Raija Nurmelle on myönnetty Opetus- ja kulttuuriministeriön kultainen ansioristi

27.4.2024

Turun Naisvoimistelijoiden pitkäaikainen vaikuttaja, seura-aktiivi Raija Nurmi on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriön kultaisen ansioristin. Risti annetaan Raijalle juhlallisuuksin Turun Naisvoimistelijoiden kevätnäytöksessä keskiviikkona 22.5.2024. Kevätnäytös Junamatka halki Euroopan järjestetään Kupittaan Urheiluhallilla (Tahkokuja 5) klo 18:00 alkaen. 

Voimistelu on kuulunut Raijan elämään ihan lapuudesta asti. Hän on vaikuttanut Turun Naisvoimistelijoissa niin voimistelijana, kuin valmentajana kuin johtokunnassa ja puheenjohtajana. Raija on ollut jo vuosikymmenten ajan järjestöaktiivi paikallis-, alue ja liittotasolla. Raija on luotsannut voimisteluryhmiään lukuisia kertoja myös ulkomaille esiintymään. 

Vuosien ajan vapaaehtoistyössä Raija on toiminut merkittävänä tekijänä voimistelun ja suomalaisen liikunnan edistämisessä ja tunnetuksi tuomisessa.  

Voimisteluharrastus on antanut paljon, se on ollut vaikuttava tekiijä Raijalla ammatinvalinnassa, se on vienyt Raijaa ulkomaita myöten matkustelemaan ja voimistelun kautta Raija on kerännyt ympärilleen vaikuttavan ystäväpiirin ympäri Suomea. Raija on ammatiltaan fysioterapeutti ja kaikki vapaaehtoistyö voimistelun parissa on enemmän kuin paremmin tasapoinottanut ja sopinut Raijan työelämää ja on jatkunut erittäin aktiivisesti myös työelämän jälkeen.

Turun Sanomat kirjoitti Raijasta sunnuntain 21.4.2024  Ajassa -osiossa. Artikkeli on nähtävillä tässä sekä luettavissa TNVn Liikuntakeskus Energymillä.

Mikä on kultainen ansioristi?
Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää tunnustuspalkintoja merkittävästä urheilu-urasta tai huomattavasta urheilusaavutuksesta sekä liikunnan, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisestä. Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää vuosittain (26.2.) liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä suomalaisen liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Kultaisen ansioristin yläpuolella on vain suuri ansioristi, joka voi olla vain 12:sta haltijalle kerrallaan.