. Loput matkalaiset olivat huoltajia ja turisteja. Golden Ages Gym Festivaalit saivat Suomesta kaikkiaan 8:sta seurasta 200 voimistelijaa.
 .
”Olimme rakentaneet Säkylän NV:n kanssa yhdessä vuodenajoista kertovan kokonaisuuden. Ohjelmisto alkoi Säkylän syksyisellä sateenvarjo-ohjelmalla, jatkui sitten talvisella osuudella  ja keväisellä Aamu-Airisto -Senioritanssilla. Turun kesä -osuus aurinkoineen päätti kokonaisuuden”, Raija Nurmi kertoo. Turkulaiset esiintyivät  kaikkiaan 3 kertaa. Yksi edustusesiintyminen oli korkeatasoinen Gala -näytös, jossa Turkulaiset edustivat ainoana ryhmänä Suomea. Raija Nurmen mukaan esitykset sujuivat hienosti, vaikka ryhmässä oli mukana useita ensikertalaisia.
 .
Lisäksi workshopit pyörivät ympäri kaupunkia aamupäivisin, joten liikunnallisia osallistumismahdollisuuksia oli paljon. Iltanäytösten jälkeen päästiin nauttimaan makuelämyksistä elämyksellisiin telttaruokailuihin, jossa TNV:n kokeneiden voimisteluosaajien vanhat suurkisojen massaruokailumuistot palautuivat mieleen. Montecatini Terme osoittautui vanhaksi kylpyläkeskukseksi, jossa oli tarjolla paljon erilaisia hoitoja. TNV:läiset tekivät retkiä lähiseudun Pisaan, Firenzeen ja Lucaan sekä vuorille vanhaan Montecatiniin. Italialaisten tyyli informoida (eli olla informoimatta) päivittäisistä ryhmänjohtajien kokouksista ja esimerkiksi workshoppien paikoista  oli matkalaisten silmin kummallista. Aikataulu kuitenkin piti ja ”varsinkin Anna-Liisan pitkää pinnaa koko Suomen delegaation johtajana ei voinut muuta kuin ihailla!”, Raija Nurmi kehuu.
.
Raija Nurmen mukaan matkat ovat tärkeitä sekä seuran että matkalaisten näkökulmista: ”Matkan aikana ryhmän jäsenet  tutustuvat toisiinsa, ryhmä tiivistyy ja ystävystyy.” Ihanan viikon päätteeksi TNV:läiset  pitivät yhteisen päätöstilaisuuden Säkylän voimistelijoiden kanssa hotellin kattoterassilla. Päätös- ja kiitostilaisuudessa nähtiin upean sään lisänä kuohujuomaa, lahjoja ja jopa serenaadi ohjaajille!
.
TNV:n Golden Ages Gym Festivaalien esiintyjien intoa ja tarmoa ei voi, kuin ihailla! Raija Nurmen mukaan ryhmä suuntaa seuraavaksi kahden vuoden päästä Ranskan Tolouseen eli seuraaville GAGF-festareille! ”Ja voi olla että jo aikaisemminkin jonnekin, kun nyt matkalaukutkin vihdoinkin kotiutuivat…”, Raija Nurmi lisää.
.
Suuren suuri kiitos Golden Ages Gym Festival -esiintyjille TNV:n edustamisesta!
.
 .

Golden Age -joukkue starttaa kohti Italiaa

Vuoden kestänyt harjoittelu saa huipennuksen

TNV:n Golden Age Gym Festivaalien ryhmä lähtee esiintymismatkalle Italiaan. TNV:n ryhmä on Golden Age -tapahtumaan lähtevien yksittäisten seurojen ryhmistä koko Suomen suurin. Koko Suomen delegaation vetäjänä toimii TNV:n puheenjohtajanakin toiminut Anna-Liisa Koivisto.

Kultaisen iän voimistelufestivaali, Golden Age -tapahtuma järjestetään tällä kertaa Montecatini Termen viehättävässä kylpyläkaupungissa Toscanan alueella. TNV:n 40 henkinen ryhmä starttaa kohti Italian Montecatini Termeä aikaisin sunnuntaiaamuna 30.9. ja esiintymismatka kestää kokonaisuudessaan viikon. Matkalaukkuun pakataan kahden ohjelman esiintymisvaatteet, Workshop-harjoitusvarusteet  ja päälle puetaan upouusi ”paraatitakki” avajaismarssia varten.

Osallistujia Italiaan on ilmoittautunut 20:nestä eri maasta n. 2000. Suomesta lähtijöitä on kaikkiaan 200. TNV:n ryhmä osallistuu ainakin Zumba ja Taichi- tunneille sekä retkeilee lähiseudun Pisaan ja Firentzeen. Erikoisen hienoa on päästä esiintymään ainoana suomalaisena ryhmänä päätösgaalaan. Koko Suomen delegaation vetäjänä toimii TNV:n Anna-Liisa Koivisto ja oman ryhmämme  matkan johtajana Pulmu Isomaa sekä koreografi-ohjaajana Raija Nurmi. ”Ciao Italia!” 

”Kesä”

TNV:n Golden Age-joukkue hioo Italian ohjelmistoaan

Yhteisharjoitukset Säkylässä sujuivat mallikkaasti

Säkylähalli täyttyi keskiviikkoiltana 22.8. Turun NVn ja Säkylän NV:n iloisista seniorivoimistelijoista. Osallistujia oli yhteensä lähes 50. Kyseessä oli Italiaan Golgen Age-festivaaleille matkaavan show:n ”Neljä vuodenaikaa” ensimmäinen jännittävä yhteisharjoitus. Iso liikuntahalli mahdollisti ohjelmien useiden siirtymisten ja paikkojen haun harjoittelemisen.

Treenit alkoivat kokonaisuuden finaali-osuuden ja avajaismarssin rakentamisella. Suomen lipun sisääntulo näytti jo täällä kotimaassa juhlalliselta. Toinen pääharjoituskohde oli nopeat asujen vaihdot ohjelmien välissä. Tunikat ja puserot viuhahtelivat naurun säestyksellä. Päivän päätteeksi Säkylän  syksy – tyylikkäine asuineen ja sateenvarjoineen, Turun sini-valkoinen talvi, senioritanssijoiden yhteinen raikas, kukka-asuinen kevät ja Turun oranssi-keltainen auringonnousun sisältävä kesä toi katsojien ja meidän ohjaajien silmiin Pohjolan upeat, neljä erilaista vuodenaikaa. Kuukausi vielä treenataan ja syyskuun lopulla suuntaamme kohti Montecatinia, Italiaa.

TNV:n sinivalkoinen Talvi-ohjelma

 

Killan aurinkoinen kesäretki

Kiltalaiset Nauvossa ja Seilin saaressa

Tiistaiaamuna starttasi Killan bussi ja 26 retken osallistujaa kohti Nauvoa. Saariston rengastie upeine maisemineen oli jo heti aluksi mykistyttävä kokemus.  Ensimmäinen kohde oli Nauvon 1400-luvulla rakennettu keskiaikainen kivikirkko joka on ympäristöineen nimetty valtakunnallisesti merkittäväksi rakennukseksi. Nauvon kirkon urut ovat Suomen säilyneistä 1700-luvun uruista suurimmat ja ainoat restauroidut. Kirkosta siirryimme lounaalle ja sitten m/s Östern olikin jo nokka auki laiturissa odottamassa. Merimatka Seiliin kesti 25 min. Seilissä tutustuimme oppaamme avustuksella saaren niin maanviljelyshistoriaan kuin sairaalavaiheisiin.  Lepra,  hourula, ja mielisairaalahistoria herätti monenlaisia ajatuksia ja näimme myös alkuperäisessä asussa olevan potilashuoneen.  Vanha puukirkko ja sen viereinen hautausmaa olivat vaikuttavan karut. Puolitoista tuntia aurinkoisessa Seilissä kului nopeasti ja paluumatka alkoi iltapäiväkahvien merkeissä laivan ruuman kahvilassa.

Etualalla kiltamuori Sirkku Vuori

 

Killan vuosikokous – varma kevään merkki

Pulmu Isomaa killan johtokuntaan

Killan kevätjuhlaa – vuosikokousta vietettiin lauantaina 21.4. Taimi II:ssa. Mukana oli 55 kiltalaista. Kokouksessa hyväksyttiin toiminta- ja tilikertomukset sekä toimintasuunnitelma vuodelle 2012. Jäsenmaksu pidettiin ennallaan. Pitkäaikaisen rahakirstunvartijan Sinikka Suovasen pyydettyä eroa tehtävästään, valittiin killan johtokuntaan hänen tilalleen Pulmu Isomaa. Kokousasioiden lisäksi luennoi mukaansatempaavasti muistihoitaja Merete Luoto, Arja Lyly esittti lauluja, senioritanssijat tanssivat ja Tixia-joukkueen tytöt perehdyttivät joukkuevoimistelun kevään trendeihin.

 

Kahvi maistui kokousasioiden lomassa

 

 

Lähde balettimatkalle Helsinkiin

Lähde 22.5. keväiselle retkelle Helsinkiin, Kansallisoopperaan katsomaan nykytanssin parhaita voimia – Rankinen – Elo – Saarinen, kolme pienoisbalettia. Illan koreografinimet ovat lupaus luovuudesta ja uuden kokemisesta. Matka on tarkoitettu kaikille TNV:n ohjaajille ja jumppaajille ystävineen. Ei edellytä seuran/killan  jäsenyyttä. Matkan ajankohta on tiistai 22.5.2012.

Ilmoittatumislista on Energymin palvelutiskillä  tai  voi myös ilmoittautua soittamalla TNV:n toimistoon  040-4161906. Matkan hinta on 65 €, sisltää lipun ja bussimatkan. 

Tervetuloa virkistäytymään tanssin maailmaan!

Kilta täytti 60 vuotta

TNV:n Kilta vietti lauantaina 22.10. tunnelmallisia 60-vuotis juhliaan Upseerikerholla. Mukana oli 60 kiltalaista, ja moni kiltasisar, kiltaperinteen mukaan oli pukeutunut kansallispukuun.  Illan pääesiintyjänä oli Seija Toivonen joka kertoi mukaansa tempaavalla tavalla koko kilta-aatteen perustajan Kaarina Karin elämästä. Kaarina Karin rohkeudestaan ja visionäärisistä kyvyistä olisi meillä tänä päivänäkin paljon oppimista.

Musiikista ja lauluesityksistä vastasi oma Arja Lylymme, joka oli tuonut mukanaan taitavan trubaduurin Seppo Haapakosken. Saimme kuulla hauskan merimiesaiheisen koosteen sekä myös tilaisuuteen sopivia ihania serenaadeja. Emerita kiltaäiti Irmeli Valtonen kertoi Turun Killan vaiheista ja liikuntaesityksiä toivat niin Timantix-joukkueen tytöt ”Patsas”-ohjelmallaan kuin senioritanssijat. Tansseina nähtiin Arja Lylyn säveltämät ”T’ärkeä juttu” ja ”Auran rannoilla”  joihin molempiin oli kiltasisar Arjariitta Vuorinen laatinut koreografiat.

Sitten yhdessäolo ja seurustelu jumppaystävien kanssa  herkullisen illallisen äärellä kruunasi juhlan. Ilta päättyi, kuten aina sisarpiiriin, jossa kuuntelimme kiltamuori Sirkku Vuoren  loppusanat  ja yhteislauluun: ”Maa on niin kaunis”.  Suurkiitos kaikille Turun ihanille kiltasiskoille!

Arja Lyly ja Seppo Haapakoski esiintyvät

TNV:läiset nauttivat joka hetkestä Gymnaestradassa

”Ihana Lausannen Gymnaestrada -viikko takana”, kertoo Raija Nurmi sykähdyttävän Gymnaestrada -matkan päätteeksi. TNV:läiset nauttivat Sveitsin Lausannessa joka hetkestä ja joka esityksestä. Tapahtuma mykisti taas kerran välineillään ja ideoillaan. Erityisesti matkaajat mainitsivat upeat eri Japanin yliopistojoukkueiden ohjelmat sekä Afrikan ja Brasilian poikien esitykset: ”Nähty on niin paljon, että sulatteluun kuluukin varmaan 4 vuotta ja sitten olemmekin jo Helsingin Gymnaestradassa!”

TNV:n Raija Nurmen suunnittelema senioreiden Tanssijaiset-ohjelma sujui upeasti, huolimatta 1. esityksen pienistä musiikkiongelmista ja ohjelma sai kiitosta niin ideasta kuin puvustuksestakin. Toinen esityskerta olikin koreografin mukaan täysi nappisuoritus voimistelijoilta! Katso Tanssijaiset -ohjelmassa esiintyneiden iloisia matkakuvia täältä.

Suomen Voimisteluliiton uutinen kertoo TNV:n Mia Ranteen vetämän Fig -gaalaesityksen olleen niinikään olleen menestys: Gaalassa nähtiin myös suomalaisosaamista, kun 27 Lahjan Tytöt –seuran voimistelijaa esitteli joukkuevoimistelua kansainväliselle yleisölle. Suomalaisohjelma erottui edukseen akrobaattisten ohjelmien joukosta.

Suoraan yleisön sydämiin tanssinut TNV:n tanssijoukkue Crystals esiintyi ulkomailla nyt ensimmäisen kerran. Ryhmä loisti Riponnen lavalla ja yleisö villiintyikin vislauksiin ja raikuviin aplodeihin. Crystalsien matkakuvia näet täältä.

Tapahtuma päättyi lauantaina 16.7. ja päätösjuhlaan kuului myös lipunluovutus: Lausannen Gymnaestradan järjestelytoimikunnan puheenjohtaja luovutti Gymnaestrada-lipun Suomen Voimisteluliiton puheenjohtajalle Kirsti Partaselle, seuraavan Gymnaestradan järjestäjälle.

Kiitos Sveitsi ja Lausanne! Neljän vuoden päästä – heinäkuussa 2015 – pääsemme kokemaan Gymnaestradan taikaa Suomen Helsingissä.

TNV:ssä valmentajana toimiva Sylvia keskellä Fig -gaalan esitystä Tanssijaiset -ohjelman seniorivoimistelijat, edessä koreografit Terttuli ja Raija Crystalsit  loistivat lavalla!

Suomea edustettiin Lausannessa sankoin joukoin - jopa 1400 suomalaista voimisteli Gymnaestradassa 2011.

Suomea edustettiin Lausannessa sankoin joukoin – jopa 1400 suomalaista voimisteli Gymnaestradassa 2011.

TNV:läiset valmistelevat lähtöä maailmanlaajuiseen Gymnaestradaan

Gymnaestradan Tanssijaiset -ohjelman koreografit Raija ja Terttuli

Gymnaestradan Tanssijaiset -ohjelman koreografit Terttuli ja Raija

Tanssijaiset -ohjelman kenraaliharjoitus

Tanssijaiset -ohjelman kenraaliharjoituksissa

Gymnaestradan Fig -gaalan koreografi Mia Ranne

Gymnaestradan Fig -gaalan koreografi Mia Ranne

Fig gaalan harjoituksissa

Fig -gaalan harjoituksissa

Kahden päivän kuluttua alkaa kansainvälisen voimisteluliiton voimistelufestivaali Gymnaestrada Sveitsin Lausannessa. Tapahtumaan osallistuu jopa 55 maata kaikista maanosista noin 23 000 osallistujan voimin. TNV:llä on tapahtumassa upea edustus: jopa kaksi valmentajaa omasta seurasta on tehnyt tapahtumaan koreografian. Lisäksi esiintyjinä tapahtumaan lähtee seniorien ryhmä sekä tanssiryhmä Crystals. Matkalle lähdetään lauantaina 9.7. ja paluu on 17.7.

TNV:ssä on pitkä  Gymnaestradaan osallistumisen traditio – mukana on oltu jo 50 vuotta, vuodesta 1961 lähtien. Tälläkin kertaa lähdössä on sekä todellisia Gymnaestrada -konkareita, kuten Raija Nurmi, joka on mukana jo yhdeksännen kerran.  Mukana on myös tapahtumaan osallistuvia ensikertalaisia.

Ikivireillä kiltalaisilla ja senioreilla on oma yhteisohjelma Tanssiaiset, joka on seuramme Raija Nurmen sekä Säkylän Naisvoimistelijoiden Terttu-Liisa Virtasen käsialaa. Ohjelma on haastava jo noin viiden minuutin pituutensa tähden. ”Viimeiset harjoitukset olivat viime maanantaina 4.7. Naantalissa ja kaikki sujui rutinoidun varmasti”, kertoo koreografi Raija. Tanssijaiset -ohjelman esityksiä Lausannessa on kolme, kaikki suuressa hallissa messualueella. Raijan mukaan ryhmä odottaa jo matkaan lähtöä: ”Lähtijät ovat innostuneita (suunnittelemme jo seuraava ulkomaanmatkaa!) ja odotamme ihanaa, voimisteluntäyteistä Lausannen viikkoa ja toivomme tulevamme takaisin reppu täynnä uusia jumppa-ideoita ja muistoja loistavista esityksistä ympäri maailmaa…”

FIG-gaalassa taas nähdään joukkuevoimistelun näytösohjelma, jonka on laatinut seuramme Mia Ranne. Fig -gaala on näytös, jossa nähdään kokoelma visuaalisesti ensiluokkaisia ohjelmia, joissa tulee esiin eri voimistelun tyylit ja lajit. Koreografi Mia kuvaili aikaisemmin keväällä ohjelmaansa: ”Tavoitteena on aikaansaada raikas ja herkkä kokonaisuus, jossa näkyisi joukkuevoimistelun tekniikan ohella dynamiikan ja voiman vaihtelut.” Vahva Avatar -elokuvan musiikki täydentää kokonaisuutta ja siivittää eri-ikäisten nuorten vauhdikasta voimistelua. Ryhmä on harjoitellut ahkerasti aivan viimeisiin päiviin saakka: ”Vielä tämän viikon aikana ollaan harjoiteltu ohjelmaa ja tehty tarvittavat muutokset koreografiaan”, kertoo Mia. Koreografi on tyytyväinen Fig -gaala ryhmäänsä: ”Voimistelijat ovat jaksaneet harjoitella innokkaasti”. Voimistelijoina ohjelmassa nähdään kokeneita Lahjan Tyttöjen joukkuevoimistelijoita. Ryhmä lähtee Sveitsiin edustamaan Suomalaista joukkuevoimistelua luottavaisena ja hyvillä mielin: ”Tunnelma on hyvä”, Mia summaa.

Tanssijoukkue Crystals lähtee ensimmäistä kertaa esiintymään ulkomaille. Crystalsien ohjelma Heartbeat koostuu 3 eri osasta ja musiikista ja kestää kuutisen minuuttia. ”Koreografioita alettiin harjoittelemaan jo syksyllä, mutta varsinaisesti kevät ja kesä on treenattu Gymnaestradaa varten”, kertoo ryhmän koreografi-valmentaja Karoliina Koivisto. Ryhmän treenit ovat kevään kuluessa lisääntyneet ja viimeiset viikot on treenattu jo neljästi viikossa. Silti jännitykseenkin on jo ehditty varautua: ”Viimeisellä viikolla treeneissä on ollut katsomassa kavereita, tuttuja ja perheenjäseniä suurimman jännityksen karistamiseksi.”, kertoo innoissaan matkalle lähtevä Karoliina, joka toimii myös koko TNV:n matkan johtajana. Crystals valmentajineen odottaa tapahtumaa innolla.

TNV toivottaa Gymnastradaan lähteville elämyksellistä matkaa!

Suomen Voimisteluliiton delegaatio on tapahtuman kolmanneksi suurin 1400 osallistujalla. Katso myös Suomen tiimin esite, jonka on koostanut Suomen Voimisteluliitto.

Crystals -ryhmä lähtee esiintymään Gymnaestradaan

Crystals -ryhmä lähtee esiintymään Gymnaestradaan

Heinäkuun TNV:läinen on ansioitunut muusikko ja Killan aktiivi Arja Lyly

Arja Lyly
Arja Lyly
Somerolta Turkuun vuonna 1965 muuttanut dir. mus. Arja Lyly on heinäkuun TNV:läinen.

Aikoinaan jumppatunneilla voimisteltiin elävän musiikin tahdissa. TNV:ssä säestäjänä toimi lahjakas muusikko Arja Lyly,  joka sävelsi myös musiikkeja TNV:n näytöksissä esitettäviin ohjelmiin. Arja kertoo heinäkuun TNV:läisenä  mitä kaikkea on puuhannut seurassa vuosien varrella.

Lue heinäkuun TNV:läisestä lisää.

Gymnaestradan Tanssiaiset -ohjelman kenraalissa innostunut ilmapiiri

800 voimistelijaa eri puolilta Suomea kokoontui lauantaina 18.6. Vantaan Myyrmäkeen harjoittelemaan Gymnaestradan yhteisohjelmia.

Tapahtuma piti sisällään myös Seniorien Tanssiaiset -ohjelman valtakunnalliset yhteisharjoitukset, jossa 92 voimistelijan joukossa oli mukana Turun ja Naantalin 19 seniorivoimistelijan ryhmä. Tanssijaiset -ohjelma on TNV:n Raija Nurmen ja Terttu-Liisa Virtasen käsialaa.

Harjoitukset kestivät viisi tuntia ja sujuivat hyvässä ja innostuneessa  ilmapiirissä. Iltapäivällä pukeuduttiin esiintymisasuihin ja ohjelma näytti hienolta ja täysin valmiilta lähtemään Lausanneen. Kiitos Raijalle upeasta koreografiasta!

Turun ja Naantalin gymnaestradan Tanssiaiset ohjelman voimistelijat

Turun ja Naantalin gymnaestradan Tanssiaiset ohjelman voimistelijat

Kiltalaiset retkeilivät Paraisilla

Killan jokavuotinen kesäretki tehtiin tänä vuonna teemalla ”Saariston lampaita, louhoksia ja käsitöitä”. Klo 9.00 startattiin kohti Paraista ja uskomatonta kalkkilouhosta. Bussi kiemurteli louhoksen pohjalta ylös näköalatasanteelle ja kypärät päässä ihailtiin uskomatonta avolouhoksen näkymää. Sattmarkin käsityömyymälän jälkeen nautittiin maittava lounas merellisen näköalan äärellä. Lammastila osoittautui erikoisen mielenkiintoiseksi lammakoiranäytöksen ja taidenäyttelyn johdosta. Aurinkoinen lämmin kesäpäivä kruunasi onnistuneen retkipäivän.

Paraisten kalkkilouhos

Paraisten kalkkilouhos

TNV:n Killan kevätkokous

Kiltalaiset kokoontuivat Taimi II:ssa

TNV:n Killan kevätjuhla/kokousta vietettiin lauantaina 16.4. Taimi II:ssa. Kokouksessa päätettiin että entinen johtokunta ja toimikunnat jatkavat tehtävissään.

Juhlan ohjelma rakentui Turku-teeman ympärille ja esityksistä vastasivat Arja Lyly ja Mauri Kivikoski esittämällä lauluja Turun murteella, Riitta Vasenkari lausumalla Turku aiheisia runoja ja kertomalla perinneleikeistä. Senioritanssijat esittivät Arjariitta Vuorisen laatiman Kesävalssin Auran rannoilta, valssin sävellys ja sanat olivat Arja Lylyn.

Timantix-joukkue voimisteli kevään kilpailuohjelmansa ”Merirosvot”. Seuraava juhla syksyllä vietetäänkin Upseerikerholla ja juhlistetaan näin Killan 60- vuotista taivalta.

Naiset ihastuivat lattiacurlingiin

Curlingin porukkahenki pitää energisenä

Kiltalaiset esiintyvät kuvien kera Kiltamuori Sirkku Vuoren johdolla 12.2. kaupunkilehti Turkulaisen sivuilla. Artikkelissa kerrotaan, että uuden liikuntalajin voi aloittaa minkäikäisenä tahansa ja miten liikunta on myös sosiaalinen laji ja mahdollistaa jokaviikkoisen kuulumisten vaihtamisen. Kehonhuollon ja mm. tasapainon kehittymisen lisäksi päälliskauppana mieli saa huolenpitoa. Käveleminenkin on hyvää, mutta se ei ole ollenkaan samaa kuin ryhmässä liikkuminen, toteavat Tnv:n kiltalaiset artikkelissa.

Kiltalaisille uusi oma T-paita

Killan oma, upea ”navyn-sininen” T-paita on nyt saatavilla Killan johtokunnan jäseniltä. Paidan etuosassa on Tnv:n logo ja Kilta painatus ja voit valita joko slimmatun tai tavallisen suoran T-paitamallin. Paidan hinta on 20 €.

Kilta toivotti Hyvää Joulua

Joulukukkaset kiltamuori Sirkulle

Killan joulutervehdys ja hyvän joulun toivotukset vietiin maanantaina 20.12. Kiltamuori Sirkku Vuorelle Vasaramäkeen ja Runosmäen vanhainkotiin Linnea Tuomelalle.

Killan tunnelmallinen joululounas

Kiltalaiset kokoontuivat Enkeliravintolaan torstaina 2.12. nauttimaan yhteisestä perinteisestä joululounaasta.