TNV:n uutisia

Rytmisen rinkivalinnat tehty

Kuva: Sami Tapio

Voimisteluliitto on vahvistanut lasten ja nuorten valmennusjärjestelmän mukaiset rinkivalinnat. Nuorten valmennusryhmään eli niin sanottuun N-ryhmään on Turun Naisvoimistelijoista valittu vuonna 2003 syntynyt Elli Virtanen. Lasten valmennusrinkiin, minirinkiin, valittiin Mimosa Turunen (2006), Toini Antila (2007) ja Victoria Lassila (2008). Lisäksi Vanessa Vainio on ringin varasijalla kaksi. Turun Naisvoimistelijat onnittelee voimistelijoita ja vamennustiimiä hyvästä työstä!

Valmennusrinkien valitsijoina toimivat Voimisteluliiton tiedotteen mukaan rytmisen voimistelun asiantuntijat Klara Kodra (nuorten olympiavalmentaja), Laura Ahonen (naisten maajoukkueen päävalmentaja), lajipäällikkö Emma Kurki, ammattivalmentaja Maria Golovina (Venäjä) sekä leirin kouluttajat Irina YushinaSilja AhonenIrina Petukhova ja Marina Petrakova. Lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut valinnat.

Linkki liiton uutiseen N-ryhmän valinnoista ja minirinkien valinnoista

Voimisteluviikko -tapahtuma Skanssissa la 26.8.2017 klo 10.00-13.00

Voimisteluviikko -tapahtuma järjestetään taas perinteisesti kauden alkuun Skanssissa. Turun Naisvoimistelijat ovat myös tapahtumassa mukana. Tervetuloa tutustumaan voimistelun monipuoliseen maailmaan, saamaan kattavaa infoa lajeista sekä harrastusmahdollisuuksista ja tietenkin seuraamaan upeita esityksiä.

Rytmisestä harrastus koululaiselle

Turun naisvoimistelijoiden rytmisen voimistelun harrasteryhmässä kuuluu kikatusta ja kolinaa, kun työn alla on uuden vanneohjelman opettelu.

rv_ametistit_leirillä

TNV on tarjonnut tavoitteellista valmennusta rytmisessä voimistelussa jo yli 10 vuoden ajan. Kun harrastajamäärät koko ajan kasvoivat, tuli ajankohtaiseksi perustaa harjoitusryhmä myöhemmin aloittaneille sekä voimistelijoille, jotka haluavat harjoitella hieman kevyemmin. Vuonna 2016 perustettu ryhmä on kerännyt jo mukavasti jäseniä, mutta uusia mahtuu vielä mukaan. Valmentaja Saara Koskela kertoo, että ryhmässä voimistelee entisiä kilpavoimistelijoita ja vasta kouluiässä voimistelusta kiinnostuneita, joilla ei ole aiempaa lajitaustaa voimistelusta. Ryhmä harjoittelee kaunista perusvoimistelua, rytmisen voimistelun lajitaitoja, välinetekniikkaa narulla, pallolla ja vanteella. Halutessaan tytöt saavat esiintyä ja kilpailla seuran tapahtumissa, STARA-tapahtumissa ja Voimisteluliiton välinekilpailuissa. Ryhmän tarkoituksena on mahdollistaa rytminen voimistelu rennolla ja matalalla kynnyksellä. Kenenkään ei ole pakko kisata ja esiintyä, mutta mahdollisuus siihen tarjotaan.

Harrasterytmisen harjoitukset pidetään maanantaisin ja sunnuntaisin. Lisää innokkaita otetaan mielellään mukaan! Pääset mukaan ottamalla yhteyttä päävalmentajaan.

Lisätietoja ryhmästä ja harjoittelusta saat valmentaja Saaralta, Koskela.saara.a@gmail.com tai RV päävalmentaja Noora Palmroosilta, noora.palmroos(at)tnv.fi, p. 044 9823551

Oletko kiinnostunut valmentamisesta?

Oletko kiinnostunut valmentamisesta?

Turun Naisvoimistelijat hakee riveihinsä uusia, innokkaita valmentajia vastaamaan joukkuevoimistelun, tanssin ja rytmisen voimistelun valmennuksesta. Työskentely tapahtuu pääasiassa alkeisvalmennusryhmien sekä aloittavien ja Stara-luokassa olevien joukkueiden parissa. Työssä pääset kehittämään ja kasvattamaan kilpavalmennuksen toimintaa TNV:llä. Seuramme tukee valmentajien kouluttautumista Svolin koulutuksissa. Lisäksi järjestämme seuran sisäisiä koulutuksia ja virkistyspäiviä.

Mikäli sinulla on lajitaitoa ja olet kiinnostunut työskentelmään valmennuksen parissa, niin olethan meihin yhteydessä!

Joukkuevoimistelu ja tanssi

Liikuntasihteeri Saara Lehtonen, saara.tnv@gmail.com / 040 4109 515

Rytminen voimistelu

Päävalmentaja Noora Palmroos, noora.palmroos@tnv.fi / 044 982 3551

 

”Mun elämän jännittävin hetki”

Kaksi vuotta sitten salolainen Toini Antila (2007), katsoi kotona livelähetystä Miss Valentine -kilpailusta ja ilmoitti isälleen, että ”menee tuonne”. Isä yritti toppuutella tyttöä ja muistutti, että edustuspaikan eteen on tehtävä lujasti töitä.

Tänä vuonna siitä tuli totta. Toini edusti helmikuussa Suomea, Tartossa järjestetyissä Miss Valentine -kilpailuissa. Toini kilpaili kisassa kolmella välineellä ja sijoittui hienosti kaikilla välineillä palkintosijoille ja jäi harmillisesti vanteella ja pallolla vain 0,1 pisteen päähän mitalisijasta. 

Toinin omin sanoin naruohjelman suoritus oli hänen ”elämänsä jännittävin hetki”. Miss Valentine olikin Toinin tähän astisen voimistelu-uran suurin kilpailu ja taso huikean kova. Torstaina suoritetussa naruohjelmassa jännitys näkyi pienenä hapuiluna, mutta kahden päivän tauko ennen seuraavia välineitä teki tehtävänsä ja aikaisin lauantaiaamuna suoritettu vanneohjelma oli lähes nappisuoritus. Toini voimisteli omalla tasollaan ja pisteet olivat sen mukaiset. 

MV_2017_ToiniAntila_naru

Rytmisen voimistelun päävalmentaja Noora Palmroos oli tyytyväinen Toinin onnistumiseen vanneohjelmassa. ”Narun hapuilun jälkeen Toini keräsi itsensä upealla tavalla lauantain vanneohjelmaan. Vaikka kotisalilla saadaan puhtaita suorituksia harjoituksesta toiseen, tarvitaan paljon kisoja ja toistoja, jotta suomalaiset pääsevät valloittamaan suuret areenoja kansainvälisissä kisoissa. Kiitos liitolle tästä mahdollisuudesta.”  

Valmennuksen maksuton tammikuu

Valmennuksen maksuton tammikuu on taas täällä!

Tammikuun ajan saat maksuttamaksuton2017-1 harrastaa ja tutustua TNV:n valmennuksen ryhmiin.

TNV:llä on kattava tarjonta kaikenikäisille voimistelusta kiinnostuneille tai aikaisemmin lajia harrastaneille.

Lisätietoja löydät nettisivuiltamme www.tnv.fi/voimisteluvalmennus ja www.tnv.fi/tanssi.

Huom! Muistathan, että seuraaviin ryhmiin ilmoittautuminen tapahtuu kauden alussa nettisivuillamme. Valmennusmaksut kuitenkin laskutetaan vasta viikolla 6. 

  • Nuppuvoimistelu 3-4-vuotiaille la 9.15-10.00 Energym.
  • Alkeisvalmennus 4-6-vuotiaille ja alkeisvalmennus 6-8-vuotiaille pe klo 17.00-18.00 ja 18.00-19.00. Energym.
  • Alkeisvalmennus 9-12-vuotiaille su klo 16.30-17.30 Energym.
  • Alkeistanssin uutuusryhmät EnerKids 1 ja 2 la klo 10.15-11.15 ja 11.30-12.30. Energym.

Jos et tammikuun jälkeen haluakaan jatkaa, maksu 0 €. Jos jatkat harrastusta, kausimaksu maksetaan normaalisti. 

Tervetuloa tanssimaan ja voimistelemaan TNV:lle!

Kolmen lajin kilpailusta mitaleja

Lokakuun viimeisenä viikonloppuna TNV:n rytmiset osallistuivat Tampereella järjestettyyn kolmen lajin kilpailuun sekä yksilösarjassa että pre-nuorten joukkueena. Koko kilpailussa nähtiin upeita kilpa-aerobic-, joukkuevoimistelu-ja rytmisen esityksiä. Kiitos kisajärjestäjille!

Pre-nuorten nauhajoukkue saavutti molemmissa näytöissä uudet ennätyspisteensä ja voitti sarjassa hopeaa. Kultaa nappasivat Elise-J:n Sarabit ja pronssia Elise Vantaan Hopeatähdille. Nauhajoukkueen kausi huipentuu pre-junnujen kilpailuun 19.-20.11.

Kolmenlajinkilpailu_Glitterit_102016

Yksilöiden kaksiotteluun osallistui yhteensä 21 voimistelijaa. TNV:n Mimosa, Toini, Vanessa, Amanda ja Emma sijoittuivat upeasti kisan kuuden parhaimman voimistelijan joukkoon, pronssin karatessa upeasti voimistelleen Anastasia Rogozhinan suorituksilla täysin ansaitusti Tampereelle. Onnea tytöille ja valmentajille!
Kolmenlajinkilpailu_rvyksilöt_palkitut_102016

Kiitos tuomareille ja valmentajille kisapäivästä!

TNV:n rytmisten kisakausi jatkuu heti ensi viikolla Nooran ja voimistelijoiden matkatessa Unkarin Pecsiin kilpailemaan.

Kolmen lajin kilpailun tulokset Kisapalvelussa.

Seuraa meitä Instagramissa ja Facebookissa.

Rytmiset EliseCupissa

TNV:n rytmiset osallistuivat EliseCupiin Kampissa 13 yksilövoimistelijan ja pre-nuorten nauhajoukkueen voimin. EliseCupissa pienet voimistelijat kilpailivat ikäluokittain (8-10 -v.) välineillä ja joukkueilla kaikissa sarjoissa. Kampissa oli hyvä tunnelma ja matolla nähtiin jokaisessa ikäluokassa upeita suorituksia. Erityisen mukavaa on huomata miten voimistelijat tsemppaavat ja kannustavat toisiaan seurarajojen yli. Maajoukkueiden vanneohjelmat ihastuttivat yleisössä ja kannustuksen määrästä päätellen myös harjoitusalueella. Pienille ja vähän suuremmillekin voimistelijoille on aina merkityksellistä nähdä maajoukkuevoimistelijoita harjoittelemassa ja kilpailemassa.

Pre-nuorten joukkuekilpailussa Glitterirytmisten nauhajoukkue sai ensimmäisessä näytössä paketin hyvin kasaan. Toiseen näyttöön sattui enemmän virheitä, mutta valmentaja Noora Palmroos oli tyytyväinen parannukseen viime viikosta. Salilla tehty työ näkyy hienosti suorituksissa.

8-vuotiaiden sarjassa voiton korjasi SC Vantaan Anastasiia Pikheeva. TNV:n voimistelijoista parhaimpaan sijoitukseen ylsi Strassirytmisten Emmi Kanerva (sija 5).

10-vuotiaiden sarjassa SC Vantaan Sissi Levijärvi voitti sarjan upeilla suorituksillaan, Elisen Lili Arvelon tullessa toiseksi. Jaetulle kolmannelle sijalle ylsivät TNV:n Vanessa Vainio ja Mimosa Turunen ja viidenneksi Amanda Virta.

9-vuotiaiden sarjassa voiton korjasi TNV:n Toini Antila, hopeaa Elisen Lia Kallio ja pronssia Elise-J:n Nella Aaltonen.

RVt EliseCupissa loka16

Toini Antila (vas.) 9-vuotiaiden sarjassa kultaa. Mimosa ja Vanessa jaettu pronssi ja Amanda 5. 10-v. sarjassa (oik. ylh.).

Kiitos Eliselle kisajärjestelyistä. Rytmisten kisaputki jatkuu vielä kuukauden ajan. TNV:ltä tuomareina EliseCupissa toimivat Anneli Viitakangas ja Elina Intovuori ja valmentajina paikanpäällä Noora Palmroos ja Maiju Korpela.

Ensi viikolla TNV:n rytmiset suuntaavat Tampereelle kohti Kolmen lajin kilpailua ja joukkuevoimistelujoukkueet Jolie, Diorit ja Tixia avaavat kautensa Cailap Cupissa Turussa.

Kaikki EliseCupin tulokset Kisapalvelussa.

Rytmisen luokkakilpailut Vantaalla

Vaikka rytmisen voimistelun luokkakilpailuissa kilpailut on jo valmiiksi jaettu parittomiin ja parillisiin luokkiin, niin SVS Vantaan järjestämä parillisten luokkien kilpailu oli valtaisan suuren osallistujamäärän vuoksi kasvanut jo kolmipäiväiseksi. Lajin kannalta kyseessä on kuitenkin vain positiivinen ongelma ja SVS Vantaa sai mallikkaasti kisapäivät järjesteltyä niin, että joukkueet kilpailivat jo perjantaina. Lauantaille oli sijoitettu 6. lk kaksi ensimmäistä välinettä ja 4. lk ja sunnuntaina oli vuorossa 6. lk loput välinekierrokset ja 2. lk kilpailu.

TNV:ltä kilpailuun osallistuu 15 yksilövoimistelijaa ja kaksi joukkuetta. Tuomareina näissä kilpailuissa toimivat Elina Intovuori, Anneli Viitakangas, Riikka Helenius ja Maiju Korpela.

Kristalleille kultaa

Perjantaina joukkueiden kilpailuissa 3. lk vanneohjelmalla kilpailut Kristallien joukkue (Amanda, Emma, Maisa, Toini, Vanessa) suoriutui valmentajan mukaan hienosti, vaikka toki eriaikaisuutta ja haasteita välineen kanssa ohjelmaan mahtuikin.

Kristallirytmiset_0916

Glitterien pre-nuorten nauhajoukkue (Carolina, Elli, Gabriella, Kerttu ja Vilma) oli 6. luokan suoritusten jälkeen pettynyt matolla nähtyihin suorituksiin. Joukkue itse oli kuitenkin sitä mieltä, että kisasuorituksia haastavalla välineellä on kaikesta huolimatta vain haettava, vaikka suoritusvarmuus ei ole huippukunnossa. Maria Golovinan nauhakoreografia on ihastuttanut ja vihastuttanut tyttöjä ja valmentaja Noora Palmroosia harjoitussalilla kesästä saakka, mutta ohjelmaan on jo hetkittäin saatu harjoituksissa varmuutta ja fiilistä. Onneksi aikaakin vielä on ennen 19.11. käytävää pre-nuorten joukkuekilpailua.

4. luokassa kaksoisvoitto

Lauantaina 4. luokassa TNV:n Toini Antila otti suvereenin voiton ja TNV kaksoisvoiton Alli Herneen sijoittuessa toiseksi. Kaiken kaikkiaan 4. luokassa menestys oli huikeaa, kun Amanda Virta ja Neea Knaapikin mahtuivat palkintosijoille. Seuraavaan kymmenikköön mahtui lisäksi vielä Alisa Vallila (11.) ja Emma Sokolova (17.).

Videolla Toini Antila 4. luokan vapaaohjelma ja huippupisteet 12.117

 

Sunnuntain kisapäivä alkoi ultrapitkällä, lähes yhdeksän tunnin mittaisella 2. luokan kilpailulla. Lähes 130 voimistelijan joukosta TNV:n Victoria voimisteli upeasti sijalle 10, Arina 28. ja Emmi ja Kerttu kategoriaan II.

Kakkosluokan nousijat

Victoria (vas.) upeasti sijalle 10.

Sunnuntaina kisattiin myös 6. luokan kilpailu loppuun. TNV:n Mimosa saavutti tasaisella suoritussarjalla luokassa hopeaa, mutta ei vielä luokkanousua, koska vielä seuraavanakin vuonna hän on liian nuori JM-luokkaan. Kisaan lähdettiinkin valmentaja Noora Palmroosin mukaan hakemaan sijoitusten sijaan rohkeaa tekemistä ja luottoa itseensä. Mimosa ja Vilma  (9.) molemmat onnistuivat tavoitteissa hienosti. Plussaa siitä, että se vei näin hienoihin sijoituksiin.

MimosaTurunen_0916

Mimosalle hopeaa

Rytmisen voimistelun päävalmentaja Noora Palmroos muistuttaa, että viikonlopun mahtavista tuloksista voi kiittää tyttöjen hyvien suoritusten ohella seurassa loistavasti toimivaa valmennuksen tiimirakennetta. Kiitos jokaiselle valmentajalle, apuvalmentajalle, balettiopettajalle ja tuomarille.

Kiitos myös SVS Vantaalle kisajärjestelyistä. Tervetuloa Turkuun 26.-27.11. parittomien luokkien luokkakilpailuihin.

Luokkakilpailun tulokset Kisapalvelussa. Koko syksyn rytmisen voimistelun kisakalenterin voit kurkata täältä.

Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa.

Artikkelia päivitetty lauantain ja sunnuntain tuloksilla su 16.10.

TNV:n nuori valmentaja esillä Turun Sanomissa

TNV:n rytmisen voimistelun nuori lahjakas valmentaja Maiju Korpela esiteltiin Annamari Nurmisen kirjoittamassa liikunnallisessa jutussa Turun Sanomissa ja Hämeen Sanomissa 15.3.2016. Maijun osaava ja innostunut valmennusote on siivittänyt hänet nopeasti seuran kiinnostavampien valmentajien joukkoon. Nurmisen kirjoittamassa jutussa korostetaan, miten ”[n]uorena pinnistellyt liikkuu aikuisenakin”. Voimisteluharrastus luo liikunnasta elämäntapaa sekä opettaa erityisiä motorisia taitoja, mutta myös monia muita arvokkaita asioita, joista on taatusti hyötyä voimistelu-uran loputtua – valmennuksessakin.

Turun Sanomien jutussa kerrotaan, miten ”[k]ilpa-aikoinaan kymmeniä tunteja viikossa treenannut nuori nainen kertoo nauttivansa nykyään stressittömästi liikunnasta”. Maijulla onkin takanaan yli kymmenen vuoden voimistelu-ura, joka huipentui naisten joukkueen rytmisen voimistelun SM -kultaan vuonna 2011. Maiju sai samana vuonna myös Varsinais-Suomen parhaan rytmisen voimistelijan tittelin. ”Tämä laji on elämäntapa ja olen iloinen, että voin jatkaa valmentajana”, kertoo Maiju Turun Sanomien haastattelussa.

Myös rytmisen voimistelun tuomarina nykyään toimiva Maiju vastaa TNV:ssä Strassirytmisisten valmennuksesta ja pitää lisäksi viikoittain harjoituksia kaikille TNV:n rytmisille voimistelijoille. Maijun vastuuvalmennusryhmässä voimistelee 14 vuosina 2008, 2009 ja 2010 syntynyttä tyttöä. Laajan voimistelu-uran sekä valmennus- ja tuomarikoulutuksen myötä Maijun valmennuksesta huokuu tietotaito ja hänet tunnetaan tarkan päämäärän omaavasta sekä kaikkia voimistelijoita huomioivasta valmennustavasta. Valmentajana Maiju kuvaileekin itseään ”määrätietoiseksi”, ja hänelle on myös tärkeää näyttää aina hyvää esimerkkiä voimistelijoilleen.

Maijun tavoittena on, että hänen valmennuksessaan ”jokainen voi kehittyä niin hyväksi voimistelijaksi, kuin itse kykenee”. Maiju kehuu fiilistä koko TNV:n rytmisten voimistelijoiden keskuudessa: ”tytöt viihtyvät yhdessä leireillä ja yhteistreeneissä sekä saavat alati oppia toisiltaan.” Maiju arvostaa myös valmennustiimiään korkealle – eikä ihme, sillä TNV:n rytmisen voimistelun valmennus onkin osoittanut tekevänsä onnistunutta työtä jo pitkän aikaa.

Turun Sanomien jutussa korostettiin voimistelijataustan kantavan pitkälle. Paitsi liikunnallisuutta ja urheilullisuutta – voimistelutausta kehittää myös ajanhallintotaitoja, esiintymistaitoja, tiimityöskentelytaitoja ja kykyä hallita useita haasteita samanaikaisesti. Näitä taitoja arvostetaan millä tahansa alalla – ja myös valmennuksessa. Maiju kutsuukin kaikki rohkeasti kokeilemaan voimistelua: ”innostuminen lajiin kasvaa aina, kun uutta oppii – eli lähes joka treeni!”

Kuva: Turun Sanomat 15.3.2016

Kuva: Turun Sanomat 15.3.2016

Turun Sanomat

Kuva: Turun Sanomat, Ismo Jakonen

TNV tarjoaa voimistelun alkeisvalmennusta kaikille halukkaille tytöille. Rytmisestä voimistelusta, joukkuevoimistelusta tai tanssiryhmistä kiinnostuneet voivat ottaa suoraan yhteyttä ryhmän valmentajiin tai TNV:n valmennuspäällikköön Noora Palmroosiin, noora.palmroos@tnv.fi, 044 9823551.

 

Olympiakipinä Tallinnasta

Osa Glitteri- ja Kristallirytmisistä vieraili loppiaisviikolla jäisen kylmässä ja satumaisen kauniissa Tallinnassa Irina Kikkase Voimlemisklubin vieraana. Lumi leijaili pakkasen jäädytämässä kaupungissa koko vierailun ajan, mutta treenisalilla tehtiin töitä! Valmentajina leirillä toimivat valkovenäläinen olympiamitalisti Ljubov Cherkashyna ja amerikkalainen tanssija Jene Walker.

Leirillä opeteltiin monipuolisesti välinetekniikkaa Cherkashynan lempeän jämäkässä ja taidokkaassa ohjauksessa ja lennokkaita tansseja Walkerin vauhdissa. Olympiavuoteen sopivasti, viimeisenä leiripäivänä päästiin myös ihailemaan Cherkashynan olympiamitalia Lontoosta 2012.

Kiitos Irina Kikkase Voimlemisklubi, Ljubov Cherkashyna ja Jene Walker. Tästä on hyvä aloittaa kausi!
Glitterit_Tallinna16_Charkashyna

Rytmiset_tallinna16_jenewalker
1933914_10153859709409868_5162892420623527418_n

Rytmiset_Tallinna16

Rytmisen SM-kilpailusta pronssia Turkuun

Rytmisen voimistelun SM-kilpailu käytiin Kupittaan urheiluhallissa 21.-22.11.2015.

Lauantaina Rebecca Gergalo (Elise) voitti kolmannen perättäisen suomenmestaruuden pisteillä 58,050. Sunnuntain välinekohtaisissa finaaleissa välineiden suomenmestaruudet jaettiin Rebecca Gergalon (naru, vanne ja keilat) ja Alesia Kolomaisen (pallo) kesken.

Kotiyleisön edessä voimistellut Turun Naisvoimistelijoiden Julia Laine sai lauantaina SM-pronssia ja sunnuntaina pallofinaalissa hopeaa. Onnea Julia!

SM-kultaa Elisen Rebecca Gergalolle. Kuva: Risto Kuitunen

Kuva-65

SM-hopeaa SC Vantaan Alesia Kolomaiselle. Kuva: Risto Kuitunen

 

RVSM Julia Laine

SM-pronssia TNV:n Julia Laineelle. Kuva: Risto Kuitunen

RVSM välinefinaali

Välinekohtaisten finaalien kilpailijat

SM-kilpailun yhteydessä kilpailtiin myös pre-nuorten joukkuekilpailu. Kilpailussa Elise sai kaksoisvoiton. Pikkumyyt Murmelit  voitti kultaa ja Pikkumyyt Isot hopeaa. Pronssimitalit menivät Jyväskylän Voimistelijoiden Kiteet 1 joukkueelle. Onnea mitalisteille!

Pre-nuorten kilpailun jälkeen naisten maajoukkue esiintyi uudella nauhaohjelmallaan yleisölle. Maajoukkueen vierailu Turussa oli suuri asia meille kaikille. Pienet voimistelijat jonottivat nimikirjoituksia ja ihastelivat ohjelmaa. Kiitos että pääsitte paikalle!RVSM maajoukkuenimmarit

Ennen sunnuntain välinekohtaisia finaaleja saimme nauttia Stara-tapahtumassa lähes 60 voimisteluesityksestä.

Turun Naisvoimistelijat kiittää kaikkia viikonlopun tapahtumiin osallistuneita voimistelijoita, tuomareita, valmentajia ja vapaaehtoisia sekä Voimisteluliittoa ja kutsuvieraita. Oli kunnia saada järjestää arvokisat Turussa.

Tulokset

Tulokset Kisapalvelussa 

Vapaaoppilaspaikka

Turun Naisvoimistelijat on 110-vuotisjuhlavuotensa kynnyksellä päättänyt ottaa seurassa käyttöön vapaaoppilasjärjestelmän. Vapaaoppilaspaikkaa voivat hakea tietyin kriteerein kaikki valmennusryhmissä tai -joukkueissa harjoittelevat voimistelijat ja tanssijat.

Hakuaika kevään osalta on 1.-30.11.2015. Tarkemmat tiedot hakukriteereistä sekä vapaaoppilaspaikasta löydät hakemuksen kanssa samasta liitteestä. Hakemuksen löydät vapaaoppilaspaikan sivulta.tähtitnv

Rytmisen SM-karsintakilpailu takana

Lauantaina 31.10.2015 Kupittaalla käydyssä rytmisen voimistelun nuorten yksilöiden SM-karsintakilpailussa voimisteli 25 kilpailijaa tavoitteenaan paikka SM-kilpailussa marraskuun kolmantena viikonloppuna.

SM-kilpailussa voimistelee 15 kilpailijaa. Etukäteen paikkansa olivat lunastaneet Rebecca Gergalo, Alesia Kolomainen ja Juliska Pohjanvirta, joten vain 12 paikkaa oli jaettavana Turussa.

Eilisen kilpailun perusteella SM-karsinnasta jatkoon pääsevät

Julia Laine TNV 49,700
Sofia Emelianov SC Vantaa 48,950
Inka Ora Elise 48,500
Milja Närevaara Elise – J 47,950
Amanda Virkkunen HämVs ry 47,950
Elisa Liinavuori Elise 47,150
Sofia Halme SC Vantaa 46,350
Erika Lappalainen SVS Vantaa 45,400
Vanessa Jasnikovski SVS ESpoo 44,950
Johanna Pulkkinen OVO 44,850
Alina Survo ReRa 43,900
Assi Johansson Elise 42,100

Kilpailijoiden on vahvistettava osallistumisensa Kisapalvelussa 6.11. mennessä. 

RVSMkarsinta2015
Turun Naisvoimistelijat kiittää kaikkia osallistujia ja valmentajia hienosti sujuneesta kisapäivästä ja onnittelee kaikkia SM-kilpailussa voimistelevia! SM-kilpailu löytyy Facebookista ja TNV nettisivuilta.

Lisäksi haluamme onnitella oman seuramme Juliaa ja valmentaja Eveliina Koskeloa paikasta SM-kilpailussa ja hienoista pisteistä.

eve-ja-julia-
Tulokset löytyvät täältä.

Rytmisen SM-karsinta Kupittaalla

 

Tervetuloa SM-karsintaan-

 

Turun naisvoimistelijat järjestää rytmisen voimistelun nuorten SM-karsinnan Kupittaan urheiluhallissa 31.10.2015.

Kilpailuun osallistuu 27 vuosina 2000-2002 syntynyttä voimistelijaa, joista 12 lunastaa paikkansa Turussa 21.-22.11. Kupittaalla käytävään SM-kilpailuun. Loppukilpailussa voimistelee yhteensä 15 voimistelijaa, joista kolme on varmistanut paikkansa jo viime vuonna.

Kilpailu alkaa kello 12.00

Tapahtumasivu Facebookissa

SM-kisat Instagramissa #SMrytminen2015

Lipun hinta 5 €, alle kouluikäiset maksutta

kisapalvelu-banneri1-1050x300

 

 

Rytmisten kisakausi hienosti lentoon

Rytmisten kisakausi on lähtenyt lentoon jopa odotuksia korkeammin. Julia Laineen kisamenestys on ollut noususuuntaista. Ikäkausikilpailussa Julia sijoittui 7/21 ja EliseCupissa jo sijalle 4/15. Lokakuussa Julia kisaa vielä Kolmen lajin kilpailussa Tampereella ja SM-karsinnassa Turussa.

Seuran nuorempien rytmisten kanssa Elise Cup sujui niin ikään mainiosti. 11-vuotiaiden sarjassa Gabriella Sokolova (kuvassa keskellä) otti sarjansa pronssia  ja 8-10 -vuotiaiden sarjassa Vilma Kangas oli viides ja Mimosa Turunen seitsemäs.

Parillisten luokkien luokkakilpailussa Espoossa Mimosa (2006) ylsi 4 lk hopealle, vaikka uutta pallo-ohjelmaa oli harjoiteltu vasta viikko. Kilpailun voitti Johanna Pulkkinen (2001), Olarin voimistelijoista.

Ym. kisojen tulokset löydät kuvan alta.

rytkäsyksy2015

Julia, Gabriella ja Mimosa

Rytmisen voimistelun ikäkausikilpailut, SVS

Elise Cup tulokset

RV Luokkakilpailut (2, 4, 6 ja joukkueet)

L-S Aluekilpailu ja alueen asema

Länsi-Suomen aluekilpailu käytiin lauantaina 11.4. Turun Naisvoimistelijoiden joukkueet PiNK (12-14 SM-sarja), Tixia (14-16 -kilpasarja), Lime ja Karneolit (10-12) osallistuivat menestyksekkäästi tapahtumaan.

JVt_LS_aluekilpailu_kevät2015

Tixia, PiNK, Lime ja Karneolit aluekilpailussa

 

Tixia saavutti sarjassaan hopeaa, hiuksenhienolla erolla voittajaan.

Tixia_LSaluekisa_kevät2015

Tixialle aluekisan hopeamitalit

PiNK kilpaili ensimmäistä kertaa aluekilpailuissa 12-14 -vuotiaiden SM-sarjassa. Valmentaja Karoliina Nevän mukaan ”Ohjelma etenee aikataulussa kohti kauden pääkilpailua. Ohjelmaan on tehty isoja muutoksia, jotka alkavat nyt tuottaa tulosta.” PiNK sai suorituksellaan aluekilpailun pronssia.

Pink_LSaluekisa_kevät2015

Lime paransi hienosti kategoriaansa 10-12 -vuotiaiden sarjassa ja sai tällä kertaa kategorian 4. Limeä valmentava Yasmin Akbulat on tyytyväinen kategoriaan ja sanoo että ohjelmassa on vielä paljon siistimistä. ”Aluekilpailu oli ensimmäinen kisapäivä 8 tytön kokoonpanolla. Hyvillä mielin mennään kohti seuraavaa kisaa.”

Lime_LSaluekisa_kevät2015
10-12 -sarjaan nousseiden Karneoleiden uudistunut joukkue sai kovatasoisessa kisassa kategorian 9. Kaikkien sarjojen tulokset voit lukea täältä.

Seuran puheenjohtaja Jenni Blom ja toiminnanjohtaja Taru Thorburn olivat seuraamassa kilpailua ja yllättivät Tixian ja PiNKin tytöt ja valmennustiimin pienillä lahjakorteilla menestyksen kunniaksi.

11131880_10153300224277280_1903767528_n

Aluekilpailua seuraavana päivänä sunnuntaina 11.4. järjestettiin perinteisesti alueen asema. Heti aamulla täpötäyden Kupittaan urheiluhallin valloittivat joukkuevoimistelijat ja iltapäivällä hallitilasta saivat nauttia rytmiset voimistelijat lähes sadan esityksen voimin. Turun Naisvoimistelijoista asemalla esiintyivät Diorit, Heliot, Estetical ja Estetical Junior, Strassirytmiset ja Kristallirytmiset.

IMG_2512

IMG_2518heliot asemaIMG_2511IMG_2510

IMG_2513
IMG_2515 IMG_2504

Kiitos Lahjan tytöille järjestelyistä!

Kaksi kultamitalia TNV:lle luokkanousukilpailuissa!

Upeat 1LK:n voimistelijat

Upeat 1LK:n voimistelijat

Mimosa nappisuorituksilla ansaittuun kultaan 3luokassa!

Mimosa nappisuorituksilla ansaittuun kultaan 3luokassa!

14-15.3 Voimisteluseura Elisen järjestämissä luokkanousukilpailuissa Helsingissä saatiin nauttia TNV valmennuksen pitkäjänteisen ja eteenpäinpyrkivän työn tuloksista. 1 lk kisassa Toini Antila (2007) voitti hienosti kultaa ja Alli, Anna, Emma, Anna, Maisa ja Olivia sijoittuivat kategoriaan 1. Lisäksi Milana ja Nea kauniisti kategoriaan 2.

3 lk kisassa Mimosa Turunen voitti selkeällä piste-erolla kultaa erityisesti vanneohjelman huikeiden onnistumisten lisäksi täsmällisesti suoritetulla vapaaohjelmallaan.

5 lk kisassa ei tällä kertaa nähty huikeita onnistumisia. Valmennuspäällikkö Noora Palmroos ei ole kuitenkaan valmis tinkimään piiruakaan ohjelmien vaikeusosista. ”Ohjelmat ovat vaativia ja hyviä. Tytöt sen sijaan vielä nuoria. Meillä ei ole mitään syytä kiirehtiä luokkanousuja, vaan panostamme kestävään huippuvoimisteluun ja tyttöjen tulevaisuuteen Suomen kärkitasolla.

TNV:n ahkerat tytöt saivat myös kiitosta ja mainintaa olemalla avuksi järjestävälle seuralle lapputyttöinä. Hyvä Glitterien Gabriella ja Kerttu!

Kiitokset Eliselle kivoista kilpailuista ja onnea kaikille palkituille! Kilpailujen kaikki tulokset näet täältä: http://www.elise.fi/elise/tapahtumatjatulokset/luokkakilpailu_14.-15.3.2015/index.html

 

 

TNV hakee uusia voimistelijoita

Rytmiseen voimisteluun ja joukkuevoimisteluun haetaan lisää voimistelijoita.

Kaikkiin voimisteluryhmiin voit sopia kokeilutilaisuuden suoraan valmentajan kautta. Valmentajien sähköpostiosoiteet löydät listattuina ryhmän jälkeen.

TNV_sydän

 

Rytminen voimistelu:

Strassirytmiset 2008-2010 syntyneet: maijukorpela@windowslive.com
Kristallirytmiset 2006-2008 syntyneet: noora.palmroos@tnv.fi
Glitteritytmiset 2003-2006 syntyneet: noora.palmroos@tnv.fi

Joukkuevoimistelu:

Diorit 2007-2009 syntyneet: emilia.perttula@gmail.com
Heliot 2006-2007 syntyneet: yasmin_akbulat@msn.com
Karneolit 2004-2005 syntyneet: suvi.k.vuorinen@gmail.com
PiNK 2002-2003 syntyneet: karoliinaneva@hotmail.com
Lime 2002-2004 syntyneet: riikkaan@gmail.com
Tixia 1997-2000 syntyneet: raija.nurmi@gmail.com

Myös tanssin ryhmät järjestävät joukkueiden hakutilaisuuden kaudelle Kevät 2015. Lisätietoja Riina Hiltunen rituhi@utu.fi

TNV:llä on myös runsas määrä harrasteryhmiä harrasteryhmien kokeilutilaisuus tammistartti pidetään 10.1.2015 Energymillä. Lisätietoja tulossa lähiaikoina netti sivuille ja TNV-Valmennuksen FB-sivuille.

Kaikista ryhmistä löydät lisätietoja TNV:n nettisivuilla www.tnv.fi

Alueen asemalla lähes 100 TNV voimistelijaa

Länsi-Suomen aluekilpailussa ja alueen asemalla voimisteli yhteensä lähes 120 Turun Naisvoimistelijoiden voimistelijaa. Huikea määrä 4-17 -vuotiaita voimistelijoita osoittaa, että pystymme tarjoamaan liikuntaa jokaiselle omalla tasollaan kohti omaa huippuaan. Tavoitteellisen kilpavalmennuksen lisäksi seurassa on mahdollista harrastaa mm. esiintyvän voimisteluryhmän Esteticalin ja Estetical Juniorin riveissä.

Lauantain kisapäivän tunnelmia voi käydä kurkkimassa täältä. Sunnuntain asemalla nähtiin hienoja suorituksia ja lähes sata TNV voimistelijaa. Näin suuresta määrästä olisi hieno saada yhteiskuva, mutta tapahtuman suuren osallistujamäärän vuoksi osa voimistelijoista ehtii aina poistua ennen kuin viimeiset pääsevät edes paikalle.

Osalle voimistelijoista voimistelu asema toimii hyvänä harjoituskilpailuna kauden pääkilpailuihin, kun taas pienimmillä voimistelijoilla ja harrasteryhmillä alueen asema, satoine katsojineen, on kauden kiistaton päätapahtuma.

Diorit_LS_asema_marras2014

Diorit asemalla

Karneolit_LS_asema_marras2014

Karneolit päättivät syksyn kisakauden Länsi-Suomen alueen asemalle. Ensi keväänä vuorossa 10-12v sarja!

Heliot asemalla suorituksen jälkeen

Heliot asemalla suorituksen jälkeen

Estetical

Estetical

Estetical Junior

Estetical Junior

Joukkueiden lisäksi asemalla esiintyivät Kristallirytmiset ja Glitterirytmiset vapaa- ja välineohjelmillaan. Muutamilla rytmisillä kisakausi jatkuu vielä marraskuun viimeisenä viikonloppuna, mutta muilla alkaa poikkeuksellisen pitkä peruskuntokausi. Valmentajan tavoite on kehittää voimistelijoiden nopeutta ja liikkuvuutta talvikuukausien aikana.

 

 

Kiitos Turun Pyrkivälle huikeasta kisaviikonlopusta ja mahtavista voimisteluelämyksistä joita saimme taas kokea. Kiitokset myös seuran tuomareille ja arveille!

Alueen välinemestaruudet ratkottu

Perinteisesti isänpäiväviikonloppuna järjestettävä Länsi-Suomen välinemestaruuskilpailu täytti tänäkin vuonna Kupittaan hallin äärimilleen. Tänä vuonna lisähohtoa lauantaipäivään toi Suomen Cup III ja Juniori Cup II, jotka järjestetiin samassa yhteydessä. Oman alueen joukkueiden lisäksi hallissa nähtiin huippujoukkueita muualta mm. OVO Team ja Minetit (TV).

TNV näkyi ja kuului myös katsomossa! Kiitos kaikille kannustamaan tulleille.

TNVn joukkueiden osalta päivä sujui hienosti. Upeana kruununa hienolle valmennustyölle Pink sai kauniista suorituksestaan uransa ensimmäisen sijoituksen kategoriaan 1 ja bonuksia 0,2!

Pinkin valmentajat Karoliina Nevä ja Petra Strahl saivat hymyn seasta puristettua kommenteiksi ainoastaan ”mielettömältä tuntuu”.

image

Tixia suoritti ehjän kokonaisuuden ja paransi suoritustaan viikon takaisesta.  Nyt katse kohti kauden pääkisaa!

Limen suorituksella 10-12 -sarjassa tuloksena tänään kategoria 5. Valmentaja Riikka Anderssonin mukaan tulokseen ollaan kuitenkin tyytyväisiä. Nyt huilataan hetki ja sitten uudella tsempillä kohtia viimeistä kisaa.

 Aluemestaruus2014_väline_marraskuu2014_Tixia_Lime_pink

Huomenna kisaviikonloppu jatkuu alueen asemalla, jossa esiintyvät Estetical, Estetical Junior, Karneolit, Heliot, Diorit, Glitterirytmiset ja Kristallirytmiset.

Tulokset täällä.

Minirytmisissä huikeita TNV suorituksia

Voimisteluseura Elise järjesti 25.-26.10. perinteikkään jo 30. kerran järjestetyn Minirytmiset-kilpailun. TNV osallistui kisaan huikealla 12 tytön määrällä, kun Glitterirytmisten Vanessa, Kerttu, Gabriella, Leena, Mimosa, Sini ja Julia sekä Kristallirytmisten Viivia, Vanessa, Ilona, Ilona ja Iida kisasivat omissa ikäsarjoissaan.

Ikäsarjassa 8-10 TNV:n Kerttu Viitakangas sai vanneohjelmallaan kultaa ja oli vapaa-ohjelmassa upeasti neljäs ja samassa ikäluokassa 2006 syntynyt Mimosa Turunen pallo-ohjelmallaan hopeaa ja oli vapaaohjelmallaan seitsemäs. Edelleen ikäluokassa 8-10 Gabriella Sokolova oli onnistuneella vapaaohjelmallaan kolmas.

Joukkueiden valmentaja Noora Palmroos sanoo ”Erityisen iloinen olen tietysti Kertun ja Mimosan kokonaissuorituksista, mutta haluaisin nostaa esiin myös Gabriellan suorituksen vapaaohjelmassa. Laadukkaalla harjoittelulla saadaan aikaan mieletöntä kehitystä.”

 

Minirytmiset2014_glitterit_kerttuv Minirytmiset2014_glitterit_gabriella Minirytmiset2014_rytmiset

Voimistelusta tai tanssista harrastus?

Etsitkö itsellesi tai tyttärellesi uutta harrastusta?

TNV – Valmennuksen syksy starttaa Starttipäivällä 31.8. Energymillä kello 14-20

Starttipäivässä kaikki valmennuksen lajit

ottavat uusia tyttöjä riveihinsä. Katso tarkempi aikataulu starttipäivän sivulta ja tule paikalle. Ennakkoilmoittautumisia ei tarvita, kokeilu on maksuton.

TNV:n valmennusryhmissä voimistelee 1997-2010-syntyneitä tyttöjä  joukkuevoimistelun, rytmisen voimistelun ja tanssin joukkueissa.

Uutuuksia ja uudistuksia

 

Syksyllä 2014 TNV voimistelun alkeisvalmennusryhmät kokevat pieniä uudistuksia. Alkeisvalmennusryhmät jatkavat toimintaansa Voimisteluryhmät nimikkeen alla. Voimisteluryhmät ovat harraste- ja kilpavoimistelun ensimmäinen etappi.

Uutena voimisteluryhmänä aloittaa 2010-2011 -syntyneiden Nuppuvoimistelu. Samalla 2003-2005 -syntyneiden ryhmälle tarjotaan mahdollisuus toisiin viikoittaisiin harjoituksiin. Näillä muutoksilla Turun Naisvoimistelijat pyrkii vastaaman alati kasvavaan kysyntään harrastaa voimistelua mm. muiden lajien ohella ja varmistamaan harrastuksen jatkumisen myös niillä tytöillä joita kilpavoimistelu ei kiinnosta. Voimisteluryhmiin ja nuppuvoimisteluun pääset mukaan osallistumalla starttipäivässä ikäryhmän treeniin, ks. aikataulut.

Rytmisen voimistelun ryhmät saavat odotetun lisän kun 2008-2010 -syntyneiden valmennusryhmä Strassirytmiset aloittaa syksyllä 2014. Ryhmään pääsee mukaan mm. starttipäivässä osallistumalla ikäryhmän treeniin 15.45-16.30

Tanssivalmennuksen syksyn uutuus on 2003-2006 -syntyneiden tanssiryhmä. Tunneilla tehdään tanssintekniikkaa, eri tanssityylejä, ja koreografioita. Tunnille osallistuaksesi et tarvitse aiempaa liikuntataustaa, vaan kaikki voivat tulla mukaan! Ryhmään pääset mukaan osallistumalla starttipäivän treeniin 16.00-17.00

 

Nähdään starttipäivässä Energymillä 31.8.

 

Lisätietoja valmennuspäällikkö Noora Palmroosilta, p. 045 800 0085

Haetaan uusia voimistelijoita rytmiseen voimisteluun ja joukkuevoimisteluun!

Tervetuloa tutustumaan valmennustoimintaamme. Ikäryhmillä on henkilökohtaiset tutustumisajat, jolloin harjoituksissa voi käydä kokeilemassa. Jos kokeiluaika ei sovi sinulle, voit aina ottaa myös yhteyttä valmennuspäällikköön, joka ohjaa sinut oikean ryhmän harjoituksiin kokeilemaan. Joukkueisiin ja rytmisen ryhmiin voi ottaa myös suoraan yhteyttä ja kysyä mahdollisuutta tulla tutustamaan.

Kaikkiin kokeilukertoihin voi saapua paikalle ilmoittamatta. Tiukat harjoitusvaatteet päälle, hiukset kiinni ja juomapullo mukaan. Paikalla olevat ammattitaitoiset valmentajat kertovat lisää ja tarvittaessa ohjaavat sopivampaan ryhmään.

Jos et löydä mieleistäsi joukkuetta tai et tiedä mihin tulisi mennä, ota yhteyttä valmennuspäällikköön: noora.palmroos@tnv.fi / 045-8000085

JOUKKUEVOIMISTELU

Diorit, 2008-2009
.
Kokeilukerta kesän jälkeen Syysstartin yhteydessä. Lisätietoja nettisivuillamme myöhemmin.
Heliot, 2006-2007
.
Kokeilukerta kesän jälkeen Syysstartin yhteydessä. Lisätietoja nettisivuillamme myöhemmin.
Karneolit, 2004-2005
.
Torstai 5.6 Klo 17.00-19.00 Energym Joutsenlampi
Pink, 2002-2003
.
Keskiviikko 4.6 Klo 17.00-18.00 Sirkkalan koulu
Tixia, 1998-2000
.
Torstai 5.6 Klo 18.00-19.00 Vähä-Heikkilän koulu

RYTMINEN VOIMISTELU

2008-2010 Syntyneet
.
Tiistai 3.6 Klo 17.00-17.45 Sirkkalan koulu
2006-2007 Syntyneet
.
Tiistai 3.6 Klo 17.45-18.45 Sirkkalan koulu
2003-2005 Syntyneet
.
TiistaI 3.6 Klo 18.45-20.00 Sirkkalan koulu

Alkeisvalmennus on  Turun Naisvoimistelijoiden valmennuksen lähtöporras. Alkeisvalmennusryhmiin pääsee tutustumaan syysstartin yhteydessä. Lisätietoja lisää myöhemmin nettisivuiltamme ja valmennuksen facebooksivuilta www.facebook.com/TNVvalmennus tai valmennuspäälliköltä noora.palmroos@tnv.fi.

Tervetuloa!

Ihastuttava Pink Joukkue!:)

Isojoukko iloisia pikku rytmisiä:)

 

Myös Tanssijat ottavat uusia tanssijoita mukaan ryhmiinsä, lisätietoja tulossa pian!

TNV:n Rytmiset ja Pete Parkkonen esiintyivät Skanssissa!

Glitterit ja Pete Parkkonen:)

Kauppakeskus Skanssi on täyttänyt tänä keväänä 5 vuotta ja tänään juhlissa mukana olivat TNV:n rytmiset voimistelijat.  Glitterit ja Kristallit esiintyivät pitkin päivää Skanssin aukiolla. Esitysten väleissä pidettiin kivaa yhdessä ja osallistuttiin Skanssin muuhun synttäritoimintaan mm. ratsastukseen, onnen pyörään ja ennen kaikkea Pete Parkkosen keikalle eturivissä!

Tapahtuman järjestäjät kehuivat esityksiä ja toivoivat tyttöjen tulevan toistekin esiintymään ja yhteistyön jatkuvan. Kiitos heille tästä esiintymismahdollisuudesta, kivaa oli!

Kristallien Maisa Laine ihastutti vapaaohjelmallaan!

Rytmisillä kisatuliaisina Bulgariasta mitaleja, pokaaleja, upeita kokemuksia ja onnistumisen elämyksiä!

Turun Naisvoimistelijoiden rytmiset voimistelijat osallistuivat Bulgariassa järjestettyyn kansainväliseen kilpailuun ja valmennusleiriin 14.–17.4.

Matka kohti Veliko Tarnovoa alkoi aikaisin aamulla palmusunnuntaina. Julia Laine lähti matkaan suoraan edellisenä päivänä käydyistä SM-karsinnoista. Hieno jatkopaikka SM finaaliin saavutettuna Juliaa ja Valmentajaa Eveliina ei edellisen päivän raskas päivä painanut vaan hymyssä suin ja innosta puhkuen saavuttiin lentokentälle.

Myös Bulgariassa Julia näytti varmoja otteita. Julian kisa oli erinomainen. Suoritukset alkoivat olla jo sellaisia joita ollaan haettu. Virheiltä vältyttiin, osat oli siistit ja riksit varmat. Junioreiden sarjassa oli tänä vuonna todella kova taso. 2000-syntyneiden sarjassa Julia oli pallossa ja nauhassa 3. Keiloissa sijoitus oli 4. Koko juniorisarjan (99-01) yhteispisteiden sijoitus oli 6. Super hyvillä mielin kisan jälkeen lähdetään sm-kisaan toteaa valmentaja.

Julian lisäksi TNV:ltä mukaan lähti pienempinä edustajina Emma Sokolova ja Toini Antila 2007. Heille Bulgarian matka oli jo toinen nuoresta iästään huolimatta. Tytöt pärjäsivätkin tänä vuonna upeasti. Emma kahmaisi itselleen koko 2006-2008 sarjan voiton. Ja oman ikäryhmänsä 2007 syntyneiden sarjassa tytöt nappasivat upeasti Suomelle kaksoisvoiton. Emma ja Toini ovat ahkeria treeneissä ja innokkaita niin harjoituksissa kuin harjoitusten ulkopuolellakin. Sen huomaa tuloksissa valmentaja summaa. Ulkomaan kilpailuissa käyminen tulee olemaan tytöille myös eduksi varsinaiseen kilpasarjaan siirryttäessä ensi vuonna. Heillä on jo arvokasta kilpailukokemusta mitä välttämättä osalla saman ikäisistä tytöistä ei ole.

Emma Sokolova sarjan 2006-2008 voittaja!

Emman ja Toinin lisäksi mukana olivat 2003 syntyneistä Jonna ja Vanessa, 2004 syntyneistä Gabriella ja Emilia ja 2005 syntyneistä Sini. Isommilla tytöillä tuli harmillisia pudotuksia välineillä, mutta virheistä opitaan ja täytyy vain treenata entistä ahkerammin, valmentaja toteaa. Kotiin viemiseksi kuitenkin jokaisella oli vapaasta tai välineestä mitali joten ei ne suoritukset ihan penkin allekkaan menneet.

Hyvä fiilis!:)

Kilpailujen lisäksi ehdittiin myös muutama päivä leireillä. Leiri olikin se suurin syy miksi Veliko Tarnovoon lähdettiin jo toistamiseen. Paikallinen valmentaja Savina Gancheva on ihan mieletön välineillä. Häneltä saa paljon uusia idoita ja hyvää oppia myös kotisalille. Myös tytöt tykkäsivät leiristä ja väline jutuista kovasti. Vielä kotimatkalla lentokentälläkin lentojen välissä treenailtiin uusia juttuja välineillä ja kikatettiin niin onnistumisista kuin väsymyksestäkin.

Menossa treeneihin:)!

Kaikin puolin antoisa ja kokemuksen arvoinen reissu jälleen, todennäköisesti palaamme vielä takaisin, toteaa valmentajat Noora Palmroos ja Eveliina Koskelo. Nyt katseet suuntaavat Julian seuraavan viikonlopun pääkilpailua SM-kilpailua.

Kiitoksia Imatran tytöille ja valkuille mahtavasta reissuseurasta, oli kiva saada uusia kavereita toteaa yksi tytöistä.

 

Ruokaa odotellessa oli hyvä hetki pienelle pääseisonta kisalle:)!

 

Tixian juhlaa aluemestaruuskisoissa

Viikonloppuna nautittiin Kupittaan urheiluhallilla voimistelusta parhaimmillaan ja sen tuomasta ilosta, niin voimisteljoille kuin katsojillekin. Lauantaina kisattiin joukkuevoimistelun Länsi-Suomen aluemestaruuksista ja sunnuntaina voimisteltiin asematapahtumassa.

Aluemestaruus Tixialle!
Lauantaina 5.4. Tixia osallistui Länsi-Suomen joukkuevoimistelun aluemestaruuskilpailuihin 14-16 v. kilpasarjassa. Ohjelman vartalosarjoja oli edelliset viikot hiottu ahkerasti, jotta tekniset pisteet nousisivat. Ohjelman läpivienti onnistui erinomaisesti huolimatta pienistä kuumeongelmista ja joukkueen suoritus oli hyvä ja yhtenäinen. ”Ihana ohjelma” kommentoitiin katsomosta. Ilo olikin suuri kun tekniset pisteet nousivat ennätyspisteisiin ja sarjan päätyttyä ilmeni että ”voitto oli tullut kotiin.” Nyt parannetaan ohjelman ilmentämistä ja jatketaan kilpailuohjelman hiontaa innolla.

Tixia aluemestaruus

 

10-12-vuotiaiden sarjassa voimistelivat Pink, Lime ja Neon. Joukkueista parhaiten onnistui Pink voimistellen hienosti 10 kategoriasta kategoriaan 3. Hyvä Pink ja valmentajat!

Pink

 

Lime kisasi tänään kolmannen kerran kuluvalla kaudella. Tällä kertaa Länsi-Suomen aluemestaruuskisoissa. Ohjelmaa oli kahden viikon aikana hiottu tuomarien ja vanhempien voimistelijoiden avulla. Suorituksen yhtäaikaisuus ja vartalot paranivat viime kertaisesta. Tämän seurauksena tuloskin oli entistä parempi valmentaja summaa.

Hieno voimisteluviikonloppu saatiin TNV:n osalta pakettiin, kun joukkuevoimistelun joukkueet Heliot, Karneolit,  rytmiset voimistelijat yksilöinä ja joukkueina sekä esiintyvät voimisteluryhmät Estetical ja Estetical Jr edustivat seuraa Länsi-Suomen Asematapahtumassa. Kiitos Turun Jyrylle kisoista ja tytöille ja valmentajille hyvin tehdystä työstä!

 

Karneolit

Julia Laine tekemässä harkkakisaa ennen ensiviikonlopun SM karsintoja

TNV rytmisille menestystä luokkakilpailussa

Elise järjesti parittomien luokkien luokkakilpailut ja Voimistelun aseman 15.-16.3 Kampin liikuntakeskuksessa. Turun naisvoimistelijoista viikonlopun kilpailuihin osallistui yhteensä 18 voimistelijaa!

Lauantaina tulessa olivat 1 luokan suorittajat Ilona Laitinen, Ilona Niittymäki, Julia Salonen, Mimosa Turunen, Vanessa Vainio ja Viivia Venäläinen. Kilpailu oli kaikkien tyttöjen kauan odottama ensimmäinen ”oikea kisa”. Vaikka valmentajan odotukset olivatkin korkealla ja luotto tyttöjen osaamiseen kova, niin Mimosan parhaat pisteet (8,283) ja luokkakilpailun voitto pääsivät yllättämään iloisesti. Ensimmäisessä luokassa kilpaili näissä kisoissa huikeat 121 tyttöä. Onnittelut Mimosalle ja valmentajille! Ykköskategoriaan sijoittui Mimosan lisäksi Julia (10. sija) ja Viivia (35. sija). Kategoriaan 2 tiensä voimisteli Ilona L.

Sunnuntaina vuorossa oli 3. ja JM- luokan kilpailut, joihin osallistuivat Vanessa Partanen, Vilma Kangas ja Julia Laine. Vanessa sijoittui 67 tytön joukosta 3. luokassa hienosti sijalle 7 ja Vilma sijalle 15.

Julia Laine oli JM-luokan tuloksissa viides, kauniiden ja tunteikkaiden ohjelmiensa jälkeen.

 

Varsinaisten luokkakilpailujen jälkeen voimisteltiin vielä asemalla 9 TNV-voimistelijan voimin. Kristallirytmisten Emma, Kerttu, Maisa, Olivia ja Toini, sekä Glitterirytmisten Gabriella, Jonna, Kerttu ja Sini  kävivät keräämässä tärkeätä kiskakokemusta tulevaisuutta ajatellen.

Valmentaja Noora on ylpeä tytöistään. Pienimmät loistivat asemalla ja isommat niittivät menestystä omissa luokissaan. Tytöt tekivät parhaansa, onnistuivat suorituksissaan, kuuntelivat, sisäistivät ja korjasivat suorituksiaan vielä kisapaineen allakin valmentajan ohjeiden mukaan.

Kiitos järjestäjille kilpailuista ja kisakokemuksesta! Alla vielä 1 lk voittaneen Mimosan ja valmentaja Nooran hymyterveiset. TNV-rytmiset seuraavan kerran kisamatolla 6.4. Turussa järjestettävällä alueen asemalla.

Kristallirytmisten kauden avaus Kampissa

Elise järjesti parittomien luokkien luokkakilpailut ja Voimistelun aseman 15.-16.3 Kampin liikuntakeskuksessa.

Lauantaina tulessa olivat Kristallirytmisten ensimmäset 1. luokan suorittajat Ilona Laitinen, Ilona Niittymäki, Vanessa Vainio ja Viivia Venäläinen. Kilpailu oli kaikkien tyttöjen kauan odottama ensimmäinen ”oikea kisa”. Ykköskategoriaan sijoittui upeasti Kristallirytmisten Viivia (35. sija). Kategoriaan 2 tiensä voimisteli Ilona L. ja kategoriaan kolme Ilona N. ja Vanessa. Koko luokan voittaja löytyi Glitterirytmisistä. Mimosa Turunen sai kisan parhaat pisteet ja toi voiton kotiin! Onnea Mimosa ja valmentajat!

Kristallirytmisten ja Glitterirytmisten 1. lk yhteiskuva. Keskellä luokan voittanut Glitterirytmisten Mimosa Turunen.

Varsinaisten luokkakilpailujen jälkeen voimisteltiin vielä asemalla usean TNV-voimistelijan voimin. Kristallirytmisten Emma, Kerttu, Maisa, Olivia ja Toini  kävivät keräämässä tärkeätä kiskakokemusta tulevaisuutta ajatellen.

Valmentaja Noora on ylpeä Kristalleista. Pienimmät loistivat asemalla ja isommat niittivät menestystä omissa luokissaan. Tytöt tekivät parhaansa, onnistuivat suorituksissaan, kuuntelivat, sisäistivät ja korjasivat suorituksiaan vielä kisapaineen allakin valmentajan ohjeiden mukaan.

 

TNV Valmennuksen katselmus keräsi yhteen upean määrän voimistelijoita ja tanssijoita!

Turun Naisvoimistelijoiden katselmuksessa nähtiin yli 150 upeaa urheilijaa. Joukko koostui seuran tanssijoista, joukkuevoimistelijoista ja rytmisen voimistelun tytöistä. Tämän lisäksi paikalle mahtui vielä iso määrä kannustajia ja tukijoukkoja. Pienestä ahtaudesta huolimatta tunnelma oli loistava, kun pitkästä aikaa seuran katselmus pidettiin yhteisesti koko valmennuksen voimin.

Kristallien uusimmat tytöt Julia ja Tuuli pääsivät jakamaan suoritusjärjestyksiä katsojille:)

Kaikkiaan katselmukseen tiiviiseen aikatauluun TSYKin koululla saatiin mahdutettua 37 ohjelmaa. Mukana olivat Tanssin joukkueet: Enerstars, Enerteens, Enerchics ja Energizer. Joukkuevoimistelun joukkueet: Heliot, Karneolit, Pink, Lime, Neon, Tixia ja katsomossa mukana myös seuran pienempien joukkue Diorit. Rytmisenvoimistelun puolelta nähtiin sekä joukkuesuorituksia että yksilösuorituksia kaikilta seuran rytmisen voimistelun ryhmiltä: Kristallirytmiset, Glitterirytmiset ja Tähtirytmiset.

 

LIME

 

Tuomareina toimivat seuran omat tuomarit: Salla Virranniemi (JV), Elina Nikkanen (JV), Anneli Viitakangas (RV), Maiju Korpela (RV) ja Iina Toukonen (tanssi). Suuri kiitos tuomareille heidän arvokkaasta työstään ja palautteestaan.

Tuomari Elina Nikkasen mukaan ”oli hienoa nähdä joukkueiden ja ohjelmien kehitys tammileiristä. Ohjelmat ovat jo siinä kunnossa, että nyt on huomio kiinnitettävä suorituspuhtauteen niin, että ohjelmiin rakennettu tekninen arvo tulee esiin. Kaikilla joukkueilla oli omaan tyyliinsä sopivat ohjelmat ja suorituksen viimeistelyn myötä niistä tulee vielä persoonallisempia kokonaisuuksia. Ilmaisua ja rohkeutta suorittamiseen vielä kaikille joukkueille lisää niin ollaan valmiita kauden kisoihin.”

Katselmus oli hieno etappi kohti kevään kilpailuja. Isot tsempit kaikille tuleviin kisatapahtumiin ja paljon onnistumisia kevääseen!

TIXIA

Iso kaunis keväinen kiitos myös kaikille paikalle olleille vapaaehtoisille, apunne on korvaamatonta!

 

Valmennuksen Tammileiriltä kohti uutta kisakautta

Tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestetylle TNV Valmennuksen Tammileirille osallistui yli 70 tyttöä joukkuevoimistelun, tanssin ja rytmisen voimistelun ryhmistä. Leiriin sisältyi ilmaisua, perustreeniä sekä omien että vierailevien valmentajien kanssa, balettia, voima- ja nopeustreeniä, leikkiä, peliä, touhua, halauksia ja kirsikkana kakun päällä oli fysioterapeutti Yasmin Akbulatin tekemä tarkastus kaikille tytöille. Leiri järjestettiin Liedon Lietohallissa, joka tarjosi monipuoliset ja riittävät tilat usean samanaikaisen harjoituksen järjestämiseen. Leiri sai kiitosta niin valmentajilta ja osallistujilta kuin vanhemmiltakin.Leirille osallistuivat joukkuevoimistelusta Neon, Lime, Pink ja Karneolit, tanssista Enerchics, Energizer ja Enerteens ja rytmisestä voimistelusta Kristallit, Glitterit ja Tähdet. Leirin valmentajina toimivat Noora Palmroos, Eveliina Koskelo, Maiju Korpela ja Yasmin Akbulat. Heidän lisäkseen leirillä valmensi joukkuevoimistelutuomari Elina Nikkanen, joka kävi seuraamassa harjoituksia ja antamassa vinkkejä tulevan kauden kisoja ajatellen.

Valmennuspäällikkö Noora Palmroos on tyytyväinen leirin antiin ja osallistujien suureen määrään. ”Lietohallin mahtavissa puitteissa oli hyvä aloittaa uusi kisakausi. Leiri keräsi yhteen TNV:n valmennuksen hienolla tavalla ja kaikki ryhmät saivat varmasti eväitä ja panoksia uuteen kauteen. Jos haluaisin yhden yksittäisen asian nostaa esiin leiristä, niin ensimmäistä kertaa järjestetty, kaikki tytöt kattanut fysioterapeutin katselmus oli seuralta mahtava panostus valmennusryhmiin. Jatkossa katselmuksista pyritään tekemään säännöllinen osa valmennustyötä.”

Leirin pienimpiin osallistujiin kuuluneet Kristallirytmisten Kerttu ja Miitta eivät osanneet sanoa mikä osa leiristä oli paras. Kaikki valmentajat ja kaikki harjoitukset olivat ihania. Vaikka kolmipäiväinen leiri väsytti niin pienet kuin isommatkin osallistujat, niin leirin loppuminen on aina kurjaa. Nyt on aika harjoitella, pian kisataan!

Kiitos kaikille osallistujille, valmentajille ja huoltojoukoille onnistuneesta leiristä!

 

 

 

Ensimmäinen Sponssijumppa takana

TNV Rytmisen voimistelun valmentajat, vanhemmat ja voimistelijat järjestivät 26.10. Energymillä Rytmisen voimistelun Sponssijumpan. Viiden tunnin aikana oli mahdollisuus yhdeksään erilaiseen jumppaan zumbasta ja kahvakuulasta aikuisen naisen balettiunelmaan. Päivän aikana jumpattiinkin lähes 100 henkilötunnin verran hyvää mieltä ja harrastuskassaa voimistelijoille!

Jokaisen tunnin alussa ihanat rytmiset esittivät kauden ohjelmiaan. Päivän aikana nähtiin niin Kristallirytmisten kuin Glitterirytmistenkin osaamista. Kiitos Ilona N., Kerttu V., Kerttu S., Emilia, Toini, Julia, Sini, Vanessa P., Olivia, Vilma ja Mimosa.

Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille, ohjaajille, voimistelijoille ja järjestäjille. Tämä tehdään uudestaan!

 

 

 

 

Kristallit Hämeenlinnassa asemalla

Kaikki Kristallit ja Glitterien Mimosa kävivät Hämeenlinnan voimisteluseuran vieraina Voimistelun Asemalla 19.10. Kristallien molemmat vapaa joukkueet esittivät ohjelmansa. Purppurat joukkueelle esiintyminen oli ensimmäinen ja samalla mm. Maisa ja kuvassa oleva Ilona pääsivät ensimmäistä kertaa yksin esiintymään.

 

Päivän esitykset sujuivat hienosti, vaikkakin vielä on parannettavaa! Seuraavat kisat Kristalleilla vasta marraskuun lopussa, TNV Cup asemalla. Tervetuloa katsomaan!

Arina, Kerttu ja Miitta kuuntelemassa palautetta esityksestä.

Kiitos kivoista kisoista järjestäjille!

Voimistelun iloa luokkakisoissa ja asemalla

Kristallit ja Glitterit edustivat viikonloppuna TNV:n ensimmäisissä luokkakilpailuissa ja niiden yhteydessä järjestetyllä Voimistelun Asemalla. Lauantaina Glitterien Emilia Heinonen, Vanessa Partanen ja Gabriella Sokolova kilpailivat 3 lk kilpailussa ja Julia Salonen ja Sini Wiklund 1 lk kilpailussa.

Sunnuntain asematapahtumassa nähtiin kauniita suorituksia niin yksilöiltä kuin joukkueiltakin! Tästä on mukava jatkaa syksyn kisakautta.

Kisat olivat huikeat sekä tyttöjen suoritusten että järjestelyiden osalta. Kiitos voimistelijoille ja kiitos vanhemmille, vapaaehtoisille ja valmentajille! Kisakuvia, tuloksia ja tunnelmia voi katsella täältä.

Rytmisen voimistelun Sponssijumppa

 

Rytmisen voimistelun Sponssijumppa 26.10. Energymillä

 

Turun Naisvoimistelijoiden Rytmisen voimistelun joukkueet ja vanhemmat järjestävät Sponsorijumpan Energymillä, Vähä-Heikkiläntie 56. Tapahtuman lipputulot käytetään kokonaisuudessaan rytmisen voimistelun joukkueiden leiri- ja valmennuskuluihin.

Vaikka voimistelijamme ovatkin taitavia, kaikki sponssijumpat soveltuvat aloittelijoille!

Mahtava tilaisuus tulla kokeilemaan uutta!

5 tuntia, 9 jumppaa. Ilmoittaudu osoitteessa tnv.fi/sponssijumppa

Rytmisen voimistelun katselmus

Rytmisen voimistelun ryhmien harjoituskisa, katselmus, käytiin perjantaina 27.9 Kastun koululla. Katselmus on puolivuosittain järjestettävä tilaisuus jossa voimistelijamme pääsevät esittämään ohjelmiaan niin, että kaikenikäiset oman seuran rytmiset voimistelijat ovat paikalla.

Saimme nauttia seuran voimistelijoiden harjoittelun tuloksista yli 30 esityksen verran. Mukana oli jälleen kerran niin ensikertalaisia kuin konkareitakin. Pienten Kristallirytmisten ihastellessa isompien tyttöjen välineosaamista ”aaah!” ja ”wau!” -huudoin höystettynä, oli helppo käsittää kuinka tärkeitä yhteiset esiintymistilaisuudet ovat kaikille voimistelijoille.

 

Glitterit ja Kristallit esiintyivät myös joukkueina katselmuksessa. Molempiin ryhmiin on syksyn aikana tullut useita uusia voimistelijoita. Uudet tytöt on otettu ilolla vastaan ja joukkuetyöskentelyn perusteella tytöt ovat solahtaneet ryhmiinsä mukavasti.

Seuran valmennuspäällikkö Noora Palmroosin mukaan tästä on hyvä aloittaa kisakausi. Ohjelmat on saatu kuntoon valmiiksi tyttöjen jaksamista kuunnellen ja silti tiukasti harjoitellen. Hyvä niin, sillä Tähtirytmisten Julia Laine kilpailee jo huomenna Järvenpäässä ja ensi viikonloppuna isolla osalla tyttöjä edessä kauden tärkein kilpailu TNV:n järjestämä Luokkakilpailu ja asema.

Kiitos katselmuksesta voimistelijoille, tuomareille ja valmentajille ja tietysti katsojille!

TNV:n rytmiset näyttivät voimistelun iloa seuran katselmuksessa

Rytmisen voimistelijoiden kausi potkaistiin innokaasti käyntiin 27.9.2013 Kastun koululla pidetyssä seuran katselmuksessa.

Katselmuksessa nähtiin rytmistä voimistelua sekä yksilöiden että joukkueiden suorittamana, aina aloittelevista voimistelijoista ikäsarjassaan menestyneisiin urheilijoihin saakka. Kiitos kaikille tuomareille, valmentajille ja järjestäjille siitä, että esiintymisharjoitusta tarjonnut katselmus saatiin vietyä läpi  sujuvasti. Ennen kaikkea kiitos iloisille esiintyjille. Tästä on mukava jatkaa voimistelusyksyä.

Turun Naisvoimistelijoiden joukkuevoimistelun katselmus pidetään 4.10 klo 18.00 Kastun koululla, tervetuloa katsomaan!

 

Kristalleja esiintymässä valmennuksen Syysstartissa

Energymillä vietettiin 1.9. TNV:n valmennusryhmien Syysstarttia. Iltapäivän aloittivat 04-06 -syntyneiden voimisteluryhmistä kiinnostuneet ja  päivä loppui tanssiryhmien hakutilaisuuteen. Päivän aikana kymmenet uudet innokkaat voimistelijat ja tanssijat kävivät tutustumassa toimintaan ja saivat  valmentajien vinkkejä oikean ryhmän valintaan.

Kristalleista esiintymässä olivat Olivia ja Kerttu. Olivia (-07) esitti hienosti Bulgarian kisamatkalle tehdyn vapaaohjelman ja Kerttu (-08) viimekausilta tutun Merenneito-ohjelman. Kertulle esiintyminen olikin melkoinen tulikoe. Hän nimittäin esitti ensimmäistä kertaa ohjelman ihan yksin.

Keke kuvaili omaa sooloesitystään näin: ”Vähän jännitti, mutta se meni tosi hienosti.”

Keken ja Olivian lisäksi esiintymässä olivat Vanessa ja Jonna Glittereistä ja Tähtirytmisten Julia. Kaikki edellämainitut ja lisäksi Mina ja Emppu toimivat esivoimistelijoina päivän starttitunneilla. Kiitos kaikille esiintyjille ja kaikille Syysstarttiin osallistuneille!

Jos et ehtinyt mukaan Syysstarttiin, niin vielä ehtii mukaan. Alkeisvalmennus alkaa nyt (viikolla 36) ja joukkeista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä valmennuspäällikkö Noora Palmroosiin sähköpostilla valmentajat.tnv(a)gmail.com.

TNV:n voimistelijat edustivat Bulgariassa kansainvälisessä kilpailussa ja leirillä

Kansainvälinen rytmisen voimistelun kilpailu, International Rhythmic Gymnastics Tournament ”The Necklace of Dessislava” järjestettiin 5.-7.7.2013 hienoissa olosuhteissa Bulgarian Veliko Tarnovossa. Kilpailussa saavutettiin upeita tuloksia, saatiin erityisen arvokasta kansainvälistä kilpailukokemusta ja tutustuttiin uusiin ystäviin. Kilpailun jälkeen voimistelijat saivat vielä kartuttaa taitojaan kolmen päivän tehokkaalla ja kannustavalla leirillä. Paluumatkan iloisista ilmeistä voi päätellä, että kansainvälisille kisamatkoille lähdetään vielä uudestaankin! 

Bulgarian kisa- ja leirimatkalle lähdettiin 5.7. heinäkuisena perjantaina 20 hengen delegaatiolla, joka koostui 10 rytmisestä voimistelijasta, 3 valmentajasta ja vanhemmista. Valmentajina matkalla olivat mukana Noora Palmroos, Eveliina Koskelo ja Maiju Korpela. Voimistelijoina matkalle lähtivät 2007 syntyneet Toini, Olivia, Anna ja Emma, vuonna 2006 syntynyt Mimosa, vuonna 2004 syntyneet Gabriella, Emilia ja Carolina sekä juniori-ikäiset viime kauden joukkuepronssimitalistit Mina ja Julia. Kaikki mukaan lähteneet voimistelijat kilpailivat yksilöinä ja lisäksi 2006-2007 syntyneet voimistelijat kilpailivat joukkueena.

Bulgarian rytmisen voimistelun liiton järjestämä International Rhythmic Gymnastics Tournament, ”The Necklace of Dessislava”-kilpailu alkoi juniorisarjalla, jossa Mina ja Julia suorittivat näyttäviä suorituksia. ”Julialla sattui epäonnistumisia kaikkein vahvimmassa välineessä eli pallossa, ja pisteet jäikin pallolla melko alhaisiksi”, valmentaja Eveliina kertoo. ”Muissa välineissä eli vanteessa ja keiloissa Julia taas esiintyi iloisesti ja varmasti. Minalla taas keiloissa sattui eniten virheitä, kun taas pallo ja keila sujuivat oikein vahvasti ja kauniisti”, valmentaja summaa juniori-ikäisten urheilijoiden kilpailua. Tyttöjen menestys oli kansainvälisessä kilpailussa huimaa: 2000 -syntyneiden sarjassa Julia voitti sarjansa sekä vanteella ja keiloilla, Minan saavuttaen samoilla välineillä hopeasijat.  Pallolla Julia sijoittui toiseksi ja Mina 6. sijalle. Koko juniori-sarjassa Julia saavutti upeasti hopeaa! Kauden päättävä kisa oli siis tytöille ja valmentajille huikea menestys.

Myös nuoremmat TNV:n voimistelijat esiintyvät edukseen näyttäen ilmeikästä voimistelua. Valmentaja Nooran mukaan ”Bulgarian kisaa varten treenattiin paljon ja kilpailukausi jatkui pitkään, mutta hyvin jaksettiin ja kova työ näkyi tuloksissa.” 2004 -syntyneiden sarjassa kilpailivat Gabriella (Gabi), Emilia  ja Carolina. Gabi voimisteli upeasti omassa sarjassaan neljänneksi, Emilia kuudenneksi ja Carolina seitsemänneksi.  Kaikki tytöt voimistelivat hienosti palkintokorokkeille, sillä vapaaohjelmalla Gabi sijoittui kolmanneksi ja pallolla Emilia toiseksi sekä Carolina kolmanneksi.

2006 -syntyneiden kovatasoisessa sarjassa Mimosa voimisteli hienosti kuudennelle sijalle. ”Kauniin suorituksensa lisäksi Mimosa yllätti valmentajan positiivisesti vapautumalla suoritukseen, sillä ohjelman teko ei ollut vain suorittamista vaan eläytyvää esiintymistä”, valmentaja Noora analysoi.

2007 -syntyneiden sarjaan osallistuivat Toini, Emma, Anna ja Olivia. Toini onnistui voimistelemaan sarjansa  kolmanneksi ja Emma kuudenneksi. Anna ja Olivia sijoittuivat hienosti heti seuraavilla sijoille. ”Kaikki pienimmät voimistelun alut onnistuivat tuomaan upeasti omaa osaamistaan esille Bulgariassa, vaikka heille kisa oli ensimmäisen kansainvälisen kisan lisäksi ihan ensimmäinen oikea kisa”, valmentaja Noora iloitsee. Erityisen iloinen onnistuminen oli  2006-2007 syntyneiden Kristallien hopeasijoitus joukkuekilpailussa.

Kisan jälkeen maanantaina 8.7. alkoi Bulgariassa kolmen päivän rytmisen voimistelun tehokas ja kannustava leiri. Leiri ylitti kaikki odotukset, ja voimistelijat oppivat paljon uutta etenkin välinetekniikan saralla. Muuten hyvin sujuneelle Bulgarian matkalle sattui mukaan epäonneakin, sillä Julia satutti jalkansa heti ensimmäisellä leirin balettitunnilla, joten hän osallistui loppuleirille katselijana.

”Reissu oli mukava ja tehokas, tästä lähdemme loistavilla mielin ensi kauteen, takki täynnä uusia ideoita ja treenejä”, valmentajat kiteyttävät matkan jälkeisiä tunnelmia. Matkalta kertyi nuorille voimistelijoille erityisen arvokasta kansainvälistä kilpailukokemusta. Jokainen voimistelija sai matkalta varmasti uusia ystäviä sekä unohtamattomia kokemuksia. Kiitos Bulgarian leiri- ja kilpailujärjestäjille sekä TNV:n delegaation valmentajille Nooralle, Evelle ja Maijulle suuresta työstä matkan organisaattoreina. Kiitos myös matkan huoltajille.

Anna ja Toini

Anna (vas.) ja Toini (oik.) iloisina Bulgariassa kansainvälisessä kilpailussa, joka kantoi nimeä ”The Necklace of Dessislava”

”Necklace of Dessislava” International Rhythmic Gymnastics Tournament

Kansainvälinen voimisteluleiri, Veliko Tarnovo Bulgaria

TNV:n delegaation matka ei ollut vain voimistelua, vaan monenlaisia iloisia kokemuksia täynnä!

Rytmisessä voimistelussa hienoja sijoituksia Turun luokkakilpailuista

   Turun Liikuntaseura järjesti rytmisen voimistelun luokkakilpailut 4.-5.5.2013 Turussa. Turussa kilpailtiin luokissa I, III, V, JM, sekä M. TNV:stä oli mukana edustava voimistelijajoukko kaikissa muissa sarjoissa, paitsi viidennessä luokassa. TNV:läiset saavuttivat myös hienoja sijoituksia kisasta: 1. luokassa Vilma Kangas sijoittui  5. sijalle, 3. luokassa Senja Aaltonen sijoittui 10. sijalle ja JunioriMestari -luokassa Julia Laine sijoittui ensimmäiseksi!

1. luokassa Glitterirytmisten Vilma Kangas sijoittui hienosti jopa noin sadan voimistelijan joukossa sijalle 5. Vilman valmentajan Noora Palmroosin mukaan menestys ei ollut sattumaa: ”Vilma on aina ahkera, kuuntelee ja keskittyy harjoituksissa, tässä on työstä hieno tulos.” Samassa luokassa Kimallerytmisten Mathilda Heinonen sijoittui hienosti 23. sijalle. 1. luokassa nähtiin rohkeita suorituksia myös TNV:läisten Neea Knaapin, Rauha Lehtosen, Vilja Jansenin, Emmi Vappulan, Ida Ehrlundin ja Viveka Nummelinin voimistelemana.  Emmin, Idan, Mathildan, Neean, Rauhan, Viljan ja Vivekan valmentaja  Minttu Ranne kertoo, että ensimmäistä kertaa rytmisen voimistelun kilpailuihin osallistuneet Ida, Mathilda, Neea ja Rauha eivät turhan paljon jännittäneet. Pieniä epävarmuuksia kisamatolla nähtyihin suorituksiin vielä mahtui tässä ensimäisessä kilpailussa, mutta ”Jyväskylässä saamme varmasti nauttia jo tyttöjen varminta ja vahvinta osaamista”, Minttu toteaa. Kaiken kaikkiaan 1. luokan voimistelijoilla oli hyvä kisapäivä ja reippaat kisasuoritukset.

3. luokassa Kipinärytmisten Senja Aaltonen voimisteli upeasti 10. sijalle, Strassirytmisten Wilma Hoskonen 15. sijalle, Kipinärytmisten Jonna Lehto 16. sijalle ja Aida Kauppinen jaetulle 19. sijalle. Samassa luokassa nähtiin hienoja esityksiä TNV:n edustajien Olivia Hovin, Vanessa Partasen, Enni Bäckmanin, Julia Rihkon, Milla Pekkalan, Kerttu Viitakankaan, Aino Aholan ja Eva Ingisen toimesta. Aidan, Evan, Jonnan, Millan, Olivian, Senjan, Ainon, Ennin, Julian ja Vanessan valmentajan Minttu Ranteen mukaan ”päivään mahtui hyvinkin erilaisia suorituksia – kaiken kaikkiaan kisa vei jokaista tyttöä eteenpäin ajatellen seuraavia kilpailuja ja harjoittelua!”

JM-luokassa eli JunioriMestari -luokassa Julia Laine pokkasi kultamitalin, tosin tällä kertaa voimistelijoitakin oli sarjassa vain kaksi. Julian valmentajan Eveliina Koskelon mukaan Julia esiintyi kauniisti ja varmasti. ”Pallo-ohjelma oli Turussa erityisen puhdas ja Julia saikin siitä erinomaiset pisteet”, Eveliina kertoo. Valmentaja kertoo olevansa luottavaisen mielin Julian kisan jälkeen – tästä hyvin mielin jatkaa kohti seuraavia haasteita.

Voimistelun Asemalla voimisteli monia pieniä TNV:läisiä. Asema-esiintyjissä oli niin ensikertalaisia kuin jo kokeneempiakin kilpailijoita. Vaikka pieniä kömmähdyksiä luonnollisesti vielä sattuikin, Noora Palmroosin mukaan ”suurin osa pienistä voimistelijoista esitti Turussa jopa kauden parhaimpia suorituksia!”

Kiitos kaikille TNV:läisille voimistelijoille, valmentajille ja vanhemmille kisaviikonlopusta ja edustamisesta.Onnittelut hienosta menestyksestä sekä onnea tuleviin koitoksiin.Suuri kiitos myös TLS:lle, jonka järjestämänä onnistunut kilpailu vietiin läpi. Kaikki kilpailun tulokset näet täältä.
Julia Laine voitti kultaa JM-luokassa!

Aida Kauppinen voimisteli valovoimaisesti 3.luokassa jaetulle 19. sijalle.

TNV:n valmennusvastaava Noora valmistui ammattivalmentajaksi

Noora Palmroos

Noora Palmroos

Seuramme valmennusvastaava ja rytmisen voimistelun valmentaja Noora Palmroos on viime kausien aikana ahkeroinut valmennuksen lisäksi kouluttautumalla ja valmistunut 13.2.2013 ammattivalmentajaksi. 

Valmentajan ammattitutkinto on näyttötutkintojärjestelmään kuuluva ammatillinen aikuiskoulutus. Tutkinnon suorittajille laaditaan henkilökohtainen opiskelu- ja näyttösuunnitelma. Valmentajan ammattitaito osoitetaan koulutuksessa näytöin. Koulutus toteutettiin yhteistyössä Suomen Voimisteluliiton, Jääkiekkoliiton sekä Kisakallion urheiluopiston kanssa. 

Koulutuksen tavoitteena on antaa osaamista toimia valmentajana kansallisen tason kilpa- ja huippu-urheilussa, yksilö- ja joukkuelajien valmentajana, valmennuksen suunnittelu- ja koulutustehtävissä tai yrittäjänä pääasiassa liikunta-alan yhteisöissä.

Lämpimät onnittelut Nooralle hienosta saavutuksesta!

Kristallit katselmuksessa

TNV rytmisen voimistelu katselmus järjestettiin 7.3. Hepokullan koululla. Katselmuksessa nähtiin yhteensä yli 50 esitystä voimistelijoilta. Tytöt pääsivät näyttämään harjoittelun tuloksia ja keräämään esiintymiskokemusta. 

Katselmuksessa nähtiin sekä vapaa- että välineohjelmia yksilöiltä ja joukkueilta. Kristallit esiintyivät yksilöohjelmilla ja narujoukkueen voimin.

 

Valmentaja Nooran sanoin:

”Valmentajan silmissä katselmus oli hyvää harjoitusta tulevaa kilpailukautta silmällä pitäen, ohjelmat ovat vielä kesken ja maalis-huhtikuu onkin tehokasta ohjelmien harjoittelua. Ohjelmia on juuri muutettu ja tehty uusia ohjelmia joten keskeneräisyys ei tullut mitenkään yllätyksenä. Olen luottavaisin mielin tyttöihini, että ohjelmat saadaan kuntoon ennen kilpailukauden varsinaista alkamista.”

 

Kiitos kaikille vapaaehtoisille avusta, valmentajille työpanoksesta ja tytöille onnea kisakauteen!

TNV esittäytyi Skanssissa

TNV:n kilpailu- ja valmennussektorin joukkueet ja yksilöt saivat upean mahdollisuuden edustaa seuraa esiintymällä Skanssin hiihtoloma -tapahtumassa. Samalla järjestettiin Skanssin pienimmille kävijöille mukavaa puuhailua jumppavälineiden kanssa ja esiteltiin näin seuran toimintaa. Tapahtumassa yleisö sai nähdä vauhdikkaita ja upeita esityksiä ja seuramme tanssijat ja voimistelijat saivat esiintymiskokemusta. Glitterit, Kristallit, Enerteens ja Energizer sekä rytmisen huipputyttömme Mina ja Julia, kiitos hienoista esityksistä!

Vauvajumppaa

Vauvajumppaa

Minan ja Julian Lintu-esitys

Minan ja Julian Lintu-esitys

Glitterirytmisten iloinen joukkue

Glitterirytmisten iloinen joukkue

Sunnuntaina esiintyneet tanssijoukkueet Enerteens ja Energizer sekä rytmisen Mina ja Julia.

Puheenjohtaja-Jenni seuran esittelypöytää hoitamassa

Rytmisessä tapahtuu: Mina ja Julia N-ryhmään ja tuomarit koulutuksessa

Mina ja Julia upeasti kansalliseen rytmisen voimistelun N-ryhmään!

2000 -syntyneet rytmiset voimistelijamme Mina Koski ja Julia Laine osallistuivat 40 noin neljänkymmenen muun rytmisen voimisteljan  ohella Kisakalliossa 20.1.2013 järjestettyyn nuorten avoimeen leiripäivään ja N-ryhmän valintatilaisuuteen. ”Karsinta oli tiukka ja leiripäivän anti kattava sekä monipuolinen”, summasi tyttöjen valmentaja Eveliina Koskelo päivää. Sekä Mina että Julia valittiin valintatilaisuuden pohjalta N-ryhmään! Rytmisen voimistelun nuorten valmennusryhmä eli N-ryhmä 12-15 vuotiaiden nuorten sarjaan kuuluvien valmennusryhmä, jolle järjestetään Voimisteluliiton tukemia leirityksiä. Valmentaja Eveliina on tyytyväinen suojattiensa kehitykseen ja kertoo tyttöjen olevan innoissaan tulevista N-ryhmän leireistä. Lisäksi TNV-Flex Unita -joukkueen Venla pääsi N-ryhmään ja Elli varasijalle. Onnea tytöille ja valmentajille upeasta saavutuksesta!

N-ryhmän leiri oli tehokas

N-ryhmän leirillä karsinta oli tiukka ja harjoittelu tehokasta! kuva: svoli.fi

Rytmisen voimistelun tuomareita koulutuksessa

Rytmisen voimistelun olympiadi on vaihtunut  kauteen 2013-2016 . Olympiadin vaihtuessa säännöissä on paljon uudistuksia ja kaikkien tasojen tuomarit joutuivat uusimaan tuomarikorttinsa osallistumalla tuomarikurssille. Rytmisen voimistelun 1. ja 2. tason tuomarikoulutus järjestettiin 2.-3.2. Helsingissä. TNV:stä kurssille osallistui Eveliina Koskelo, Noora Palmroos, Maiju Korpela, Emmiina Kallio, Minttu Ranne, Anneli Viitakangas ja Riikka Helenius. ”Koulutus oli tehokas ja onnistunut; kouluttajat Saila, Alexandra ja Emma opastivat meitä erinomaisesti. Nyt rankka ja väsyttävä opiskelu on hetkeksi takana. Koetuloksia odotellaan”, kertoi koulutukseen osallistunut edellisen olympiadin tuomari Eveliina Koskelo. TNV kiittää tuomarikoulutukseen osallistuneita!

Olympiadi 2013-2016 on alkanut!

Esiintyminen ammattivalmentajaseminaarissa

TNV:n järjesti ammattivalmentajaseminaarin jonne oli kutsuttu puhujien lisäksi seuran JoJot, valmentajat ja johtokunnanjäsenet. Glitterirytmiset esiintyivät tapahtumassa 1 lk:n joukkuevapaaohjelmalla. Ohjelmaa on aiemmin esitetty 5 hengen ryhmänä, mutta nyt paikalle saatiin kuusi vapaaehtoista esiintyjää; Carolina, Emmi,  Gabriella, Jenna, Kerttu ja Vilma.  Tytöt suunnittelivat itse paikkajaot uudelleen ja onnistuivat tekemään hienon ja pirteän vapaaohjelman. Kristallirytmisistä Emma ja Vanessa esittivät Merenneito-vapaaohjelman hellyyttävän ihanasti. Esiintyjät saivat kiitokseksi pienet lahjapussukat mukaansa.

TNV:n rytmisen voimistelun leiripäivässä opittiin uusia taitoja

Seuran sisäinen rytmisen voimistelun leiripäivä pidettiin Turussa TSYKin koululla ja Lintulan liikuntasalissa 24.11.2012. Mukana leirillä oli kaikenikäisiä voimistelijoita alkaen pienistä Kristalli- ja Kimallerytmisistä aivan nuorten joukkueen Team Unitan voimistelijoihin saakka. Monta uutta taitoa ehdittiinkin päivässä oppia.

Leirillä lajivalmentajina olivat rytmisen voimistelun huippuosaajat, Suomen mestarit ja Suomen MM-kisaedustajat Julia Romanjuk ja Silja Ahonen sekä RaJun rytmisen voimistelun valmentaja, rytmisen voimistelun Suomen maajoukkueessa voimistellut Noora Lehtimäki. Leiripäivän aikana saatiin opetusta perusvoimistelussa ja kehitettiin myös voimistelussa tarvittavia ominaisuuksia kuten liikkuvuutta, nopeutta, voimaa ja kestävyyttä. Lisäksi opittiin pallon, keilojen, vanteen ja nauhan käsittelyä ja erityisesti erilaisia kiinniotto- ja heittotekniikoita.

Lisäksi inspiroivaa oppia ilmaisuun ja tanssiin saatiin tanssiopettajilta Yasminilta ja Nelliltä. Tanssitunnilla leiriläiset opettelivat mm. liikkumaan eri musiikkien tahtiin ilmentäen kyseisen musiikin tunnetilaa. Tämä oli tärkeä harjoitus, sillä tulevalla Olympiadilla rytmisen voimistelun säännöissä korostuu  ilmaisua ja ekspressiivisyyttä sisältävien tanssisarjojen merkitys. Harjoitus osoittautuikin voimistelijoille oletettua paljon hankalammaksi. Tanssiohjaajat opettivat myös vanhemmille leiriläisille lyhyen, mutta vauhdikkaan showtanssikoreografian.

Iloinen ja reipas mieli pysyi yllä leirin päätökseen asti.  Leirin järjestäjät kiittivät osaavia, upeita valmentajia leirin lopuksi pienin lahjoin. Leirin pääjärjestäjinä toimivat ahkerat jojot Arja Hiltunen, Mirva Knaapi, Maiju Turunen, Niina Kangas, Jelena Chevtchenko sekä muut voimistelijoiden vanhemmat  johtokunnan edustajan Niina Piipon johdolla. Sini Kotilainen organisoi leiriä aikataulujen, salien ja valmennuksen puolesta. Järjestäjät saivat tapahtumasta hyvää oppia ja huomasivat kehittämistarpeita seuraavan leirin järjestämistä varten.

Kiitos leirin valmentajille Siljalle, Julialle, Nooralle, Nellille ja Yasminelle, organisaattori-jojoille ja vanhemmille onnistuneesta leiristä! Yhteiskuvan voit ladata isona tiedostona tästä. Kuvista kiitos Jelena Chevtchenkolle.

Kaikki ahkerat leiriläiset, takana valmentajat Julia Romanjuk ja Silja Ahonen

Glitteri- ja Kristallirytmiset voimistelivat TLS-Asemalla ja avoimen RV-kisan 8-10 -vuotiaiden sarjassa

Turun Liikuntaseura järjesti rytmisen voimistelun avoimet yksilökisat ja TLS-aseman 18.11. Turussa Nunnavuoren palloiluhallilla. Kaikkiaan kilpailuun osallistui yli 30 TNV:läistä voimistelijaa.Päivän aikana nähtiin paljon onnistumisia, voimistelijamme menestyivät monessa sarjassa ja toki kaikki saivat myös kaivattua kisakokemusta matkalla kohti seuraavia tavoitteita.  

Glitterirytmisistä 8-10 -vuotiaiden yksilösarjoissa esiintyivät Kerttu, Gabriella, Caroliina, Essi, Jenna, Emilia ja Emmi. Asemalla nähtiin lisäksi Glittereiden Vilma ja Mimosa sekä pienempien Glitterien joukkue. Valmentaja Maiju Korpelan mukaan ”kisat sujuivat kaikilta Glittereiltä tänään melko hyvin.”  Valmentaja Noora Palmroos kiitteli erityisesti suojattiensa Caroliinan ja Gabriellan ahkeraa treenaamista ja siitä johtuvaa huikeaa kehitystä. Noora näki voimistelijoidensa kehityksen erityisesti suorituspuhtaudessa.  Glittereiden Kerttu voimisteli vapaalla ikäsarjansa kolmanneksi ja Caroliina taas taiteili pallolla ikäsarjansa kolmanneksi. Glittereitä valmentavan ja kisassa tuomarina toimineen Eveliina Koskelon mukaan kisa näytti sen, että  Glitterit ovat menneet viime aikoina huimasti eteenpäin.

Kristallirytmisistä Asemalla esiintyi Julia, Belma, Emma K, Ilona, Emma S, Vanessa, Anna L, Anna T ja Olivia.  Vanessa, Emma, Anna L ja Mimosa esiintyivät tänään ensimmäistä kertaa välineillä ja jännitys näkyi esimerkiksi pienissä suunnan unohduksissa. Valmentaja Noora Palmroos näki kehityssuunnan kuitenkin positiivisena ja muistuttaa, että ”eka esiintymiskerta kerta on aina jännittävin!”

Tällä kertaa D2 eli välinevaikeusosien arviointi jäi kisasta pois ymmärrettävästi vähäisen tuomarien määrän takia. TNV onnittelee ja kiittää kaikkia voimistelijoita ja valmentajia hyvästä työstä ja toivottaa harjoitusintoa tuleviin koitoksiin. Onnittelut myös kaikille menestyjille sekä heidän valmentajilleen. Suurkiitos myös onnistuneista järjestelystä kilpailun järjestäneelle Turun Liikuntaseuralle. Kilpailun kaikki tulokset löydät täältä.

Glitterit ja kaikilla välineillä kultaa voimistellut Julia 18.11. kilpailuissa

Glitterit ja kaikilla välineillä kultaa voimistellut Julia 18.11. kilpailuissa

Glitterit ja Kristallit alueen Asemalla

Isänpäiväsunnuntaina 11.11 Kupittaan urheiluhallissa nähtiin jälleen koko alueelta  iloisia voimistelijatyttöjä, jotka esiintyvät Voimisteluliiton Länsi-Suomen Voimistelun Asematapahtumassa. TNV:stä asemalla esiintyi jopa 5 joukkuevoimistelujoukkuetta: Karneolit, Bolidit, Lupiinit, Geminit, Pinkit, 2 esiintyvää  voimisteluryhmää Estetical ja Estetical junior sekä lukuisia pieniä taitavia rytmisiä voimistelijoita Kimalle-, Kipinä-, Glitteri- ja Kristallirytmisten ryhmistä. Asematapahtuma oli monen pienen voimistelijan kauden kohokohta.

Glitterirytmisistä Asemalla esiintyi Gabriella, Kerttu, Viivi, Emmi, Essi, Carolina, Emilia, Mimosa, Vilma ja Jenna. Kristallirytmisistä Aseman kilpailumatolla nähtiin taas Ilona, Emma K., Belma, Emma S., Vanessa, Anna T, Anna L, ja Olivia. Valmentaja Maiju Korpelan mukaan  ”tytöillä oli tänään siistit kokonaisuudet ja kehitystä näkyi.” Kristallit ja Glitterit olivat valmentajan mukaan reippaita ja myös esiintymisissä kaikki tytöt voimistelivat tyylikkäästi ojentaen.

Omien suoritusten jälkeen kaikki esiintyjät palkittiin mitalein ja valmentajat saivat arveilta eli arvioitsijoilta kirjallisen palautteen. Seuran arveina toimivat Sini Kotilainen, Elina Nikkanen, Janette Liespuu ja Jenni Blom. Kiitos kaikille esiintyjille ja valmentajille esityksistä, Arveille palautteesta sekä katsojille  kannustuksesta.  Kiitos myös järjestäjille mukavasta päivästä!

Kristallit linnanneitoina Turun Linnassa

 

Kristalleilla on ollut harjoitustentäyteinen alkusyksy. Harjoituksissa on treenattu ahkerasti ja tsemppailtu loistavasti. Tästä kiitoksena vietettiin juhlava hetki Turun Linnassa. Tytöt saivat pukeutua linnanneitomaisesti ja tutstua linnassa eläneiden neitojen tapoihin. Säihkyvä Kristalli-ryhmä vaelteli linnan kauniilla käytävillä tutustuen upeaan linnaan.

Kristalli-linnanneitojen lisäksi paikalla oli linnanneito-opas, valmentaja Noora ja JoJo Jelena.

Kristallirytmisiä seuran katselmuksessa

Lauantaina 6.10 Lintulassa järjestetyssä katselmuksessa oli mukana iso joukko TNV:n rytmisiä voimistelijoita ja jopa yli 60 esitystä. Yleisö pääsi nauttimaan voimistelijoiden syksyn harjoittelun tuloksista. Samalla tilaisuus toimi hyvänä harjoituksena tulevia kilpailuja silmällä pitäen. Katselmuksessa esiinnyttiin niin vapaa- kuin välineohjelmilla ja yksilöinä ja joukkueina. Yksilöesiintymisiä oli jokaisesta ryhmästä ja mukana oli myös kolme eri ikäisten joukkuetta.

Yksilösuorituksissa nähtiin jo onnistumisia ja hymyä ja esiintymistäkin irtosi. Aivan pienetkin voimistelijat käsittelivät välineitään taidokkaasti ja perusvoimistelutaidot olivat kehittyneet.

Onnea kaikille voimistelijoille kauden tuleviin kisoihin. Suurkiitos hienosta työstä kaikille valmentajillemme ja erityiskiitos tapahtuman järjestäneelle Eveliina Koskelolle. Kiitokset myös mukana kannustaneelle yleisölle!

Treenileiri Hämeenlinnassa

Glitterit ja erikseen kutsutut Kristallit, Vanessa ja Julia treenasivat kaksi päivää Hämeenlinnan voimisteluseuran tyttöjen kanssa Hämeenkaaressa, Hämeenlinnassa.

Ensimmäisenä päivänä ohjelmassa oli paljon välinetekniikkaa jota päästiin opettelemaan Suomen mestari Silja Ahosen valmennuksesa. Leirillä oli myös venäläinen valmentaja, Masha ja vaikka yhteistä kieltä ei ollut, harjoitteleminen sujui mutkitta liikkeitä matkimalla. Ja olihan Masha jo muutaman sanan suomeakin oppinut. Treenipäivän jälkeen oli ihana pulahtaa uimaan. Yö vietettiin Punavuoren liikuntasalin lattialla.

Aamulla pukeuduttiin treenivaatteisiin, laitettiin hiukset kiinni ja syötiin ravitseva aamupala. Sitten joukko iloisia ja reippaita tyttöjä siirtyi Hämeenkaareen treenivalmiina. Toisena päivänä väsymys ei painanut, sillä kaikki menivät reippaasti nukkumaan, koska seuraavana päivänä haluttiin olla virkeinä treeneissä. Erityisen tärkeää antia oli baletinopettaja Danin opettamat tanssilliset askelsarjat jotka olivat vähän haastavia ja ennenkokemattomia, mutta erityisen tärkeitä, kun uudet säännöt astuvat vuoden vaihteen jälkeen voimaan. Suurkiitos Danille pitkäjänteisestä opettamisesta.

Valmentaja oli tyytyväinen suojateistaan, jotka jaksoivat innokkaasti oppia uutta ja keskittyä tärkeisiin asioihin vaikka välillä meinasikin olla vähän jalat ja kädet solmussa. Erityisesti valmentajaa tällä kertaa ilahdutti Glittereiden Kerttu, joka osoitti selkeää kasvua voimistelijana; halu oppia uutta, asioiden sisäistämistä ja kokeneempien voimistelijoiden liikkeiden kopioimista ja omaksumista. Varsinkin levähdystaukojen aikana Kertun oppimishalu lämmitti valmentajien mieltä. Myös Kristallien Vanessa osoitti esimerkillistä voimistelija-asennetta reippaudellaan, osallistumalla ensimmäiselle kaksi päiväiselle leirille ja sitkeesti opetteli asioita isompiensa mukana, vaikka välillä liikkeet olivatkin kolme vuotta nuoremmalle voimistelijanalulle erittäin haastavia.

Kiitos kaikille valmentajille hienoista treenihetkistä. Kiitos myös ruuanlaittajalle, joka molempina päivinä laittoi hyvää ruokaa tytöille. Tyttöjen mukana olivat tähtirytmisistä Mina ja Julia, joukkueenjohtajat Niina ja Maiju sekä valmentajat Eveliina ja Noora.

Kristallirytmiset etsivät uusia voimistelijoita -tule tutustumaan!

Kristallirytmiset ryhmä koostuu 06-07 syntyneistä tytöistä, jotka harjoittelevat tavoitteellisesti rytmistä voimistelua. Harjoituksissa opetellaan voimistelun perustaitoja sekä touhutaan välineillä, unohtamatta erilaisia liikuntaleikkejä. Harjoitusohjelmaan kuuluvat myös erilaiset leirit ja balettitunnit.

Voit  ottaa rohkeasti yhteyttä  ryhmiää valmentavaan Noora Palmroosiin ja sopia tutustumiskerta ryhmän harjoituksiin.  Nooran yhteystiedot: noora.palmroos(at)suomi24.fi p. 0458000085

 

HämVs-TNV ystävyystapahtumassa nähtiin rytmisen voimistelun duo- ja trio-ohjelmia

Rytmisen voimistelun saralla TNV on tehnyt paljon hedelmällistä yhteistyötä Hämeenlinnan Voimisteluseuran kanssa. Juuri ennen juhannusta Hämeenlinnassa järjestettiin jo toistamiseen HämVS-TNV ystävyystapahtuma. Hauska ja onnistunut esiintymistapahtuma oli piristävä loppuhuipennus kaudelle. Julia Laine ja Mina Koski debytoivat nauhaohjelmillaan. Tyttöjä jännitti nauhaesiintyminen, mutta ohjelmat sujuivat oikein hyvin ensimmäisiksi kerroiksi. Lisäksi Hämeenlinnassa nähtiin hauskoja duo-ja trio-ohjelmia. Julia ja Mina esiintyivät vauhdikkaalla “agentti”-aiheisella duo-ohjelmalla värikkäät voimistelupuvut ja mustat hatut päässään. “Kivaa oli tavata kavereita taas ja useamminkin saisi olla tälläisiä ystävyystapahtumia”, totesivat voimistelijat päivän jälkeen. Kiitos kaikille Hämeenlinnan Voimisteluseuran tapahtuman järjestäjille – ja erityisesti Emmalle! Kiitos myös Noora Palmroosille organisoinnista TNV:n puolesta.

Glitterit ja Kristallit Voimistelupäivillä, Glitterit1 -joukkueelle hopeaa!

Suomen Voimistelupäivät järjestettiin tänä vuonna Espoon Telinetaiturit ry:n toimesta Espoon Tapiolassa 8.–10. kesäkuuta. Ohjelmassa oli kilpailuja eri Svolin kilpailumuodoissa sekä lukuisia oheistapahtumia. Voimistelupäiville osallistui TNV:stä suuri 40 hengen rytmisen voimistelijan osallistujajoukko. TNV:läisittäin kilpailupäivät sujuivat iloisissa merkeissä, eri luokissa savutettiin hienoja sijoituksia. Yksi upea TNV-saavutus oli  Glitterit1 -joukkueen hopeasijoitus joukkueiden 1. luokassa. 

1. luokassa kilpaili uskomattomat 118 voimistelijaa. Glitterirytmisten Kerttu Viitakangas voimisteli hienosti 13. sijalle ja Gabriella Sokolova 18. sijalle. Sarjassa edustivat lupaavilla suorituksilla myös Glittereiden Essi Hokkanen, Nanaka Tagekata, Emilia Heinonen, Carolina Ilo ja Jenna Holi. Valmentaja Noora Palmroos oli pääosin tyytyväinen suojattiensa kilpailusta: ”isompia virheitä ei näkynyt kenelläkään – erityisesti Essi oli meidän onnistuja tänään.”

Rytmisen joukkuekilpailussa 1. luokassa kilpaili Glitterit1 -joukkue, joka saavutti hienosti 2. sijan kuuden joukkueen joukossa. Glitteri1 -joukkueessa voimistelivat Gabriella Sokolova, Kerttu Viitakangas, Nanaka Tagekata, Essi Hokkanen ja Carolina Ilo. Nooran mukaan joukkueena tytöt paransivat suoritustaan ja samalla tulosta viime kilpailusta. Onnittelut voimistelijoille ja valmentajille mitalisijasta! Sunnuntain asemalla esiintyi myös iloinen, nuoremmista voimistelijoista koottu Glitterit2 -joukkue. Glitterit2 -kokoonpanossa voimistelivat Emma Sokolova, Anna Leinonen, Vilma Kangas, Viivi Metsämäki ja Mimosa Turunen. Pienet Glitterit esittivät joukkueohjelman lupaavan yhdenaikaisesti ja iloisesti esiintyen.

Sunnuntain asemalla nähtiin suloisia esiintymisiä mm. pienten Kristallirytmisten voimin. Voimistelupäivien yleisö palkitsi TNV:n pikkurytmisten esitykset spontaanein taputuksin.

”Nyt lähdemme hyvillä mielin parin leirin kautta kesälaitumille”, summasi Noora kisan jälkeisiä tunnelmia. Katseet on käännetty jo selkeästi kohti uutta kautta. Kaikki Suomen Voimistelupäivien tulokset löydät täältä. Onnittelut voimistelijoille ja valmentajille hyvistä sijoituksista ja iloista kesälomaa sen koittaessa!

Ensi vuonna kesäkuussa 2013 Voimistelupäivien luokkakilpailuja käydäänkin osana Sun Lahti -tapahtumaa.

Hopeaa 1. luokassa saavuttanut Glitterit1-joukkue

TNV:n valmennuksen leiri

 

TNV:n valmennuksen leiri järjestettiin 4.-7.6.2012 Energymillä, Vähä-heikkilän koululla ja -kentällä. Glitterit ja Kristallit osallistuivat aktiivisesti leirille. Voimistelijatyttöjen ohjelma koostui mm. liikkuvuusharjoittelusta, baletista, välinetekniikasta ja perustreenistä. Vanhemmilla tytöillä oli edellisten lisäksi vielä keskivartalonhallintaa, jalkatekniikkaa, ponnu- ja nopeustreeniä, akrobatiaa ja kehon huoltoa.

Tyttöjen vanhemmille oli järjestetty torstai-illaksi luento ”Kasva voimistelijaksi TNV:llä”. Luento antoi vanhemmille vastauksia moniin voimisteluaiheisiin kysymyksiin.

Valmennuksen leiri päättyi torstaina joukkueenjohtajien järjestämään piknikiin. Viileässä, mutta aurinkoisessa säässä oli ihanaa hengähtää hetki kavereiden kesken.

Helteiset treeniterveiset Paavo Nurmi -stadionilta

 

 

Kristallit trenasivat Paavo Nurmi -stadionilla tiistaina 22.5.2012. Ilma oli helteinen ja aurinko pisteli parasta paistettaan, kun Kristallit juoksivat, loikkivat ja hyppivät stadionin maastossa.

 

Toukokuussa on myös muita harjoituksia pidetty ulkona, kun ilmat ovat lämmenneet sopivasti.

Kristallirytmisiä Turun luokkanousukilpailuiden Asemalla!

Turun Liikuntaseura järjesti äitienpäiväviikonloppuna 12.-13.5. luokkakilpailun Turussa Samppalinnan palloiluhallilla. Sunnuntai alkoi Turun luokkakilpailuissa Asematapahtumalla, jossa seuraamme edusti jälleen ennätysmäärä pieniä voimistelijan alkuja.Mukana oli hieno edustus Kristallirytmisistä. Glitteri- ja Kristallirytmisten valmentajan Noora Palmroosin mukaan ”päivä oli tärkeä, sillä asemalla esiintyi tänään ensikertalaisia Kristallirytmisiä. Tytöille jäi hyvä mieli kisasta ja saimme hyvää palautetta!” Erityisesti Noora löysi kehuttavaa suojattiensa ojennuksista, joita onkin harjoituksissa treenattu kovasti. Valmentajat ovat tehneet hyvää työtä pienten voimistelijoiden kanssa, sillä kehitys näkyi selvästi ja kaikki selvisivät hienosti ja hymyillen kilpailusuorituksestaan!

Treenileiri Energymillä

Glitterit ja osa Kristalleista treenasivat Energymillä 14.-15.4.2012  Nooran ja Maijun valmennuksella. Ohjelmassa oli välinetekniikkaa, akrobatiaa, rytmisenvoimistelun joukkueohjelmia, ulkoilua, temppurataa ja yksilöohjelmien hiomista. Glitterit nukkuivat yön patjoilla, Energymin lattialla. Lattialla vietetty yö sujui kaikilta hienosti, samoin kuin koko leiri. Valmentajat olivat tyytyväisiä tyttöjen treenaamiseen ja keskittymiseen. Glitterien joukkueenjohtajat olivat paikalla huoltajina, kaitsijoina ja ruuanlaittajina.

Kiitokset:
– valmentajille hienosta treenileiristä
– reippaille voimistelijatytöille hyvin tehdyistä harjoitteista
– JoJoille huolenpidosta ja hyvästä ruuasta
– vanhemmille rohkeudesta viettää yö ilman tyttöjään.

 

Voimistelun asemalla

 

Sunnuntaina 1.4.2012 Turun Weikot järjestivät Svolin Länsi-Suomen alueellisen voimistelun aseman Kupittaan Urheiluhallissa. Glitterit ja Kristallit olivat tapahtumassa mukana 15 tytön voimin. Jokainen tyttö esitti oman vapaaohjelmansa; joko aseman pakollisen vapaaohjelman, 1 lk:n pakollisen vapaaohjelman tai merenneito-ohjelman. Valmentajat kiittelivät tyttöjä hyvistä esityksistä. Kaikki esiintyivät reippaasti ja iloisin ilmein. Aseman ensikertalaisetkin muistivat ohjelmansa hyvin. Hienoksi muistoksi asemalta jokainen esiintyjä sai kaulaansa mitallin.  Varsinkin ensikertalaisilla hymy oli herkässä kun suurella ilolla ja innolla esiteltiin saatua mitallia vanhemmille.

 

Valmentajina paikalla olivat Noora Palmroos ja Elina Intovuori.

 

Kiitos Turun Weikoille hyvin järjestetystä asematapahtumasta.

Aseman kenraaliharjoitus

Asemalle osallistuvat Glitterit ja Kristallit esiintyivät vanhemmilleen harjoitustensa päätteeksi, aseman kenraaliharjoituksissa. Tapahtuman alussa yleisö ja tytöt saivat seurata tähtirytmisten Minan upeaa pallo-ohjelmaa. Sen jälkeen Glitterit ja Kristallit esittivät omat vapaaohjelmansa. Toivottavasti esiintyminen kenraaliharjoituksessa poistaa ainakin suurimman osan esiintymisjännityksestä seuraavan päivän asematapahtumasta. Esiintyminen sujui kaikilta reippaasti. Valmentajina paikalla olivat Noora ja Maiju. Tsemppiä kaikille sunnuntain asematapahtumaan!

Opintomatka Milanoon

Ensimmäinen voimisteluun erikoistunut valmentajan ammattitutkinto alkoi Kisakallion urheiluopistossa viime syksynä. Kurssin opintomatka tehtiin Milanoon, tarkoituksena tutustua Italian rytmisen maajoukkueen harjoitteluun. Mukaan lähtivät valmentajan ammattitutkinnon 11 opiskelijaa, rytmisen lajipäällikkö Terhi Toivanen ja naisten maajoukkuevalmentaja Laura Ahonen. Opiskelijoiden joukossa oli myös Glittereitä ja Kristalleja valmentava Noora Palmroos. Noora toi tytöille ja vanhemmille terveisiä Italiasta ja kertoili uusista ajatuksista rytmisen voimistelun tulevaisuudesta.

Juttu on kirjoitettu Suomen Voimisteluliiton sivuilla olleen uutisen mukaan, kuva Terhi Toivanen.

Lue koko uutinen alla olevasta linkistä:

http://www.voimistelu.fi/?x82360=4181401

 

 

TNV:n seurakatselmus

Lauantaina 3.3.2012 Samppalinnan palloiluhallissa osa Glittereistä ja Kristalleista esiintyivät vapaaohjelmallaan. Vapaaohjelmien lisäksi nähtiin myös Gabriellalta ja Kertulta vanneohjelmat.

Katselmuksessa nähtiin hienoja ja jännityksen värittämiä esityksiä. Katselmus toimikin kenraaliharjoituksena kauden tuleville kisoille. Kisoihin on vielä aikaa ja esityksiä ehtii vielä harjoitella lisää. Katselmus antoikin hyvää esiintymiskokemusta kokemattomimmille tytöille ja miksei niille vähän kokeneimmillekin. =)

Valmentajat olivat taas tehneet hyvää työtä saaden tytöt esiintymään parhaan taitonsa mukaan. Suurkiitos siis valmentajille. Katselmuksessa valmennushommissa olivat Noora ja Maiju.

Glitterirytmiset ja Kristallirytmiset -ryhmät etsivät uusia voimistelijoita

 

Glitterirytmiset ryhmä koostuu 04-06 -syntyneistä tytöistä ja Kristallirytmiset ryhmä koostuu 06-07 syntyneistä tytöistä, jotka harjoittelevat tavoitteellisesti rytmistä voimistelua. Harjoituksissa opetellaan voimistelun perustaitoja sekä touhutaan välineillä, unohtamatta erilaisia liikuntaleikkejä. Harjoitusohjelmaan kuuluvat myös erilaiset leirit ja balettitunnit.

Voit  ottaa rohkeasti yhteyttä molempia ryhmiä valmentavaan Noora Palmroosiin ja sopia tutustumiskerta ryhmien harjoituksiin.  Nooran yhteystiedot: noora.palmroos(at)suomi24.fi p. 040-4649764

Perinteinen Loppiaistreeni Hämeenlinnassa

Glitterit ja pari Kristallia osallistuivat kaksipäiväiseen treenileiriin, joka pidettiin Hämeenlinnassa, Hämeenkaaren liikuntahallilla. Tytöt saivat taas osallistua Hämeenlinnan Voimisteluseuran järjestämälle leirille.Treenipäiviin oli suunniteltu monipuolista ohjelmaa: Perustreenistä akrobatiaan, vanne-, nauha- ja naruvälinetekniikasta venyttelyyn ja ketteryyteen. Päivien aikana tytöt oppivat paljon uusia asioita, kehittyivät eteenpäin ja saivat uusia ystäviä. Perjantai-illalla oli yhteinen ruokailu ja yöksi siirryttiin Punavuoren liikuntasalin lattialle siskonpetipatjoille. Tyttöjen mukana treenisalissa valmentajana oli Noora Palmroos ja kuljetus/aamupala -avustajina muutama äiti.

Tytöt kiittävätkin Nooraa mahdollisuudesta lähteä treenaamaan Hämeenlinnaan sekä Hämeenlinnan Voimisteluseuraa, joka otti heidät vastaan. Erityiskiitos Emma Kurjelle ja muille paikalla olleille valmentajille. Tytöistä leiri oli oikein onnistunut. Hymyt huulilla muisteltiin hauskoja treenikokemuksia ja varsinkin aamulla monien lihakset muistuttivat edellisen päivän hyvin tehdyistä harjoituksista. Vielä kotimatkalla, auton takapenkillä mietittiin tehtyjä harjoituksia ja kerrattiin kivoja tapahtumia.

 

Glitterit ja Kristallit toivottavat kaikille Hyvää Joulua!

Glitterit ja Kristallit viettivät syyskauden päätösjuhlaa yhdessä Energymillä lauantaina 17.12. Paikalle saapui suuri joukko rytmisen voimistelijoita vanhempineen. Mukana olivat myös valmentajat Noora ja Elina. Päättäjäisiä vietettiin nyyttärimeiningillä, leikkejä leikkien ja mukavasti aikaa yhdessä viettäen.

Glitterit ja Kristallit haluavatkin toivottaa kaikille Oikein Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2012!

TNV Cup – Asemalla

Syyskauden viimeinen kilpailu käytiin Kupittaan Urheiluhallissa, TNV:n järjestämällä asemalla.

Kristalleista Emma S, Vanessa, Milana ja Anna L esiintyivät yhdessä vapaaohjelmalla asematapahtumassa. Kolme tyttöä olivat esiintyneet jo marraskuussa, mutta nyt matolle asteli ensimmäistä kertaa myös Anna L. Neljän hengen ryhmä esiityi reippaasti. Tyttöjen mukana valmentajana oli Noora Palmroos.

105- vuotis juhlanäytöksessä jaettiin myös tsemppipalkintoja

Jokaisesta ryhmästä palkitaan yksi tyttö tsemppipalkinnolla kauden loppupuolella. Tsempparitytön valintakriteerinä ovat innostava, kannustava ja reipas asenne, säännöllinen harjoituksissa käynti ja tunnollinen harjoittelu.

 

Glitterirytmisistä palkinnon sai Essi ja Kristallirytmisistä Emma S. Molemmat tytöt olivat palkinnosta yllättyneitä, mutta iloisia.

Juhlanäytöksessä nähtiin suloista, balettimaista liikehdintää

Seuran 105-vuotis juhlaa vietettiin maanantaina 28.11.2011 Konserttitalolla. Aika joella -näytöksessä nähtiin vuodenaikojen vaihtelu Aurajokea seuraten.

Glitterit ja Kristallit esiintyivät yhdessä Strassirytmisten ja Tähtien kanssa Halisten koski -ohjelmalla. Ohjelman koreografina toimi Eeva Helenius, joka pitää tytöille balettiharjoituksia. Ohjelmassa nähtiinkin suloista balettimaista liikehdintää Big love adagio -musiikin tahtiin. Strassien ja tähtien koreografian oli tehnyt Eveliina Koskelo.

Kiitos voimistelijoille ja valmentajille panostuksesta seuran juhlatilaisuuteen!

Glitterit ja Kristallit TLS asemalla

Turun Liikuntaseura järjesti rytmisen voimistelun luokkakilpailujen yhteydessä myös voimistelun aseman Nunnavuoren palloiluhallissa. Glitterit osallistuivat asemalle kahdella rytmisen voimistelun narujoukkueella. Tytöt eivät ole aiemmin esiintyneet asemalla joukkueena, joten tilanne oli ihan uusi. Valmentajana mukana olleen Noora Palmroosin mielestä molempien joukkueiden esitykset menivät paremmin kuin koskaan harjoituksissa.

Kolme Kristalli-tyttöä: Milana, Vanessa ja Emma esiintyvät ensimmäistä kertaa asemalla. Tyttöjen vapaaohjelma oli suunniteltu Merenneito-musiikin tahtiin. Kaikki muistivat hienosti koko ohjelman ja esiintyminen oli reipasta. Valmentajana tyttöjä oli tsemppaamassa Noora Palmroos.

Arveina/tuomareina oli TNV:ltä Liina Salminen ja Elina Nikkanen. Kiitokset Turun Liikuntaseuralle tapahtuman järjestämisestä. Oman esiintymiskokemuksensa kartuttamisen lisäksi tytöt näkivät mallia myös muiden esiintymisistä, jäädessään tapahtumaan katsojiksi omien esitystensä jälkeen.